E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2006.07.14. 16:34 - #7355

Szia julika! Nem ijesztgetlek, csak nálunk a befőzés mindég egy kész cirkusz, mert ugye nem lehet morzsázni, enni, edényt elmosni.Ilyenkor mindenkit a fürdőszobába száműzök a koszos tányérjaival.

Csak az volt a bajom, hogy ez most elég sok dió, ennyit még én sem tettem el, és az ecetes főzés / két adagban/ sokáig tartott.Végül is a cukros lébe beletettem az összeset egyszerre és óvatosan kevergettem, amíg újra forrt, és így tettem el holnapig.

Az üvegmosás is egy csomó idő volt.

csináltam én is 1kg-ból diabet.-at, de foly. édesítővel. Tulajdonképp, ez nem is szirupos, hanem olyan, mint a befőtt. A receptekben van idétlenül megadva a neve.

Megéri küzdeni vele!!

A kovászos fehérkenyeret akartam megsütni és a ropogós kovászos zsömlét, kétféle kovásszal.Most kovász nélkül sütök.


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 16:25 - #7354

Szia Masala!

Épp összeraktam  kenyérkémet és beletettem egy kis kovászt is, eközben törtem a fejemet, hogy mitől romlott meg a kovászod. A mostani kovászom épp egy hete pihen a hűtőben, rá sem néztem a múlt pénteki sütéseim óta. Semmi baja nincs.
Nem lehet, hogy valami kis morzsa belepotyogott a búzakovászodba?
A rozskovászod, hogy nem tetszik, az nem baj , attól még lehet jó. Ha sokáig áll mozdítatlanul, akkor egy kis szürkés víz kicsapódhat a tetején, de ezzel semmi gond nincs. Ezt vagy leöntöd róla, vagy belekevered, egyik sem árt neki.

Az egyetlen, amit javasolni tudok, hogy néhány naponta keverd meg egy kicsit, akkor is, ha nem használsz belőle. Én, amikor kiveszek belőle, akkor át szoktam keverni egy kicsit, de volt már, hogy 3 hétig is állt a hűtőben, úgy, hogy nem etettem meg és nem lett baja.
Remélem következőnek nem lesz nem lesz problémád a kovásszal, üdv, Margit 


dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 16:09 - #7353

Pá pá lányok, asszonyok, most L. Este majd bekukkantok :)

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 15:58 - #7352

Szia Julikám. Menni akartam egyébként is a Metroba hétfőn, beszerzem. Mivel délelőtt megyek, papa nem moroghat: "Minek az", tehát megveszem :))) az árát nem árulom el neki. Kímélem a papát :)

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 15:56 - #7351

Szia Limara. ha a gépben sütök, akkor az ajtánál, ahol a gombok vannak, alufólia borítja a hézagot. Az ablakon 1 edényfogó, erre 1 konyharuha és az egészet egy vékony horgolt kedő borítja.Piha de ronda ahogy így kinéz :I Amikor sül már a kenyér akkor a horgolt kedőt leveszem. A többi marad. És nem kukuccskálok, nehogy baj legyen. Legjobb, ha kimegyek a konyhából. :) No para. No stress

majorkaj Előzmény | 2006.07.14. 15:51 - #7350

Sziasztok !

Hát tényleg nagy élet van itten még napközben is, csak kapkodom a fejem.

Dulifuli: szilikonos sütőformát keresel ? Én a Metróban vettem.

Masala: Jaj, ne ijesztgessél. Vasárnap vagy hétfőn szeretnék neki állni a diónak. Még most áruld el a turpisságot amíg nem késő, mert kiöntöm az egészet a kukába. De jó Neked már Te túl vagy rajta, de Te tudtad is már, hogy mi vár rád. Te melyik kovászos kenyér recit nézted ki ?

Margitka : Én is szeretném tudni, hogy mit kell a hütőben csinálni a kovászaimmal, emrt nem zertném ha tönkre mennének ! Hétvégén ki szeretném próbálni a rozskovászos kenyeret. De láttam amit Tündinek ajánlottál Gépi rozskovászo rozso kenyeret is 3 óráig kell keleszteni utána meg 2,5 óráig ? Hát ez egy nap mire elkészül. Hú, nem is tudom melyik kenyérrel próbálkozzak ! Nézegettem Kenyérke Ukrán rozskenyerét (ezt kóstolahttuk a találkozón, és nagyon ízlett nekem, de elsőre nem merek hozzáfogni.)

Nekem is van msn-enem és Skype-om is. Gmailre én is szivesen küldök meghívót Nektek, mert ott is van már e-mail címem, csak eddig még nem használtam.Üdv:Julika


dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 15:48 - #7349

Szia masala. Amióta BL 80-ast használok, jobbak a kenyérkéim. Igaz, mindig keverem mással. Már látom, sokat fogsz sütögetni :)))

masala Előzmény | 2006.07.14. 15:45 - #7348

Ja és most sütök először BL-8o-as liszttel. 5kg-os füles zsákokban árulják egy kis diszkontban. Vettem kettőt.

masala Előzmény | 2006.07.14. 15:43 - #7347

Margit, légyszi!  7341-es hsz. Most a weggli-t sütöm, de szeretném, ha lenne kovászom máskor is. Köszi!!!

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 15:38 - #7346

Jaj de szép ez a rozskovászos, gratulálok. Nekem viszont a csavart kenyér mozgatta meg a fantáziámat. Most aztán mehetek sütőformát keresni . Auchanban nem láttam :(

EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 15:30 - #7345

Sziasztok!

A kenyerem még várat magára, viszont hoztam nagyon szép kenyérképeket. Kaptam Hirinától egy levelet, amiben írt is a kenyérről, remélem nem baj, ha ebből egy részt idemásolok:

"Gyakran sütök kovászos rozskenyeret, de még nem dicsekedtem el vele. Kenyérke nyomdokain szoktam haladni:) Az aktív rozskovászt felszaporítottam reggel, este tettem még hozzá teljes kiőrlésű rozslisztet és BL 80-as kenyérlisztet, sót pici barna cukrot, őrölt köményt és napraforgót. Kb. 3 órát kelt egy teflonos tepsin, szépen megrepedezett, ekkor tettem hideg sütőbe. Isteni lett. A tetejét még sütés előtt sós vízzel kentem le, és a sütőteret vízporlasztóval időnként nedvesítettem.  Kb. 45 perc múlva vettem ki."

kovászos rozskenyér kovászos rozskenyér kovászos rozskenyér

Köszönöm a képeket Hirina, gratulálok a kenyérhez  és remélem majd találkozunk itt is, ha időd és lehetőséged lesz rá. Minden jót kívánok, üdv, Margit


dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 15:30 - #7344

Szia superkeri. Tulképpen megnyugtató, hogy a matuzsálem sütők is szuperálnak. Kb emlékeztem, hogy a kis s a nagy láng között féluton állt a sötő gomja. De ha túlkelt a tészta, akkor nem lehet nagyonlassan sütni, gondoltam én. majd meglátjuk. De legalább nem lett széntabletta. Ott gubbasztottam a tűzhely mellett. Biztos ami biztos :)

dulifuli13 Előzmény | 2006.07.14. 15:26 - #7343

Sziasztok. befutottam. Na nem kell mondanom, megint megnyomtam a pánik gombot :( Bomann dagasztott, és a multkor már fel is írtam magamnak, hogy amikor csörög az adalékokért, akkor szépen kikapcs, ott kel, stb, ahohy Margit receptjében olvastam. Nos a gép dolgozott. Párhuzamosan én is. Rádió hangosan. Nem hallottam a csörgést. :( Amikor bevillant, jé, hoszen és sütök, ezerel a konyhába. Gép kikapcs. Már csal 1:20 volt a kész sütésig. na most mit tegyek. Berezeltem. Asztán némi spontán fejszámolással rájöttem, már 2x kel a tészta. Semi cicó, sem laca-faca, gyrsan formáztam a cipókat, csak addig pihikéztek a hasukon, amíg a sütőt bemelegítettem és a tálka víz is kellő gőzt produkált, s sipirc tepsi a sütőbe. kisült. 2x diszkrét virágspricnizés és 3 Miatyánk, hogy jól sikerüljön. A látvány tökéletes, most hülnek a cipók. Egyet majd azért felvágok, nehogy nyers cipócskát vigyen a lány, ráadásul szokimoki hazájába :)

EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 14:58 - #7342

Sziasztok!

Én tagnap Batkától már kaptam meghívot a gmail-re. Nagyon tetszik, már fel is tettem a freemailes címem elé ezt a címet is, alul, az elérhetőségemnél. Sőt, lehet, hogy a freemailt előbb-utóbb le is fogom venni, mert ez sokkal többet tud. Hatalmas előnye, hogy tud magyarul is
Én is szívesen küldök meghívót, ha kér valaki, mert úgy látom, hogy ez korlátos, ne fogyjon el Batkának az összes (nem tudom, hogy a későbbiekben adnak-e többet is??)

A Skype már nekem is régóta fent van a gépemen, csak sose használom semmire. A gyerekeim elszedték a fejhallgatómat, így most az nincs, de majd veszek egyet.

A dagasztás-kelesztés-dagasztás, majd formázva kelesztéshez még egy gondolatot hozzáfűznék. Ha elsőre rendesen bedagasztja a gép a tészát, akkor az első kelesztés után, már mindegy, hogy milyen módon lesz összedolgozva ismét a tészta. Ez lehet megint egy dagasztás, de elég, ha kézzel jól összenyomja az ember (óhatatlanul átdögönyözi) és megformázza. A lényeg, hogy az élesztő ismét tápanyagközelbe jusson, miután elhasználta, megette maga körül, ami volt neki. Ekkor tud továbbszaporodni és tudja a tésztát megfelelően megemelni.

Na ennyit tudományosan  , most megyek és összegondolok valami kenyeret az aszalt paradicsommal. További szép napot, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.07.14. 14:58 - #7341

Látom termékenyek vagytok Ti nappal is nem csak este!Reggel 1 órán át nézegettem a kovászos recepteket, hogy majd a dió után / Julika még nem tudja, mi vár rá / sütök kenyeret. Na a kovászaim bedöglöttek! A búzakovász penészes is lett, a rozskovász csak nem szimpi. A jó pap is holtig tanul: mit kell csinálni a kovásszal a hűtőben, amíg nem használod? Két hétig voltak ott, de én hozzájuk sem nyúltam. Most kereshetek más recepteket!

Sok kenyérsütőt megnéztem én is mielőtt megvettem az enyémet, ami 1 lapátos volt ,az mind álló kenyeret sütött / 5o- 7o dkg.-osat /. A 2lapátosak fekvő kenyeret sütnek / 7o-9o v. 1oo-ill. 12o v. 13odkg.-osakat / Margit azt írta nekem, olyan nincs, ami mindent tud! Igaza van, meg kell nézni, mi a fontosabb és vmiről le kell mondani! Nekem a "csak sütés" volt a fontos. Kétlapátos, de még 6odkg lisztnél többől nem sütöttem és nem is nagyon fogok, de az egylapátos kicsi lett volna.


Limara Előzmény | 2006.07.14. 14:48 - #7340

Köszi, azt hiszem akkor majd én is letöltöm

Batka Előzmény | 2006.07.14. 14:36 - #7339

Igen, jó ideig msn-eztünk, de ez megbízhatóbb (nincsenek folytonos biztonsági frissítések pl.), és megőrzi a chat üzeneteket! Ha a másik nincs bejelentkezve, akkor is írhatsz neki, és amikor bekapcsolja a gépet, megjelenik nála. A másik, hogy ennél nem szakad a telefonbeszélgetés, és msn-nél volt, hogy két gép között az istennek sem tudtunk kapcsolatot teremteni, skype-pal meg szó nélkül ment. Szóval szerintem többet tud.

Limara Előzmény | 2006.07.14. 13:57 - #7338

Szia Batka! Nézegetem a Skype-t , hasonló programm, mint a Msn Messenger, nem? Azt ismerem, és valóban nagyon jó

Batka Előzmény | 2006.07.14. 13:43 - #7337

Kenyérke, meghívó ment. Margit épp most barátkozik a rendszerrel :-) Tündi, gépben még soha nem sütöttem tiszta rozskenyeret, de látom, Kenyérke már adott némi tanácsot. Ha valakit részletesebben is érdekel a Skype, Szokimokinak írtam róla hosszabban, ha még megvan az a levél, ezúton felhatalmazom arra, hogy továbbküldje, de szívesen összeszedem újra a lényeget. Én használom, nagyon hasznosnak találom, és remélem, még sokáig ingyenes lesz a két számítógép közötti "telefonálásra". Látom, mi, Hausmeisteresek összetartunk: a kalácstésztát én is egyszer dagasztatom (tészta progin), aztán kel, fon, kel, süt.

EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 13:29 - #7336

Szia Dulifuli!

A 60 dkg lisztből készült tészta valóban csak két szilikonformában fér el.
A gőzös sütés nem nagy probléma. Egy lábosban, jénai tálban, vagy cseréptálban (bármi, amit nem sajnálsz, ha vízköves lesz) az előmelegítés idejére már a sütőbe kell tenni vizet, ettől pont elég gőzös lesz a sütőd egy normál kenyérhez. Ha valami nagyon gőzös sütőt kíván, akkor két tálat is tehetsz egymás mellé, vagy "Kenyérke után szabadon" a virágspricnivel is fújhatsz vizet a sütő belső felületére vagy a kenyérre.

Jó sütögetést, üdv, Margit


[Későbbi] [8235-8216] [8215-8196] [8195-8176] [8175-8156] [8155-8136] [8135-8116] [8115-8096] [8095-8076] [8075-8056] [8055-8036] [8035-8016] [8015-7996] [7995-7976] [7975-7956] [7955-7936] [7935-7916] [7915-7896] [7895-7876] [7875-7856] [7855-7836] [7835-7816] [7815-7796] [7795-7776] [7775-7756] [7755-7736] [7735-7716] [7715-7696] [7695-7676] [7675-7656] [7655-7636] [7635-7616] [7615-7596] [7595-7576] [7575-7556] [7555-7536] [7535-7516] [7515-7496] [7495-7476] [7475-7456] [7455-7436] [7435-7416] [7415-7396] [7395-7376] [7375-7356] [7355-7336] [7335-7316] [7315-7296] [7295-7276] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU