Jól el vagyok itt magamban! Olyan meleg van, hogy már alig-alig... Kinn és benn is 27 fok van. Most mit csináljak? Csukjam be az ablakot, vagy hagyjam nyitva? Nelly
Margitka! Nagyon tetszett a kalácsod, már kacérkodom a gondolattal egy ideje, de a képek láttán hamarosan nekilátok, mert ilyen csíkos kalács nekem is kell!!!!Nelly
Julika! Tessék mondani, mikor hallunk valamit a nyaralásról? Már csak annyit, hogy milyen volt, merre jártatok, meg ilyesmit? Mert a kertesben szívesen olvasgatnék róla, ha lesz időd és kedved.Nelly
Nelly, NAGYON tetszett a "szoveg" jot nevettunk az egesz csaladdal.Ma csak napocska"zsomiket keszitettem de 2x, egyekkel a munkatarsamat ajandekoztam meg.
Figyelj Massala megegy "remes "tortenet amin jot nevettunk! Tortent egyszer"hogy egy paradicsom konzervet kellett kinyitnom.Beleszurtam a nyitot es ugy spriccel abbol a pici parad. konzervbol a szosz mint a vampirfilmekben.Az egesz arcom a ruham.Tiszta haboru utani kep volt.Amikor meglatott a csalad oltari jot nevettek es en elmentem zuhanyozni. Itt a vege fuss el vele./oka:tulnyomas a dobozban/
Nelly ! Nagyon jót nevettem a lakodalmas hozzászólásodon. Olyan jópofa dolgokat tudsz írni, hogy igazán élvezetes olvasni.
Hát, én sem vagyok teljesen komplett, mert ma nem bírtam magammal befűtöttem még a sütővel, mert megsütöttem a cseresznyés kalácsot. Margitka kalácsreceptjéből készítettem a kalácsot és a töltelékbe tettem még egy kis fahéjat és liszt helyett egy kis zsemlemorzsát és egy nagyon kicsi pehelymixet tettem bele, mert csak ez volt itthon. Megszórtam egy kis gyümölcscukorral és hagytam állni egy kicsit. Köszönöm Jégkása, igazán nagy segítség volt. Most kóstoltuk, igazán finom, ízletes kalács. Nem is gondoltam volna, hogy még cserkóval is fini lehet a kalács. Üdv.Julika
Képzeljétek! Nem unatkozom! A szembe szomszédunk lakodalmakban szokott játszani, és most gyakorolnak. Csak úgy reng az egész ház, egy csajszi énekel, jó hangja van, de nem hallom a tv-t. Ha meg becsukom az ablakot, akkor meleg van. Na most! Három házzal arrébb viszont kecskét és csacsikat nevelnek. A szamár időnként megszólal, és a hölgyemény énekébe akkorákat iázik, hogy ettől olyan különleges élményt nyújt az egész.Sztem elvihetnék a szamarat is a lakodalmakba. Nelly
Sziasztok Lányok! Úgy látom konyhai történetekől is nyithatnánk egy topikot.Mág jó,hogy ezek után visszamerünk menni a konyhába. A veszélyességi pótlékot a családtól kellene kérni, más úgysem adna!
Ildi ezt a turmixos történetet még olvasni is rossz volt,nemhogy átélni.
Azt hiszem kezd a családom egy kicsit türelmetlen lenni,mert én három napja szenvedek és panaszkodom a melegre, közben pedig ki sem jövök a konyhából./ végre megvan a kenyérsütőm/ Azért nem ehetelen amit sütök, csak nem formás.Ill. éppenhogy formatervezett. Ma sütöttem egy rozskovászos kenyeret,és engesztelésül vacsorára egy nagy adag POMPOST.1kg lisztből,és már csak a tizedrésze van meg.
Mondjátok csak, annyival jobb a BL8o-as liszt,mint a BL55.ös,hogy mindenki ezt használja??Nekem sehogysem esik útba a Tescó, nem is szoktunk oda járni csak a Corába és esetleg az Auchanba.
Kénytelen leszek elmenni és venni egyszerre 1o-15kg.-ot.
Köszönöm, a recept már megvan. Korábban sima finomlisztből és kenyérlisztből is sütöttem, de egyik sem tetszett igazán, sőt a kenyérliszt után visszatértem a finomliszthez, mert abból jobbat csináltam korábban - valószínű nem olyan receptet használtam, ami eléggé kiforrott lett volna. Friss élesztőt még nem próbáltam, így nem is tudom, hogy milyen lenne, de ki fogom próbálni. :)
Most, hogy így visszaolvasom a hozzászólásomat, döbbenek rá, hogy bizony, régen én is csak szárított élesztőt használtam, és valahogy nem akaródzott frisset venni. Azt hittem, hogy jó a szárított is, és nem romlik meg, mindig kéznél van. Aztán rávettem magam a kocka élesztőre, és mikor gyönyörű kenyereket sütöttem, már nem gondolkodtam tovább a szárítotton. Nelly
Ha keresed, akkor E.Margit receptjei között a gépben sült kenyereknél a fehér kenyér 1 kg-os-nál fogod megtalálni az alap kenyeret, ami több súlyban van feltüntetve. Én pl általában az 50 dkg-os változatot használom, ebből 60-70 dkg körüli kenyér készül, és nem lehet elrontani. A BL 80-as lisztet pedig majdnem mindannyian a Tescóban szerezzük be 2 kg-os kiszerelésben árulják, és Kenyérliszt névre hallgat. Jó sütögetést, és sok sikert. Azért még nézz fel később, mert a kisokos főnökasszonyunk még sok mindent tud hozzátenni a mi mondanivalónkhoz. Neki már nagyon nagy gyakorlata és tapasztala van, és bármilyen problámádban segít. És valóban, mi csak friss élesztőt használunk, ami kimarad, azt lefagyasztjuk, mert így végső esetre is marad. Nelly
E.Margit receptjeinél találod a kenyereket, ott van kezdőknek való is. Mi itt általában nem használunk szárított élesztőt, sokan megjárták már vele. Lisztet is inkább BL 80-as kenyérlisztet próbálj beszerezni. Ha Margitka jön, ő biztosan tud neked több okos dolgot is mondani. Üdv
Köszi, valóban túl vagyok rajta... :) Közben hazajött a feleségem is, és az ő segítségével legalább ehetőre mentettem a dolgot. Nem is annyira a liszt volt a gond, mert totál nem akart megkelni, szerintünk az élesztő és a cukor is nagyon kevés volt bele.
Keresem a kenyér receptet, de elég nagy az a topic, nem könnyű megtalálni benne valamit...
Helló pékecskék! A Corában szerdától 12 lukas szilikon sütőforma lesz akciósan 1790.-Ft-ért. Már alig várom, hogy megvegyem, és ne kelljen a 6-ossal kínlódnom. Bár minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne, mint ez. Szegény Nogea! Részvétem, nagyon sajnállak. Most jön az én történetem: A férjem a forró halászlét akarta turmixolni, csak épp a kis kerek tetőt felejtette el felrakni a nagy tetőre, mert nekünk olyan tipusú van, és vele is ugyanez történt, mint Veled. De minden csoda 3 napig tart, majd túl leszel rajta, addig szorítok, hogy gyógyulj meg gyorsan! Nelly
Szia Wildrain! Margitka a mi nagy szakértőnk kenyér ügyben, sajnos, mire ő felnéz ide, Te már túl leszel a sütésen. Sztem a képed alapján én még raktam volna bele lisztet, mert jó ruganyosnak kell lenni a tésztának, mielőtt kelne, majd sülne. A mennyiségek alapján azért Margitka biztos fog ötletet adni, hogy legalább a következő kenyered biztos jobban sikerüljön. De a receptek között itt a bal oldalon találsz egyszerű fehér kenyér receptet Margitka receptjei között, amit nem lehet elrontani. Én is ezen tanultam meg kenyeret sütni, majd jött a kalács. Sok sikert! Nelly
Rég jelentkeztem,de olvaslak Benneteket!Hogy viselitek ezt a hőséget?,én elég rosszul,még nem is sütök.Lakótelepi lakásbal lakunk a 4.emeleten és minden ablakom déli.Borzasztó!!!Az eper lekvár jól sikerült,csak nem lesz hosszu életü,mivel nagyon fogy.Köszi Margitka!
A VB mi is nézzük,én szeretem a jó meccseket,eggyütt a fiukkal.
Ha fennleszel es olvasnad:Amit en tudok es kitapasztaltam mogyoro kremekkel. A Nutella szerintem is a legfinomabb es sutes szempontjabol is a legjobbnak tartom.Tudod miert, mert az osszes tobbibol alt-ban kisajnaljak a jo minosegu alapanyagot es a megfelelo minosegu zsiradekot vagyis: ha keves a mogyi benne rosszabbul kenheto is megha felmelegited is az uveget.Helyette alt-ban extra tejporral es extra cukorral tomik tele. A mogyoro es a kakao zsiradek adja a Nutella jo allagat.Probaltam eleg sok masfajtat is.Aki szereti a feher csokit, az nem eszik mast mint kakao zsiradekot es tejport. Lattal Te mar feher negert? -na szoval igy van a feher csokival is.Vard meg legkozelebb mikor kaphato a Nutella es vegyel 1-2. uveggel tartalekba. En egyszer toltottem mar tortat is vele. Nagyon finom lett./Csokitorta volt/A kuktat en is tovabb adtam pedig szerettem es feltem is tole. EZ azert tortent meg mert vagott bordo fozeleket akartam kesziteni. Az en hulye fejemmel elfelejtettem hogy EZ egy ido utan szetesik, igy eltomeszelte a szelepet. MEG idejeben odajutottam mielott foldkoruli palyara teritette volna magat de sajna a konyham igy is borsoban allt.Elgondolhatod!-a forro borso raszarad es olyan minha kovasszal meszeltel volna.1 napi munkamba kerult "borsotalanitani.
Szegeny Nogea nagyon sajnalom! Gyerekek!-Ha van regi mixeretek Nagyon vigyazzatok az ilyenekkel is.Az egyik ismerosnek volt egy regebbi mixerje a kes letort v. mi? atszelte a kevero muany.poharat es 3 ujjat tette nyomorekka!! Igy is szerencseje volt meg hogy nem tortent megrosszabb. Tenyleg!!! a konyha egy veszelyes uzem.Ha tapasztaltak vagyunk is higgyetek el mindig ottleselkedhet a kisordog.!Remelem nem untattalak benneteket es nem akartam "bagolykodni"csak fontosnak tartom hogy TI veletek is nehogy valami tortenjen.
Ma egy olyan receptből sütök kenyeret, ami kicsit más volt, mint amit eddig használtam. (Nincs nagy tapasztalatom benne, egy belőtt recept volt, amiből bőven ehető kenyér lett, de mégsem voltam vele teljesen elégedett.)
Ezt a receptet használtam most: 270 ml víz 500 dkg finomliszt (55-ös) 1,4 nagymérő ecet 1,5 nagymérő olaj 1,5 kismérő só 1,5 kismérő cukor 1,15 kismérő porélesztő
A gondom az, hogy a tészta nem állt össze gombóccá, hanem szétfolyós lett, és "szálkásan" felragadt az edény szélére. Kép: http://wildrain.tvn.hu/Plutty.jpg Sok lett a folyadék, vagy mi a gond vele? A gép még dolgozik, 1:45 van még hátra. Köszi!
Köszönöm Jégkása, hogy ilyen hamar válaszoltál. Ma este meg is csinálom. Ugyanis a hőség miatt hazaengedett a főnököm. Mindjárt élek is a lehetőséggel és húzom haza a csíkot. Nagyon nagy segítség volt. Üdv.Julika
A cseresznyés kalácsot csak egy egyszerű kalácstésztából csináltam. A tölteléke pedig a feldarabolt jó érett cseresznyéhez pici cukrot és zabpelyhet kevertem meg talán egy kanál lisztet, és hagytam állni és ezt kentem a tésztára.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit