E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.08.12. 18:25 - #8255

Superkeri, milyen lett a cukkinis kenyér? Tök kíváncsi vagyok. Azt gondolnám, olyan szaftos, mint az almás kalács - abba is plusz nedvességet csempészünk a lédús gyümölccsel.

rabim Előzmény | 2006.08.12. 17:34 - #8254

Kedves Masala!

Névnapodon nagyon sok szeretettel köszöntelek, minden szépet és jót kivánok! sok puszi: Marika


Limara Előzmény | 2006.08.12. 12:33 - #8253

Sziasztok pékecskék!

Masala! Boldog névnapot kívánok neked, legyen nagyon szép a napod!

Ma a férjem megfogalmazása szerint megint nagyüzem van a konyhában!. Tegnapról maradt ki a rántott palacsinta fűszeres húsos töltelékéből, így ma abból calconékat gyártottam. A gyerekek síma tejföllel, felnőttek csípőssel falták fel, szó szerint, egy morzsa sem maradt.

Tegnap kezembe akadt Stahl könyvtárából az Ezer nap Velencében című könyv, abban van egy nagyon jónak tünő szílvás lepény recept. Maradék kenyértészta hasznosítására szolgál eredetileg, nállam fordítva van.1 kg lisztből kell burgonyás kenyértésztát készíteni, ennek harmadát teríti bele a tepsibe, kirakja magozott szilvával, megszórja barnacukorral , én kicsi fahéjat is tettem hozzá, és meglocsolja törkölypálinka és tejszín keverékével. Szóval a krumpliskenyér mos sül, utána teszem be a szilváslepényt, kíváncsi vagyok a végeredményre. Majd beszámolok róla.

További szép napot nektek, üdv, Limara


masala Előzmény | 2006.08.12. 11:37 - #8252

Köszönöm az aszaltgyümis tippeket, én is arra gondoltam, hogy esznek gyümölcsöket, bár a szőlő pl. tilos ill. nem javasolt. Az aszalványokban meg koncentráltan van benne a cukor. Megnéztem a zacskóját, majd kifolyt a szemem, olyan apró betűvel van írva.Elvileg nincs benne cukor.

Használjátok ki a hétvégét és pihenjetek!


masala Előzmény | 2006.08.12. 11:31 - #8251

Szia Szuperkeri!  Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Hát éppen ezért kell kalácsot sütnöm, mert viszem a családba. Most nem én leszek a vendéglátó, mert a férjem unokájának is most van a szülinapja és hozzájuk megyünk.

Kíváncs vagyok, Neked mi lesz a véleményed a cukkinis kenyérről? Mi sok cukkinilevest szoktunk enni, ezt szeretik a gyerekeim a legjobban.Én megkóstolnám a kenyeret de a gyerekeim nem biztos. A férjem is mindenre vevő, de nem szeretnék 5napig cukkinis kenyeret enni.

Jó pihenést nektek a sok munka mellett is!


superkeri Előzmény | 2006.08.12. 09:39 - #8250

    Kenyér illatos jó reggelt!  Nekem már kel a cukkinis kenyerem a gépben. Köszönöm a fűszer tippeket.

MASALA! Nagyon boldog névnapot és minden jót kívánoksok szeretettel  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 23:34 - #8249

Szia Superkeri!

Úgy nézem 80 dkg körüli kenyér várható ebből. Gépi sütéshez 1 (esetleg 1,2) dkg élesztőt tennék, sütőben sütéshez persze lehet többet, akár a dupláját is. 
Fűszer ötletem nincs, de ha megpirítod a magokat, akkor az magában finom ízt adhat.

A szilikonos sütőformában mást még nem sütöttem, de biztosan jól megsül benne a töltelék is, nem csak a kenyérféle. Abban nem vagyok biztos, hogy megpirul az alja.

Sok sikert a sütés-főzéshez, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.08.11. 23:23 - #8248

    Sziasztok!

Összegyűjtöttem néhány kérdést, szeretném, ha segítenétek megválaszolni. Holnap megsütném Zsike Cukkinis kenyerét, gépben. A szárított élesztő helyett, én frissel sütném, a recept 7,5 ml-t ír, ez mennyi frissnek felel meg. Szintén ehhez a kenyérhez kérnék fűszer javaslatot, én szerecsendióra gondoltam.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy aszilikonos sütőformában, sütöttek-e már mást is  a tésztán kívül? Mit gondoltok, csirkehús mellé való tölteléket, süthetek benne? Átsül?, megpirul az alja is?

Köszönöm a válaszokat előre is.


Kartika Előzmény | 2006.08.11. 23:17 - #8247

Masala! én amit veszek aszalt megyet, áfonyát az olyan savanyunak találom, szerintem az ehető. A diabetikusok is esznek valamennyi nem tul édes gyümölcsöt.

EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 23:12 - #8246

Szia Masala!

Szerintem olvasd el a zacskóját az aszalt gyümölcsnek. Ha nincs benne hozzáadott cukor akkor egy kicsit a cukorbeteg is ehet belőle. Sokat biztosan nem, de ez függ a betegsége mértékétől is. Ha megsütöd az aszalt gyümölccsel és sokallja benne az érintett, akkor legfeljebb valamennyit kipiszkál belőle, szerintem családon belül lesz arra is jelentkező :-))
60 dkg lisztből készülő kalácsba 20 dkg körüli aszalt gyümölcsöt nyugodtan beletehetsz.

Remélem ez is segítség, de biztos Julika is válaszol, ha olvassa a kérdésedet. Sok sikert a kalácshoz, üdv, Margit

Ui.: Megnéztem, Julika már nincs bejelentkezve több, mint fél órája.


Kartika Előzmény | 2006.08.11. 23:09 - #8245

Nelly! Szerintem a kenyérsütőd sok más géphez hasonlit, ezek majd egy kaptafára készültek. Azt ird meg pl. 1 programom mit meddig csinál. Az elején mérd az időt! igy én már sok mindenkinek tudtam segíteni programtábla ügyben. meddig dagaszt, pihen, keleszt stb... egyszer az első sütést végig kell csinálni.

masala Előzmény | 2006.08.11. 23:04 - #8244

Kartika köszönöm, nagyon figyelmes vagy, de amit Julikától akartam kérdezni, az a diabetikus kalácsra vonatkozott. Azt nem tudom, hogy abba mennyi aszalt gyümit lehet tenni? Holnap szeretnék sütni ilyet,mert mi is megyünk családlátogatóba. Ha nem válaszol addig, akkor sima kakaósat sütök. Az már máskor is ízlett neki.

Egyébként az áztatás nem jutott eszembe, de a múltkor jó lett volna, mert össze-vissza szúrkálta a tésztámat a meggy.


Kartika Előzmény | 2006.08.11. 22:53 - #8243

Masala, nem tudom Julika Olvas-e de én mindenfélét teszek a kalácsba. Igaz mivel én asztaltat veszek, ami elég száraz, ezért én mindig beáztatom a rumos vizbe. (nem tulzásba vive, nem is érződik, csak pikáns és puha lesz) én mindig akkor teszem a kalácsba, amikor már a gép összekeverte. Mivel én sütőben sütöm mostanában formákba, ezért kiveszem, kinyujtom és rászórom, feltekerem, vagy megfonom több fonatba, akkor a fonatokba teszem. A variációknak a fantázia szab csak határt!!!

Kartika Előzmény | 2006.08.11. 22:50 - #8242

Szia Szokimoki! Remélem hamar sikerült megcsinálni én most dobtam gyorsan össze egyet, itt két beszélgetés között. Igaz nem egy nagy adaggal, de azért egy tepsike lett. A gyümölcsöt holnap teszem majd rá és a zselatint. Én vasárnap viszem el. Addigra jól összeérik! Mindenkinek gazdag, tartalmas szép hétvégét kivánok!

EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 22:49 - #8241

Sziasztok!

Kartika! A legnagyobb bajban vagyok amióta nem kapok folyékony Süssinát, ennek semmi mellékíze nincs. Több félét is vettem már, de eggyel sem mertem sütni, mert megkóstoltam és mindegyiken érzem azt, amit Te is írsz. Nagyon nem szeretem az édesítők mellékízét. Ha látsz valahol és van kedved, a Süssinát nyugodtan kipróbálhatod.

Julika! Én is most állítottam össze egy kalácstésztát  , a csokilencséset most rendelték meg holnapra. A cserkészkolbászos minibucik már kelnek.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 22:44 - #8240

" Rohanó életed során ragadd meg azt a pillanatot, amikor időtlen létezhetsz... A pillanatot, amikor a múlt örömére gondolsz, és a jővő kitárja kapuját. Élj úgy, hoy életed ajándék lehessen, mindazoknak akik szeretnek téged."


szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 22:44 - #8239

Sziasztok Lányok, én elköszönök, megyek a keksztortát csinálni.Remélem, hamar megvan.

 Jó éjszakát, szép álmokat mindenkinek!


masala Előzmény | 2006.08.11. 22:35 - #8238

Köszi Julika! A mérőkanál az, ami a géphez van? Én még nem használtam. Azt szeretném még tudni, hogy az aszalt gyümiket a Te kalácsodba is beleteszed? Ha igen, mennyit szabad tenni? Amit én aszaltam itthon, azok cukros vízben vannak előfőzve. Azokat is használhatom?

Kartika Előzmény | 2006.08.11. 22:28 - #8237

Szia Julika! a te férjed az enyémmel össze lehetne kötni. Hát ezért érdemes sütni! Ma semmihez nem volt igazán erőm, olyan rém fáradt vagyok, reggel 7-re mentem és este 7 után estem haza. De azért gyorsan összeállítottam egy mézes lapból (szégyen gyalázat, kész lapot használtam) egy tortát, mert a kisunoka szereti az édességet, na meg a fiam, férjem is. Holnap sütök valami túros dolgot, még nem tudom mit, lehet hogy kiflit v. buktát?? Aztán a kekszet is meg kell csinálnom, mert vasárnap megyek egy kolleganömhöz ház avatóra. és többen leszünk vinni kell valamit. Ez a leggyosabb.
Szokimoki gondolom már megcsináltad te is. Én mindig naturt használok (nem szeretem szinezni, bár régebben csináltam szörppel, beföttlével) és vékonyan, de az kell, hogy ellepje a gyümölcsöt, mert máskép nem olyan szép. Én teszek bele cukrot többet, de nem tul édesre, hogy aki szereti annak ehető legyen.
én a kalácsba cukrot rakok, valahogy nekem az édesiítő ˙(bocs annak aki azt használ) olyan mű izű! érzem rajta a tartosító ízt. Ez a kalács is jópofa dolog, mennyi féle van, azelőtt szinte soha nem csináltam, nem is vagyok oda érte. Amióta én sütöm, azóta igen. Én imádom a menta izét, nekem a mentás kalács volt eddig a legkülönlegesebb!

majorkaj Előzmény | 2006.08.11. 22:05 - #8236

Szia Masala !

Én úgy szoktam kalácsot sütni, ahogy Margitka szokta írni a recikben. Teszek bele 1 kis mérőkanál rendes kristáylcukrot és általában 2 kis mérőkanál folyékony édesítőt. Én általában a Polisweet-et használom, de egyszer már kipróbáltam Süssina-val is. Ha inkább  másnak sütöm a kalácsot mint pl. ma, akkor 2+1/2 kis mérőkanál foly. édesítőszert teszek bele. Tudod, nekik sem árt, ha diétás. Remélem tudtam segíteni.

A párom persze nem bírta ki, hogy a kalcásot emg ne kóstolja, mert olyan jó illat lett  a lakásban ahogy sült. Persze az egyiket meg keleltt vágjam. Azt mondta, hogy nagyon rossz, ezt nem szabad holnap elvinni.-persze csak viccelt, hogy nek itöbb maradjon. De mondtam, hogy holnap sütök akkor magunknak is. A rumos áztatás "megbolondította" egy kcisit a kalácsot, csak mivel nem csöpögtettem le a gyümiket, így jó lisztes felüelten kellett dolgozzak vele. Üdv.Julika


[Későbbi] [9195-9176] [9175-9156] [9155-9136] [9135-9116] [9115-9096] [9095-9076] [9075-9056] [9055-9036] [9035-9016] [9015-8996] [8995-8976] [8975-8956] [8955-8936] [8935-8916] [8915-8896] [8895-8876] [8875-8856] [8855-8836] [8835-8816] [8815-8796] [8795-8776] [8775-8756] [8755-8736] [8735-8716] [8715-8696] [8695-8676] [8675-8656] [8655-8636] [8635-8616] [8615-8596] [8595-8576] [8575-8556] [8555-8536] [8535-8516] [8515-8496] [8495-8476] [8475-8456] [8455-8436] [8435-8416] [8415-8396] [8395-8376] [8375-8356] [8355-8336] [8335-8316] [8315-8296] [8295-8276] [8275-8256] [8255-8236] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU