Szép a kenyered Margitka megint. Megkaptad a tegnap éjjel küldött kenyeremet és zsömléimet??? Ha nem újra küldöm. Arra vártam hogy kész legyen és éjjel elküldtem őket!
Rózsakvarc a képek már 2 nappal talán előbb felkerültek most a leirás jött hozzá. Ezt 3 hét terméséből izelítő, mert nem valamiért nem jöttek át a képek, és most azért özönlött rátok.
Margitka tudom milyen mikor a kamaszok esznek, nekem is volt kettő, igaz az egyik lány, de imádott enni, aztán voltak a barátok és 2 tepsi süti eltünt percek alatt. Istenem mennyit sütöttem mikor a gyerekek itthon laktak! (szép idők szép nosztalgia) Nem kivánom, hogy hamar tudjátok meg milyen mikor már nincsenek itt! tudom hogy ez az élet rendje, de mégis....Na nem lelkizem.
Ma még hoztam képet a kenyeremről, aztán már megígérem, hogy nem hozok erről többet, mert ez is olyan mint a tegnapi. Ez még magasabb lett, mint tegnap, egész kikandikált a kenyér búbja a gépből, pedig a Pana egy nagyon magas gép. (A tetejét nem tudom kinyitni a felső szekrény alatt, ki kell húznom a pult elejére, ha dolgozom vele.)
A kenyér hátterében az Eta van, de nem ebben sült. Nem is igazán tetszik mostanában az Etám, valami nem stimmel vele. Az egyik, hogy nyekereg, nyög, csikorog dagasztás közben, ez nyilván megint tengelyprobléma lesz, de mostanában nagyon gyatrán süt. Tiszta fehér és majdnem visszesett, de legalábbis lapos, gyűrött a kenyerek teteje. Sorozatban így járok és úgy, hogy mellette a másik gépben, ugyanaz az összeállítású tészta ilyen tökéletes lesz. Szerviz lesz ebből, az a gyanúm.
Ja, az alapkalács recept szuper! én is azt variálgatom minden félével. Finom és foszlosz, én is viszek be kollegáknak néha, adok a családnak mindenkinél siker.
Szia Szuperkeri! Vigasztaljon a két szép kalács, néha előfordulhat hogy nem sikerül valami, főleg mikor az ember vagy siet v. a legjobbat akarja, mert "remekelni akar" ezt biztos ismered!!
Én is tettem el barackot, nagyon szép lett. Lehuztam a héját, háromnegyedét lekvárnak, a negyedét dzsemnek. Nem csináltam túl sokat, a fiam nem igen szereti, a lányomhoz meg néha-néha tudok egy kicsi üvegecskét kijuttatni. Mi elsütögetjük, meg kis fogadott unoka eszi. Most megint mi vigyázunk rá, jár a férjemmel dolgozni, mert úgye nincs suli.(bocs az Off-ért, de itt az a jó, hogy semmi nem OFF)
Szia Szuperkeri! Ha vigasztal egy kicsit, kb. 5hete én is így jártam, csak nem dicsekedtem vele.Nekünk is időre kellett menni és a szilikonformába tettem a tésztát.Ez egy kicsit késlelteti a sütést, de akkor én erre nem figyeltem és, hogy jobban süljön, még idejekorán ki is vettem a formából és a tepsire tettem. Nem elég, hogy nem sült meg rendesen, még össze is tört, összenyomódott, mert félig nyers volt. Na, innentől fogva én is tudom, hogy a kenyérsütéshez idő kell.
Azért a kalácsok mindég vigasztalók egy kicsit, nem?
A kalácsaid sikerének örülök, igazán kedvcsináló a leírásod. Biztos nagyon finomak lettek Sajnálom viszont a kenyeredet. Idő hiányában bizony nem érdemes nekiállni a kenyérsütésnek, de ezt az ember csak a saját kárán tapasztalva hiszi el. Ma már, ha nincs 3 órám, akkor biztosan nem fogok bele, ezalattszinte lehetetlen megúszni a dolgot. Nagy trükközésekkel lehet csak ebből egy keveset lefaragni.
Gratulálok a lekvár és a befőtt eltevéshez is, jó tevékeny napotok volt a tegnapi. További szép estét kívánok, minden jót, üdv, Margit
Először is gratulálok a sikeres sütögetőknek! Irígykedem is egyben, mert ha láttátok volna a tegnapi kenyeremet...., hát az maga a "balsors". Így jár aki siet! Időre kellett mennem , gondoltam még belefér a kenyér sütés. Hát tévedtem. A Party kenyeret szerettem volna elkészíteni, kiderült, csak por élesztő van, a kovász is szerintem kevés volt és jég hideg, szorított az idő, lassan kelt a tészta...tovább is van, mondjam, még? A végerdmény: keletlen, tömör, gombócos szülemény. De ma alaposan átolvastam Margitka tudnivalóit a kovászról. Ha ezt tegnap teszem valószínű tudtam volna korrigálni a hibákat.
Este aztán s.baracklekvár főzésbe folytottam a bánatom., majd a férjem segítségével még körte befőtt is készült, diétásan.
No de ma! remekeltünk Margitka Alapkalács recijéből gyönyörű két kalács sült. Az egyik aszalt meggy-cs.lencse-- ez a szilikonosban sült, a másik aszalt s.barack- cs.lencse, ez pedig kuglóf formában. Finom foszlós lett mindkettő, felét elajándékoztuk. Üdv. Mindenkinek
Margitka! Holnap a 2 kg-os kenyeredet szeretném megsütni, de csak a receptben is megadott fele mennyiségből, a sütési idő, az 1ó20 perc a 2 kg-os kenyérre van megadva, vagy a fele mennyiségre? Kicsit hosszúnak találom a kilós kenyérhez. Üdv
Épp az előbb nézegettem, hogy az ország keleti része megint esőt kap, nálunk viszont a nagy esős nap óta, megint egy csepp sem esett. Kinek, miből sok, annak nem örül
A képeidet várom, remélem a fényképezőgéped hamarabb megyógyul, mint a kenyérsütőd. Gratulálok a sütögetéseidhez Hiába, ahol megszokják a jó házi sütésű kenyeret, péksüteményt, ott már nem igazán van keletje a boltinak, de tényleg így van ez jól
A kukoricaliszt aránya tökéletes :-)) Úgy tudom, hogy a légkeveréssel ráadásul alacsonyabb hőfokon is kell sütni, lehet, hogy ez is probléma. Kíváncsi vagyok, ha anélkül megpróbálod, akkor milyen lesz az eredmény. Lehet, hogy kevésbé lesz vastag a kenyér héja is, ettől.
Nagyon szépeket sütöttetek, gratulálok. Én is lelkesen sütögetem a kenyereket, még mindig kézzel dagasztom miután a mixer egy kicsit összeállította. Tovább nem merem vele, nehogy leégjen. 1-2 nap vettem bolti kenyeret, de a fiúk húzták a szájukat, még negyed kiló sem fogyott el, ma meg sütöttem egy kovászos tönkölykenyeret és kovászos ropogós zsemléket, és nem is lett elég, tegnap ugyanígy jártam. De jól is van ez így.
Már egy órája esik az eső, rémes ez az idő. Ma vettem mocsári hibiszkuszt, meg ibolyafát épp azt ültettem el, mikor hirtelen rázendített. Balatonról pedig hoztam tojásvirágot. Majd küldök róla képeket, de persze most az is elromlott.
Szia!
50 dkg BL80 liszthez 10 dkg kukoricalisztet tettem és margarint hagytam el belőle. Azt hiszem, hogy ezentúl megpróbálom a légkeverést kihagyni, mert a kenyérhéja már jó kopogós, de a színe olyan hóka és ráadásul mindig tovább sütöm, mert színtelen.
Lehet, hogy a kukoricaliszt, de lehet, hogy a kicsit rövid kelesztési idő okozta, hogy megrepedt? Ezzel együtt szerintem jól néz ki, gratulálok hozzá. Én kimondottan szeretem a repedt részét a kenyérnek, szerintem ott a legfinomabb a héja. Bezsa! rövidesen, üdv, Margit
Ámulok,hogy kihagyok pár napot,és szebbnél szebb dolgokat sütöttetek.Végre jó idő van sütögetni.
Sajnos a nyárnak is hamarosan.Jövő héten ismét egy hét szabi!De már nem utazunk sehova,próbálom a házimunkámban behozni a lemaradást,meg hát készülünk az iskolára/sajnos/.
Köszön dícsérő szavaitokat, de látom, hogy Ti is sokan nagyon szépeket sütöttetek. Gratulálok hozzá MIndenkinek !
Kartika ! Látom belehúztál a sütögetésbe. Tudom nem egyszerre készítetted, de akkor is szép teljesítmény!
Kriszti ! Gyógyuljatok meg minél hamarabb. Úgy látszik ez egy nagyon makacs vírus nálatok !
Margitka ! Most már remélem nem történik Nálatok semmi baj a vízzel kapcsolatban ! HÁt nekem ezek a mennyiségek (100 db buci, 15 l lecsó,stb..) tényleg gigantikusnak tűnnek, de hát 3 kamaszfiú mellett ez a természetes. Üdv:Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit