E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.07.31. 20:39 - #7956

Szia Superkeri!

 Gratulálok a smile beillesztéshez, örülök, hogy már Neked is sikerül , üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.31. 19:09 - #7955

Nna, egy kicsit haladtam az olvasgatásban. A fantás sütit én is imádom, először azt hittem, bizarr lesz, de a tetején a narancskocsonya abszolút jól passzol a túrókrémhez meg a kakaós tésztához.

Nelly, nem semmi kitartás! Múltkor vettem aszalt meggyet, 15 dkg 320 akció nélkül a Metróban (2134 Ft/kg), ennél azt hiszem, árammal együtt is olcsóbbra jöttél ki.

Szokimoki, én is múlt héten törtem el az egyik habverőszárat a 30 éves kézi robotomban (túl szűk csészében akartam habot verni, vesztemre), és hiába próbálkozom, ilyet már nem forgalmaznak. Ugyan a dagasztója és a beépített botmixere tökéletesen működik, egy szárral sokkal lassabban veri fel a sütikhez a vajas-tojásos-cukros masszát, nem is lesz olyan habos, fehérjét meg max. ötöt lehet vele egyszerre keményre verni, így nekem is muszáj lesz újat vennem. A Moulinex-Braun-Tefal-Rowenta szervizben, ahol a szár után kérdezősködtem, azt mondták, ne számítsak sok jóra, vegyem meg a legolcsóbb, név nélküli gépet, mert úgyis mindet Kínában és Koreában gyárták, és ha két év múlva ki kell dobni, ne sírjak. Arról pedig ne is álmodjak, hogy azzal majd dagasztani is tudok. Szóval biztos megtartom a régit.

superkeri Előzmény | 2006.07.31. 18:36 - #7954

   Sziasztok!

Okosodtam ám a hétvégén, már nekem is megy a smile beillesztés (kicsit későn érő típus vagyok).

Még kihasználom a jó időt, így most is barack eltevéssel fogl. és főztem 2 üveg nagyon fincsi fekete szederből lekvárt is.

Sütés csak 1-2 nap múlva lesz, de nagyon szemezek Kenyérke Rozsos zsemléjével.   Üdv.


EmMargit Előzmény | 2006.07.31. 18:10 - #7953

Szia Batka!

  nem is hiszek a szememnek. Örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltunk 
Remélem most már végeztél a határidős munkáiddal és többször találkozhatunk. További szép napot, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.31. 17:55 - #7952

Hello fiúk, szia lányok! Remélem, nem maradtam le semmiről, volt néhány szűk határidő munkailag. Lassan kezdek majd visszaolvasni, addig csak a bürliről: már kétszer is legyártottam, mit mondjak, nagy népszerűségnek örvend. Ezen kívül csak egy töltött, mokkás muffint gyártottam, egyébként a melegben nem nagyon eszünk a gyümölcslevesen és gyümölcskonzerveken kívül semmit. Egy nap pihenőt engedélyeztem magamnak, szépen le is égett a hátam Harkányban, de megérte, mert egy napon át nem izzadtam!

EmMargit Előzmény | 2006.07.31. 13:51 - #7951

Szia Bezsa!

Finom kávét találtam itt reggel coffee.gif, igaz, kicsit kihűlt mire én ideértem

A tegnapi fájós gerincednek nem biztos, hogy egy hajnali vasalás a legjobb gyógyír
Vigyázz magadra, minden jót, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.07.31. 05:30 - #7950

Szerbusztok kislányok! Tegnap elmaradt a kenyérsütés mert párom nem kapott BL80-as lisztet a Metroban. Azt mondták hétfőm lesz. Masala én a mélyhütőből az alábbi helyekre pakoltam. A másik hütőm fagyasztójába 2 hütőtáskába az ment a pincébe a tavaly lefagyasztott málnákat most felfőztem cukorral, mert az már nem fért sehova,most már szépen dobozokban vannak és csücsülnek a hütőben aztán volt ami ment a kukába, mert nagyon régi volt csak elbújtak Tegnap elég időben lefeküdtem, mert fájt a gerincem, így aztán a párom segített a konyhában rendet tenni. Most meg megyek vasalni, mert az elmaradt, aztán futás a dolgozó. Sziasztok

EmMargit Előzmény | 2006.07.31. 01:24 - #7949

Szia Masala!

Jajjjj!!! Ennél jobb megoldást nem sikerült találni? A krátered lehet, hogy sokáig fog fájni. Jobbulást kívánok!

A baracklekvár jó ötlet. Ha van helyed a hűtőben, akkor még egy keveset talán érdemes eltenni, mert amúgy nagyon finom az a kalács, csak ne lenne ez a tartósítós gond vele. Kíváncsi vagyok, ha megsütöd így, akkor hogy sikerül.

Szép napot holnapra, az ujjadra pedig vigyázz, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2006.07.31. 01:06 - #7948

Szia Andi!

Azóta is töröm ám a fejemet, hogy mi lehet az oka annak amit leírtál. Sok formában találkoztam én már elrontott kenyérrel, de ezt nem is igazán értem, nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a baj. Ezért is írtam, hogy most bizony jól jönne egy pár fotó róla.
Ha kiveszed és formázod a kenyeret, akkor éreznéd, ha túl ragacsos. A dagasztásnál nem szabad az edény oldalán tésztafoszlányoknak maradni.
A göcsörtös tetőt két (ellentétes) dolog is okozhatja. Az egyik, ha túl szoros a tészta, akkor a dagasztáskori formáját megtartva kel, de a teteje nem tud szép gömbölyűre kisimulni. A másik, ha túl sok benne a folyadék és/vagy élesztő, akkor a kelésnél szépen feljön, kisimul és  a sülés közben esik vissza göröngyösre.
A másik amit nem értek, hogy ezt írod: ".....másnapra viszont mikor szeletelem a tetején a vágásnál kiüt a liszt...." Ilyennel én még nem találkoztam és megvallom nem is sikerült ezt megfejtenem   Ne haragudj!
Írjál meg nekem pontosan mindent, hogy mit, mikor, és hogy csinál a géped és Te a tésztával, és pontosan mit és mennyit teszel a gépbe. Valószínűleg valami apróságon csúszik el a kenyérkéd, csak meg kell találni, hogy mi ez.

A világos tetőn nem segít a sós vizes lekenés. Az ablak szokott a legtöbbször a hibás lenni, vagy a nem teljesen jól záródó tető. Ezeken lehet valamelyest korrigálni, de sajnos vannak olyan gépek, amiknél semmi trükk nem segít.

Várom jelentkezésed és válaszod. Minden jót holnapra, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.07.30. 23:44 - #7947

bocsi, ujjadat.

szokimoki Előzmény | 2006.07.30. 23:44 - #7946

Szia Masala!

Én nagyon szeretem a mirinda szeletet, pont azért mert egyszerű megcsinálni.nagyon hamar kész van. Egy időben nagyon sokat megcsináltam. Sajnálom az újjadat. Jót is mosolyogtam, mert biztos a fiad nem akarta, hogy a szobjába menj, amíg nincs otthon.  


masala Előzmény | 2006.07.30. 23:03 - #7945

A mirindás sütit én is szeretem csak legyen aki megcsinálja.Évek óta nem sütöttem, előtte is össz. 2x

A tüske már nincs az ujjamban, viszont rágtam bele egy krátert. Kapargattam, nyomkodtam és a végén kirágtam belőle. Most jobban fáj, de tüske rosszabb lett volna.

Elment a kisebbik fiam az Iaidó-táborba egy hétre  és belopakodtam a szobájába, hogy mit hagyott széjjel. Megnéztem a virágokat, amiket a bátyja gondoz egyébként és meglocsoltam őket, mert szerintem az elmúlt két hétben nem sok vizet kaptak. Még szerencse, hogy hozzászoktak már! Így kerültem a kaktusz közelébe.

Azt hiszem holnap teszek el egy kis baracklekvárt. Van 1kg  itthon és nem eszi senki. Ez jó lesz a fagyasztóba.


n.a. Előzmény | 2006.07.30. 22:36 - #7944

Szia Margitka! Tegnap ota két kenyeret sütöttem,az tegnapi jo csak világos a teteje.A mai még nem tudom jó-e külsö kinézetre jol néz ki,majd holnap kiderül ha felvágom.Ennek a teteje is világos,pedig sokak tanácsára bekentem sütés elött sos vizzel.Nem lett olyan szép piros hanem hoka. Elteszem magam holnapra.Jó éjszakát mindenkinek . Jó éjszakát Margitka

EmMargit Előzmény | 2006.07.30. 22:31 - #7943

Sziasztok!

Szokimoki küldött képeket. Mirindás sütit sütött és az Anyukája finom gépi kalácsáról is kaptunk képeket.

Mirinda szelet Mirinda szelet

Anyu kalácsa Anyu kalácsa

Nagyon szép lett mindkét sütés, gratulálok a készítőiknek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.30. 22:07 - #7942

Szia Masala!

Remélem azóta sikerült a tüskét kiszedni az ujjadból!

A lekvárt ugyanúgy készítem el, mint amikor üvegben tettem el, csak a főzés végén kihűtöm és a fagyasztóban végzi, tartósítószer nélkül. Az idén nem kaptam a megszokott édesítőszeremet, így most egy kicsike cukorral tettem el, de ez sem szükséges hozzá. A tavalyi édesítőszerrel készült és úgy is finom volt.
Érdemes egy kicsit eltenni ilyen lekváros sütésekhez télire, úgy látszik ezzel a tartósítószerrel az élesztő nagyon nincs jóban  Lehet, hogy a recepthez oda is írok valamit, hogy más már ne járjon pórul vele.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.30. 21:46 - #7941

Szia Nelly!

A szárított élesztő, ahány, annyi féle. Így inkább csak azt mondanám, hogy a 60-65 dkg liszthez, kb 1/4 kocka élesztőt számoljál a frissből a gépi sütéshez.
A magok helyett valószínűleg nem kell semmit tenned, akkor sem, ha egészen kihagyod.

A hét még meglepetésekkel szolgálhat, ami az időjárást illeti. Lehet, hogy akár 20 fok körüli max. hőmérséklet is kialakulhat egy napra, helyenként. Ez persze messze nem biztos, de nagyon furcsa ( és időnként egymásnak ellentmodó) dolgokat láttam  :?a nézelődéseim során.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.07.30. 21:34 - #7940

Sziasztok!  Már itt voltam csak egy kaktusztüskét próbáltam kiszedni az ujjamból, de nem sikerült.

Bezsa, hová pakoltál ki a hűtődből? Ebben a nagy hőségben nem mertem kiolvasztani a fagyasztót, pedig nagyon rá férne, mielőtt megpakolom.Már így is van benne meggy, cukkini és ez hamar kiolvad.

Margit, hogy neked milyen szemed van?  Én biztos azt mondtam volna a kenyérre, hogy szegény lány ezt jól eltolta! A hűtős lekvár cukorral van összefőzve? Tudom, hogy írtatok már róla csak akkor nem tartottam fontosnak, mert én üvegbe teszem el.

Kenyérke, a rozmaringom nagy csalás. Csak azért az enyém, mert én vettem. Sose marad meg, pedig többször kísérleteztem.Ha szépet találok, megveszem, kicsit gyönyörködöm benne, aztán ha nem bírja tovább, levagdosom és beteszem a fagyasztóba.Többféle zöld fűszernövényt szoktam így eltenni.


EmMargit Előzmény | 2006.07.30. 21:34 - #7939

Sziasztok!

Annyira sikeres a keksztorta, hogy a férjem  megy holnap valahova és megkért, hogy egy kis adag tejfölöst csináljak kóstolónak :-))

Julika! Szívesen küldenék egy szeletkét, csak a fényposta szolgáltatásnuk szünetel

Kenyérke! Ha szigorúan megkülönböztetjük a Graham és a tk lisztet, akkor tényleg jelentősebb a különbség. Én ezeket a liszteket egy kalap alá veszem  Grahamet nagyon ritkán használok.
A rozsliszttől valóban kicsit más lett, bár kovászt én szinte minden esetben rozst használok, mert ennek nagyon szeretem az ízét. A liszteket és a folyadékokat szabadon variálom, ami éppen kéznél van. Mint említettem, nekem ez egy teljesen mindennapos gépi kenyerem, ennek valamilyen verzióját szoktam sütni, ha nem a sütőben sütök. Ezért is nem írtam ennek korábban külön receptet, ez tulajdonképpen a gépi fehér kenyérnek egy variációja.
Kíváncsi vagyok, ha kipróbálod esetleg, akkor hogy fog ízleni Nektek

Kartika! Sajnálom, hogy nem sikerült a kovászos sütésed. Mi volt a kísérlet tárgya? A képeket várom, remélem rövidesen sikerül valami  megoldást találnunk, hogy átjöjjenek.

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.07.30. 21:23 - #7938

Tessék mondani, a 7,5 ml szárított élesztő mennyi normális élesztőnek felel meg? És ha nem rakok bele annyi féle magot, akkor kell valami mást növelnem a cukkinis kenyér esetében? Ugyanis van itthon egy csomó belőle, és ez jó ötlet. Tehát kipróbálom. Limara! Neked jó pihenést kívánok, érezzétek jól magatokat. Rád fér már a kikapcsolódás, mire hazaérsz, kellemes lesz a hőmérséklet! Hogy milyen lesz? Nem tom. Az okosok szerint szerdán esni fog, aztán hűvöseb lesz, de hogy mennyivel???? Nelly

Zsike Előzmény | 2006.07.30. 21:23 - #7937

Szép álmokat, hűvös éjszakát mindenkinek! Aludjatok jól.

Holnap reggel már én is órára ébredek.


[Későbbi] [8236-8217] [8216-8197] [8196-8177] [8176-8157] [8156-8137] [8136-8117] [8116-8097] [8096-8077] [8076-8057] [8056-8037] [8036-8017] [8016-7997] [7996-7977] [7976-7957] [7956-7937] [7936-7917] [7916-7897] [7896-7877] [7876-7857] [7856-7837] [7836-7817] [7816-7797] [7796-7777] [7776-7757] [7756-7737] [7736-7717] [7716-7697] [7696-7677] [7676-7657] [7656-7637] [7636-7617] [7616-7597] [7596-7577] [7576-7557] [7556-7537] [7536-7517] [7516-7497] [7496-7477] [7476-7457] [7456-7437] [7436-7417] [7416-7397] [7396-7377] [7376-7357] [7356-7337] [7336-7317] [7316-7297] [7296-7277] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG