Én is kívánok hosszú, és sikerekben gazadag "életet" Margitka legk9isebb "gyermekének" az első szülinapján! reméljük megérjük azt is, amikor nagykorú lesz!
Sziasztok Túlélők! Én annak érzem magam a mai nap után.Főzés, sütés és a konyhai hőmérőmön csak 28 fok volt.Egészen addig jól éreztem magam, amíg rá nem jöttem, hogy lehet, hogy rossz a hőmérőm???Utána már nagyon melegem lett!
Vegyes lisztből bucik és vmilyen tekercsfélék. Barackos, csokis kalács.Megint csak azt kell mondanom, hogy nem mindegy a liszt!!
A saját aszalású barackom kiszúrta a tésztát, a csokidarabok is egy kicsit, de nagyon finom lett.
Andi nekem sincs csokilencsém,pedig én ott voltam a találkozón, csak féltem, hogy elolvad mire hazaérek. A csokidarabok nagyon jók, vagy ha finomabban szeretném, akkor csokis tortadarát szoktam használni.
Dicsekszem, mert megérdemlem! Az aszaló is melegít, de van kb. 7o dkg aszalt meggyem!
nagyon sajnálom, hogy Neked is baleseted volt. Remélem, mihamarabb meggyógyulsz testileg-lelkileg.
Margitka,
gratulálok én is az oldalad évfordulójához! Köszi a tanácsokat megint. Én is nyitott tetővel dagasztatok a géppel. Ma sütöttem egy kalácsot csokidarabokkal, de egy kicsit megolvadt, ezért barna kalács lett. Az uram természetesen "megijedt", hogy tk. lisztes kalácsot sütöttem.
Sziasztok! Jöttem elköszönni, mert reggel korai kelés lesz. Kb. 200 km-t autózunk holnap. Hétfő este már újra itt leszek, addig süssetek-főzzetek finomakat! Írjatok sokat a fórumba!
Ez a gép egy lapátos, de az az egy laptát elég magas és széles. Én kb. félkilós kenyereket szoktam sütni. Azt szépen megdagasztotta. Én azt tapasztaltam, hogy a 2 lapátosak mind elég nagy kenyereket sütnek (90dkg, 1 kg., 1,3 kg.) Az nekünk sok.
A nyitott tetővel való dagasztást ebben a hőségben mindenkinek szerintem érdemes kipróbálni. A második dagasztás alatt szoktam valamikor visszacsukni a tetőt, attól függően, hogy milyen tészta hőfoka.
A csokilencsét én vettem egy nagykerben, és a találkozón tudtam adni a többieknek is. Azt hiszem, Batka írta egíszer, hogy hol lehet kapni, de már nem elékszem rá sajnos. Ezeket a kalácsokat bármilyen, apró darabokra vágott csokival meg lehet csinálni, nem létszükséglet hozzá a csokilencse.
Marcsikam! Nagyon varom a hazamenetelt mert itt a vonalon is ahogy ti sutiztek es most hogy irtad amiket Te szeretsz nalam a Pavlov reflex EROSEN mukodik.Ilyenkor rosszabb vacsok mint a macsim.
Meglattam a csavart csokis kalacsodat az oldaladon.Istenien nez ki! Gondoltam ""korbenezek itt is a vonalban"" Es ittragadtam orokre nalatok.
Buszke lehetsz magadra!-eloszor is mert EZ NAGYON jo csaletek. MEG A FIUK IS BEKUKKANTANAK!!hihihi KINE VEDD a fotot.hihi Latod meg az ujjtechnikam is megjavult.Mostmar nemcsak alapjaraton potyogok vele.hihi
Margitka! Még nem tudom, mit is fogok sütni a Te receptjeid között akarok szétnézni.
Ildikó! A Vasi ízeket én is nagyon szeretem, különösen a dödöllét, és azt a rántotthúst, most nem jut eszembe a neve, amit morzsa helyett reszelt krumpliba forgatnak. A tökös-mákos rétesről már nem is beszélve .
Megsult a kenyerke . A nevet ujitottam Csipke Rozsi Sajtos Paradicsis kenyer.Hogy miert? A hideg kefirrel mekentem a tetejet es bealudt"" utana.De az ize remek A ferjemet megakartam kinalni azt mondta most nincs kedve ra. En olyan joizuen majszoltam es adtam megis egy katonat belole. Naaa most O is ezt eszi.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, ez mindannyiunknak szól Nélkületek, egyedül, üldögélhetnék én itt.........
Gratulálok akinek volt lelkiereje finomakat sütni, de teljesen megértem akinek nem Én sem sütöttem, csak a gépi kenyérkéim készülnek, és lehet, hogy egy kis cipót csinálok magunknak is, de szigorúan csak a gépben.
Superkeri! Jó utat és jó pihenést kívánok Nektek, vigyázzatok magatokra az úton. Mikor találkozunk újra?
Limara! Kíváncsi vagyok a gépi kovászos kenyeredre, majd mesélj, hogy mit sütsz?
Ha hazatudok utazni meglepem a csaladot a Ti recijeitekkel! Sutikezek majd. Anyukam is biztosan orulni fog az uj izeknek es formaknak. Az idosebbik noverem nagyon tud! Sutni fozni egyarant.Hmmm.Ilyenkor otthon "felis szedek"". Ki evett VASI izeket Gabon kivul? Tudnatok a Ti helyi jellegzetessegeitekbol/hamira ertettem/recepteket feltenni?Annyian vagyunk itt fenn az orszag kulonbozo reszeirol Ugy szeretnem megismerni a TI konyhaitokat.
Szisztok!
Kenyérke nagyon sajnálom ami veled történt.
Szia Piroska!
Olvastam vettél új gépet.(jol emlékszem a Pluszba)
Hány lapátos?Láttam a képeidet nagyon jo kenyeret sütött.
Szia Margitka!
Sütöttem kenyeret tegnap,nem sikerült rosszul.
Picit sok lett a folyadék.Elsö kelesztésig letakarva
nyitott tetövel dolgoztattam a gépet,majd becsuktam.Irtál eröl valakinek gondoltam megprobálom én is.Most is sütök.Majd jelentkezem,
hogy sikerült.
Üdv Andi
Julika ezzel en is sokszor igy vagyok.Csak sokszor csak az ideje sincs mert mindig jon valami es...Ilyenkor estenkent vigasztalasul az oldalat eszem vegig.
Szívből gratulálok az oldal 1 éves évfordulóján az összes Alapítótagnak! Köszönet a sok fáradtságos munkáért, amit értünk tettek-tesznek.
Délután kisült Margitka Alap kalácstésztájából 2 kalácska: az egyik fahéjas koszorú az itthon maradóknak, a másik pedig csavart kalács, aminek az egyik szára mazsolás a másik cs.lencsés, ezt visszük a rokonoknak.
Holnap már lehet, hogy én sem szánom rá magam, max. gépi kenyérre. Ott még nem sütöttem kovászosat, egyszer úgyis el kell kezdeni. Most tartom a főpróbákat a szeptemberi kezdéshez
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit