E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2006.07.19. 20:41 - #7535

Limaram, elkuldened e-mailbe a kalacs/mentas recijet. Nem talaltam meg  bitosan kiboki a szemem de nem lattam.-es a Ferdinantos kilikedet is. Marcsi, en a Ferninant tekercset csak edesen ismerem. Ez uj reci lenne, v. Te ugyeskedtel megint valami oltari finomat.? Figyi, itt nemtudom de tobbfajta mentat ismernek. Melyikbol keszitetted? Fodor menta v. borsmenta vagy hogy mondta?hihi.  Koszi elore is!

ILDIKO Előzmény | 2006.07.19. 20:14 - #7534

Gabo, mi ujsag veled?-veletek? Hianyoltalak. Hogy van a ferjed? Egy jo kerdes!-Van szilikonos kuglof sutod?Ha lesz egykis idod irogass majd. Pusszantas

ILDIKO Előzmény | 2006.07.19. 20:10 - #7533

Marcsikam! En ma annyit almodoztam a munkahelyemen az ilyen ventill. "megoldasrol mert iteletido volt ottbent.A klantok Haaat persze hogy elmaradtak, mindenki olyan volt mont a Zombik. Szedulsz stb. annak ellenere hogy iszol folyadekot is. En okosabban csinaltam mert aqua frest vettem ami a sportoloknak is kell. Ezzel a sokat is potlod egyben.

Szegeny Tiii, aki meri venni a faradsagot ilyen idoben sutogetni le a kalappal!--de minden mas is lemehet es le is megy!hihihi!


majorkaj Előzmény | 2006.07.19. 20:03 - #7532

Sziasztok !

Gabo, jaj de örülök, hogy megérkeztél. Épp ILDIKO-val leveleztünk a napokban és hiányoltunk téged innen már nagyon.

Limara! Merrefelé laksz ? Én Intersparban szoktam venni a marcipánt. Küldtem e-mailt. Üdv:Julika


Limara Előzmény | 2006.07.19. 19:47 - #7531

Sziasztok!

Julika! Köszönöm a képeket, megkaptam az újjabb adagot is. Élvezettel nézegetem őket, már nagy előnyben vagyok, ugyanis sokan, akiknek el tudtam olvasni a nevét, nem tudnának mellettem elmenni az utcán, felismerném őket. Remélem jövőre én is ott tudok lenni!A kalács tényleg hasonlít, tul. képp csak a marcipán hiányzik belőle. Sajnos itt nem lehet kapni

Ildikó! Ventillátor szoknya alatt nem rossz ötlet. Ez a gyaloglás rettenetes, még normális hőfoknál is, de ilyen kánikulában! Hova tették ezek az emberek az eszüket?

Ez aztán az értelmetlen halál! Rémes!

Holnap pedig megint sütnöm kell valamit, mert minden elfogyott, pedig több napra terveztem. Üdv


ILDIKO Előzmény | 2006.07.19. 19:33 - #7530

Halloka minden pekecskenek!

GABO irtam neked e-mailt, megkaptad?

Hivatalosa"" : 37,C volt ma"" de ha engem kerdeztek volt AZ meg tobb is.

Itt Hollandiaba van ilyen tajt egy hagyomany. A 4 napos Nejmegeni gyaloglas. Napi 40-50km-ert kell megtenni.Rentgeteg ember van feliratkozva kulfoldrol is. Na szoval a lenyeg! Rosszul saccoltak a szevezok!-a meleg vegett. Eredmeny :tobbszaz ember lett rosszul ezek kuzul 23 sulyos. 5 embert kellett ujraeleszteni ebbol 3 meg is halt. A fiatal korosztalytol az idosekig.Tudjatok Itt ha 22C van akkor AZ mar nadragizzaszto!!! A tengeri eghajlat vegett. DE MOST!! A munkahelyemen sincs erco. csak ventillatoros legkeveres vagy mi. Szoval......Ma foznom kene de nem fog menni mert egyszeruen osszemennek. Valami konnyut eszunk. Holnap meg valami gyors konnyut ha hazajovok /13.00/ Gondolom otthon is hasonlo allapotok lehetnek. LIMARAM te biztosan ventillatorokat szereltel a szoknyad ala ezert is sikerulhetett ez a buvesz mutatvanyok! hihihi Puszi mindenkinek


majorkaj Előzmény | 2006.07.19. 18:48 - #7529

Szia Limara !

Hú, Te egy hadseregnek sütöttél ennyi finomságot ? Hát nem semmi vagy ebben a melegben. Ez a mentás, csokis kalács nagyon izgatja a fantáziámat. Én már az After Eight kalácsot is sütöttem. Az is ízlett nayon. Ez is hasonló. Üdv:Julika


gabo Előzmény | 2006.07.19. 17:59 - #7528

Sziasztok!

Hazaérkeztünk a rokon látogatásból,hát volt mit visszaolvasnom.Sok finomság készült,látom a meleg sem tartott vissza Benneteket,de ahogy nézem az előrejelzést a java hátra van.

Olvastam,hogya képeket meglehet nézni valahol,vagy e-mail cimre külditek?

Margitka!A képeket melyik cimedre küldjem?Mindegy?Vajon nekem is sikerülne ez a levelezőrendszer?Segitetek?

Puszi Gabo


Limara Előzmény | 2006.07.19. 17:54 - #7527

Szia! A mentát apróra vágtam és 10 perccel a dagasztás vége előtt tettem hozzá, ill. 1 ágat a tejbe is áztattam néhány percre. Bazsalikomot én minden évben veszek újat a Sparban, kis cseréppel most is vettem 100 forintért. Gyorsabb, mintha magról vetném. Üdv

superkeri Előzmény | 2006.07.19. 17:37 - #7526

    Szia Limara! Hű de sok finomat sütöttél! Hogy bírtad ki ebben a hőségben? A mentás kalácsról kérdeznék: alap kalács reci és mikor-hova tetted a mentát? Nekünk is van a kertünkben, szívesen kipróbálnám én is a kalácsot. A bazsalikomról is kérdeznék: minden évben újra veted? v.hol telelteted? Köszi , üdv. Superkeri

Limara Előzmény | 2006.07.19. 17:30 - #7525

Sziasztok! Szia Margitka!

Ma csináltam baconos Ferdinánd kiflit. Valami fantasztikusan finom, a gyerekek tömték befelé. Gyönyörű és nagyon szép kifli. Megcsináltam Kartika mentás-csokoládés kalácsát, annyit variáltam vele, hogy a fele tésztába kevertem kakaóport, majd külön-külön kinyújtottam a tésztát, az alsót megszórtam csokidarabokkal, rátettem a másik tésztát, feltekertem és megcsavartam. Nagyon finom, foszlós, fantasztikus illatú kalács lett. Eperlekvárral ettem meg egy szeletet, valami ízorgia! Sütés közben pedig aroma terápia. Sütöttem tegnap burg. kenyeret, és hot-dog kiflit is. Margitkának küldtem képeket.

Hogy bírjátok ezt a nagy hőséget?033.gifBalaton parton lenne most jó6.gif! Üdv


Piroska Előzmény | 2006.07.19. 16:12 - #7524

Sziasztok! Szia Margitka!

Az új géppel, amit a Plusban most árulnak akciósan kipróbáltam Joli burgonyapelyhes kenyerét csak tészta programon, utána visszatettem kelni, majd csak sütés program.

Gyönyörű lett. Majd ha megvágjuk küldök képeket.

Piroska


Marti Előzmény | 2006.07.19. 07:32 - #7523

Sziasztok,

Megjöttem egy gyönyörű nyaralásból, és nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogy sikerült-e a találkozó? Elnézést, de most nem tudom elolvasni az összes hsz-t.

Márti


EmMargit Előzmény | 2006.07.19. 01:00 - #7522

Sziasztok!

Ígértem még a mai sütimről képet és mesélek is róla egy kicsit.

Keksztorta Keksztorta

Háztartási keksz torta - Kartika Ezt a sütit csináltam meg.
Nem kaptam persze szögletes kekszet, csak kereket, de ha már a fejembe vettem, hogy elkészítem, akkor ez nem hátráltatott meg
Emiatt válaszottam kerek(ebb) formát neki, de tortaformából csak ez a kettő a választékom. Kb 1,2 kg kekszből készült ez a kettő, 3 nagy doboz tejfölből, hozzá 3 x 4 ek porcukor (!!!! cukor, nálam) és 6 cs. van. cukor.
A tetjére gyümölcsöket tettem és 1 kis csomag zselatint főztem fel egy kevés szörppel színezve. A zselatin nagyon kevés rajta, de szándékosan csak annyit tettem, hogy éppen megfogja a gyümölcsöket majd a szeleteléshez. (A kép csal egy kicsit, mert mindenhol egyenletesen van csak a vaku megcsillanásától néz ki úgy, mintha helyenként fehér lenne.)
Ha felvágom majd még beszámolok róla, remélem finom lesz  

Ez egy nekem való süti  Egyszerű, gyors, nem kell vele összekenni az egész konyhát, és ami most nem egy utolsó szempont, nem kellett a sütőt begyújtani h071.gif
Ha rendes kekszet kaptam volna, akkor még hamarabb és egyszerűbben kész lehettem volna.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.19. 00:27 - #7521

Sziasztok!

Meghoztam a képeket. Elsőnek Jégkása sütéseit mutatom meg, nagyon szépeket sütött, mint mindig :-))

gyors zsemlebuci gyors zsemlebuci kisülve

Mediterrán töltött kenyér formában Mediterrán töltött kenyér kisülve Mediterrán töltött kenyér felvágva

                       kapucíner torta  kapucíner torta

Piroska küldött az új gépéről és az első kenyeréről képeket, íme:

                      Az új gép belseje  Az új gép szemből

Első dagasztás vége Első kelesztés vége Második dagasztás vége

Második kelesztés vége Ejtés után Harmadik kelesztés felénél Harmadik kelesztés vége

Kész1 Kész2 Kész3 Megvágva1

Megvágva közepe1 Megvágva közepe2

 

Piroska kérdzte a véleményemet is a kenyérről. Nos, az első dagasztásnál már látszik, hogy egy kis lisztet még igényelt volna a tészta, de utána is folyamatosan lágyult. Az ejtés szerintem megtörte a tésztát, de ott már nagyon látszik, hogy túl lágy. Nem volt véletlenül túl melege a tésztádnak? A hőség sajnos a gépeken belül is jelentkezik és melegebbek lesznek a tészták a szokásosnál és a szükségesnél. Én ebben az időszakban kinyitott géptetővel dagasztok és a köztes kelesztéshez is csak egy konyharuhával takarom le az üst tetejét. A végleges kelesztésre persze már lezárom a tetőt. (A túl melegtől az élesztő károsodik, ennek megelőzésére csinálom ezt a magánszámot :-)) Szerintem ezért nem kelt meg a Te kenyered sem rendesen.)

Szerintem tehát legközelebb kicsit kevesebb folyadékkal próbáld meg, és amíg ez a hőség van, javasolom, hogy próbáld meg a nyitott géptetővel való dagasztást.
Kíávncsian várom a következő kenyeredről a beszámolót.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.18. 23:23 - #7520

Sziasztok!

Itt vagyok, most végeztem mára.
Megcsináltam Kartika kekszes sütijét, amit a találkozóra is hozott. Majd hozok róla képet.

Andi! Nem vagy egyedül a problémáddal és egyáltalán nem gondolom, hogy ügyetlenebb lennél bárkinél. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy elsőre sikerül a kenyere, van aki keményen megdolgozik a sikerért. Ne add fel, ne keseregj, hidd el, sikerülni fog!

Nelly! Köszönöm az együttérzésedet. Az autónkkal még nincsen semmi, hátul, a kertben áll. Mostanra már több szerelő is megnézte, egészen különböző ajánlatokat kaptunk rá, a lényeg azonban, hogy totálkárosnak nevezhető. Holnap este beszélünk a kár okozójával és megpróbálunk valami egyezségre jutni, akkor az is eldől, hogy meg lesz-e csinálva, vagy roncsként eladjuk. 
Majd mesélek róla, ha már minden elrendeződött vele.
Az aszalt barackos kalácsot próbáld ki, nagyon finom, most a friss barackkal meg biztos még finomabb lehet.

Szokimoki! Jó ez a repülő cicás kép  

Tündi! A második dagasztás alatt is jobb korrigálni, mint rossz állapotban meghagyni a tésztát. Amennyire lehet, érdemes az első dagasztás alatt beállítani a tésztát, ha nem úgy sikerült, ahogy az ember szeretné, akkor a második alatt is lehet javítani rajta. Főleg az szokott előfordulni, hogy ellágyul a tészta, ezt elég hamar észre lehet venni, így a 2. dagasztás elején szoktam a + lisztet hozzátenni, hogy még rendesen beledolgozza a gép.  

Hozom a képeket rövidesen. További szép estét mindenkinek, aki még ébren van, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.07.18. 23:20 - #7519

jó éjt!

 


szokimoki Előzmény | 2006.07.18. 23:15 - #7518

Szia Tündi!

Köszi! ma nem vagyok formában, inkább idemásolom a reeptet. Arányaiban jó, csak összadni nem tudok:-))) Szóval a recept:

50 dkg BL 80-as kenyérliszt (vagy 2/3 rétesliszt+1/3 finomliszt)
1,7 dl kefír
1,6 dl víz
1 kk olaj (oliva), vagy 1,5 dkg margarin
1 púposabb kk só
1 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav vagy 1 ek 10%-os ecet
1 dkg (azaz 1/5 kocka) friss élesztő

 


ILDIKO Előzmény | 2006.07.18. 23:13 - #7517

Margitom!

Nemtudom megkaptad e a 2. e-mailemet. Ha tudsz jelezz vissza. Koszike!- s egyben jo ejszakat minden suto tunderkenek a vonalban!


tundibundi Előzmény | 2006.07.18. 23:09 - #7516

Sziasztok!

Andi,

ne keseredj el. Nem vagy egyedül, nem tudom, hogy ez vigasztal-e, de még nekem se sikerült tökéletesre megsütni a fehérkenyeret. De én se adom fel!!! Szóval csak biztatni tudlak Téged is, kísérletezz.

Szokimoki,

bocs, nem akarok okoskodni, de akkor összesen ugye 330ml folyadékra gondoltál Andi kenyeréhez?

Margitka,

nálam ugyanez a helyzet a fehérkenyérnél, amit Te is írtál. A rétesliszt+finomliszt keveréket használom (lehet, hogy mégse jók ezek a lisztek, ha elfogy, veszek bl80-ast), és ha beleteszem a javasolt mennyiségeket mindenből (1,6 dl víz+1,7dl kefír=330ml folyadék az 50 dkg liszthez), akkor nyúlik a tészta, ráragad a kezemre a lapátkivételkor. De legközelebb visszatartok a folyadékból, ahogy javasoltad nekem is, és akkor megfigyelem a tésztát az első dagasztás alatt. Ja, ezt már akartam kérdezni, hogy csak az első dag. alatt szabad korrigálni a tésztát? Második alatt már nem szabad lisztet v. vizet hozzátenni?

Egyébként én amikor a szokásos kenyerünket sütöm (felesben tk. liszttel), akkor ahhoz is csak 320 ml folyadékot szoktam tenni.

Nelly,

sajnálom, hogy belementek a kocsitokba.

Jóéjt mindenkinek!


[Későbbi] [8235-8216] [8215-8196] [8195-8176] [8175-8156] [8155-8136] [8135-8116] [8115-8096] [8095-8076] [8075-8056] [8055-8036] [8035-8016] [8015-7996] [7995-7976] [7975-7956] [7955-7936] [7935-7916] [7915-7896] [7895-7876] [7875-7856] [7855-7836] [7835-7816] [7815-7796] [7795-7776] [7775-7756] [7755-7736] [7735-7716] [7715-7696] [7695-7676] [7675-7656] [7655-7636] [7635-7616] [7615-7596] [7595-7576] [7575-7556] [7555-7536] [7535-7516] [7515-7496] [7495-7476] [7475-7456] [7455-7436] [7435-7416] [7415-7396] [7395-7376] [7375-7356] [7355-7336] [7335-7316] [7315-7296] [7295-7276] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU