E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2006.07.02. 21:02 - #6715

    Margitka!  Légy szíves leírni, hogy képzeled a MÁLNÁS kalácsot elkészíteni. Szeretném megsütni, friss málnából, ennek sikerülnie kell, nem úgy mint a baracklekváros. Olvasom Te ismét azt sütöd. Már nagyon várom, hogy érjen a s.barackunk és akkor én is megsütöm, jósok barackkal!

További szép estét Mindenkinek


Limara Előzmény | 2006.07.02. 20:58 - #6714

Muffinról! Én mindig Stahl receptjeit használom, soha nem hagytak még cserben. Ha gyümiset csinálok, akkor a joghurtos muffinjába teszek gyümölcsöt, nagyon egyszerű receptje van. A mindmegettén van egy férjcsábító csokis, túrós muffin, hát az még csoda finom.

Kartika Előzmény | 2006.07.02. 20:52 - #6713

Nelly, ezek kiprobált receptek, szivesen lemásolom.De jó lenne, ha nekem lenne sok málnám! I m á d o m!

Kartika Előzmény | 2006.07.02. 20:50 - #6712

Nelly, most olvastam vissza a muffinodat, nem rengeteg benne a cukor? van fent itt a receptek között is egy pár, én is irtam fel, ezeket lehet variálni gyümölcsökkel is. Kint voltunk a telken, nem tul sok munka volt, mert az idő sem volt igazán jó. (bár gereblyézni lehetett!) Csináltam egy csikos kalácsot és tettem bele rumban áztatott mazsolát és még volt egy kis datolya azt is, nagyon finom szaftos lett. Mivel kint egy ugylátszik egy kisebb kuglof formám volt, a tészta meg rettentő nagyra megkelt, úgy jártam ahogy még nem (de hát mindig olyan jön, ami nem volt) hogy sülés elején egy jó nagy darab leesett belőle rá a rácsra. (tettem alá fóliát és megsült az is, előtt kivettem) nagyon pehely könnyű finom lett.Kép megy majd.
Szombaton egy pár kis üveg epret és pár üveg meggyet tettem el dzsemnek. (egész délelőtt a pincét rámoltuk, rendeztük) ma meg vendégek voltak és egész nap sütöttem főztem. Sütinek egy kelt meggyest csináltam. Sajnos kép nem készült, de el fogyott mind. Nagyon finom fahéjas volt a tetej, jol rákaramellizálodott, illatos, finom volt.

EmMargit Előzmény | 2006.07.02. 20:44 - #6711

Szia Nelly!

Látom alakul a leendő muffinod
Miért nem sütsz a málnából kalácsot, ha ilyen sok van belőle? Tudod, az én agyam a kelttésztákon jár
Én épp most fedeztem fel az aszalt gyümölcseim között az aszalt epret. Ha veszek elő a lefagyasztott eperlekváromból, akkor az lesz a következő gyümölcsös kalácsom, a mai aszalt barackos mintájára. Szerintem a málnával is lehetne finomat sütni.

További szép estét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.07.02. 20:42 - #6710

Köszi Kartika! Már vettem egy csomó könyvet, és igazából csak az a problémám, hogy ezzel a málnás muffinnal miért nem boldogultam vajon?Nelly

Kartika Előzmény | 2006.07.02. 20:37 - #6709

Szia Nelly! én is sok muffint sütök. Én a rácsra rakom a muffinsütöt, addig labilis kicsit mig rá nem helyezem a rácsra, de utána már semmi baja.
tényleg háromnegyedig kell rakni, mert jól feljön.
rengeteg receptem van, kéred őket? sajnos csak kinyomtatva tudom elvinni ha akarod a találkozóra!

nelly52 Előzmény | 2006.07.02. 20:24 - #6708

Jaj de kis butuska vagyok, hát az eredeti recipében már 26 dkg liszt van, én meg megnövelném 20-ra. Hm,Hm,Hm. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.07.02. 20:22 - #6707

Te Masala! Neked hány percig sül ez a drága muffin? Egyébként én nem tudok kitalálni recepteket, mindig leírtak alapján dolgozom. Ezt is a fórumról szedtem le. Most olvasgatok az NLC-n, és azt írják, hogy 3/4-ig kell rakni a tésztát, hát nekem csurdultig volt az adag. Lehet, hogy már ez is sok volt, meg valamiért tényleg sok volt a folyadék, azért nem állt össze. Majd megpróbálom lecsökkenteni valamit belőle, és megemelem a liszt mennyiségét 20 dkg-ra. Meg van még másik receptem is málnásra, majd azzal is kísérletezem. Nekem egyébként nagyon édes volt, szerintem a cukor is sok benne. Na majd gyakorolok. Nelly

masala Előzmény | 2006.07.02. 20:14 - #6706

Szia Nelly! Én elég sok muffint sütöttem,de nem saját receptekből.Amit én kreáltam, az sajnos egybe folyt, és sült a tepsi tetején.Szerintem a Tiédben kevés a liszt.

Leírok egyet,ami az arányokat mutatja,Ezt többször csináltam már.

2odkg. vegyes liszt/fele sima, fele tk. liszt/    1tk. sütőpor,   2narancs reszelt héja/nem fontos/  

1 tojás,  2o dkg joghurt,  1o dkg. barna sütőcukor,  1o dkg. lekvár,  1/2 dl. olaj

12 db. lesz belőle,  2o-25 p. kell sütni


Limara Előzmény | 2006.07.02. 20:14 - #6705

Nelly! Nem lehet, hogy a málna sok leve sütés közben áztatja a tésztát, azért nem sül meg? Mert írod, hogy a ribizlis jól sikerült.

Limara Előzmény | 2006.07.02. 20:11 - #6704

Köszönöm Margitka, kipróbálom kevesebb élesztővel, bár én mindig attól félek, hogy akkor nem kel meg rendesen. azt gondoltam, hogy ha az élesztő a sok, akkor sülés közben beesik a közepe.  De mindenképpen megér egy próbát! Üdv

nelly52 Előzmény | 2006.07.02. 20:08 - #6703

Szuperkeri! Azt teszek alá, egy vékony kis tepsit, csak akkorát, amekkora területű a muffinforma. De arra gondolok, hogy talán ezért nekem nem 25 perc a sütés, hanem legalább 40 perc. Az előírt hőmérséklet 180 fok, nekem is annyi van benn, mert hőlégkeverésesem van. Teljesen tanácstalan vagyok, mert sok málnám van, és a ribizlisem nagyon ízlik a családnak. Hátha tudnék végre sütni olyat, ami el is fogy. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.07.02. 20:06 - #6702

Sziasztok!

Én 60 dkg lisztből felezem a két formába a kalácsot is. Ez szép nagyra megnő a formában.
Örülök, hogy így beválik mindenkinek a szilikonforma, én nagyon megszerettem. A benne sült dolgok formáját is nagyon szeretem, jól lehet szeletelni és szendvicset készíteni belőle.

Julika! Kíváncsian várom a zöld dióról a beszámolódat, majd mesélj róla, ha történik vele megint valami éredemleges.
Remélem, ma már kivonultál a konyhádból, az egész napodat ott töltötted :?

Limara! Jó, hogy írtad az élesztőt, az lesz a sok. Ez 1/4 és 1/3 közötti mennyiség, ez 50 dkg liszthez sok a gépbe. Ennyi liszthez 1 dkg is elég, de, ha ezen emelni szeretnél egy kicsit, akkor 1,1, de maximum 1,2 dkg-ot tegyél. Az ember azt hinné, hogy ezek a pici mennyiségek nem is számítanak, de a meleg gépben bizony nem kis jelentősége van. Kíváncsi vagyok, ha esetleg kipróbálod, lesz-e változás

Nelly! Nekem nincs meg a rács a sütőmhöz, így én a tepsire teszem a szilikonformát és úgy sütök.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.07.02. 20:05 - #6701

Helló Lányok! Ti igezi éjszakai baglyok vagytok! Annyit beszélgettetek,hogy nem győzöm olvasni.Ma meg úgy látom az esős idő tartott a gép közelében Titeket.

Majorkaj a dió nekem mindég növekvő menny. volt,először 2kg. azután mindég több, most azt hiszem 6-8kg. körül lehet,de ez már elég sok.Az az igazság,hogy nem szoktam lemérni,mert nem olyan bonyolult, amilyennek hangzik.Legfeljebb megmarad a fölösleges sziruplé.   Szerintem a nedves dunsztolás egyszerűbb és tisztább, mint a  szirupozás.Én sose teszek el szirupos befőttet,mindég dunsztolok.Igaz,hogy ilyenkor néha nincs miben főzni és lépni is alig lehet a sok lábastól.


superkeri Előzmény | 2006.07.02. 19:23 - #6700

Nelly! Ez a forma kisebb mint a muffin, kevésbé tud inogni. Csak a sütőbe tételkor kell kicsit vigyázni, amikor már szilárdul-sül benne a kenyér, nincs vele semmi probléma. Próbáld meg , tedd vékony tepsibe a muffint! Üdv.

nelly52 Előzmény | 2006.07.02. 19:18 - #6699

Arra vagyok kíváncsi, hogy a szilikon formát csak úgy ráteszitek a rácsra? Nem inog jobbra-balra? Mert én a muffinformánál ezt tapasztalom. Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.07.02. 19:14 - #6698

Szia Superkeri !

Akkor én maradok a 30 dkg-s mennyiségnél, mert mi csak ketten vagyunk a párommal és én nem nagyon ehetek süteményeket a cukorbetegségem miatt. Kenyérnél ez tökéeltes mennyiség kettőnknek, de tudom, hogy csak elő kell venni a mélyhűtűből, emrt én is rendszeresen teszek be lefagyasztani zsemlét, sőt felszeletelve 3-4 szeletenként kenyeret is. Nekünk megfelel. Olyan mintah mindig friss kenyeret ennénk.Üdv.

 


superkeri Előzmény | 2006.07.02. 19:07 - #6697

  Szia Majorkaj!

Margitka tanácsát megfogadva: kenyeret 30-40dkg lisztből sütök a szilikonos formában. Ezt csak úgy saccra teszem, mert mióta meg van ez a sütőm, mindig 60 dkg lisztből dagasztok, kelés után kb. elfelezem a tésztát és egyikből kenyér lesz a másikból pedig zsemle v. kifli. Ezekből lehet a fagyasztóba tenni és sz. sz. csk elő lehet kapni. Kalácsot is 60dkg lisztből készítek, felezem és 2 kalács sül egyszerre, különböző izesítéssel. Ennek egy részét megkapják a családtagok.  Üdv.


majorkaj Előzmény | 2006.07.02. 19:00 - #6696

Sziasztok !

Ma átmentem angyüzemi konyhába, mert azon kívül amit dél körül írtam még csináltam az ebédhez egy kis rántott cukkinit. És neki álltunk 6 kg zöld diót átszúrkálni és már beáztattam befőttnek. Hát nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz a végeredmény. Üdv.Julika


[Későbbi] [7275-7256] [7255-7236] [7235-7216] [7215-7196] [7195-7176] [7175-7156] [7155-7136] [7135-7116] [7115-7096] [7095-7076] [7075-7056] [7055-7036] [7035-7016] [7015-6996] [6995-6976] [6975-6956] [6955-6936] [6935-6916] [6915-6896] [6895-6876] [6875-6856] [6855-6836] [6835-6816] [6815-6796] [6795-6776] [6775-6756] [6755-6736] [6735-6716] [6715-6696] [6695-6676] [6675-6656] [6655-6636] [6635-6616] [6615-6596] [6595-6576] [6575-6556] [6555-6536] [6535-6516] [6515-6496] [6495-6476] [6475-6456] [6455-6436] [6435-6416] [6415-6396] [6395-6376] [6375-6356] [6355-6336] [6335-6316] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU