Nellym! Jolesett hogy irtal.Egyedulerzem magam nelkuletek! Pszt!! Bevallom egy kicsit konnyeztem is mert itt kint senki sincs nekunk es a hazamenetel sem biztos meg. Milyen jo nektek hogy egymasnak vagytok es osszejohettek neha!!!!
Mar megint a dal! : "Ha ennekem sok penzem lesz, Felulok a repulore!
?gondolatban veletek vagyok. Fotokat NE felejtsetek el kesziteni!!!
Egy egyszeru halando, megha Hollandiabol is. Puszi
Hát nem semmi, hogy ekkora a nyüzsi! Ildikó, majd koccintunk az egészségedre, meg a többiekére, akik nem tudnak eljönni. Igaz, hogy csak üdítő lesz, de nem ez a lényeg. Hátha egyszer Veled is össze tudunk jönni, bár tudom, hogy ez nem olyan egyszerű. Azért gondolunk Rád! Nelly
Gondolom mindenki keszulodik a talalkozora ezert van olyan nagy csend.Ki-mit sutikezik? Vagy ezt meg biztos nem irjatok meg mert ez meglepetes lesz. Nem akarom a poent leloni!
Kostoljatok helyettem is.Milyen jo nektek!
GABO ha olvasod! Van szilikonos sutoformad? Kuglof? Ha tudsz irjal majd.Idoben fogok irni neked is. Jo?Haza...
Lanyok, most kel az elso toki pomposo! Biztosan nalunk is befog jonni.Majd megirom. Holnap Cseresznyes es turos lepenyt tervezek.Ma meg holnapra zoldbabot foztem.
Itt meg mindig tart ez az iteletido! Igazi gatyarohaszto! Most meg a meleghez para is jott. Mar alig birjuk az uzletben mar mindenkicsak lezeng-lodorog mint az oszi legy. Majd kesobb talalkozunk. Addig is pusszantas!
Ugyan Margitkát kérdezted, de ha megengeded válaszolok, mert biztos már sok dolga van Margitkának. Kb. 23-an leszünk a topik társak közül és egy pár pékecskének a kísérő párja. Ez a mostani állás . Remélem ez már kevesebb nem lesz. Üdv.Julika
Margitka! A legutolsó eredmények alapján hányan leszünk szombaton? Aigner Szilárdka most mondja, hogy legalább csütörtökig folytatódik a kánikula. Nem baj, csak ne legyen az a dög meleg, mert azt nem bírom. Nekem 27 fok körül megállhatna a hőmérséklet. Nelly
Üdv mindenkinek! Megsütöttem a füstölt tarjával töltött sajtos, krumplis muffinomat. Még szerencse, hogy dupla adaggal indítottam, mert így talán marad e férjemnek is, de nem bizti. mindenesetre nagyon finom lett. Ezt szeretem, ha van sikerélményem, és van aki megeszi. Nelly
Sziasztok! Végre megjöttem, már megint nem volt majd 1 napig sem internet, sem kábeltv. Szinte már 2 hetente előfordul, most is Szegedtől idáig sehol sem volt. Bosszantó, amikor ennyit kifizetünk érte!
a vajaskifli receptjével pont úgy voltam, ahogyan írtátok ti is, megvariáltam egy receptet. A Lala kifli recijét alakítottam át, 55 dkg lisztre és olaj helyett 5 dkg vajat tettem bele. 1 pohár joghurt, 1 tojás, 2 ek. cukor, 1 kk. só, 2,5 dkg élesztő és víz kellett még bele, de azt nem mértem, csak figyeltem, hogy könnyű tészta legyen. 20 perc dagasztás, fél óra kelesztés, utána formázás, kelesztés és sütés. Én csak egyszer szoktam dagasztatni a tésztát, mert gyönyörűen dagaszt a gépem, és ha mégegy 20 perces dagasztást ráindítok, nagyon ellágyítja a tésztát, szinte kezelhetetlen lesz. Így második dagasztást nekem a formázás előtti gyengéd átgyúrás jelenti. A kalács pedig egy az egyben Margitka aszalt meggyes/áfonyás csokis kalácsa, hálás köszönet érte. Én ezt is csak egyszer dagasztottam, a többi minden megegyezik. Ma viszont kényszerpihi volt sütést illetően, mert elfelejtettem élesztőt venni. Szép napot mindenkinek! Üdv
Nelly! Én még kaptam a Corában nagyobb szilikonos lapot, igaz, az első nap küldtem el érte a hugomat
Tündibündi, én legeslegelőször a kenyérke-féle tönkölyös rozskenyérrel próbálkoztam, azt hiszem, itt van a diétás receptek között. Azzal, ami felerészt tk tönkölylisztből, felerészt rozskovászból áll, és később csak rozsból is megcsináltam, de érdekes módon a tönkölyös jobban ízlett. .... Közben megnéztem, és "Zúzott gabonamagvas rozskenyér (élesztőmentes) - Kenyérke" néven fut, csak én a magvak nélkül, köménnyel készítettem. Most már hónapok óta pihen a kovászom a hűtőben, mert nem volt időm ilyen törődést igénylő kenyérre, de úgy emlékszem, elég sűrű volt a kovászom (tk rozslisztből), és kellett még folyadékot hozzátennem, amit szépen fel is vett a kelesztés végére. Dagasztáskor elég lágy a tészta, szóval ezt formában kell sütni, nekem ez a Plusosba ment, és szépen feldagadt benne.
Ha kívül ég, belül nyers, akkor alacsonyabb hőfokon kell sütni, vagy nagyobb formában (vagy ugyanabban a formában kevesebb lisztből). Persze a régi gázsütőknél ez mindig nehéz, az újabbak között sok a termosztátos, ami ki-be kapcsol, mint a villanysütők, és tartja ugyanazt a hőmérsékletet.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit