Sziasztok. Szokimoki: Látom a díjnyertes képen a szépséges fiókáid mögött én is látható vagyok :)
Batka: Jövőre ha találkozunk a te sütidet kostolom meg elsőként.Tuti.
Margit :
Most nincs időm visszakeresni, megírnád, hogy láttad-e a feltett képeken a sütidet? Ha igen, akkor hozzátenném a recepthez. Ha az ittenieken nincs, akkor megpróbálom megkeresni a többi képen. Köszönöm, üdv, Margit
Szokimoki, szerintem is ez a nyár fényképe, de legalább a hété. Köszi, de nem vagyok zseni, de csak onnan tudom, hogy ismerek néhányat Engem izgat bármilyen almás süti! A beírt kakaós- kókuszos sütireceptet egyébként a találkára vittem, de szerintem csak Vidovi vette észre a nagy halom kaja közepette. De mindenki másét várom én is!
A kenyerem teteje egyébként szépen be is huppant néhány helyen, még a fele kelesztési idő is sok volt (az élesztő és a folyadék a szokásos, ezért gondolom, hogy a meleg a hibás). Gánicára gondolni sem bírok, alig várom, hogy jegesre hűljön a madártej, és
Jó ez a dübbencs, az Őrségben ezt dödöllének hívják, már csináltam, mikor arra nyaraltunk nagyon megszerettük. Vadpörköltekhez is ezt kínálják köretnek. Csak régi krumpliból lehet megcsinálni.
Szokimoki! Tündériek a fiúk, mi annak idején a 2. emelet erkélyén fürödtünk, és egy kicsit az alattunk lakó is. Üdv
1 kg burgonya kb. 20-30 dkg liszt 20 dkg szalonna 1 dl tejföl 2 fej hagyma só, pirospaprika
A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és sózott vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, a főzővíz nagy részét leöntjük róla. A maradék lében krumplitörővel alaposan összetörjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a kanál megálljon benne. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve jó öt percen át keresztül hevítjük. A felkockázott szalonnát saját zsírjában kisütjük, kiszedjük, a zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és azt is kiszedjjük. Evőkanállal a zsiradékba adagoljuk a krumplis masszát, és mindkét oldalát megsütjük. A megpirult galuskát kiszedjük, rászórjuk a hagymát, tepertőt, és meglocsoljuk paprikás tejföllel.
Más elnevezések: kenyérlepény, dubbancs, dublitekercs, varjú, biblia, ördögbiblia
Változatok: sós, kapros, juhtúróval töltött
Előfordulás a régión belül: Hajdú-Bihar megye, Debrecen és környéke
Általános besorolás: kenyértészta alapú termék
Különleges, egyedi jellemzők: zsírral és hajtogatással leveles szerkezetűvé tett, változatos ízesítésű, fűszerezésű, kalóriadús, kemencében sütött kenyértészta, amelyet a paraszti portákon kenyérsütéskor készítettek és frissen fogyasztottak.
Elnézést kérek mindenkitől a késlekedésért, de kicsit összeszaladtak a dolgaim.
Várnám viszont a találkozóra hozott sütik receptjét. Minden nagyon finom volt, megkérek mindenkit, hogy írjátok be a recepteket, ha egy kis időtök van rá. Biztos sokan sok mindent szívesen megsütnének otthon is ezekből.
Batka! Köszönöm a válaszodat. Azt hiszem maradok annál, hogy egy kicsit lekicsinyítem a képeket és elküldjük legfeljebb néhány részletben.
Limara! Természetesen Te is kapsz képeket :-)) A hőséget én sem viselem jól, de két nap múlva állítólag jön egy kis hidegfront és lehűlés, remélem így is lesz.
Szokimoki! A képet hozom rövidesen, a receptet meg kérjük szépen hozzá. Ebben a melegben én minden főtt ételt langyosan eszem, a főzelékféléket meg kimondottan szeretem hidegen, pl a tökfőzeléket. Egyébként normális hőfokon eszünk mindent, csak ilyenkor nem
A a konyhában szuper ötlet, csak ki ne lyukadjon, mondta a férjem, amikor rákérdezett, hogy min nevetek megint.
Batka! Én már mondtam, hogy zseni vagy! Nem értesz csehül, de lefordítasz egy programtáblát. Nem semmi!
Dulifuli! Nagyon ügyesen beillesztetted magad! ugye, hogy megy ez neked!
Margitka! ha nem haragszol, akkor én nem éheztem rá a hideg húslevesre! Én még a gyümölcslevest is megmelegítem.
Kartika! Tényleg gyönyörű az a kaktusz. Nekem anno még volt erkélyem, és ott volt egy angyaltrombita nevű virág. Hogy annak micsoda illata volt esténként...
Ma egy kis almás sütit sütöttem, amire azt mondta a férjem, hogy ha minden nap azt csinálnám is megenné.. nagyon egyszerű, kis sütőporos sütike. Margitkának küldtem róla képeket, ha valakit érdekel a recije, majd beírom. Na megyünk le a gyerkőcökkel egy kicsit. Már nem süt oda a játszira a nap.Ma itthon strandoltak. vettünk egy kis medencét nekik (ide a 2. emeletre) és a konyha közepén fürödtek a Drágáim. Jobb híjján. erről is küldtem képet Margitkának.
Sziasztok pékecskék! Alig győzök visszaolvasni, tényleg nagyon klassz ez a csapat.
Ma a Lala kifli tésztájából Masala ötlete alapján, köszönet érte, sajtos mini bagetteket sütöttem. Nagyon finom, könnyű bagettek lettek, ismétlésre alkalmas a család szerint is. Fiam elől elkellett dugni, mert majdnem úgy jártunk, mint minap a kenyérrel!. Küldtem Margitkának képeket.
A hőség számomra ma nagyon elviselhetetlen, , kínomban az elöbb megittam egy nagy pohár hideg sört, de még rosszabb lett. Margitka! Majd én is szeretném megnézni a képeket, köszönöm. Üdv
Julika, én is aszondom, ügyelj a melegben: nem kellett ma végigfuttatnom a programot, a 70 perces kelesztés helyett elég volt 45 a szokásos feles kenyeremnek.
Margit, az jó, mert se maláta, se melasz nincs kéznél, mint az a harmadik változathoz kellene. Azt hiszem, a rozsossal játszom el, de épp most sül a kenyerem, szóval majd pár nap múlva.
A képeket sajnos nem nagyon lehet tovább tömöríteni, a jpeg már eleve egy tömörített formátum. Viszont szerintem jó ötlet, amit Joli írt levélben, hogy arra a helyre fel lehet tölteni a képeket, és még az ehhez szükséges jelszót meg azonosítót is megadta. Esetleg a kep.tar.hu oldalon lehet nyitni egy újabb képtárat, ahová feltöltheted a képeket, ezt jelszóval le lehet védeni, és a címet és jelszót emailben köröztetni. A fenti link a gyakran ismételt kérdésekre mutat, ott leírják, hogyan kell, talán az előnye, hogy ez egy magyar oldal és magyarul van leírva minden. Jobb ötletem sajna nincs.
Most olvasgattam a nap eseményeit és közben tudjátok mit ebédeltem? Egy tányér jéghideg (zsírtalan) húslevest cérnametélttel. Jaj, de jól esett , mostanáig a hőségben autóztunk, és nem ettem még idáig semmit.
Julika! Az a recept szerintem jó ötlet, csak arra vigyázz, hogy ebbena hőségben nekem egy óra kelesztési idő is elég volt a kovászos változatnak is. Tehát ne az órát figyeld, hanem a tésztát, szépen fog kelni.
Piroska! Természetesen Te is kapsz képeket
Batka! Lehet, hogy mostanában kicsit sűrűbben kell benézni Tegnap én is így jártam, hogy egy kicsit mást csináltam, és mire visszaértem, alig győztem visszaolvasni A találkozóra az első bürlit csináltam meg, a többi ennek csak variációja. Kicsit a liszt, a kovász, meg talán a folyadék is más, de az alapja ugyanaz. Érdemes egy kis rozzsal vagy rozskovásszal megbolondítva is kipróbálni, úgy is nagyon finom. Nagyon örülök, hogy ízlett a férjednek is, nekem is a néhány kedvencem közül az egyik :-))
Az Alaskához hozzáteszem a táblázat linkjét és a fordításodat, hátha ezzel már tudunk valakinek segíteni. Köszönöm a fordítást.
Még szeretnék segítséget kérni, ha van rám egy kis időd. A képeket összegyűjtöttem es megpróbáltam WinRAR-ba tömöríteni, de nagy szomorúan látom, hogy gyakorlatilag uyanakkora maradt, mint előzőleg volt Szerinted lehet, érdemes valamivel próbálkozni, hogy kisebb legyen, de azért könnyen hozzáférhető maradjon mindenkinek, vagy csináljam meg ebben és küldjük el több részletben? Várom válaszod
Margit, a kettő egybekelesztett zsömlikét már megtaláltam, ha minden igaz, ez a bürli, de melyik fajtát készítetted a kenyeres csúcstalálkozóra? A férjemnek nagyon ízlett, úgyhogy reprodukálnom kell!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit