E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Zsanna Előzmény | 2006.07.17. 21:25 - #7475

Sziasztok mindenkinek! Nem győzöm visszaolvasni a hsz-okat, rég kukkantottam be ide. Különösen a találkozó sikerére voltam kíváncsi, de ahogy időm engedi, végigmegyek az olvasnivalókon, hiszen furdal a kíváncsiság.Remélem a legközelebbi találkozóról már nem maradok le.

Tegnap jó kis kalandunk esett a lánykámmal. Mivel ő még késő este is használja a gépet, elég sokáig fenn volt. A férjuram éppen nem tartózkodik itthon, munkaügyben egy pár napra elutazott. Éjféltájt riadtan rázott fel álmomból a lányom, h. menjek azonnal, mert a fürdőben egér van!!! Azt hittem, csak ugrat, de tényleg egy kis rágcsáló cikázott a zuhanyzó körül. Hogy hogyan került be, az rejtély, mivel van egy igen harcias amazon cicánk. Az ajtó napközben nyitva van valószínű, h. besurranhatott. Elég komikus módon a WC pumpával leszorítva foglyul ejtettük és a lapátot az alá csúsztatva már szállítható is volt. Az éj leple alatt aztán elengedtük az udvaron, mert megesett rajta a szívünk, olyan bájos volt. Remélem, azért nem tesz nálunk újbóli látogatást.

Hát, szívélyes üdvözlet mindenkinek!! Zsanna


Piroska Előzmény | 2006.07.17. 20:58 - #7474

Sziasztok újra! Szia Margitka!

Tegnap kipróbáltam a csokilencsés kalácsot. A tészta program végén kivettem, elnyújtottam, megszórtam a kétfelé vágott kalácsot, feltekertem, és összecsavartam. Így nem sikerült elég egyenletesen eloszlatni benne a csokilencsét. Ti hogy szoktátok beletenni? Kicsit megolvadt benne. Mindig így megolvad, vagy én vagyok ügyetlen? Mennyi csokilencsét szoktatok beletenni? Én féladag kalácstésztát készítettem, és találomra szórtam rá.

Viszont nagyon finom volt. Együltőhelyben elfogyott.

A képeket küldöm, majd Margitka ideilleszti.

Üdv mindenkinek.

Piroska

csokilencsés kalács fentről csokilencsés kalács oldalról csokilencsés kalács szelet


ILDIKO Előzmény | 2006.07.17. 20:52 - #7473

Margitom!

Az a szaros bolt ahonnan neked szerettem volna ezt a NAGYON hasznos dolgot beszerezni nemtudja szallitani.Tiszta leeges! Beszkennelezek mad egy fotot ez egy ugyanolyan szep lyukacsokat racsokat kiszuro dolog. Sajna ez csak koralakut keszit. Azt amit akartam neked azzal barmilyen meretbe formaba sikerult volna. A racsos kalacsot es van egy Holland reci: Limburgi lepenyek.Amit itt is lehet kapni. Sok izben.A teszta elestos tesztabol van. Majd megy a foto rola.

A kerdesem csak AZ lenne hogy lehet-e otthon is kapni mert akkor nincs ertelme a dolognak. Amikor hazamentunk volna akkor szerettem volna magammal vinni neked. Ha van egykis idod irjal rola, Jo?

Szia!


ILDIKO Előzmény | 2006.07.17. 20:42 - #7472

033.gifSzia Margitom!

Hat EZ van.Itt. Mindenki olvadozik. Aki szabin van annak most nagyon jo. Keves az idom mostanaban tobbet es "minosegibbet"sutni mert dolgozok.Extra! Ha itthon vagyok akkor probalom"magam utolerni""! Kivancsi vagyok Piri  gepenek receptjeire. En meg egy gep recijet sem probaltam ki. Mind a sajatome es a TIED meg a LANYOKE-e. Meghat azok a franya lisztmixek/kenyer/. Nem rosszak csak en is szeretnek ïgazi"kenyeret foleg rozs! sutikezni. Dehat majdcsak megfogok egy sajtfejut akinek kenyerbol lesz a szive es ad egykis otletet mit honnan tudnek beszerezni.

Margitom megfuzom ma a ferjem a fotokrol. Talan lesz "kedve"felrakni es elkuldeni neked.


EmMargit Előzmény | 2006.07.17. 20:21 - #7471

Szia Ildiko 399.gif!

Mi újság felétek, hogy vagy?

Itt sajnos melegszik az idő, ahogy várható is volt, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.07.17. 20:12 - #7470

Minden "kispeknek a vonalban!


majorkaj Előzmény | 2006.07.17. 20:12 - #7469

Sziasztok !

Ma volt egy kis időm sütögetni és kipróbáltam a rozskovászomat, ugyanis a Kiadós rozsos kenyeret sütöttem meg. Nekem nagyon ízlik (már megkóstoltam), a párom szerintem holnap reggel kifogásolni fogja, hogy milyen kenyeret  sütöttem, de hát nincs itthon másik. Eszi-nem eszi nem kap mást. De majd kiderül, hogy csak magamnak sütöm ezután az ilyen típusú kenyereket ! És sütöttem egy aszalt áfonyás, csokilencsés kalácskát. Hú, nagyon fincsi(sajnos már ezt is meg kellett kóstolnom, sőt már a szomszédom is tesztelte). A képeket majd Margitka idevarázsolja. Üdv:Julika

                          Aszalt áfonyás, csokilencsés kalács   Aszalt áfonyás, csokilencsés kalács, felvágva

Kiadós, rozsos kenyér, kisült Kiadós, rozsos kenyér, felvágva


ILDIKO Előzmény | 2006.07.17. 20:05 - #7468

Pirim, Itt vagyok!

Kuldheted! Remelem ez nem Holland Stampot-ot fog kesziteni a kenyereidbol.Figyelj, ha ugy gondolod lefeorditom neked az egesz  Sajfeju/NL/ textet. Nem gond.En drukkolok neked! Biztosan osszejon a dolog.Eloszor kikell majd ismerned.Ez olyan dolog mint a fiukkal  ha nem megy ne eroltessuk.Akkor marad a Honkball knuppel.Bummm.


Piroska Előzmény | 2006.07.17. 19:53 - #7467

Ildikó!

Bocs, az előbb elfelejtettem válaszolni a másik kérdésedre: nincs rajta pillanatmegállító gomb.

Piroska


Piroska Előzmény | 2006.07.17. 19:51 - #7466

Szia Ildikó!

Állítólag holland a lelkem. Van pár nyelven hozzá papír, de angol nincs. Külön adtak hozzá magyar nyelvűt, de van egy színes receptfüzet, amiből csak 3 recept van a magyar nyelvűben. Majd elküldözgetem Neked apránként.

Előre is kösz a segítséget.

Piroska


majorkaj Előzmény | 2006.07.17. 19:49 - #7465

Szia Masala !

Köszönöm, hogy szóltál, de mivel a párom a tárkonyos dolgokat nem eszi meg, így én a Rabim féle Marinált fokhagymát gondoltam megcsinálni.  Majd beszámolok a végeredményről. Először a dión kell túl legyek Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2006.07.17. 19:45 - #7464

Szia Piroska!

Az ejtés a 30 mp, a 3. kelesztés előtt.
A tészta program után egészen biztos vagyok benne, hogy elindul a sütés, ha nem akkor probléma lenne a géppel.
Ha kiveszed a tésztát, formázod és így teszed vissza, akkor viszont pont jó lesz az 1. program. A második dagasztás után egyből vedd ki a tésztát és a dagasztólapátot. Megformázod, kinyújtod, feltekered megcsavarod, tehát bármit csinálhatsz a tésztával és visszateszed a gépbe, úgy, hogy azt nem kapcsoltad ki ezalatt. Így pont jó lesz a hosszabb kelesztési idő. Azt vettem észre, hogy ha kiveszem, majd formázva visszateszem a gépbe a tésztát, akkor kicsit hosszabb kelesztési időre van szüksége, mint ha bennemarad és megy a program. Kihűl a tészta egy kicsit a formázás alatt, gondolom ezért kell neki a hosszabb kelesztési idő.

Kíváncsian várom a további híreket, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.07.17. 19:37 - #7463

Szia Pirikem!

Most vegre itthon vagyok vegre es az is szerencse hogy feltudtam jonni mert tegnap estetol egesz reggel 08.00 ig amig dolgozni nem mentem nem sikerult.Most olvastam a leveledet. Nyugodtan kuld el .Scanneld be es e-mailon kuld el.Nem baj ha tobb reszletbe jon ha egyszerre nem megy. Figyi ez hogy-hogy Hollandul van irva? Ez Holl. markaju? vagycsak a gyarto hulyeskedik veletek? Legkozelebb miertnem Kinaiul? En a Lidl-be vettem a 2. gepem es annak az utasitasa minden nyelven van, meg magyarul is amin igen elcsodalkoztam.

Mond, a Te gepeden nincs Pauze gomb amivel megtudnad szakitani a progr-ot.Utana ugyanott kezdi el ahol befejezte.

Margitom! Mi az az ejtes amirol beszeltek?


EmMargit Előzmény | 2006.07.17. 19:34 - #7462

Sziasztok!

Az előző hozzászólásomat elküldtem, nehogy elszálljon, most folytatom ám a válaszolást

Szokimoki! Köszönöm, hogy válaszoltál Andinak

Andi! Most én nem értek egészen valamit. (Melyik receptről van szó egyáltalán? ) Úgy nézem, hogy 1 kefir+250 ml víz helyett, Te összesen 250 ml folyadékot tettél az adott recepthez? Ha ez 50-60 dkg liszthez tetted, akkor egészen biztos, hogy ez már eleve probléma. Össze se áll ennyi folyadéktól a 60 dkg liszt.
Írd meg légyszíves pontosan hogy miből mennyit tettél a gépbe és azt is, hogy most már, hogy Mónika is megírta a gép programjainak átkapcsolásást és a dagasztólapát kivételét, így érted-e, mit szeretnénk elmondani, vagy írjuk le újra, másképp.

Vidovi! Köszönöm szépen a recepteket, örülök, hogy beírtad őket  
Mostantól egészen augusztus végéig nem találkozunk? Elutaztok valamerre? Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem leszel, de utána várlak vissza, mi pedig gondoskodunk Neked jó sok olvasnivalóról.

Niki! Azt a sorozatot korábban már adták, én is végignéztem
Örülök, hogy ismét nekiállsz sütni, én pillanatnyilag elképzelni sem tudom, hogy ne itthoni kenyeret, péksüteményt együnk. Remélem még jó sokáig módomban áll sütögetni és most Te sem adod fel egyhamar cheesy.gif

Szokimoki! Most értem vissza a nap elejére és látom, hogy kérdeztél. Elképzelhető, hogy az egy lapát a nagyobb tésztamennyiséget nem dagasztja meg rendesen, és ezért szebb a tésztád, amióta robotgéppel dagasztod. Ha visszakapod a gépedet egyszer próbáld meg, hogy a szokásosnál hosszabb ideig dagasztasz és máris meglátod, hogy van-e külnöbség. Mondjuk 20 helyett 30 percig.
Nekem a Panasonicom egy dagasztólapátos, de az gyorsabban és szebben dagaszt, mit az Eta (és nem Elta, vigyázz!!), de az egy teljesen külön kategória. A tészta programon 2x10 percet dagaszt és olyan lesz a tészta, mint a selyem, nagyon érdekes :-)) Viszont sütőben készülő tésztákhoz nem igazán alkalmas, mert a Pana nem bírja a kemény tésztát. Legfeljebb, ha kimondottan formában akarok sütni, akkor lehet abban dagasztatni, de akkor is ragad, amikor kiveszem.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.07.17. 19:22 - #7461

Margitka!
Az ejtés az a 30 mp-es rész a 3. kelesztés előtt?

Piroska


Piroska Előzmény | 2006.07.17. 19:06 - #7460

Margitka!
Home Electronics márkájú, BR400-as. Teljesen ismeretlen számomra. Meglátjuk. Ebben akkor szerinted meg lehet csinálni, hogy megdagaszttatom vele a tésztát, kiveszem, formázom, és aztán visszateszem sütni? Szerinted a tészta után ha lekapcsolom a gépet akkor is elindul a csak sütés? Vagy csak ha még érzékelia lefutott tészta programot?

Piroska


masala Előzmény | 2006.07.17. 19:05 - #7459

Szia Majorkaj! A pácolt fokhagyma receptben a friss tárkony helyett nyugodtan tegyél 1cs. szárítottat. Én így szoktam csinálni. Ha Margitka felteszi a képeimet,  a képtáramban megnézheted a kész fokhagymát.

EmMargit Előzmény | 2006.07.17. 18:52 - #7458

Sziasztok!

Megjöttem, ma már azt hiszem itt leszek, nem kell elmennem.

Piroska! A programtábládat elhoztam megmutatni. Milyen gépet vettél?

új gép programtáblája

A sütés programod biztos elindul a dagasztás után, miért ne tenné

Nézegettem a programokat. Ebben is az ejtéssel van a problémám, mint minden gépnél, ettől függetlenül találtam benne jót. A rosszal kezdem, a gyorsprogramja teljesen használhatatlan. Az 1. programja jó, a két dagasztás mindenképpen nagyon jó benne. Meglátod az első sütésnél, ha kipróbálod benne hagyni a dagasztólapátot, hogy mit csinál 20 perc kelesztés után a tésztával az ejtés alatt. Ez után még bőven van kelesztési idő, tehát elképzelhető, hogy még meg tud kelni a tészta a sütésig. Ha kiveszed a dagasztólapátot a második dagasztás után, akkor valószínűleg nem tudod végigvárni a kelesztést, hanem hamarabb indítani kell a sütést, mert az 55+20 perc összesen lehet, hogy sok. (Én ez utóbbira szavaznék, de mindenképpen megér egy próbát, hogy benne hagyod a lapátokat.)
A 3. program fura, rettentő hosszú az első kelesztési idő, ezt talán kovászos (kicsi élesztős) tésztához tudnám elképzelni. A 4. program olyan kenyérhez talán jó, amiben zömében tk liszt van. Az 5. program kalácsnak jó, ugyanazokkal a variációkkal, mint amit az 1. programmal kapcsolatban írtam. a 6. a sütőporos tésztáknak való. A 7., a dagasztás program nem egészen az én elképzelésem szerinti, az 5 perc kelesztést kicsit keveslem a két dagasztás között, de ezt is érdemes kipóbálni, mielőtt variál vele az ember.

Ennyit tudtam írni róla. Sok sikert és örömet kívánok az új gépedhez, majd mesélj, hogy válik be, üdv, Margit


n.a. Előzmény | 2006.07.17. 17:56 - #7457

Szia Szokimoki! Nem baj amiért te válaszolsz,te már tapasztaltabb vagy mint én a géppel. Kefirt változo milyet használok,ami éppen a boltba van.Danon,egri kefir vagy sparosat. a gépbe elöször a folyékonyat teszem viz,kefir(máramikor)olaj vagy margarin.utána cukor so aszkorbinsav,liszt élesztö.és inditom a gépet. egy kérdés a kefirhez+250ml vizet.Én öszesnek kefirrel a folyadékkal 250ml.lehet hogy ez volna a g ond.Most mennem kell nemsoká visszajövök. szia andi

Piroska Előzmény | 2006.07.17. 16:17 - #7456

Sziasztok Lányok! Szia Margitka! Szia Ildikó (NL)!

Most a Plusban van akcióban egy kenyérsütőgép. Én vettem egyet, de még nem próbáltam ki. Fekvő tartályos, nem túl nagy, és van rajta csak tészta és csak sütés program a papírja szerint. Aztán, hogy engedi-e a csak sütést elindítani a csak tészta program után, azt csak akkor tudom meg ha kipróbálom. De ezt a páromnak mondani se mertem.

Margitka!
Elküldtem a programtábláját. Szeretném  megtudni jók-e a programok rajta, és a "Margitka-féle" gépi recepteket melyiken javaslod sütni. A liszt mennyiség a recepteknél itt literben van megadva. Azt hogyan praktikus átváltani súlyra? Állítólag 3 féle méretű kenyeret lehet benne sütni, legalábbis a receptek 3 méretben vannak megadva.

Ildikó!
Van hozzá egy egész receptfüzet hollandul. Ha beszkennelem megnézegeted őket? Ha legalább a címüket lefordítanád, akkor kiválasztanám melyik receptek érdekelnének. A fordítás után Margitka meózhatná a recepteket, érdemes-e velük kísérletezni.


[Későbbi] [8235-8216] [8215-8196] [8195-8176] [8175-8156] [8155-8136] [8135-8116] [8115-8096] [8095-8076] [8075-8056] [8055-8036] [8035-8016] [8015-7996] [7995-7976] [7975-7956] [7955-7936] [7935-7916] [7915-7896] [7895-7876] [7875-7856] [7855-7836] [7835-7816] [7815-7796] [7795-7776] [7775-7756] [7755-7736] [7735-7716] [7715-7696] [7695-7676] [7675-7656] [7655-7636] [7635-7616] [7615-7596] [7595-7576] [7575-7556] [7555-7536] [7535-7516] [7515-7496] [7495-7476] [7475-7456] [7455-7436] [7435-7416] [7415-7396] [7395-7376] [7375-7356] [7355-7336] [7335-7316] [7315-7296] [7295-7276] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU