E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.08.06. 23:57 - #8095

Margit, Superkeri, jó, hogy szóltatok, hogy a lenmag(pehely) olajos - mármint ezt eddig is tudtam, de mivel elfelejtettem a kenyérbe zsiradékot tenni, és mégis érződik, hogy van benne, lehet sejteni, hogy mennyire. Persze nem sajnáltam belőle a lenmagpelyhet... Egyébként csak akkor vettem észre, hogy még kelhetne, amikor már öt perce sütött, és nem mertem leállítani - ki is repedt az oldala. Viszont fincsike lett, már csak egy csücsök van belőle, és dekoratív is. Az összetétele egyébként a rétesliszten és az alapokon kívül tk tönköly, tk búza, tk rozs, rozskovász, krumplipehely, lenmagpehely.

Kartika Előzmény | 2006.08.06. 22:05 - #8094

Sziasztok én is megjöttem. Kicsit el voltam tünve, de nem azért mert nem voltam itthon.( el voltam kenődve, munkahelyi dolgok miatt, meg rém sok dolgom volt)
Közben azért sütögettem is.Remélem most már el fog menni Margitkának a sok kép, és végre fel tudom tenni őket.
Limara örülök hogy megjöttetek, annak kevésbé hogy igy jártatok. Ez tényleg nagyon bosszantó, főleg vizpart mellett! én is izgulok mert nem egész 2 hét múlva mi is elutazunk. Remélem legalább az eső nem esik, hogy kirándulni tudjunk.
olvasgatlak vissza benneteket, lassan haladok!
én is megprobálkoztam a kovásszal, de lehet hogy túl hamar nyultam hozzá (első probálkozás) azt hiszem nem volt még jó, mert 2 órát vártam és nem nőtt meg a kenyerem, újra kezdtem de kovász nélküli kenyérrel.(igaz nem tettem bele élesztőt, tehát nem volt sikeres, de majd megint belevágok)
nálunk most Kalács szezon van, életemben még nem csináltam annyi kalácsot, mint 2 hónapja. Mindenfélével probálkozom.
Nelly kicsit irigylem tőled ezt a sokféle gyümölcsöt. Imádom a szeder, málna, áfonya féle dolgokat, de a málnán kivül nem igen lehet hozzájutni a többihez, illetve horror áron.
ma kaptam úgy 15 kg barackot, azt tettem el délután, nagyon szépek lettek.

Limara Előzmény | 2006.08.06. 20:32 - #8093

Sziasztok!

Megérkeztünk a Balatonról, nyaralást szándékosan nem írok. Összesen 2x tudtunk fürödni, hétfőn du. mikor odaértünk, és kedden, de akkor du. már esett az eső. A meteorológusoknak mindenesetre "gratulálok". Még jó, hogy azt állították, hogy az egyetlen meleg nyári hét augusztus első hete lesz!Ehhez képest csütörtökön 18 fok volt, és szinte mindig esett az eső. Szombaton volt megint naposabb, de addigra úgy lehült a víz, hogy nem lehetett fürödni. Ma is szakadt az eső már korán reggel. Szóval elég sokat bosszankodtam, hogy a 40 fokos 6 hetet itthon töltöttük a szobában, nyaraláskor meg majd megfagytunk.

Na, mindegy, holnap ismét belevetem magam a sütögetésbe, eléggé kiéheztünk, egyszer sem sikerült finom kenyeret vennünk, pedig maszek pékségeket kerestünk. Gépem még mindig nincs, majd pénteken kell érdeklődnöm, addig marad a kézi munka! Szép estét nektek! Üdv


bezsa Előzmény | 2006.08.06. 15:38 - #8092

Sziasztok! Megsütöttem a cserepes kenyeret 2 x. Az elsőt sajnos túl kelesztettem, mert a sütőbe tettem be kelni. Aztán mire utoljára megnéztem, hát túl kelt. Ráadásul elkövettem azt a hibát, hogy ezek után be akartam vágni cérnával. Na szószerint úgy csinált, mint egy lufi. Azért betettem a sütőbe, ízre nagyon finom, most kóstoltam. Mérgemben azonnal nekiálltam egy másiknak. Az a képen látszik szép magas, de cserepes nekem nem lett. Margitkának küldöm a képet. Mindjárt itt van párom anyukája.

kenyerke Előzmény | 2006.08.06. 06:40 - #8091

Sziasztok!

Még mindig kocsi nélkül tengődöm. A hétfő kivételével végig bumliztam a hetet nem éppen hosszú távú utazásokra szánt buszokon... Végeredmény 2-napos fejgörcs, totális lefáradás. Ma már éledezem.

Szuperkeri, nagyon örülök, hogy a békebeli félbarna rozsos változata Nektek is annyira izlik.
Nálunk ez lesz a rozskenyerek mellé, szükség esetén egy bármikor könnyen elkészíthető könnyű gépikenyér változat.

Bundás patison/cukkini alá uzsonnának, hideg vacsorának pedig nagyon ízletes  .

Margitka, Neked még mindig tartozom a korábban igért két kenyér kiértékelésével. A Te mindennapi kenyérkéd és az én békebeli félbarnám összehasonlításával.   

A Te kenyered egy stabilabban strukturált reformkenyér, melyben a teljes kiörlésű tönkölybúza jellege dominál.

A Békebeli félbarnám inkább egy nosztalgia fehérkenyérnek számít. Finom, lágy bélzettel, melyben a graham liszt eloszlása nem homogén. A leggondosabb kevergetés ellenére kissé csíkokban látható a szeleteken.

(A nevét ezekről a szürkés csíkokról kapta. A 60-as évek legelején, sokszor volt ilyen a bolti nagy 2 kg-os kenyér, melyet lassacskán felváltott, majd később teljesen kiszorított az 1 kg-os fehérkenyér.)

Mindkét kenyér egyformán szépen megkelt és a sütés után is szép formájú maradt.
A Te kenyered korábban szilárdult meg a tárolás ideje alatt.

Nekem mindkét kenyér ízlett. A barna kenyeret kedvelők a 2 kenyér közül a Tiédet választották .

A képeket e-mailben küldöm s ennék a mondatnak a helyére Tedd be légy szíves! Köszönöm!

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.08.05. 20:33 - #8090

Sziasztok!

Elég sok dologm volt - és még van is - ma, de azért itt vagyok időnként.
Holnap egy kicsit elmegyünk kirándulni valamerre, és az útra sütögetek. Mini virslis bucim sül, és vettem cserkészkolbászt, kísérletként ebből is mini bucik lesznek. Ezen kívül még valami kalácsfélét is szeretnék sütni, ezt még ki kell találnom, hogy mi legyen.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2006.08.05. 19:46 - #8089

Sziasztok!

Gabo küldött egy képet, amit Ildiko lánya csinált róluk.

Ildiko és Gabo

Köszönöm a fotót, nagyon örülök neki froehlich316.gif

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


rabim Előzmény | 2006.08.05. 19:26 - #8088

Szia Margitka!

Köszönöm  a jótanácsokat a kovász készitéshez. Rendszeresen sütök kenyeret, ezért jól fog jönni a kész kovász.

A hájas tészta elkészítését leirtam a receptesbe.

A Joasszony/Nellike kapros dübbencsét is megcsináltam, de nekem kényelmesebb volt a kinyujtott tésztát feltekerni, mint a kalácsot, és felszeletelve ugy sütöttem, mint a kakaós csigát szoktuk.

A juhtúróst ugy csináltam, hogy  a kenyértésztát kinyujtottam, lekentem libazsirban futtatott ,pici fokhagymával kevert sós kaporral, majd feltekertem, mint a kalácsot, kicsit pihentettem, majd ujabb nyujtás után beszórtam a juhtúróval. Csiga alakban sütöttem.

A kolbászos ugy készült, hogy a vékony kenyértésztát megszórtam karikára vágott kolbásszal , karikára vágott hagymával, meglocsoltam ketchuppal, feltekertem és sütöttem a fenti módon.

Ezt a kapros dübbencset Nellikének köszönhetem, ő hivta fel rá a figyelmet. Nagyon  örülök, hogy feltetted a képeket erről a finom sütiről. Köszönöm mindkettőtöknek!

Kellemes hétvégét kivánok, üdv. Marika


gabo Előzmény | 2006.08.05. 19:06 - #8087

Sziasztok!

Ma találkoztam Ildikóval.Nagyon közel lakunk egymáshoz,három háztömbnyire.Finom nutellás kalácsot sütött.Sokat beszélgettünk,emlegettünk Benneteket.Kaptam tőle szilikonos kuglóf sütőt,nagyon örültem neki,zavarba is jöttam hogy igy gongolt rám.Jővő héten újból találkozunk,most kivételesen nálam.

Margitka email ment.

További jó hétvégét!


majorkaj Előzmény | 2006.08.05. 10:01 - #8086

SZia Superkeri !

Beíroma a Bármi amit érdemes... topicba a recit. Amikor én ezt sütöttem akkor Margitkától kaptam hozzá egy kis segítséget átszámolni a dolgokat, mert ebben a könyvben azt nem szeretem, hogy porélesztőt használ és mindent csészében mér. Bocsi, de Margitka levele már nincs meg. De annyi tapasztalatod Neked már van, hogy könnyen át tudod számolni. Jó prbálkozást. Üdv:Julika


superkeri Előzmény | 2006.08.05. 09:47 - #8085

      Sziasztok! Kávé illatos jó reggelt!

Majorkaj! Megkérlek, írd le a receptet! Ha kelt kalácstésztából készült a  Barackos tekercs, megpróbálkozom vele.  Üdv.


EmMargit Előzmény | 2006.08.04. 23:40 - #8084

Sziasztok!

Jóasszonytól kaptam a Dübbencsről képeket. Debrecenben, a korzón talált rá egy pavilonban, ott készültek a képek:

Dübbencs Dübbencs Dübbencs Dübbencs

   Dübbencs

Nézegettem a képeket, a másodikon próbáltam megfejteni a tekerését a tésztának. Főleg a jobb oldalon levők érdekeltek. Dupla tekerésnek nézem, de a tetején levő süllyedést még nem tudtam megfejteni.

Köszönöm a képeket Nelli, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.08.04. 23:21 - #8083

Szia Marika!

A kovászt összesen fél kg-ra érdemes felszaporítani, ha szeretnél időnként sütni vele. 5-10-20 dkg-ot egyszerre elhasznál belőle az ember, akkor ez a mennyiség nem is olyan túl sok. Néhány hétig a hűtőben kényelmesen eláll, nem lesz semmi baja. Ha 1-2 evőkanálnyi kovászt vettél el, akkor kétszerre ezt már fel tudod ennyire szaporítani. Ha nagyon pici az induló kovászom, akkor nem szoktam egyszerre túl sok lisztet és vizet hozzátenni, ha van legalább 10-20 dkg, akkor már bátran, bármennyivel meg lehet etetni.

Sok finomságot sütöttél-főztél ma megint, a süti receptjét írd be légy szíves a receptesbe. Örülök, hogy a keksztortába nálatok is bevált a lekvár, én csak így csinálom azóta, hogy kipróbáltam.

Kellemes hétvégét nektek is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.08.04. 23:10 - #8082

Szia Rózsakvarc!

Örülök, hogy tetszik az oldal, remélem máskor is mesélsz és mutatsz képet a sütéseidről. További sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.08.04. 23:08 - #8081

Sziasztok!

A mai pizzám:

sütés előtt jó étvágyat!

Kettőt sütöttem, a két kisebb fiam ette meg az egyiket

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


rabim Előzmény | 2006.08.04. 23:05 - #8080

Sziasztok

Margitka!

Köszönöm a leveled, és a tanácsot. Megfogadtam, és most, hogy ujra sütöttem a kenyerem, elvettem a kovászból. Megetettem, és kavargatom néha. Az etetést ,  gondolom addig kell folytatnom, mig elegendő kovászom lesz!?!

 A kenyér nagyon jól sikerült. Nekem sajnos nincs fényképezőgépem, ezért kép sincs. A családom viszont megdicsért, és már a fele elfogyott.  A keksztortába most tettem lekvárt is, igy még finomabb.

Főztem egy szuper magyaros laktató levest. Kalapos Suhajda levest. Füstölt sonka leve tárkonyosan, tejfölös habarással  és ebbe kell kifőzni a húsos gombócokat.

Ma hájas tésztát sütöttem, felébe lekvárt tettem (kb. ugy néz ki, mint a linzertészta kosárkák) másik feléből kifliket, sonkával töltve.

A maradék kis tésztakarikákat megszórtam szezámmaggal.

A receptet később leirom, ha valakit érdekel.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét, a nyaralóknak remek kikapcsolódást kivánok. Szeretettel üdvözöllek Benneteket:Marika


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.08.04. 23:01 - #8079

Szia Margitka!

Nagyon kedves vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Legközelebb megpróbálom 1 dkg-ra emelni az élesztőt.

A kenyér receptet és a gratulációt köszönöm.

Az oldalad egyébként nagyon jó. Sok recept van itt, amit ki fogok próbálni. Engem leginkább a kovászos kenyerek, péksütik és a kalácsok érdekelnek. De azért sütit is szoktam sütni.

Még egyszer köszönöm  ezt a finom fehér kenyér receptet.

Szép estét és jó éjszakát kívánok mindenkinek.

 


EmMargit Előzmény | 2006.08.04. 22:59 - #8078

Sziasztok!

Meghoztam Szokimoki képeit is a mai sütéséről:

Töki pompos sajtos pacsni

Gratulálok, ezek is nagyon szépek lettek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.08.04. 22:47 - #8077

Szia Nelly!

Jó utat, és nagyon jó pihenést kívánok. Érezzétek jól magatokat és legyen megfelelő időtök ehhez.

Jó zsömlesütést és készülődést holnapra, azért örülnék, ha még néhány sorban tudnál jelentkezni. Minden jót, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.08.04. 22:36 - #8076

Sziasztok !

Superkeri ! Azért csak a képet látod, mert nem volt igazán nyerő ez a sárgabarackos tekercs. Mármint egy szárazabb sütemény. Tej vagy capuccino mellé el tudom képzelni. Elfogyott, de már másnap nem volt az igazi. De ha érdekel nagyon szívesen leírom. A száz recept kenyérsütő géphez című könyvből vettem a recit.

Nelly ! Jó pihenést, kikapcsolódást kívánok. És reméljük nem kell a téli kabát jövő hétre.

Üdv:Julika


[Későbbi] [8235-8216] [8215-8196] [8195-8176] [8175-8156] [8155-8136] [8135-8116] [8115-8096] [8095-8076] [8075-8056] [8055-8036] [8035-8016] [8015-7996] [7995-7976] [7975-7956] [7955-7936] [7935-7916] [7915-7896] [7895-7876] [7875-7856] [7855-7836] [7835-7816] [7815-7796] [7795-7776] [7775-7756] [7755-7736] [7735-7716] [7715-7696] [7695-7676] [7675-7656] [7655-7636] [7635-7616] [7615-7596] [7595-7576] [7575-7556] [7555-7536] [7535-7516] [7515-7496] [7495-7476] [7475-7456] [7455-7436] [7435-7416] [7415-7396] [7395-7376] [7375-7356] [7355-7336] [7335-7316] [7315-7296] [7295-7276] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU