Sziasztok:):) Kösz a segítséget:) Már kezdtem volna visszavonulni, hogy egy napra egy sikerélmény is elég:)
Már két hete olvasgatom az oldaladat és annyira megtetszett, hogy én is rászántam magam a sütésre:) Pedig nem vagyok az a sütögetős tipus:) Van egy kenyérsütő gépem, már három éve, de csak kenyeret készítettem vele:) Tegnap előtt vettem a bátorságot és kipróbáltam benne a kalácsot:) két kicsit csináltam, egy fahéjasat és egy kakaósat:) Előre kiköveteltem a családomtól, hogy hangos ovációval fogadják majd az eredményt:):) A fiam biztosított róla, hogy így lesz, de volt egy tétova és reménykedő kérdése is:) Mégpedig az, hogy ha apró kis fekete és kemény széndarab lesz az eredmény akkor ugye nem kell megenni??:):) És képzeljétek el, olyan jól sikerült, hogy tegnap már újat kellett sütnöm :)
Margitka a te kakaós kalács receptedet használtam, másodszor már a közepes méretűt , de most, hogy hazaértem, látom,hogy az is elfogyott:)
Meg is néztem a receptet, de a kérdésem? milyen lisztből? Lehet vegyesen ? A tegnapi cipó téstája nagyon szimpi. Pld: Lehetne 30 BL 80, 10 teljes liörlésű, 10 tozsliszt. 10 rétesliszt?
Jaj Margit. Most olvastam vissza. Nagyon sajnálom, hogy balesetetek volt, de legalább nem történt sebesülés. Éppen elég az anyagi . Nem tudok küldeni cserekocsit, csak ilyet:
Sziasztok. GRATULÁLOK szokimoki, nagyon szép a kifli. mit ne mondjak, kedvet csináltál hozzám Na tesék, most aztán kereshetem a receptet. Pedig henyélni akartam :)
Nagyon sajnálom a balesetet, szerencse, hogy nem sérült meg senki. Remélem megoldódik a helyzet!
Tegnap sütöttem jó nagy adag oldalast, gondoltam, a pecsenyeléből majd jó kis kenyér lesz. Hát a férjem inkább fehér kenyeret szeretett volna, amire rákenheti a fincsi megkocsonyásodott pecsenyelét, így ma Jégkása zsúrkenyerét sütöttem meg sütőben. Nagyon finom kenyér, gyönyörű cserepes lett a héja, el is fogyott az egész.
Este leszedtük a barackfa első termését, lett rajta 1 kg csúnyácska barack, szegényeket legalább 3x megverte a jég. Megpucoltam, leturmixoltam őket, kevés cukorral felfőztem, és megcsináltam Margitka lekváros kalácsát. Gépben akartam sütni, így egy kicsit átalakítottam, 40 dkg lisztből csináltam, nagyon finom lett, a fiúk épp most vacsoráznak belőle. Küldtem képeket Margitkának.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit