Szia Majorkaj! Nincs még eltéve a dióm, mert 3napos gázszünetet hirdettek tegnapelőtt.Ezért főztem előre és még most is van gáz.Nem tudom mit csinálnak?A diót nem mertem elkezdeni, pedig már szombaton letelt a 14 nap, csak akkor találkozóm volt a pékecskékkel, vasárnap szülinapot köszöntöttünk és utána sütöttem, főztem a gázszünet miatt.Még holnapra is gázszünet van hirdetve.Semmi baja nem lesz a diónak.Már olyan fekete, mint az ördög feneke.
Ne haragudj Margit,én írtam rosszul a 1/5 só az 1,5kk. A tésztából tényleg laza zsömlék lettek, ezért össze is nőttek és laposak lettek.Ha ilyennek kell lenni, akkor jó.
A rozskovászos kenyerek, péksütemények nekem az igazi kedvenceim. A búzakovászos is nagyon finom, de a rozsnak van egy olyan íze, ami a gyerekkorom félbarna kenyereinek az illatát és ízét idézi fel bennem. Szoktam csak búzalisztből készülő kenyérbe is rozskovászt tenni, az is finom Nagyon kíváncsi vagyok hogy fog ízleni nektek.
Majd szóljál légy szíves, ha küldhetem a következő leveleket, nekem már nincs más tennivalóm vele, csak elküldeni.
Neked már üvegekben van a zöld diód ? Nekem hétvgén lesz 14 napja, hogy áztatom. Úgyhogy már nagyon közeleg nekem is a főzése. Hát én angyon kiváncsi vagyok, főleg az ízére. Arra gondoltam, hogy a 6 kg-ból 2 kg-ot az én gyümölcscukrommal teszek majd el. Üdv:Julika
A joghurtos zsömle az én receptem, egyedül az 1/5 kk só nem egészen stimmel. Rájöttem, az másfél kk só volt eredetileg. Sajnálom, hogy nem vált be nekem nagy kedvencem, és egy időben sokan sikerrel sütötték. Lehet, hogy a dagasztás közben még egy pici lisztet kellett volna még tenni hozzá, ha nagyon ragadt. A joghurtok állaga nem egészen egyforma, úgy emlékszem a receptnél írtam, is, hogy sűrű joghurtom volt. Ha egyszer jó kedved lesz és elfelejted már a mai kalandodat ezzel a tésztával, akkor érdemes megint kipróbálni, mert nagyon finom, puha, laza zsömlék szoktak lenni belőle. Tényleg sajnálom, hogy így jártál.
Hozom rövidesen a képeket, további szép estét, üdv, Margit
Búzakovásszal csináltam. Ma reggelre lett kész a rozskovászom. Legközelebb azt is kiprószálom.
Megkaptam a leveleket, de én várok még egy kicsit a tovább küldéssel, mert tegnap egy jó pár levél visszajött, hogy nincs hely a postafiókokban.Üdv:julika
Sziasztok!Olyan sürgő-forgók vagytok a képekkel, hogy nincs megfelelő dicsérő szó.Sok.-sok köszönet érte.
Margit küldtem neked képeket és küldtem a joghurtos cipóról is.Igazából nem tudom, kinek a receptje, remélem jól írtam ki, de nekem ez a recept nem vált be.Amikor formáztam, akkor is ragadt, hiába liszteztem.Puha, könnyen húzható, nehéz volt vele dolgozni.
A kovászos kenyeremre reggel a párom azt mondta "Hú, ez nagyon finom !" Úgyhogy lesz folytatása a kovászos kenyér sütésnek. Én még ne mtudom miylen, mert ma nem ettem kenyeret.
Elmesélek nektek egy aranyos sztorit: Persze a munkahelyemen is készülődtem már és utána pedig áradoztam a találkozóról. Megmutattam a főnökömnek egy pár képet amit feltett Margitka ide az oldalra. És amikor meglátta a sokféle péksütemény és kenyér alatt roskadozó asztalt azt kérdezte " Ti egy péknél voltatok?" Szóval Margitka a honlap után már egy pékséget is nyithatnál !Üdv:Julika
Én egy barackos-csokis kalácsot sütöttem. A barack lekvár formájában van a tésztában, a csoki pedig a lencse, illetve egy új fajta lapka, mert egyszer nem kaptam magamnak csokilencsét. Majd hozok róla képet.
Köszönöm, hogy irtatok a dübbencsről. Ezzel a névvel még nem találkoztam azelőtt. Az ételt ismertem, Baracskán krumpli kásának hivtuk, a férjemék falujában Nógrád megyében, Érsekvadkerten krumplipépnek nevezték. Egy kedves uj forumozó, Joasszony/Nellyke hivta fel a figyelmet, azért néztem utána. Marika
Dehogy kinoztok vele. Az ember csak hulyesegbol mondja.De azert tenyleg jo lenne a TI finomsagaitokat vegigkostolni. Hmmmmm-mmm Johet a kovetkezo kepsorozat ha lesz idotok majd ra.Most 1-2 napja nagyon rossz fejfajos idoszakom van. Azert is nemtudok annyiszor fentlenni, meg multkor a G-Portal nemjott be egy jo darabig itt.Le ellenoriztem a 2 Computerunkon is. Minden ""ado"" bejott csak ez nem.Ht nem tudom. Elkene egyszer jutnom a fizikoth.-ra mert egyszer rosszul vegzodhet. Mar igy is rossz mert odaig jutottam hogy a sajat melltartomat nemtudom ki-be kapcsolni. A vallamba valami gyulladas lehet es bekotott. Ezert mondom en Tinektek hogy egy igazi trottyos lettem. Ha ismertetek volna azelott...Nellym biztosan meggyogyitana. Na EZ van.Tisztara trottyos szanatorium lett itt.!
Sziasztok!
Megjöttem ,elegem is van a mai napból. A héten én már nem sütök, legalábbis azt hiszem. Pénteken itthon maradok, mert még semmit nem készítettem össze az utazáshoz.
Dulifuli dobj át ide egy cipót hadd kóstáljam meg.
Dulifuli! Hű de klassz lett a zsömlecipód! Gratulálok!
Nekem is kisült a Kiadós rozskenyerem, most végre sikerült a rusztikus küllem, bízom benne, hogy finom is lett.
Az előző napokban, felvetődött a gondolat( Kenyérke és Batka betegsége kapcsán), hogy legyen egy Fűben -fában orvosság c. oldal. Szerintem is nagyon jó ötlet. Úgy látom Rabim járatos ezekben a dolgokban, jó lenne meggyőzni, hogy nyissa meg és ápolgassa egy kicsit, biztos többen is tudnának segíteni ebben.
Rabim! Kitűnő ötlet volt a gyümis jégkása , ebben a hőségben rebarbarás-málnás turmix-szal hűtöttük magunkat. Köszönjük.
Sziasztok sötögetők. Nálunk vihar készülődik. Üdítő szél és nagyon morcos az ég. Gyorsan kikapcsolom a számítógépet, mert nem szereti a vihart.
További kellemes estét Mindenkinek :)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit