Sziasztok!
Masala, de szép az a kalács.
Szokimoki a kenyered meg egyszerűen idekivánkozik hozzám. Ha túl leszek a mostani problémákon és a helyettesem is visszajön szabiról, biztos, hogy én is nekiállok a kovászos sütésnek.
Most azokkal küzdök amit említettem nektek a találkozón és hát meg kell mondjam lélekőlő.
Szinte minden erőt kiszív belőlem.
Örülök, hogyha a mamám igényeit ki tudom elégíteni ebben az időszakban.
Figyelemmel kisérem ám, hogy milyen csodákat csináltok.
Az adatlapért nem kapok semmit :-)), csak azért amit én töltöttem ki. Teljesen érthetetlen, hogy miért kapjátok Ti is, hisz a honlapok készítőinek tesznek fel a honlappal kapcsolatos kérdéseket. Ezt az oldal látogatói hogy válaszolják meg? Valamint csináltak egy új modult, amiben értesítenek a szolgálati közleményekről, ezzel sem tudtok sokat kezdeni. Szerintem ez egy hibája ennek az újdonságnak amit most vezettek be, majd biztos korrigálják.
Batka! Én is sütöttem már szezám- és lenmagpehellyel, jó volt, de sok nem érződött belőle. Kicsit zsírosítja a tésztát, sokat nem mertem bele tenni.
Nelly! Elért titeket is éjjel az eső, ma éjjel meg folytatódik egy újabb fronttal a lehűlés és az esős időszak. Nálatok már lehet, hogy most is van valami csattogás, eső.
További szép napot kívánok mindenkinek, most elmegyek még itthonról, kicsit később jelentkezem ismét. Üdv, Margit
Én is kaptam adatlapot, ki is töltöttem, de csak amit gondoltam. Ami nem publikus, azt kihagytam. De ha Te kaphatsz érte valamit MArgitka, akkor azért szólok, hogy tudd. Nálunk már egy kicsit jobb helyzet levegő ügyben, délben már csak 44 fok volt a napon, mostanra viszont visszaesett 27 fokra. Majd csak alakul. Már a közérzetem is jobb. Aztán a sütés is jobban megy. Szép estét mindenkinek! JA, és a Corában lehet kapni újra a nagyobb méretű szilikonlapot, ha valakit érdekel, 1000.-Ft körüli áron, vagy 1200.-FT? Nem tom, de valahogy ennyi lehet. Nelly
Amikor belépek, nekem is kiírja, ill. felajánlja, hogy kitölthetem a kérdőívet. Én meg mondtam, hogy kösz, nem, miután a harmadik kérdés az volt, miért hoztam létre ezt a portált... Szóval klikk arra, hogy nem töltöm ki, és továbbléphettek. Valószínűleg csak pár hétig lesz fent. Ma vegyes lenmagos kenyeret sütök, ill. lenmagpelyheset, mert a lenmagot amúgy is ki kellene pattogtatni, vagy alaposan szétrágni, hogy érvényesüljön a hatása, így nem magot, hanem eleve pelyhet vettem a HerbaHázban. Majd meglátjuk, milyen lett.
Julika, Szokimoki! Fogalmam sincs, hogy miért zaklat Titeket is a G-Portál a szolgálati közleményekkel és az adatlappal Azok szerintem tényleg csak a portáltulajdonosoknak fontosak. Az adatlap kitöltéséért kinek írták jóvá a krediteket??? Legalább megadták volna nekem (Kreditet kell vennem ahhoz, hogy bővíteni tudjam a tárhelyet, meg extra szolgáltatásokat is azzal lehet igénybe venni. Az adatlap kitöltése volt most az első olyan, hogy valamennyi kreditet adtak érte.)
Ha még találkoztok ilyennel, akkor szóljatok, írok a Webmesternek, megkérdezem, hogy mi ez.
Joli! Köszönöm a receptet, majd este hozom.
Superkeri! Kíávncsian várom a sütésedről a beszámolót
További kellemes, hűvös napot mindenkinek, üdv, Margit
Szeretném elkészíteni a Bio- vegetát, csak nem tudom, mennyi nyersanyaghoz kell az általad megadott só mennyiség (1/4 kg tengeri só). Előre is köszönöm a segítségedet. üdv.
Skyp-om már nincs meg letöröltem, meg nekem csak fejhallgatóm van, mikrofonom nincs. A joghurttorta recijét mindjárt beirom vagyis inkább elküldöm mailben, képem nincs róla
Bocsánat, de tegnap este egy kicsit összesűrűsödtek a dolgaim, így ma írom meg a beszámolót. Szóval, nagyon finom lett a kovászos kenyérkém. A férjem észre sem vette a különbséget, valószínüleg azért, mert csak 10 dkg kovász kellett a kenyérbe, és nem érződött ki annyira intenzíven a kovász íze. Lehet, hogy legközelebb egy kicsit többet kellene beletennem a kovászból?! Jaj ma elrontottam a kovászomat? Véletlenül finomliszttel etettem meg. Lesz neki baja?
Margitka! Amikor bejelentkeztem ide a g-portálra, akkor valami üzenetfélét küldött nekem, és a multkor is valami adatlapot kellett kitöltenem.Pedig én nem vagyok honlap tulajdonos.Sem itt sem máshol. Nem értem, mi közöm nekem a szolgálati közleményhez?
Nem írtam, de lehet, hogy egy kis folyadék még kell hozzá, ezt majd a dagasztásnál meglátod. Jó szorosra hagyhatod a tésztát, de, ha sok tk liszt van benne, akkor lehet, hogy nem áll össze ennyitől.
Most nyáron nálunk is nagyon kevés kenyérféle fogy, majd ősszel, ha elkezdődik a suli, akkor megint mindennapos lesz a kenyér, zsömle. Kell a tízóraikhoz :-))
Köszönöm Margitka! Már le is jegyzeteltem. Kipróbálom a hét végén. Ami a kovászolást illeti, talán bele is vágnék, de meg sem tudom mondani, mikor sütöttem utoljára kenyeret, zsemlét, mert a 2 fiú nem kéri. Magamnak meg.... Szóval ilyen egyszerű oka van az ódzkodásomnak. Nelly
Hidd el nem ördöngösség a kovászos kenyerek, zsömik sütése. Én is nem régen kezdtem el. A sütőben már régen sütök kenyeret, zsömlét, kalácsot. A kovásztól én is nagyon féltem. De azt is hidd el, hogy megéri. Teljesen más íze van mint a sima élesztősnek. És sokkal finomabb és nem nehezebb. Olvasd el Margitka tanácsát a kovászolásra vonatkozóan és minden menni fog.
Örülök, hogy nálatok is siker a keksztorta Én is ma csináltam egy újabb adagot, mert elfogyott ma a csokis. Most rendesen tejföllel csináltam. Szerintem ebbe pont jó lesz majd a mai lekvárom.
Szokimoki híreit én is nagyon várom, remélem mesél majd nekünk.
Remélem előbb-utóbb Te is beállsz a kovászolók csapatába és a sütőben is sütsz majd kenyeret Majd akkor jössz rá, hogy ezek sem bonyolultabbak, mint amibe eddig már belefogtál.
Mónika ma sütötte az első élesztős-kovászos kenyerét, majd remélem mesél, hátha Te is kedvet kapsz hozzá.
Zsömle?? 30 dkg BL 80-as, 30 dkg tk (ebből lehet egy kicsi rozs is) liszt, 3,5 dl folyadék (fele lehet joghurt vagy kefir) 2 dkg margarin, 1,5 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi aszkorbin, 1 kk sikér, 2,5 dkg élesztő, 2-4 ek tetszés szerinti mag (len, szezám, napraforgó, tök). Formázás után, kicsit megnedvesítve ugyanolyan magkeverékbe lehet forgatni, mint amit bele is tettél.
Ez jutott most eszembe, ha gondolod, akkor kereshetek valami mást is. További szép estét, üdv, Margit
Nekem a reggelinél már meg kellett kóstolnom a keksz tortát. Ugyanis azért nem csináltam emg eddig, emrt tartottam a tejföltől. Mit mondjak, angyon finom, csak legközelebb egy kicsit több gyümit kell rárakjak. Párom msot evett belőle este, neki is ízlett.
Most sült ki nemrég a Keresztes zsömlém. Ismét szépek, nagyok lettek.
Szokimoki ! Milyen lett az első kovászos kenyérkéd ? Várom ám a beszámolót és esetleg a képet is. Ugyanis én is nemrég kezdtem el a kovászos dolgokat sütni. Épp ma etettem meg a búzakovászomat, remélem lesz belőle valami, mert nagyon kicsi maradt ki, amit meg tudtam etetni. Üdv:Julika
A fahéj nagyon jó ötlet, ezt mág utólag is beletehetem, ha valami olyasmi sütibe teszem. Köszönöm, ez nem jutott eszembe A jellegzetes ízű gyümölccsel való keverés, az igen, de már főtt a lekvár, amikor ez eszembe jutott, akkor meg nem volt semmi egyéb kéznél. Süteménybe biztos finom lesz, mert alapban jó ízű, csak kissé savanykás.
Egyébként már annyiszor akartam írni, hogy én is gyönyörködtem Margitka kenyerében, és gratulálok hozzá. Bevallom, én még nem sütöttem lerniben, pedig már elég sok mindenre rávettetek, de erre, és a kovász készítésére még nem. Talán majd egyszer eljön ennek is az ideje.Nelly
Sziasztok! Hát nagyon különös ez az időjárás, tegnap tényleg szépen lehűlt,kellemes friss volt egy darabig, aztán délben már 32 fok volt megint, igaz, nem sütött annyira a nap, de csak most esett le újra 22,6 fokra. Meg az én vérnyomásom is a béka feneke alá. Muszáj volt bűnöznöm, így ittam egy kupica unikumot. Most kezdek éledezni. Sütni még nem akaródzott, mert zárás van hó eleje révén, de hátha sikerül még összehoznom valamit az indulásunk előtt. Meg a lányomnak szeretnék valamit süni, csak még nem találtam ki, hogy mit. Kaptam tőle egy olyan sütőformát, amiben olyan lukak vannak mint a muffinban, csak ezek téglalap alakúak. És egyébként teflonos persze. Valami zsemle szerűt lehetne talán? Ő kivételesen szereti a tk.lisztes, magvas dolgokat. Majd keresek neki valamit. Jön haza a hét végén, és itthon lesz 3 hétig. Már alig várom, igaz 1 hét kiesik a nyaralásunk miatt, de azért még marad. Margitka ha netán úgy hirtelen eszedbe jut valami tipp, amiben azért fehér liszt is van, megköszönném. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit