Mar megint kitettel magadert.Nagyon szepek lettek a "sutvenyek"A 2 rud retesbol mar csak 4 szeletke arvalkodik.Ha hazatudunk menni akkor nem autoval kell mar hanem Mi gurulunk! hihihi ennyi finomsag utan felszedsz valamelyest. MEGOLDAS:dugd el a merleget! hihihiMa ha hazajovok ennekem is kell kenyeret sutikeznem mertmar elegem van a boltibol. Na medyek megiszom a kavem es robot.Nagyonszep es hasznos hetveget mindenkinek!!! Sziasztok!
Na már itt is vagyok, szóval megyek szunyálni, mert korán kell mennem ki apósom kertjébe. Sajna még nem sikerült eladni, így most a szedert fel kell kötöznöm, mert nagyon lehajlik. Remélem, most már nem kel el addig, amíg legalább az első adag be nem érik, mert akkor még az idén is tudok szederlekvárt csinálni. Úgy látom, vagy 5-6 kg lesz nemsokára. És gyönyörű szép nagy szemek vannak a bokrokon. Már raktam el málna lekvárt, meg epret rebarbarával mit tudom én hányszor, de hát anyukám kertjében lett, így nem hagyhattam ki. Ja, még ribizli szörpöt is csináltam, de Margitkát utánozva a jégkocka tartóban fagyasztottam le, és így nem raktam bele tartósítót. Lett egy jó pár adaggal, de már lemeóztam. Volt amit magosan fagyasztottam, és a másik felét mag nélkül. Legközelebb már csak mag nélkül csinálnám. Bár anyukám szerint magosan egészségesebb. Szóval jó éjt mindenkinek! Majd jelentkezem! Nelly
Régen nem ittam már finom barna sört. Néhányat megkóstoltam, de egy sem ízlett igazán, biztos a régi ízt kerestem és nem ezt találtam Még arra is emlékszem, hogy Drezdában merre volt az a piac féle, ahol a legfinomabb barna sört ittuk.
Nem akartalak lebeszélni a lapról. A kék formám a tojástól szokott a szélén befoltosodni, de ezt eddig még sikerült leszednem róla. A lapon viszont olyan foltok vannak, ami nem csak elszíneződés, hanem ráégés, és ezt csak hosszas áztatással és kapirgálással lehet leszedni róla. A szilikonos papírral semmi ilyen gondom nem volt. Legalább ötször tudtam egy darabon sütni, aztán kidobtam. Hosszú távon biztos olcsóbb a lap, de engem bosszant, hogy nem azt tudja, amit vártam tőle, illetve hallottam/olvastam róla. Most jutott eszembe, és ki is fogom próbálni, hogy megfordítom a lapot és az alján sütök majd. Az teljesen sima, szerintem könnyebben takarítható, mint a rücskös teteje. Majd beszámolok róla.
Mi az, hogy valamikor? Már nem szereted? Én mindig is szerettem, csak most már kevesebbet iszom, mert a vezetés mellett nem tudom, mikor kell még kocsiba ülnöm, így nem kockáztatok. De hét végén, ha tehetem, megengedek magamnak egy kis kikapcsolódást. Bár csapolt barna sört ritkán van módom iszogatni, ezért ennek különleges szerepe van nálam. De Harkányban már megtaláltam a lelőhelyét, és egyébként is a pécsi szalon barna sörnél finomabbat jelenleg nem találok. Igaz, van még a staropramen ha jól emlékszem, de az csak üvegesben van Szegeden a Corában, viszont azért nagyon fincsi. Na eleget alkoholizáltam. Nelly
Helló már aki még ébren van, én most jöttem meg. Itt volt egy városrészi buli, itt volt Kovács Kati, nagyon jól éreztem magam. Isteni barna sört árultak csapolt formában, amit igazából csak Harkányban és Pécsen szoktam inni. De most itt is örömet akartak nekem szerezni, és lőn... Szóval egy kicsit feldobták a hangulatom. Most elolvasgatok vissza, aztán még lehet, hogy bejelentkezem. Ami az esőt illeti, már én sem panaszkodom, volt részünk benne. Ráadásul épp kocsiban voltam, hát izzadt rajtam minden, iszonyú villámlás, zuhé volt, lépésben mentünk, és imádkoztam, hogy hazaérjek. Megtörtént, de nem kívánom senkinek. Ráadásul a körzeti rádióban folyamatosan tájékoztattak bennünket, hogy merre ne menjük, mert térdig víz van, és bemegy a kocsiba is, és ott ragadunk. De túl éltem. Szerencsére. Nelly
Sziasztok! Azt hiszem elkestem az irassal mert Limara kozben talan szunyizik is.
Margit, aholnapi napra igeretet kaptam"" a fotokkal kapcsolatban.En nekem holnap 08-16.00-ig dolgozok.Csak azutan tudnek feljonni.Olyan szep cseresznyet kaptam az egyik Marokkoi uzletben, ezzel keszitettem az almas-cseris retest. Mivel mereg draga volt, /6euro/kg/ ezert csak 30dkg-ot vettem ezt kevertem.Nem bantam meg. Csak a tesztaba kellett egykis cukor mert az alma olyan edes volt hogy meg 1-1.5 citrom levevel is kevernem kellett.Margit, TE hany cm hosszu szilikonos sutoformat hasznalsz a csavart kenyeredhez? 30cm? Nagyon szepeket sutsz vele! Jovo heten bemegyek a varosba ugy tervezem, es megprobalok korbenezni a formak utan. Egy kicsit "boviteni szeretnek". /ki/
Most en is megyek aludni mert reggel korankeles lesz.
Örülök, hogy tetszik a pecsenyelével készült kenyér, nekünk is nagyon ízlett. Ha akad pecsenyelém, most már mindig mentek belőle erre a célra is Legközelebb biztos jó lesz az állaga is.
Ebben a hőségben én is jóval kevesebbet eszem, főleg főzeléket és levest, ezeket is majdnem teljesen hidegen. Én most aludttejet csinálgatok, ez nagyon jól hűsít és egy jókora bögrényi megfelel egy komplett étkezésnek
A joghurttortád biztos finom lett, gondolom erről is küldtél képet, kíváncsian várom, ha egyszer hozzáférek a freemailhez.
További szép napot, sajnos ma sem valószínű, hogy nagy esők lennének. Üdv, Margit
Annak idején, amikor én terveztem a kenyérsütőgép vásrálást, akkor találtam az NLC-n a fórumra, ahol kb 4000 hozzászólás volt addig. Nekiültem és végigolvastam az egészet és kis papírra kiírtam, hogy melyik gépekről olvasok rosszat és melyikekről jót. Siralmas volt a végeredmény. A felmerült gép márkák/fajták közül kettő maradt fent a rostán, amikről nem olvstam rosszat, ez a jelenlegi két gépem, az Eta és a Panasonic.
Második gépnek jó szívvel ajánlom a Panasonicot. Kiváló gép, szép dolgokat lehet benne sütni és az egyetlen hibáját - miszerint a kemény tésztát nem dagasztja meg - a másik gépeddel ki tudod váltani. Nem fekvő az üstje, de szélesebb, mint a többi álló üstü gépé. A formája szerintem átmenet a kétlapátos és az egylapátos között. A lapát formája és a dagasztás sebessége viszont sokkal hatékonyabbá teszi, mint bármelyik másik, akár a két lapátos gép. Lehet benne trükközés nélkül is sütni (bár én ebben sem szoktam, de ez már csak az én "dilim") és van dagasztás és csak sütés programja. Nézd meg az ismertetőknél, képet is tettem fel róla.
A másik ötletem, de erről csak olvastam, a Hauser BM 820-as gép. Ennek saját programbeállítási lehetősége van, ha igazat olvastam róla. Következőnek, ha nem Etát vennék, akkor ezt próbálnám ki. Azt hiszem ez 25-28 ezer forint körül kapható, tehát ez sem egy olcsó gép, de talán megéri, ha az ember magának állíthatja be a dagasztási-kelesztési időket és, hogy mit mennyiszer csináljon.
A kolleganődnek, első gépnek nem is tudom mit ajánljak. Talán érdemes egy középkategóriás "traktor"-t venni (én az Etát is így hívom), aztán, ha beválik maga az otthon sütés, akkor lehet/érdemesebb egy komolyabbra beruházni.
Kíváncsi vagyok, hogy döntesz, majd mesélj róla légy szíves, üdv, Margit
Tegnap tarját sütöttem sok zöldséggel, hagymával. A sült levét eltettem, ma azt kevertem a kenyérhez. Kovász nélkül gépben készült. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy teljeskiörlésű programra állítottam a gépet, ezt még soha nem használtam, és mire észrevettem, már rendesen túlkelt. Gyorsan átkapcsoltam sütésre, de sajnos összeesett a kenyér. Az íze finom, legközelebb a jól bevált programmal csinálom.
Csináltam joghurttortát is. Csokoládés piskótára került a joghurt, benne áfonya, málna és ribizli. Gyümölcscukorral készült, így a kalóriákkal sem kellett annyira vigyázni.
10 napja nem ettem kenyeret! Ma is csak éppen megkostóltam, kíváncsi voltam milyen lett.Ebben a rettentő hőségben jobban megy a fogyikúra, legalább valami haszna is van. Sajnos eső, lehülés tegnap sem jött erre, pedig Szegeden nagy vihar volt. Csak egy kis csendes hűsítő eső már jól jönne.
Az egyik kolléganőm szeretne venni kenyérsütőgépet, és én is gondolkodom rajta, mert az enyém álló tartályos, és megint lekopott a bevonata. Így mindig sütőben kell sütnöm ahhoz, hogy a családnak is "tessen" a kenyér.
Létezik olyan gép amelyik: fekvő tartályos, 2 keverőlapátos, jó a programozása, tehát trükközés nélkül is jól süt önállóan, és van rajta csak sütés program is, hogy a megformázott kelesztett dolgokat ki lehessen sütni?
Másik ezzel kapcsolatos kérdésem mindenkihez: Soroljátok fel nekem azokat a gépeket, amelyek nagyon nem váltak be. Programozás, vagy műszaki hiba miatt.
Ildiko! Kíváncsian várom a képeket a rétesedről. Tényleg jó nagy csend volt ma itt, biztos mindenki menekül valami víz mellé, ha teheti.
Superkeri! Gratulálok az új formádhoz és a sütéseidhez benne
Nem csodálom, hogy ennyi sütés után, Te meg megfőttél a konyhában. Nekem nincs lelkierőm ebben a hőségben bekapcsolni a sütőt. Tegnap jól lehűlt éjszakára a levegő, akkor sütöttem a sütőben, egyébként mostanában a gépbe pakolom vissza a tésztát és ott sütöm meg. Még szerencse, hogy a csokilencsés kalács tésztája ezt egyáltalán nem bánja Tapasztalataim szerint kb. 30 dkg lisztből készülő tészta az, ami egy ilyen formában kényelmesen elfér és szépen megkel. Nem sokkal a szilikonformáim megvétele előtt vettem a teflonos muffinformát. Amikor elkezdtem használni, a szilikonost, na akkor sajnáltam, hogy nem vettem muffint is ilyet, de mivel ez is új volt, így nem gondoltam, hogy egyhamar lesz nekem szilikonos muffinformám is. Aztán a férjem hallgatta egy darabig, hogy milyen jó a szilikonosban sütni és amikor belefutottunk egy akcióba, akkor kaptam szilikonos muffinformákat is
További sok örömet és sikeres sütögetést kívánok az új formádhoz!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit