E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 13:29 - #7336

Szia Dulifuli!

A 60 dkg lisztből készült tészta valóban csak két szilikonformában fér el.
A gőzös sütés nem nagy probléma. Egy lábosban, jénai tálban, vagy cseréptálban (bármi, amit nem sajnálsz, ha vízköves lesz) az előmelegítés idejére már a sütőbe kell tenni vizet, ettől pont elég gőzös lesz a sütőd egy normál kenyérhez. Ha valami nagyon gőzös sütőt kíván, akkor két tálat is tehetsz egymás mellé, vagy "Kenyérke után szabadon" a virágspricnivel is fújhatsz vizet a sütő belső felületére vagy a kenyérre.

Jó sütögetést, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.07.14. 13:23 - #7335

    Szia Dulifuli! Aki olyan szép rusztikus zs.cipót süt, mint Te, nem tudom miért aggodalmaskodik a sütőben sütéstől? Nekem "nagykorú" g.tűzhelyem van, semmi hőfok meg egyebek, agőzös sütőt sütőzacskóval oldom meg. 3x tudok 1 zacskót használni sütéshez! Nekem bevált.

A Bomann-t csak hírből ism., de Kartika nem panaszkodott a szökő hőröl. Én is szimpatizálok ezzel a géppel, de még remélem nem kell cserélni. Üdv.


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 13:23 - #7334

Sziasztok!

Megjöttem és nagyon melegem van 033.gif

Tündi! A 2x20 perc helyett megpróbálhatod, hogy csak  2x14 percet dagasztasz, elképzelhető, hogy ez is elég. Egy kísérletet megér kipróbálni.
A dagasztás-kelesztés-dagasztás után közvetlenül kell a tésztát formázni, a második kelesztés ezután jön. Ha a második kelesztés után formáznál, akkor az egy harmadik kelesztést is feltételez, ezt pedig már nem szereti általában a kelt tészta.

Én, ha a gépben sütök, akkor a gyorsprogramot indítom először, ezen keveset melegít az elején, majd kb 20 percet dagaszt. Ezután átteszem a tészta programra. Ez az elején kb 20 percet melegíti a lisztet, nekem ekkor már elsőre kel a tésztám, majd kb 20 percet dagaszt. Ezután kiveszem a tésztát (a gépet nem állítom le), megformázom, visszateszem és akkor ebből a programból még 1 óra kelesztés van hátra. Amikor megkelt a tésztám, akkor a csak sütés programmal sütöm meg.

Clatronic ??? milyen a Te géped? Ezt is felírom a Hauser mellé, mert egyre inkább hajlom arra, hogy, ha legközelebb esetleg gépet kell vennem, akkor ilyen saját programmal rendelkezőt fogok nézni.

Gépi rozskovászos kenyeret kerestél, mutatok egyet én is: Rozsos, rozskovászos gépi kenyér, de van még a gépi receptek között. Úgy emlékszem, hoyg tavaly nyáron, amikor meleg volt, akkor kísérletezgettem ezekkel.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

 


Limara Előzmény | 2006.07.14. 13:20 - #7333

Szia dulifuli! Takard le a gép tetejét, sokan így teszünk, szebb lesz a kenyér teteje. Ha sütőben sütök, akkor meg zacsiba teszem, és nem kell parázni a víztől a tálkában, mert a zacsiban lévő gőz pont elég.Ma megint zsúrkenyeret sütöttem sütőben, el is fogyott ebédre, hideg sülthússal és koviubival. Most a gépben sül a vacsihoz valóÜdv

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 13:13 - #7332

Szia superkeri! 1 gondom van csak a Bomannommal, hogy a tetején szökik a meleg. Gyanítom sokkal szebbeklesznek a kenyereim, ha a sütőben sütöm ki őket. Csak parázok a kellő hőfoktól, a sütési időtől, mennyi víz legyen a tálkában, ha a reci azt kívánja, hogy gőzben süljön. Magyarán a gépben kisütni egyszerűbb, csak hát az esztétika :)

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 13:10 - #7331

Sziasztok pékecskék! Ma szerettem vovlna Lala kiflit csinálni, de... Lányom közölte, holnap reggel Debrecenbe utazik nosztalgiázik az egyetmi társakkal (1 hónapja kapta+ a diplomát de már vissza vágyik) és mennek túrázni is, csináljak megint rusztikus cipót, mert azt szeretne vinni :) Így aztán a hozzávalók most várják a Bomannban (ez 556-os) hogy beinduljon a dagasztás. Marcsi kalácsai, kenyérkéje nagyon tetszik. Gratulálok. Sőt, az a bizonyos szilikon forma. Már látom, be kell szereznem egyet. Ill. kettőt. Mert ugyebár ha a receptek 50 vagy 60 deka lisztre íródtak, akkor egy formába a fele fér. Vagy rosszul látom?

tundibundi Előzmény | 2006.07.14. 13:09 - #7330

Piroska,

a minimum lisztmennyiséget sajnos nem tudom. Nincs benne a haszn. utasításban se.

Kenyérke,

Köszi az ötleteket. Akkor a gépben való dagasztás-kelesztést még nem próbáltad? A 45-50 dkg-s kenyér a kész kenyér súlyára vonatkozik vagy a liszt mennyiségére? A zúzott g.magvas rozskenyeret pl. meg lehet sütni gépben úgy, hogy kihagyom a magvakat, és 250g tk.rozslisztet és 250g tk. tönkölyt keverek és arányosítom hozzá a többi hozzávalót is?


superkeri Előzmény | 2006.07.14. 12:58 - #7329

    Szia Piroska! Olvasom a gondodat: a lehető legjobb- legpraktikusabb gépet szeretnéd megvenni. Olvasd el a Rövid ismertetőben a BOMANN CB 593-ról írtakat. A találkozón Kartika nagyon jó véleménnyel volt a gépéről! Nekem Hausmeister 1000 van 2 éves semmi gond nincs vele. Gyönyörűen dolgozik, 40 dkg liszt menny. a legkevesebb, amivel még szépen elboldogul. Mindkét gépben álló kenyeret tudsz sütni. Üdv. jó vásárlást  Superkeri

tundibundi Előzmény | 2006.07.14. 12:57 - #7328

Piroska,

bocs, kicsit darabos vagyok. Itt olvasom a haszn. utasításban, hogy a kisebb kenyér max. 1000g-os a nagyobb súlyú  max. 1300 g-os lehet. Mi nem vagyunk nagy kenyérevők, ezért én mindig 500g lisztből sütök.


tundibundi Előzmény | 2006.07.14. 12:55 - #7327

Szia Piroska,

12 programja van:

1. Normál, 2. Teljeskiőrlésű, 3. Fehérkenyér, 4. Gyors, 5. Édeskenyér (kalács), 6. Kalács (sütőporos süti), 7. Lekvár, 8. Tészta, 9. Ultra gyors, 10. Sütés, 11. Gluténmentes, 12. Individuell

Hát még mindig nem vagyok olyan profi pék, mint itt a nagy többség. Amit kérdezel, még nem csináltam meg. Pont most gondolkodom azon, hogy ki kéne egyszer próbálnom az individuell programon. De elvileg meg lehet csinálni.

Margitka, ha beállítom egy kenyérre a dag-kel-dag programot, akkor a másdik kel. után kiveszem és formázom, ugye? Aztán formázás után visszateszem, hogy keljen magától, így van? Mert akkor már külön kelesztési program nem lévén, csak így kel meg magától. Ilyenkor meddig kell hagyni kelni? Vagy már nem kell hagyni, hanem egyből mehet a csak sütés program?

Huh, ma aztán teli vagyok kérdésekkel

 


kenyerke Előzmény | 2006.07.14. 12:55 - #7326

Tundibundi!

Ebben a melegben én sem sütök a sütőben. Megpróbáltam a kovászos rozskenyeret kenyérsütőgépben is. Nem rossz. Ezt is ki kell tapasztalni.

Valamennyi kovászos kenyerem megsüthető benne, de le kell csökkenteni a receptben megadott adagot a Te géped kisebbik adagjára, hogy a kenyér teteje is elfogadhatóan meg tudjon sülni.

A gépemben 80-90 dkg-os kenyeret szoktam sütni. Kovászos rozskenyeret viszont csak 45-50 dkg-osat. A tetejét a kenyérnek vizes tojással kenem le, mert különben ronda szürke lesz.

A tésztát szokásos módon kézzel dolgozom össze, formázom s beteszem az üstbe. Fóliával letakarom s meleg helyre teszem. Ha kell a tészta tetejét vízporlatóval a fólia alatt időnként befújom. Fontos, hogy a kelés folyamán puha legyen mindvégig s a tészta duplájára kell, hogy megkeljen. Ezután vissza kell tenni a gépbe s a sütést rákapcsolni s a szokásos módon megsütni, kihűleszteni s vékonyra szeletelni. Szeletelés előtt műa. zacskóba teszem, hogy a héja is jól szeletelhetővé váljon s ne morzsálódjon, törjön.

 


Piroska Előzmény | 2006.07.14. 12:06 - #7325

Szia Tündibündi!

A Te Clatronicodban mekkora kenyereket lehet sütni? (Min. és max.) Van rajta csak sütés és csak tészta funkció? Például azt meg lehet csinálni, hogy megdagasztja, keleszti, kiveszed, megformázod, visszateszed, újra megkeleszted, és ráindítod a csak sütést?

Üdv: Piroska


tundibundi Előzmény | 2006.07.14. 10:47 - #7324

Sziasztok!

Kenyérke, Batka és mindenki, aki járatos rozskovászos rozskenyér sütésében, a segítségeteket szeretném kérni. Van itt olyan rozskenyér recept, amit meg tudok sütni gépben? Batka, Te sütötted már gépben a zúzott gabonamagvas rozskenyeret? Emlékszem a múltkor írtad, hogy Neked ez ízlik nagyon, és hogy magvak nélkül csinálod. Szegény rozskovászom ott szomorkodik a hűtőben, szeretnék már sütni belőle. De a meleg miatt nem a sütőben, hanem a gépben. No meg a múltkori sütőben sült rozskenyerem kudarca után most nem merek a sütővel kísérletezni. Ha mégis lehetne gépben is, akkor milyen programon? Nálam kisméretű kenyerek esetében a normál prog. 2ó55p, a Vollkorn (teljeskiőrlésű) 3ó32p, a fehérkenyér pedig 3ó40p.

Piroska,

Nekem kétlapátos a gépem (Clatronic), és fekvő kenyereket süt. Van rajta házi program, vagy hogy is neveztétek (németül Individuell-nek nevezik), amelyiken elvileg be lehet programozni, hogy egy-egy folyamatot (1.dag-1. kel-2.dag.-2.kel-sütés-melegen tartás) hány percig végezzen. Azért csak elvileg, mert pl. a Margitka által sűrűn alkalmazott 20p dag.-20p kel.-20p dag-ot csak némi trükközéssel tudom végrehajtani. Ugyan a leírásban az szerepel, hogy 1. dag-ra 6-30p közötti időt tudok választani, de gyakorlatban csak max. 14p-et. Szerintem gyárilag rosszul programozták be. (Szerintetek lehet emiatt reklamálni? ) Ezért  ha 20p-et akarok 1. dag-ra, akkor csak 10p-et állítok be, és az első 10p lejárta után újraindítom a gépet.

ILDIKÓ,

merre vagy? Vagy megint nem sikerül feljönnöd?

Szép napot mindenkinek!


kenyerke Előzmény | 2006.07.14. 10:02 - #7323

Szia Batka!

Köszönöm a kiigazítást és szívesen vennék egy gmail meghívót.

Emailcímem

aquaroxe@yahoo.co.uk

Köszönöm s mielőbbi jobbúlást kívánok!

Üdv. kenyérke

 


kenyerke Előzmény | 2006.07.14. 07:09 - #7322

TÖLTSÉTEK FEL NYUGODTAN A KÉPEKET AZ ALBUMOMBA!


MEGHAGYOM KÉPCSERÉLŐ/NÉZEGETŐ KÖZÖS ALBUMNAK A FÓRUM TÖRZSTAGJAI SZÁMÁRA!

CSINÁLHATTOK BELE NYILVÁNOS MAPPÁKAT IS!

 

 


kenyerke Előzmény | 2006.07.14. 06:52 - #7321

Végre sikerült megnéznem a képeket! Nagyon jók lettek! Gratulálok a fényképészeknek s valamennyi közreműködőnek.

A megpezsdült fóruméletet olvasgatva és szerény lehetőségeimet mérlegelve a technikák fejlesztéséhez lenne egy jó ötletem

Nézzétek meg ezt a programot:

http://www.skype.com/intl/hu/download/

Csupán egy mikrofonos kis fülhallgató/fejhalgató kell hozzá s annyit lehet beszélni a korlátlan hozzáférésű vonalon amennyi belénk fér.
A konferenciavonallal pedig egy kis csoportot is össze lehet hozni. Mindenki ül a gép előtt és előtte az aktuális oldal nyitva s azokat a lépéseket hajtja végre, amit valamelyikünk, az adott technikát gyakorlott mond. Egy elmentett jegyzettömb lapra pedig összefoglalják a lépéssorokat, hogy önállóan is dolgozni tudjanak a későbbiekben.

Még én is csak most ismerkedem a Skypeval, de úgy gondolom több szem többet lát. Installáljátok fel s próbálgassuk. Ha másért nem csetelni is lehet rajta olyasmit, amit nem kívánunk a világ orrára  kötni.

Sajnos mennem kell! Viszont délkörül, a Tisza mellől be-benézek.

Szép napot s kevesebb izgalmat mindenkinek!

Üdv. kenyérke (kenyerkee a Skypen)


kenyerke Előzmény | 2006.07.14. 06:25 - #7320

Sziasztok!

Reménytelenül lemaradtam az olvasásban 

Tegnap hosszú és izgalmas napom volt. Végre megvan minden papír! Bejelentkeztünk! De ehhez is még egy tolmácsot kellett felhajtani. 60 km-t szaladgáltam mire mindent megszerveztem, összehoztam s így egy félóra alatt(!) frappánsan túl voltunk a formalitásokon. Most van kb. egy hónapunk s nekem fogalmam sincs hogy ilyen höségben mit fogok majd felvenni, amiről nem ordít messzire az alkalom, de mégis ünnepélyes.

Szomorúan olvasom, hogy mi történt Margitka autójával. Az enyémen teljes Casco van s nélkülem soha sehová nem mehet vele senki, mert számomra is létkérdés. - Nem tudom, hogyan lehetet volna egy ilyen esetet az adott körülmények között kivédeni.

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, kívánságokat. Sajnos még ramattyabbúl vagyok. Pihenni kellene, de ez majd legközelebb karácsony táján és jövő tavasszal lesz járható.

Kívánom én is a gyengélkedőknek a lehető leggyorsabb javulást.


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 00:54 - #7319

Szia Kartika!

Köszönöm, megkaptam a képeket, hozom rövidesen.

Jó "telkezést" kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 00:46 - #7318

Szia Glennys!

Én a rongyos kiflit nem ismerem, csak a nevét, és úgy hallottam, vagy olvastam (már nem is tudom), hogy ez a croissant. Amikor ezt a kiflit sütöttem, akkor a gyerekeim mondták, hogy ezt teljesen olyan, mint a croissant. Én ugyanis még ezt sem ettem "hivatalosat".

Szép napot kívánok holnapra és kíváncsian várom a kifliről a híreket, ha megsütöd, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.07.14. 00:41 - #7317

Sziasztok! Ha éjfél elmult akkor én! Margitka, most olvastam mit történt veletek, rémesen sajnálom, én is azt mondom az a szerencse hogy semmi bajotok. Elolvasgattalak benneteket és megyek hunyni. Sütöttem tegnap késő este is és ma is! elküldtem Margitkának biztos felteszi.
egykaros gép fekvő van az AFK-nak is!és én is tudok még, de nem jut eszembe. (bogarászni kell az üzletekben, nagy multiknál, sokféle van ami kis kenyeret süt) Egyszer régen irtam, hogy mikor a gépemet kerestem akkoriban sok nem kedvező véleményt olvastam a Hauserről.
a képeket Jolié kivételével, azt nem tudtam előcsalni valamiért, megnéztem. jó volt visszanézni! üdv. mindenkinek, holnapra szép napot nektek. Holnap nem biztos hogy irok, telekjárat beindul és szombat-vasárnap is lesznek vendégek.(kissé már hulla vagyok) sziasztok!

mentás, csokis kalács mentás, csokis kalács mentás, csokis kalács

                     csavart kenyér (Dán kenyér alapján) csavart kenyér (Dán kenyér alapján)


[Későbbi] [8236-8217] [8216-8197] [8196-8177] [8176-8157] [8156-8137] [8136-8117] [8116-8097] [8096-8077] [8076-8057] [8056-8037] [8036-8017] [8016-7997] [7996-7977] [7976-7957] [7956-7937] [7936-7917] [7916-7897] [7896-7877] [7876-7857] [7856-7837] [7836-7817] [7816-7797] [7796-7777] [7776-7757] [7756-7737] [7736-7717] [7716-7697] [7696-7677] [7676-7657] [7656-7637] [7636-7617] [7616-7597] [7596-7577] [7576-7557] [7556-7537] [7536-7517] [7516-7497] [7496-7477] [7476-7457] [7456-7437] [7436-7417] [7416-7397] [7396-7377] [7376-7357] [7356-7337] [7336-7317] [7316-7297] [7296-7277] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG