Helyi idojaras jelentes: kibirhatatlan meleg es para! az ember ragad az aszfaltba.NAGYON joljonne egy kiados eso!!! Sutni sincs most kedve az embernek mert orul hogy el. Pedig annyi mindent akartam kiprobalni! Majd legkozelebb.
MARGIT: e-mailed erkezik.NELLYM: tenyleg balszerencsesek vagytok. EN nemhagytam volna oket elmenni!!!!! Miert nem hivtatok ki a rendoroket!!! Tul joszivu vagy! EZ meg vegzodhetett volna rosszabbul is. Igy "csak"a TE autodat adtad nekik ajandekba raadasul. Az ilyen emberek meg FOLEG NEM egyszer cselekednek igy. Bocsi csak igen meregbe gurultam!!!! Latod most igy Ti alltok minden cehhet! Nellym NE legyen legkozelebb ilyen de ha megis akkor hallgass a noi intuiciodra.! Megemeled a terded/mindegy-jobb v. bal/ es egy joliranyzott lokettel maradasra marasztalod az illetot. !!! TENYLEG nagyon sajnallak bennetek! Ezert is vagyok ilyen pipa!
Ebben már kicsit sok volt a folyadék, ezen már legalább lehet korrigálni, mert tudjuk mi a baj. A színt külön lehet álltani a programokhoz. Nézd meg milyenre volt állítva - remélem nem a legsötétebbre - és állítsál rajta, ha lehet.
Legközelebb a kimért vízből egy kicsit hagyjál a mérőpohárban. Amikor dagaszt a gép, akkor figyeld és tegyél még a tésztához, ha szükséges. A végleg megmaradó mennyiséget mérd meg, és módosítsd a receptet, ennyivel kevesebb vízre. Akkor legközelebb már ennyivel kevesebb vizet tudsz beletenni és azzal feltehetőleg pont jó lesz a tészta.
Várom a híreket a következő sütésederől, üdv, Margit
Nelly! Már 2x megsütöttem Margitka Aszalt barackos kalácsát. Igaz most friss barack darabkákkal , nam aszalttal, de így is nagyon fincsi. Szép sárga a tészta és igen-igen gyenge, foszlós kalácstészta. Ajánlom kipróbálásra!! Üdv.
Szia Margitka!
Ez a kenyér sem sikerült.
Raktam is hozzá lisztet,de akkor sem lett jo.
Most elég szépen kelt azzal nem is volt gond.
A megsült kenyér teteje hepehupás,szine mint a fal.Mi lehet ennek az oka.A teteje mikor hozzáértem
üreges volt alatta.
Szia andi
Bundik! Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtál jönni a találkozóra. Remélem sikreül jövőre is szervezni egyet és akkor találkozhatunk ismét mindannyian.
Andi! Ha nagyon ragad a tészta, akkor egy kis lisztet kell hozzá tenni a dagasztás közben. Apránként, annyit, hogy összeálljon a tészta gombóccá.
Nelly! Nagyon sajnálom, hogy így jártál az autóddal, szerintem jobb lett volna rendőrt hívni. Ilyen esetben, ha még jogosítványa sincs a sofőrnek és a többiek pedig részegek, hogy és ki fizet majd. A biztosító szerintem erre nem fog fizetni. Mekkora kár keletkezett az autódban?
Piroskának tényleg nem válaszoltunk, elnézést érte! A csokilencsét, vagy a dagasztás utolsó 1 percére lehet a tésztába tenni, de vigyázni kell, hogy ha olvad, akkor azonnal le kell állítani a gépet és kivenni a tésztát. Ez ebben a melegben, a nagyon átmelegedett tésztánál nem biztos, hogy üdvözítő megoldás, akkor viszont úgy kell csinálni, ahogy Piroska és most már Superkeri is írta. Én a kinyújtott tésztára szórom a csokilencsét és a sodrófával egy kicsit még belenyomom. Annyit szoktam tenni a tésztára, hogy nem vastagon (egy rétegben) nagyjából elfedje a tésztát.
Superkeri! Örülök, hogy megint sikeres volt a kalácsod :-)) Én is szeretnék még lekvárt eltenni a fagyasztóba, az mindenhez nagyon finom
Nelly! Nagyon sajnálom a történteket! V.színű a férjed jól gondolja, hogy egyszerűbb, ha Ti javíttatjátok meg a kocsit, mert biztos hosszadalmas lenne az eljárás. A kalácssütéssel kapcs-ban nekem az a tapasztalatom, hogy a cs.lencsét enyhén belenyomkodom a tésztába és akkor a tészta feltekerésekor nem igen csúsznak össze a cs.lencse szemecskék. A menny-ről csak annyit, hogy ki-ki izlése szerint, én nem mérem, de nem teszek túl sokat.
Ma megsütöttük Margitka Sütőben sült kenyerét. A 40 dkg-os változatot és ebbe tettem aszalt paradicsomot és egy kevés provanszi fűszerkev-t. Nagyon fincsi, illatos kenyérke született. Ismét elkészült a Barackos kalács is, a tésztájába a friss barack darabkák mellé egy kis cs.lencsét is szórtam. Hát mondhatom, jó kis kalória bomba kerekedett.
Holnap szeretnék jó nagy adag barackpépet a fagyasztóba tenni, hogy a télen is tudjunk ilyen finomságot sütni.
Sziasztok! Hát nekem mostanában nincs szerencsém a kocsimmal. Tegnap megint belementek, pedig még épp hogy használom a 800.000.-ft-os javítás után. Ráadásul a sofőrnek nem volt jogsija, a férje meg részeg volt az apjával együtt, még minket akartak megfenyegetni, hogy beléjük mentünk. A rendőrséget akartam hívni, de aztán elismerték a felelősséget, amit indulás előtt vissza akartak vonni, de nem adtam oda a papírt. Itthon aztán a férjem azt tanácsolta, hogy hagyjam a francba az egészet, mert többe kerülne bíróságon bebizonyítani az igazunkat, minthogy megcsináltassam saját zsebből. Úgyhogy el vagyok kenődve. Ja, és Piroskának ki fog válaszolni? Engem is érdekelne a tanács, mielőtt nekifognék a hétvégén a csokilencsés kalácsomnak. Nelly
Szia Szokimoki! Szia Margitka!
Reggel olvastam válaszaitokat.Nagyon szépen köszönöm.Nem tudom ki válaszol elöbb.
Nemrég felraktam egy kenyeret nem tudom mi lesz belole.
175g kefir,250ml viz,1 kk olaj v 1,5dkg margarin,50dkg kenyérliszt,1 kk só pupozva,1kk cukor,késhegynyi aszkorbinsav és utoljára 1dkg élesztö.Ez alapján csinalja a gép a kenyeret.
De nem tudom mi a gond mert a tészta nem állt össze gomoccá ami nem ragad az edényhez.
Szokimoki a te tanácsodat követve csináltam akkor mi a gond?
SZOKIMOKI vagy MARGITKA SEGITSETEK!!!!
üdv Andi
Az utóbbi időben nem sok időm van, éppen a párom lakását adjuk el, és amiben lakunk azt újítjuk fel. Úgyhogy elég káosz van itthon. És még az álláskeresés is folyik. Sütni sem igazán van helyem, meg időm Remélem októberre kész lesz minden, és egy gyönyörű, új konyhában sütögethetek egy szuper tűzhelyen. A felfordulás közepette nem nagyon tudok gép elé ülni, de ha bekapcsolom, akkor mindig megpróbálok mindent visszaolvasni, és gyűjtögetem a sok finom új receptet is, hogy majd kipróbálhassam! A találkozóra nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni, de a legközelebbit nem hagyom ki! Szóval ha nem is jelentkezem, azért csendben itt vagyok.
Kedves Julika!
Képeket megkaptam, köszönöm szépen. Sikerült kitömöríteni is. Igyekszem sűrűn üríteni a pf-omat, és várom a folytatást.
Mindenkinek nagyon szép kellemes napot, jó pihenést kívánok. Üdv: Bundik
Sziasztok!
Szokimoki, tudsz élni! tudod te is hol jó lenni! (akár csak gondolatban is, az álmodozás megszépíti az életet) Masala, koszi a tanácsot, meg fogom nézni. Régen én is tettem el akkor nagyon jó volt. Csak nekem nincs diófám nem tudok hol hozzájutni, most szerzek egy 2-3 üvegre valot probaképp. (tudom, hogy kis mennyiség, de hát ez van)
Nem gyözök visszaolvasni, nagyon termékenyek vagytok hál istennek.
Meghoztam Masala képeit a sütéseiről, nagyon szépek, gusztusosak lettek, gratulálok.
Mesélek valamit, érdekesen jártam. Az elmúlt napokban - nem magamnak - sütögetek egy teljesen egyszerű hófehér kenyeret. Csak liszt, víz, cukor, só, élesztő. (Egyébként árammal együtt ez kb 70.-/kg) Az első két napban volt még BL 80-as lisztem. Kicsit csökkentettem a folyadékot, de csak 1-2 evőkanálnyival és nagyon szépen megdagaszotta a gép a tésztát, semmi problémám nem volt vele. Most majdnem elfogyott a BL 80-asom, ezért rétes+finomliszt keverésével sütöm ezt a fehér kenyeret. Ma már csak 3,5 dl vizet tettem a 60 dkg liszthez és a második dagasztás végére még így is teljesen ellágyult, szinte elfolyt a tésztám. Alig tudtam a dagasztólapátot kivenni a tésztából, tiszta ragacs lett a kezem. Ennek dacára szépen megkel és megsül a kenyér, szép domború marad a teteje, de borzasztó furcsa az állaga a nyers tésztának. Nem tudom miféle liszt lehet ez Emlékszem a legleső gépem idejében még nem lehetett semmi különleges lisztet kapni, csak ebből a keverékből sütöttem a kenyeret és a kalácsot. Ahány féle lisztet kaptam, annyiszor más lett a tészta, én meg állandóan mérgelődtem. Akkor kitapasztalatam, hogy melyik liszteket nem szabad venni, persze ma már ezt nem tudom. Egy biztos, hogy a BL 80-as nagyon bevált, ezzel nagyon szeretek sütni. Amikor a múltkoriban elfogyott és tk liszthez kevertem a rétes+finomlisztet, nem is volt ilyen nagy az eltérés, mint most, a csak fehér kenyérnél.
Álomszerû fényét hinti a hold - - - varázslatos csöndbe merült a berek, a kósza szél is álomra hajolt, fû szála se ing, levél se remeg, mozdulatlanul állnak a fák - - -
Most minden küzdés, élet elpihent, most meghalt az öröm és a bánat, csak illat van és hõ, holdfény és csend és mozdulatlan nagy néma árnyak s szikrázó csillaggal hintve az ég - - -
Állok az álmodó nagy fák alatt nehéz csöndû, kábító éjszakában s elhagy minden emberi gondolat, úgy érzem: gyökeret ver a lábam s a fák sejtelmes álmát álmodom - - -
Andi! Most kerültem gép elé. Olvastam először a válaszodat. A receptbe kell az 1 doboz kefír 175ml és kell bele 250 ml viz. Tehát összesen: 425 ml folyadék kell bele! Ha ezt rontottad el akkor megvan a bibi. De már látom, hogy Margitka is írta. Próbáld meg így újra. Ja és még egy jótanács! Alulra ha rakod a folyadékot, akkor arra tedd a liszt felét és arra tedd a sót, cukrot, aszkorbint és ne a folyadékba. Anyukámék amikor a folyadékba tették, nem tudták, miért harapnak sós részekre...
nagyon remélem, hogy mostmár sikerül az a kenyér! Sok sikert hozzá! Szia, Szokimoki
Megkaptam. Szerintem amikor ráérek beszkennelek párat a receptek közül és elküldöm. Ha meglesz a fordítás Margitka átnézi őket, hogy érdemes-e próbálkozni. Kidobnivalót nem szeretnék gyártani, akkor inkább maradok a bevált recepteknél. Küldheted a fordítást arra az e-mailemre is ahonnan én küldön Neked a képeket. Csak azt nem akartam kirakni a honlapra. Üldözési mánia
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit