Gratulálok a sok finom lekvárodhoz, én még nem kaptam meg a barackomat, talán holnap.
A mai napod kicsit kevésbé tűnik sikeresnek , de a kalácsot sikerült megmentened, ez már egy jó dolog Van ilyen, amikor az embernek minden balul sül el, ilyenkor kell mindent eldobni és leülni egy fotelba Abból már nem lehet semmi baj.
Szia Margitka!
Kefires kenyerek lehet,hogy a kefir minösége vagy valami más miatt nem sikerül.Ma sütöttem egyet mindent ugy csináltam,mint a receptbe és nem kelt meg.Vizes a kenyér szine megváltozott,élesztö szagu.A megadott menyiségü élesztöt 1dkg élesztöt.Andi
Sziasztok! Ma elvittem a gép üstjét a szerelőhöz, szerdára ígért választ, hogy meg tudja-e csinálni, vagy új kell. Az üst 5500 forint, akkor viszont beviszem Szegedre, mert még garanciás. Reménykedem, hátha sikerül megcsinálni.
Tegnap este kifőztem 20 nagy üveg lekvárt, a múltkori 11-el szép mennyiség lett. A férjem szerint ha csak lekvárt ennénk egész télen, akkor sem halnánk éhen.
Nagyon jól lehült a levegő, most is borulgat, lehet hogy lesz még egy kis eső. Ideje lenne, mert a mai nap nem az enyém, és ezt a hőség számlájára írom. Az elöbb megengedtem a vizet a gyermekemnek a fürdéshez, el is felejtettem, csak mikor már bokáig ért a víz a fürdőben akkor vettem észre. De ma sütöttem barackos kalácsot, és mikor már pár perce sült, a biztosíték lecsapta az áramot, mit összerohangáltam mire találtam az egyik szomszédnál biztosítékot. Kalács megmenekült. Du. a slagot felejtettem nyitva, úgy hogy a fél udvar elázott mire észrevettem, és persze nem a füvön felejtettem. Szóval....
Andi ha gondolod tudok Neked is segiteni a forditasban ha a szoveg Hollandul van.
Mi ujsag veletek? Itt Oooltari a paratartalom! Ha ez igy megy En is gyokereket engedek nemcsak a novenyek.Jokis beveteluk lesz iden a fagy, udito, jaaa es az energia szolgaltatoknak./erco, hutok stb/ En nem sutok fozok most ezert mert eleg ezt tulelni itt. Lasagne-t vettem felkeszen a Lidl-be es nemet /Nunbergi/ sutokolbaszkakat. AZ lesz a menu szegyellem dehat EZ van ilyen idoben.Tegnap este gyumi levest keszitettem ami most nagyon finom hidegen.
A forditas kesz csak a ferjem most nem er ra segiteni nekem a beszkennelezesben . Kesobb elfog menni, de kezzel irtam le mert sok "ujjmunka igy nekem./csak 1 ujjal tudok potyogni!/ Ha tudod kuld el ANDI cimere is Latom O is kerte 3 sorral lejjebb. Bocsi a kezirasert! Remelem kitudod venni mit vakartam le.""hihi
Egyébként csak akkor szeretek sütni amikor hűvösebb van.Lakotelepen lakunk a 4.emeleten,felettünk csak a lapos tető,az ablakaim mind déli fekvésüek.Azt hiszem ezzel mindent elmondam.Most én is a kekszes sütit akarom megcsinálni,nagyon gusztán néz ki!
Szia Piroska!
Olvastam,hogy Ildikoval lefordittatod a holland
recepteket.Ha meg lesz a forditás elkérhetem majd?
Elöbb sult ki egy kenyerem aminél nem vettem ki a keverölapátot.Nem lett rossz.Van három kenyér méretünk a liszt mennyiségét ml-be meg l-be adja meg.Nem tudod véletlenül hogy kell átszámolni dkg-ba?Vagy ir esetleg valahol erröl Margitka.Engem a legnagyobb kenyér átszámitása érdekel jobban.
Szia Andi
Szia Margitka!
Milyen burgonya pelyhet használtok,hol lehet beszerezni?
A kefires receptek nem tudom miért de nekem nem sikerülnek.
SZOKIMOKI!
Szia.A gépem garanciás Csak ahova vinnem kell szervizbe a gépet rossz hirben vannak.Ami jo a gépbe azt kiszerelik és ugy csinálják meg hogy jo legyen.Otthon ugyse szeded szét hogy minden benne van-e.Tényleg vissza kaptad már a gépedet?
További szép napot mindenkinek.Andi
Tegnap bukkantam erre a kimondottan hölgyeknek szóló WEB-lapra. Érdemes szétnézni benne, sok jó ötletet ad a "Mit vegyek fel?" dilemmára, amikor az ember már a 38-40-es méreteket meghaladta. http://www.happy-size.de/group/1/Damenmode.g1.0.html
Kész elemekből összeállíthatjátok a megjelenésetekre vonatkozó kívánságaitokat és bárkinek pár kedves sor kíséretében el is küldhetitek. Természetesen egy kis német nyelvtudás is jól jön a nézelődéshez, de ha nincs, a képek magukért beszélnek :-)
Gratulálok a kenyérkékhez! A rozskenyered pedig nagyon jól néz ki! Úgy látom a teteje is szépen megsült Tartsd egy tasakban s akkor a héja szépen hozzápuhul. Jól lehet majd szeletelni.
Hoztam képet a rozskenyérről és a kalandos sorsú fehérkenyeremről. Ez az első kenyér, a második még most sül.
A rozskenyeret persze meg is kóstoltam. Finom, szaftos és puha a belseje, a héja kicsit kemény, mert az túlsült. Jó savanykás lett, gondolom, ez a nagyon hosszú kelési idő alatt erjedt meg ilyenre. Mindenesetre finom, nekem nagyon ízlik . Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit