E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.11. 20:48 - #7175

Sziasztok. Szokimoki: Látom a díjnyertes képen a szépséges fiókáid mögött én is látható vagyok :) Batka: Jövőre ha találkozunk a te sütidet kostolom meg elsőként.Tuti. Margit :

Batka Előzmény | 2006.07.11. 20:00 - #7174

Hát, igazság szerint ki sem került a dobozból, csak levettem a tetejét. Annyira nem látványos, kerek és barna :-) de finom!

EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 19:35 - #7173

Szia Batka!

Most nincs időm visszakeresni, megírnád, hogy láttad-e a feltett képeken a sütidet? Ha igen, akkor hozzátenném a recepthez. Ha az ittenieken nincs, akkor megpróbálom megkeresni a többi képen. Köszönöm, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.11. 19:27 - #7172

Szokimoki, szerintem is ez a nyár fényképe, de legalább a hété. Köszi, de nem vagyok zseni, de csak onnan tudom, hogy ismerek néhányat Engem izgat bármilyen almás süti! A beírt kakaós- kókuszos sütireceptet egyébként a találkára vittem, de szerintem csak Vidovi vette észre a nagy halom kaja közepette. De mindenki másét várom én is!

A kenyerem teteje egyébként szépen be is huppant néhány helyen, még a fele kelesztési idő is sok volt (az élesztő és a folyadék a szokásos, ezért gondolom, hogy a meleg a hibás). Gánicára gondolni sem bírok, alig várom, hogy jegesre hűljön a madártej, és

Limara Előzmény | 2006.07.11. 18:43 - #7171

Sziasztok!

Jó ez a dübbencs, az Őrségben ezt dödöllének hívják, már csináltam, mikor arra nyaraltunk nagyon megszerettük. Vadpörköltekhez is ezt kínálják köretnek. Csak régi krumpliból lehet megcsinálni.

Szokimoki! Tündériek a fiúk, mi annak idején a 2. emelet erkélyén fürödtünk, és egy kicsit az alattunk lakó is. Üdv


EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 18:30 - #7170

Szia Masala!

A 7.111-es hozzászólásban, Kartika kaktuszának a virágát. Nézd meg, érdemes!

További szép napot, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.07.11. 18:27 - #7169

Tudom,hogy éjszaka sokmindenről lemaradk, de milyen virágot csodáltok Ti és Főleg HOL?

EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 18:27 - #7168

Sziasztok!

Limara és Szokimoki képeit meghoztam.

Lala kifli tésztájából mini baguettek:

mini baguette, a Lala kifli tésztájából

almás süti:

almás süti

Nagyon gusztusos mindkettő, gratulálok hozzájuk.

A "nyár képe" elismerést megelőlegezem Szokimoki másik képének eclipsee_gold_cup.gif

strand az emeleten

Szokimoki! Úgy látom jobb a kisfiad szeme, Te hogy vagy?

További szép napot kívánok, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.07.11. 18:25 - #7167

Ezt a dübbencset nálunk krumplis gancának hívták.Én nem csináltam, mert nehéz kevergetni a krumplis lisztet, de anyukám néha csinál.

A különbség annyi, hogy zsíros kanállal szaggatja a galuskákat tepsibe és beteszi a sütőbe pirulni.A tetejére szálasra vágott, párolt hagymát tesz.

Ezt hívják szuszogónak is, mert kicsit sűrű,fullazstó ha eszed.Mi még sose akartunk megfulladni.


rabim Előzmény | 2006.07.11. 17:35 - #7166

Dübbencs


Hozzávalók (4 személy részére):

1 kg burgonya
kb. 20-30 dkg liszt
20 dkg szalonna
1 dl tejföl
2 fej hagyma
só, pirospaprika

A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és sózott vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, a főzővíz nagy részét leöntjük róla. A maradék lében krumplitörővel alaposan összetörjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a kanál megálljon benne.
Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve jó öt percen át keresztül hevítjük.
A felkockázott szalonnát saját zsírjában kisütjük, kiszedjük, a zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és azt is kiszedjjük. Evőkanállal a zsiradékba adagoljuk a krumplis masszát, és mindkét oldalát megsütjük.
A megpirult galuskát kiszedjük, rászórjuk a hagymát, tepertőt, és meglocsoljuk paprikás tejföllel.


rabim Előzmény | 2006.07.11. 17:29 - #7165

Más elnevezések: kenyérlepény, dubbancs, dublitekercs, varjú, biblia, ördögbiblia

Változatok: sós, kapros, juhtúróval töltött

Előfordulás a régión belül: Hajdú-Bihar megye, Debrecen és környéke

Általános besorolás: kenyértészta alapú ter­mék

Különleges, egyedi jellemzők: zsírral és hajto­gatással leveles szerkezetűvé tett, változatos ízesítésű, fűszerezésű, kalóriadús, kemencében sütött kenyértészta, amelyet a paraszti portákon kenyérsütéskor készítettek és frissen fogyasz­tottak.


EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 17:26 - #7164

Sziasztok!

Bepótoltam az elmaradásomat, helyére tettem a recepteket.

Teljeskiőrlésű lisztes csokis muffin - Jégkása

Kapros gombóc fehér káposztával - Rabim

Lucskos káposzta - Masala

Könnyű, nyári hűsítő - Masala

Tésztasaláták (Frank Júlia receptjei) - Batka

Giovanni saláta - Zsanna

Gesztenyés tekercs - Enci

Sós teasütemény - Enci

LALA KIFLI (DONDENENE) - Limara

Zölddió felhasználása - Batka

Kakaós-kókuszos aprósütemény (keksz) - Batka

Elnézést kérek mindenkitől a késlekedésért, de kicsit összeszaladtak a dolgaim.

Várnám viszont a találkozóra hozott sütik receptjét. Minden nagyon finom volt, megkérek mindenkit, hogy írjátok be a recepteket, ha egy kis időtök van rá. Biztos sokan sok mindent szívesen megsütnének otthon is ezekből.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 17:08 - #7163

Sziasztok!

Batka! Köszönöm a válaszodat. Azt hiszem maradok annál, hogy egy kicsit lekicsinyítem a képeket és elküldjük legfeljebb néhány részletben.

Limara! Természetesen Te is kapsz képeket :-))
A hőséget én sem viselem jól, de két nap múlva állítólag jön egy kis hidegfront és lehűlés, remélem így is lesz.

Szokimoki! A képet hozom rövidesen, a receptet meg kérjük szépen hozzá.
Ebben a melegben én minden főtt ételt langyosan eszem, a főzelékféléket meg kimondottan szeretem hidegen, pl a tökfőzeléket. Egyébként normális hőfokon eszünk mindent, csak ilyenkor nem

A pool.gifa konyhában szuper ötlet, csak ki ne lyukadjon, mondta a férjem, amikor rákérdezett, hogy min nevetek megint.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.07.11. 17:02 - #7162

Szia! A képeim között fent van, másképp nem tudom, hogyan kell idevarázsolni.. Üdv

szokimoki Előzmény | 2006.07.11. 16:54 - #7161

Limara!

Légyszi mutass már egy képet a Lala kifliről. Már annyit hallottam róla, sőt a recije is megvan, de még nem láttam.

Köszi, Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.07.11. 16:51 - #7160

Sziasztok Leányok!

Batka! Én már mondtam, hogy zseni vagy! Nem értesz csehül, de lefordítasz egy programtáblát. Nem semmi!

Dulifuli! Nagyon ügyesen beillesztetted magad! ugye, hogy megy ez neked!

Margitka! ha nem haragszol, akkor én nem éheztem rá a hideg húslevesre! Én még a gyümölcslevest is megmelegítem. 

Kartika! Tényleg gyönyörű az a kaktusz. Nekem anno még volt erkélyem, és ott volt egy angyaltrombita nevű virág. Hogy annak micsoda illata volt esténként...

Ma egy kis almás sütit sütöttem, amire azt mondta a férjem, hogy ha minden nap azt csinálnám is megenné.. nagyon egyszerű, kis sütőporos sütike. Margitkának küldtem róla képeket, ha valakit érdekel a recije, majd beírom. Na megyünk le a gyerkőcökkel egy kicsit. Már nem süt oda a játszira a nap.Ma itthon strandoltak. vettünk egy kis medencét nekik (ide a 2. emeletre) és a konyha közepén fürödtek a Drágáim. Jobb híjján. erről is küldtem képet Margitkának.

Este olvaslak majd benneteket!

Sziasztok, Szokimoki


Limara Előzmény | 2006.07.11. 16:44 - #7159

Sziasztok pékecskék! Alig győzök visszaolvasni, tényleg nagyon klassz ez a csapat.

Ma a Lala kifli tésztájából Masala ötlete alapján, köszönet érte, sajtos mini bagetteket sütöttem. Nagyon finom, könnyű bagettek lettek, ismétlésre alkalmas a család szerint is. Fiam elől elkellett dugni, mert majdnem úgy jártunk, mint minap a kenyérrel!. Küldtem Margitkának képeket.

A hőség számomra ma nagyon elviselhetetlen, 033.gif, kínomban az elöbb megittam egy nagy pohár hideg sört, de még rosszabb lett.  Margitka! Majd én is szeretném megnézni a képeket, köszönöm. Üdv


Batka Előzmény | 2006.07.11. 16:13 - #7158

Julika, én is aszondom, ügyelj a melegben: nem kellett ma végigfuttatnom a programot, a 70 perces kelesztés helyett elég volt 45 a szokásos feles kenyeremnek.

Margit, az jó, mert se maláta, se melasz nincs kéznél, mint az a harmadik változathoz kellene. Azt hiszem, a rozsossal játszom el, de épp most sül a kenyerem, szóval majd pár nap múlva.

A képeket sajnos nem nagyon lehet tovább tömöríteni, a jpeg már eleve egy tömörített formátum. Viszont szerintem jó ötlet, amit Joli írt levélben, hogy arra a helyre fel lehet tölteni a képeket, és még az ehhez szükséges jelszót meg azonosítót is megadta. Esetleg a kep.tar.hu oldalon lehet nyitni egy újabb képtárat, ahová feltöltheted a képeket, ezt jelszóval le lehet védeni, és a címet és jelszót emailben köröztetni. A fenti link a gyakran ismételt kérdésekre mutat, ott leírják, hogyan kell, talán az előnye, hogy ez egy magyar oldal és magyarul van leírva minden. Jobb ötletem sajna nincs.

EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 15:40 - #7157

Sziasztok!

Most olvasgattam a nap eseményeit és közben tudjátok mit ebédeltem? Egy tányér jéghideg (zsírtalan) húslevest cérnametélttel. Jaj, de jól esett , mostanáig a hőségben autóztunk, és nem ettem még idáig semmit.

Julika! Az a recept szerintem jó ötlet, csak arra vigyázz, hogy ebbena  hőségben nekem egy óra kelesztési idő is elég volt a kovászos változatnak is. Tehát ne az órát figyeld, hanem a tésztát, szépen fog kelni.

Piroska! Természetesen Te is kapsz képeket 

Batka! Lehet, hogy mostanában kicsit sűrűbben kell benézni  Tegnap én is így jártam, hogy egy kicsit mást csináltam, és mire visszaértem, alig győztem visszaolvasni
A találkozóra az első bürlit csináltam meg, a többi ennek csak variációja. Kicsit a liszt, a kovász, meg talán a folyadék is más, de az alapja ugyanaz. Érdemes egy kis rozzsal vagy rozskovásszal megbolondítva is kipróbálni, úgy is nagyon finom. Nagyon örülök, hogy ízlett a férjednek is, nekem is a néhány kedvencem közül az egyik :-))

Az Alaskához hozzáteszem a táblázat linkjét és a fordításodat, hátha ezzel már tudunk valakinek segíteni. Köszönöm a fordítást.

Még szeretnék segítséget kérni, ha van rám egy kis időd. A képeket összegyűjtöttem es megpróbáltam WinRAR-ba tömöríteni, de nagy szomorúan látom, hogy gyakorlatilag uyanakkora maradt, mint előzőleg volt
Szerinted lehet, érdemes valamivel próbálkozni, hogy kisebb legyen, de azért könnyen hozzáférhető maradjon mindenkinek, vagy csináljam meg ebben és küldjük el több részletben? Várom válaszod  

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.11. 14:01 - #7156

Margit, a kettő egybekelesztett zsömlikét már megtaláltam, ha minden igaz, ez a bürli, de melyik fajtát készítetted a kenyeres csúcstalálkozóra? A férjemnek nagyon ízlett, úgyhogy reprodukálnom kell!

[Későbbi] [7275-7256] [7255-7236] [7235-7216] [7215-7196] [7195-7176] [7175-7156] [7155-7136] [7135-7116] [7115-7096] [7095-7076] [7075-7056] [7055-7036] [7035-7016] [7015-6996] [6995-6976] [6975-6956] [6955-6936] [6935-6916] [6915-6896] [6895-6876] [6875-6856] [6855-6836] [6835-6816] [6815-6796] [6795-6776] [6775-6756] [6755-6736] [6735-6716] [6715-6696] [6695-6676] [6675-6656] [6655-6636] [6635-6616] [6615-6596] [6595-6576] [6575-6556] [6555-6536] [6535-6516] [6515-6496] [6495-6476] [6475-6456] [6455-6436] [6435-6416] [6415-6396] [6395-6376] [6375-6356] [6355-6336] [6335-6316] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU