E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2006.07.14. 20:25 - #7375

Szia Margit!

Először is nagyon sajnálom ami az autóddal történt.Remélem hamar rendbe tudják majd hozni
Sajnos most nagyon sokat kell dolgoznom és mire hazaérek hullafáradt vagyok. Tegnap sütöttem pitát és ettem gyrost, nagyon finom.  Sütöttem még Sonka tésztakabátban nevezetü finomságot.Kép készült és receptet is küldöm majd remélem holnap több időm lesz.Megkaptam a képeket.Nagyon tetszenek.Tegnap már annyira fáradt voltam, hogy 8-kor elaludtam  és csak reggel keltem fel. Sokat kellet visszaolvasnom olyan sokan lettünk. Most ennyi megyek még elkészítem holnapra a vadast.
Nagyon tetszik a party kenyered majd lehet megsütöm, a formája különösen mutatós.

További szép napot és estét Jégkása

sonka tésztakabátban sonka tésztakabátban
sonka tésztakabátban pita


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 20:12 - #7374

Szia Batka!

Nekem még nem penészedett meg kovászom. Azért gondoltam, hogy Masalának esetleg belekerülhetett valami, mert 3 hét alatt tönkrement. Ennyit vidáman volt már érintetlenül, de kevergetve is a hűtőmben a kovász. Én, ha nem használok belőle, akkor nem szoktam keverni, ha használom, akkor összekeverem, hogy a víz visszakeveredjen bele. Még külön fakanalam sincs hozzá, egy evőkanállal szoktam megkeverni.
A napi kenyérsütéseimhez nem szoktam felfuttatni a kovászt, csak a hűtőből 5-10-20 dkg-ot a tésztába teszek. Ha kevesebbet, akkor az élesztő a szokásos marad a liszthez képest, ha többet, akkor kicsit csökkentem az élesztőt.

Megsütöttem az aszalt paradicsomos kenyeremet, majd jelentkezem vele, ha meg tudom vágni, még forró. (Kovász ebben is van :-))

További szép napot, üdv, Margit


joasszony Előzmény | 2006.07.14. 20:03 - #7373

Szia Marika (Rabim)! Köszi a leveled, és a technológiai leirást. A kenyértésztát a gépben készitetted? Szeretném jelezni, hogy itt megjelent a fánkreceptem, ez egy TÖKÉLETES, semmi extra kidolgozást, hozzávalókat nem igényel, habkönnyü, nagyon finom. Elrontani sem lehet, még gyakorlatlan háziasszonynak is sikerül. Marikám én idősebb vagyok mint Te, 55 éves, de aktivkodom. Egy nagy lányom van 28 éves, Floridában élnek a férjével. Unokám még nincs. Kedvenc elfoglaltságom a sütés-főzés, kézimunkázás, főleg a gobelin , angol madeira készitése, ujabban pedig a NET. A párommal kettecskén vagyunk, 33 éves házasok vagyunk. Nagy szerencsémre rátok találtam, azóta itt lógok, jó kis csapat jött össze. Reméljük, hogy holnap már egy kicsit hűvösebb lesz, és az elmaradt sütések elkészülnek. Szeretettel üdv . minden jót kivánok Nelli Debrecenből

Batka Előzmény | 2006.07.14. 20:02 - #7372

mármint vígan él az, ami most van (csak rozs).

Batka Előzmény | 2006.07.14. 20:01 - #7371

A kovász eltartásával és tárolásával kapcs.ban van megjegyzésem. Nemrég talán írtam is, hogy már hónapok óta nem volt időm figyelemigényes (kovászos) rozskenyérre, ezért a kovász ott lapul a hűtőben. Szó szerint hónapok óta (legalább kettő, de inkább több), és semmi baja, csak kiült a víz a tetejére, nem szoktam kevergetni. Az előzőt szintén hónapokon át egy mascarponés dobozban tároltam, és néhanapján kinyitottam, nem penészedik-e valamiért, mígnem addig nyitogattam, hogy a levegőből - ott mindig vannak jelen penészspórák - belekerülhetett valami, mert amikor legközelebb ellenőriztem, megpenészedett - annyi biztos, hogy nem én szennyeztem be. De most előrelátóbb voltam: átlátszó tetejű (vajkrémes) dobozba tettem, így nem kell felnyitogatni, de lehet kuksolni. A kefires doboz is ugyanolyan jó lehet. A héten már nem sütök, jövő héten egyedül leszek itthon, úgyhogy a bürli majd az után kerül sorra, szóval addig biztos nem nyúlok a kovászhoz, de szerintem semmi baja nem lesz. Idáig ezt a két kovászt gyártottam, és mindig ezt szaporítom fel, így csak a legelején volt macera az előállítása, azóta vígan élnek a hűtőben. Arra sajnos lusta vagyok, hogy jól a kenyérsütéshez időzítsem a felfutását és egy-két kanállal a mindennapi kenyerembe is tegyek belőle, de hátha eljön majd az a nap is.

Limara Előzmény | 2006.07.14. 19:36 - #7370

Köszönöm Margitka! Mindenképpen megpróbálom. Üdv

EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 19:31 - #7369

Szia Limara!

Örülök, hogy belefogsz a kovászkészítésbe, ne izgulj!

Nem lesz baja a gyorskovásznak ebben a melegben sem, legfeljebb hamar elkészül.
A megmaradt kovászt meg kell etetni. Kevés vizet hozzáteszel, majd annyi liszttel elkevered, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. Ezt lazán letakarva hagyjad érni. Amikor elkezd buborékosodni, majd felhabzani, akkor vissza kell kevergetni néhányszor. Egészen addig hagyjad elöl, amíg abbahagyja a buborékosodást és jó savanyú szaga lesz ismét. Ezután beteheted a hűtőbe és bármikor használhatsz belőle. Használni lehet frissen etetve, ha előre tudod, hogy kovászos dolgot fogsz sütni, de nyugodtan a hűtőből is egyből a tésztába kerülhet.

Sok sikert kívánok és várom a beszámolódat, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.07.14. 19:10 - #7368

Sziasztok!

De beindult mindenki a kovászolással. Ennek örömére azt hiszem én is kipróbálom holnap a kovászos tönköly kenyeret, gyorskovásszal. Margitka! Ugye ilyen melegben sem lesz baja a gyorskovásznak? Azt nem tudom, hogy ami kimarad a sütésből, azzal hogyan bánjak? Mikor lehet betenni a hűtőbe, és ha megint akarok használni, akkor mikor vegyem ki belőle, kell-e melegen kicsit pihentetni, és beetetés után mikor jó és mehet ismét a hűtőbe? Biztosan sokszor leírta már Margitka, de én még eléggé tartok tőle.

Bezsa! Jó pihenést és jó időt kívánok én is. Üdv


rabim Előzmény | 2006.07.14. 19:07 - #7367

Szia Joasszony/Nelli !

A kapros dübbencset megcsináltam a pompossal együtt. A tészta ugyanaz, csak a dübbencset vékonyra nyújtottam, megkentem a libazsirban megfuttatott kaporral. Az egészet feltekertem , mint a kalácsot, majd a hurkát is  feltekertem. Igy egy kis csomagot kaptam. Vártam vele, majd ujra kinyujtottam kicsit, és a maradék kaprot rákentem.  Ismét feltekertem, és felszeleteltem, mint a kakaós csigát.Megkentem még libazsirral. Igy sütöttem szép pirosra, ropogósra. Nagy sikere volt. Közben Enci küldött egy ujabb elkészitési módot. A kenyértésztát ki kell nyujtani tepsi méretüre, a túrót cukrozni, bele kapor, a maradék tésztával befedni. Villával megszurkálni, és sütni.

Nagyon jó, hogy felhivtad a figyelmünket erre a tésztára, köszi szépen!

Magamról: 53 éves vagyok, van két fiam, és három fiu unokám. Gyerekkoromban gyakran voltam Debrecenben a nagynénémnél a Péterfia utcában. üdv. Marika


superkeri Előzmény | 2006.07.14. 18:57 - #7366

     Sziasztok!

Bezsa! Jó pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok.  Üdv. Superkeri

 


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 18:27 - #7365

Szia Bezsa!

Csatlakozom Julikához. Én is minden jót és jó pihenést kívánok 6.gif

Várunk vissza sok élménnyel és szép képpel , üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.07.14. 18:14 - #7364

Szia Bezsa !

Nagyon jó nyaralást kívánok nektek. Érezzétek jól magatokat és pihenjél sokat, hogy újult erővel tudjál visszaolvasgatni és fincsiket sütögetni majd. Üdv:Julika


bezsa Előzmény | 2006.07.14. 18:06 - #7363

Szerbusztok Kislányok! Most egy hétre elbúcsúzom. Hajnalban indulunk és még pakolok. Ha belegondolok, hogy mennyit fogok visszaolvasni, hát egy napom biztos rámegy. Mindenkinek jó sütögetést.

masala Előzmény | 2006.07.14. 17:31 - #7362

Nálunk is borul megint, de a tegnapi csapkodás és villámlás után csak egy száraz vihar volt.Tőlünk 15 km.-re már nagyon nagy a szél.Most szólt haza a fiam, hogy csukjam be az ablakait.

Szóval marad a szauna!Mindent a kenyerek érdekében!


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 17:24 - #7361

Sziasztok!

Idő gyün, ahogy Matula bácsi mondta 

Hatalmas zivatarfelhők sodródnak lefelé Szlovákiából, kíváncsi vagyok mi lesz belőel, csak jeget ne hozzon. Az eső és a lehűlés már jól jönne.
További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 17:20 - #7360

Szia Masala!

Kelesztés közben én is becsukom az ablakot, ha egyébként nyitva lenne, akkor is. Kivétel ezalól ez a hőség és rezzenetlen levegő, most megkegyelmezek magamnak és a családomnak is   

Ha jól értem a rozskovászt már kidobtad, kár érte, ha így van.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.14. 17:06 - #7359

Szia Julika!

Én szinte semmit nem csinálok a kovászaimmal, csak amit az előbb Masalának leírtam :-))
Nem kell tartani tőle, nem bonyolult bánni vele egyáltalán. Szerintem Masalának csak peche volt. Arra nagyon szoktam vigyázni, hogy ha kinyitom a kovászos dobozomat, akkor semmi ne legyen a közelében, ami belepotyoghatna.

Az idő és a kovászos kenyér?? Hát igen, a zömében kovásszal készülő kenyérre rá kell szánni az időt. Talán ezért is alakult így nekem, hogy én majdnem a teljes élesztőadagot beleteszem a "hétköznapi" kenyereimbe és emellé teszek egy kevés kovászt, csak annyit, hogy finom íze legyen.

A gmailt próbáld ki, nagyon jó

További szép napot, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.07.14. 17:05 - #7358

Sziasztok Lányok! Uramisten, hogy pezseg az élet! (nagyon örülök:):) ) nem tudtam visszaolvasni, mert futunk a telekre, ha ennyit irtok vasárnap megint hajnalig ülhetek itt! (azért csak irjatok) Isteni lett a tegnapi mentás (por alakban) csokis kalácsom, annyira jó volt, hogy itt éjjel magamban elnyamnyogtam két szeletkét! hát ettől terebélyesedem.... (ez rémes) de olyan menta illat volt a lakásban és olyan izgató hogy meg kellett kostolni. Mindenkinek szép hétvégét, jó sütögetést! üdv nektek!

masala Előzmény | 2006.07.14. 16:43 - #7357

bocsi Julika!!

masala Előzmény | 2006.07.14. 16:42 - #7356

Köszönöm Margitka! A rozskovász olyan  vizes volt, ahogy írtad és büdös cefre szagú, egy kis szürkés hártyával a tetején.

A morzsa lehetséges, mert nálunk még mindég nem veszik komolyan a fiúk, az előbb írtam is.

Azt is szeretném tudni, hogy a tészták kelesztésénél Nálatok is szauna van a konyhában vagy nem kell ezt olyan komolyan venni?Én állandó cikizés tárgya vagyok és nem tudom meggyőzni őket.


[Későbbi] [8235-8216] [8215-8196] [8195-8176] [8175-8156] [8155-8136] [8135-8116] [8115-8096] [8095-8076] [8075-8056] [8055-8036] [8035-8016] [8015-7996] [7995-7976] [7975-7956] [7955-7936] [7935-7916] [7915-7896] [7895-7876] [7875-7856] [7855-7836] [7835-7816] [7815-7796] [7795-7776] [7775-7756] [7755-7736] [7735-7716] [7715-7696] [7695-7676] [7675-7656] [7655-7636] [7635-7616] [7615-7596] [7595-7576] [7575-7556] [7555-7536] [7535-7516] [7515-7496] [7495-7476] [7475-7456] [7455-7436] [7435-7416] [7415-7396] [7395-7376] [7375-7356] [7355-7336] [7335-7316] [7315-7296] [7295-7276] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU