E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.07.16. 00:36 - #7416

Szia Szokimoki!

A kibontásnál nekem új mappát csinál, a tömörítettet, külön kell kidobnom. Nem lehet, hogy valahova máshova mentetted el a kibontott mappát? (Ha egyszer kibontottad, akkor valahol meg kell lennie.) Talán próbáld meg újra kibontani, és akkor nézd meg, mit ajánl fel mentési helynek, ezt meg szotka jegyezni az utolsó mentés után.

A gmail-ben a csatolás érdekes módon történik. Egyszerre egy valamit tudsz csatolni és a csatolt állomány alatt megjelenik egy szöveg, hogy "újabb melléklet csatolása, vagy valami hasonló. Ha erre kattintasz, akkor tudsz ismét csatolni valamit. Mindez pillanatok alatt történik, majd amikor elküldöd a levelet akkor tart egy jó ideig, maga a küldés. Olyan, mintha tulajdonképpen csak ekkor csatolna. Ebből semmit nem látsz - erre Batka szerencsére felhívta a figyelmem - de egyszer csak megjelenik a felirat, hogy elküldte a levelet. Minél nagyobb a csatolt állomány, annál hosszasabban kell várni. Ha nem küldi el valamiért, akkor azt is jelzi egy külön táblácskán.

De jó, most látom, hogy Batka még itt van, biztos kisegít, ha nem írtam jól valamit. Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.16. 00:26 - #7415

Szokimoki, írtam előre, hogy a gmail hülyén csatol. Rákattintasz arra, hogy csatol, utána megjelenik a tallózósor, ott kiválasztod, hogy mit csatolnál. Utána meg vársz, mert nem írja ki, hol tart a feltöltésben. Onnan tudod, hogy csatolta, hogy a fájl neve megjelenik a levél tárgysora alatt, a neve előtt egy kis négyzet pipával. Utána csatolhatsz még akárhányat. Azt meg onnan tudod, hogy elküldte, hogy kiírja, hogy a levelet elküldtük, éppen az orrod elé :-) egy narancssárga vagy milyen sávba. Illetve minden levélről automatikusan másolatot készít, ezeket az elküldöttekben nézheted meg. Egyébként minden levelet írás közben is ment automatikusan, és ha véletlenül a kilépésre kattintanál vagy áramszünet lenne, nem kell elölről kezdeni.

EmMargit Előzmény | 2006.07.16. 00:25 - #7414

Sziasztok!

Szép számmal kaptunk recepteket, köszönöm szépen mindenkinek. Még sok mindenről várok, amit a találkozón kóstolhattunk, remélem azokat is beírjátok, ahogy időtök engedi 

Alaprecept (sós, édes muffinhoz) - Majorkaj

Almás tészta - Szokimoki

BÉKÍTŐ KIFLIK - Batka (Susan Loomis, Stahl Judit )

Szalagos fánk - Jóasszony

Hordós savanyúság - Jóasszony

Fahéjas kuszkusz aszalt sárgabarackkal - Batka (Stahl Judit)

Sváb fokhagymaleves - Batka

Fokhagyma krémleves - Limara

PÁCOLT FOKHAGYMA - Batka

További kellemes hétvégét mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.07.16. 00:20 - #7413

Szia Margitka!

Egy ideje már folyamatosan próbálkozom. Elóször is, amit küldtél képeket elmentettem, aztán jobb gomb kibontás, bal gomb megnyom. És mmost mégis ott maradt a tömörített mappát jelző képecske, pedig a multkor sárgára váltott. Most ha rákkanttintok akkor bejön az a kibontásos fejléc, és csak azon belül tudok képeket nézni.Nem értem, hogy miért? A másik meg az, hogy próbálok a gmailból küldeni a többieknek képeket. A tiedet és a Julika képeit egy levélben. De itt csak 1xkell rákattintani, hogy melléklet csatolása? És honnan tudom, hogy elküldte a levelet? Semmit nem jelez vissza.Abban sem vagyok biztos, hogy így a mellékletet is csatolta?! Tudsz segíteni?

Üdv, Szokimoki


Batka Előzmény | 2006.07.15. 23:26 - #7412

http://msgtag.com/products/free/ Találtam még egyet, de szerintem ez sem működik a webmailekkel, csak Outlook, Outlook Express, Incredimail, Eudora, Pegasus vagy Netscape Mail, ami az SMTP protokolt használja. Ha valaki esetleg kipróbálja, szóljon. Angolul van és ingyenes.

Batka Előzmény | 2006.07.15. 23:20 - #7411

pontosabban: van olvasottság visszajelző pl. a pmailben, ráadásul le is lehet tiltani, de hátha valakinek kell. Csak outlookhoz telepíthető.

Batka Előzmény | 2006.07.15. 23:19 - #7410

email értesítő microsoft outlookhoz Emailben visszajelzést küld, hogy kézbesítette-e a levelet. Azt nem tudja megmondani, mikor olvasták, de ezt semmi nem tudja megmondani, csak hogy megérkezett a célszerverre. A programra semmiféle garanciát nem vállalok, úgy találtam a neten.

EmMargit Előzmény | 2006.07.15. 22:49 - #7409

Azt hiszem. Jó termékenyek voltunk , de ez a jó.

Batka Előzmény | 2006.07.15. 22:46 - #7408

Hát, lesz mit visszaolvasnia!

EmMargit Előzmény | 2006.07.15. 22:43 - #7407

Szia Batka!

Te hogy láttál az én gondolataimba ???

Végignézegettem a fórumokat és közben pont Nellyn járt az eszem. Szerintem holnap eltelik a hét, úgy emlékszem annyit mondott, hogy elmennek. Várom én is, hogy jelentkezzen, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.15. 22:38 - #7406

Nelliről jut eszembe: tudja valaki, hogy az "igazi" Nelly mikor is tér vissza a nyaralásból? Biztos lesz mit mesélnie.

rabim Előzmény | 2006.07.15. 21:39 - #7405

 A sajtos pogácsa receptje  Baracska

hozzávalók:         50 dkg liszt
                    25 dkg margarin vagy vaj
                    2 tojás sárgája
                    1-2 dkg élesztő, só
Ezeket nem egészen 1 pohár tejfellel összegyúrjuk úgy, hogy pogácsa tészta legyen.  Kisodorjuk, vékonyra, villával megszukáljuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, ugy, mintha linzer virágokat szaggatnánk, alsó lap tele, felső lap közepén lyukkal. A felső lapra reszelt sajtot szórunk. Azért kell megszúrkálni, hogy ne legyen a tészta hólyagos!
Ha kisült, a következő krémmel töltjük meg:
töltelék:      15 dkg vaj
               2   tojás sárgája
                kenhető sajtkrém
                izlés szerint pirospaprika, só
kikavarjuk és összeragasztjuk a kétféle pogácsát.
 Ezt a receptet még nem csináltam, de másét már kóstoltam. Finom és különleges


EmMargit Előzmény | 2006.07.15. 21:27 - #7404

Szia Batka!

Most lettem kész, már hűl a vízben. Végül majdnem 10 liter tejből készült, ez remélem 2 napig nekem is kitart
Nálunk nagy a szorzó, ezért mindenből sokat kell csinálnom.
Az igazsághoz nekem is hozzátartozik, hogy én is most pudigporból csináltam, a gyerekeim a habot nem igazán szeretik. Ehhez  amennyiséghez kellett volna vagy 40 tojás, annak a habja sose fogyna el, legfőképpen meg sose főne meg   

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.15. 21:17 - #7403

Margit, ! Mondjuk a mennyiséget megértem, nálunk 3 liter 2 főre = 2 nap. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hamis (koleszterinmentes) madártej volt, mert maradék tojásfehérjéből és vaníliás ill. tejszínes pudingból, tojássárgája nélkül készült.

EmMargit Előzmény | 2006.07.15. 20:04 - #7402

Sziasztok!

A napokban Batka madárteje nagyon kísértésbe vitt, de ellenálltam egészen máig.
Ma a Plus-ba mentem a megszokott tejünket megvenni, erre - kapaszkodjatok meg - 29.- forintért adták literét, mert ma lejár. No, ezek után nem a tervezett 10 litert vettem, hanem többszörösét, és most melegszik már a tej a madártejhez  . Nálunk 6 liter alatt nem is érdemes nekifogni, de azt hiszem most többet fogok csinálni.

Szokimoki! Ha kész vagyok a fenti akciómmal, akkor küldök képeket.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.07.15. 19:52 - #7401

Sziasztok!

Piroska!

Ami kép eddig nálam volt, azt tovább küldtem mindenkinek. Legalábbis aminek sikerült elmennie. De ha lesz még és sikerül, akkor küldöm természetesen. Sajnos a kenyérsütőmről nem tudok semmit, kedd óta szervízben van, de még azt  sem tudom, hogy mi a baja, mert amikor felhívtam őket, még meg sem nézték, mert annyi munkájuk van.Jövő hét péntek előtt ne is álmodjak róla, azt mondják.

Szegény robotgépemet kínozom addig, mert sütök ám, mert ha egysze valaki rákap az ízére....Meg volt idő amig nem volt még kenyérsütőm és addig is szegényt kínoztam, csak nehogy ő is bemondja az unalmast.

Margitka! Megvan nekem is a gmailos címem. ua. a kukuc előtti része mint a citromos freemailnek (a változatosság kedvéért.)  


Batka Előzmény | 2006.07.15. 19:44 - #7400

Meg hát igazság szerint csábít ez a sok ínycsiklandó kép is.

Batka Előzmény | 2006.07.15. 19:43 - #7399

Hja, kell majd valami az útra :-) meg holnapra elfogy a kenyerünk, és nincs kedvem főzni... hideg kaja lesz

EmMargit Előzmény | 2006.07.15. 19:35 - #7398

Sziasztok!

Batka! Mégis hamarabb  sütöd a Bürlit? Kíváncsian várom a beszámolódat róla

Limara! Melyik receptet is csináltad meg? Sajnos nem látom a megvágott képen rendesen a kenyér állagát, így nem tudom, hogy mennyire kelt meg. Külsőre nekem jónak tűnik a kenyér, csak kicsit ducibbra lehetett volna formázni, akkor inkább hagyományos kenyér formája lenne.
Szerintem szép lett, gratulálok hozzá és örömmel olvastam, hogy ízlett is   
Kíváncsian várom a következő kovászos sütésedről is a beszámolót, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.15. 19:22 - #7397

Julika, így lesznek az utolsókból elsők? Elvileg én már minden képet megkaptam, köszi. Viszont ha rám hallgatsz, a sós muffinalapot kipróbálod füstölt sajttal. A só ki is maradhat, és nem kell belőle sajnálni a sajtot, na, ez nálunk még melegen elfogy minden egyéb ízesítő nélkül! Szaporítom a kovászkámat, jól bírta a pihenést, most a hűtő melegében sütkérezik, már amit a hátlapja áraszt magából, úgyhogy hamarosan bürli lesz belőle.

[Későbbi] [8236-8217] [8216-8197] [8196-8177] [8176-8157] [8156-8137] [8136-8117] [8116-8097] [8096-8077] [8076-8057] [8056-8037] [8036-8017] [8016-7997] [7996-7977] [7976-7957] [7956-7937] [7936-7917] [7916-7897] [7896-7877] [7876-7857] [7856-7837] [7836-7817] [7816-7797] [7796-7777] [7776-7757] [7756-7737] [7736-7717] [7716-7697] [7696-7677] [7676-7657] [7656-7637] [7636-7617] [7616-7597] [7596-7577] [7576-7557] [7556-7537] [7536-7517] [7516-7497] [7496-7477] [7476-7457] [7456-7437] [7436-7417] [7416-7397] [7396-7377] [7376-7357] [7356-7337] [7336-7317] [7316-7297] [7296-7277] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG