E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tundibundi Előzmény | 2006.08.14. 22:02 - #8316

Sziasztok!

Visszajöttünk Szegedről szombaton. Azóta ilyesmiket csinálok. Utólag is mindenkinek köszönöm a drukkot a kisfiamnak. Sajnos beigazolódott az anyai aggodalmam, gyógytornász kezelésre volt/lesz szükség, hogy beinduljon a mozgás. A kisfiam is hipotón (laza az izomzata), mint a kislányom volt. Ami viszont bosszantó, hogy 5 hónapos kora óta hordtam itt egy közeli gyógytornászhoz kemény pénzekért, és úgy tűnik az ő munkája teljesen nulla volt, mert ennyi idős korára már rég másznia (állnia stb.) kéne a kisfiamnak (ma 10 hós).  Kikapcsolódnom nem nagyon sikerült, mert rengeteget aggódtam. No meg hirtelen meg kellett tanulnom újra vezetni, bele kellett rázódnom a városi vezetésbe, mert eddig csak itt a két falu között furikáztam. Visszaolvasni nem fogok tudni, mert több mint 400 hsz-sal vagyok lemaradva.

Szakmai kérdés: a rozskovászom itt pihent kb. 3 hete a hűtőben kavargatás nélkül. Tegnap ránéztem, a víz külön kivált  a tetején. Összekevertem, és úgy tűnt sokkal hígabb, mint 3 hete volt. Vajon él még? Vagy majd kiderül, ha legközelebb használni akarom? Akkor majd használat előtt nézzem meg, hogy szobahőmérsékleten felhabzik-e?

Limara,

sokat jártam át a hagymavárosba (ugye Te vagy odavalósi?), mert egy ottani gyógytornász kezelte a kisfiamat (meg annak idején a kislányomat is).

Szép estét mindenkinek!


Kartika Előzmény | 2006.08.14. 21:46 - #8315

Szia Bezsa! semmi baj nem történt, ne állj a sarokba! már megvettem a gépet amit akartam, de szakértői tanácsot meghallgattam volna. Igaz eldönöttem már 3 hete, csak azóta gyütögetek anyagokat és hasonlitgatok Mert nem olcsó és ha már ennyi pénzt kiadok akkor legyen szuper is. mindenesetre köszi.

Kartika Előzmény | 2006.08.14. 21:42 - #8314

Kisültek a kis stanglihoz hasonló rudacskáim, amit kenyértésztából csináltam probaképpen. Felére sajtot szórtam, felére diszsot. Nagyon finik. (sajnos egyet még melegen be kellett nyomnom, kettőt az unoka pusztitott el. Majdnem nem lett kép belőle) Közben kész a kenyerem is, kis helyre lett.

EmMargit Előzmény | 2006.08.14. 21:30 - #8313

Sziasztok!

A brigádom megvacsoráztatva, az újabb adag kekszesem a hűtőben, a kiflim kel, a kenyerem sül, én pedig végre le tudtam egy kicsit ülni közétek 

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.08.14. 21:08 - #8312

Sziasztok !

Nagyon szépen köszönöm tanácsaitokat lekvár főzés ügyben. Így már van fogalmam ezzel kapcsolatban.Nekem is úgy kell csinálnom valószínűleg mint Rabimnak, mert nekem is apró szemű, sárga ringlóm van és persze nem magvaváló. Tehát, hogy egy kis főzés után fogom tudni kiszedni a magját.
Most olvasgattam az NLC-n és úgy megtetszett a sütőben készített szilvalekvár. Az nem olyan macerás, de ahhoz meg ki kellene magoznom mielőtt beteszem a sütőbe. Na holnapra még alszok rá egyet, emrt holnap fogom készíteni esste munka után. Üdv:Julika


Kartika Előzmény | 2006.08.14. 20:53 - #8311

Szia Julika! Látod ahány ház annyi szokás. Én megfigyeltem ha héjával együtt paszirozom v. darálom le a barackot, akkor sötétebb lesz mint kellene. Én úgy csinálom ... (vicc) hogy a barackokat forró vizbe dobom, kiszedem egy szűrővel, lehuzom a héját és a csak a hust teszem egy edénybe, rakok rá egy kicsi borként, amitől gyönyörű sárga marad (épp egy kicsit) és a felét kiturmixolom, a felét kézzel jól átnyomkodom és izlés szerint cukorral főzöm. Ha túl leveses lehet tenni bele zseléfixet, ha nem zavar v. nem volt túl vizes a gyümölcs, akkor magától is besürüsödik. Nagyon szépek lettek és nagyon finomak. Felének a tetejére tettem egy kis mokkáskanál rumot, ez lezárja és nem romlik el.Csináltam magamnak 4-5 pici üveggel úgy, hogy nem felét kiturmixoltam a felét nagyobb darabokba hagytam és dzsemnek. Ez kennyére, kalácsra isteni finom. A szilvának is a háromnegyedét leturmixoltam. nagyon klasz lett.

masala Előzmény | 2006.08.14. 20:41 - #8310

Szia Julika! Köszönöm, azért tudom használni, amit írtál.Én sokkal kevesebb mazsolát és meggyet tettem a kalácsba, mint amit Te írtál. Így nyugodt vagyok, hogy többet is lehet bele tenni.

rabim Előzmény | 2006.08.14. 18:00 - #8309

Szia Julika!

A szilvát mi összenyomtuk kézzel, igy levet eresztett. üdv. Marika


EmMargit Előzmény | 2006.08.14. 17:59 - #8308

Szia Julika!

A gyümölcs alá nem kell vizet tenni, ahogy melegszik és felforr, egy csomó vizet enged ki magából. A hosszas főzésssel részben ezt igyekszik az ember elfőzni, hogy sűrű lekvárja legyen. Minket nem zavar, ha híg a lekvár, de a ringló annyira leves volt, hogy ezért tettem bele egy kevés zseléfixet, de kevesebbet, mint előírás szerint kellene bele. Ha kalácstésztába szeretnél tenni bármilyen lekvárt, akkor azt mindenképpen érdemes tartósítószer nélkül készíteni és a fagyasztóba tenni.
Régebben, amíg üvegbe tettem a lekvárt, a következőképpen csináltam. Kimosogattam az üvegeket, majd elpakoltam a mosogató környékéről mindent. Kimostam a mosogatót, majd szaliciles vizet csináltam a mosogatóba és ebben az összes üveget és tetőt átöblítettem. Teljesen tiszta (akár vasalt) ruhára borogattam az így előkészített üvegeket, hagytam kiszáradni. Amikor elkészült a lekvár, akkor az üvegeket egy vaslábosba állítottam és így szedtem bele a lekvárt. (Így biztos, hogy nem durran el az üveg a forrótól.) A lekvár tetejére egy késhegynyi szalicilt tettem, majd lezártam az üvegeket, egyesével újságpapírba csomagoltam és előre elkészített paplan-párna-takaró kupac közepébe pakoltam, hogy lassan, több nap alatt hűljön csak ki.
Ennyi jutott most eszembe, ha valamiben tudok még segíteni, akkor írjál!
E-mailt is írok még ma valamikor, de azt kicsit még később, mert dolgom van még. További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.08.14. 14:52 - #8307

Szia Superkeri !

Köszönöm a tapasztalataidat. Akkor a sárgabaracklekvárt amit a zseléfix-szel és a polisweet-tel raktál el azt üvegekbe tetted, ugye jól értem ? Ez már nagy segítség ! Üdv:Julika


superkeri Előzmény | 2006.08.14. 14:10 - #8306

    Szia Majorkaj!

A tapasztalataimat szeretném megosztani Veled. Mi s.baracklekvárt a köv.képpen főztünk. Kimagozva feltenni forrni--rövid ideig, utána lepaszíroztuk, így kidobódik a héja. De ha nem zavar a héj, amitől kicsit sötétebb és kicsit fanyarabb a lekvár, akkor húsdarálón is ledarálhatod. Az így nyert masszához 1kg-onként tettünk 1 cs.Zseléfix extra (ez tartósít és sűrít is, haszn. ut. a tasakon) + 20-25 ml Polysweet édesítőt. (NLC-ről vettem a recit, úgy néz ki, beválik. Azt írták, hogy ezzel a módszerrel készült lekvár 10 dkg-ban: 10 g CH van!! Alig édes, megkóstoltam

Hűtőbe én tettem csak lepaszírozott , nyers barackpépet-- dobozolva, és tettem felfőzöttet is, édesítő és minden egyéb nélkül.

Talán nem nagyon zavaros amit írtam, jó munkát! Üdv


majorkaj Előzmény | 2006.08.14. 13:36 - #8305

Szia Margitka és Rabim !

Köszönöm szépen tanácsaitokat. Na most a probléma ott kezdődik, hogy mennyi vízben kell feltenni főni, mennyi ideig kell főzni, stb. Én még nem tettem el  lekvárt. Nagyon régen, még őszibarack dzsemet tettem el. Szóval egy kicsit lehetne bővebb tájékoztatást kapni róla ? Még nem késő, mert valószínűleg csak holnap este tudok neki állni.

Margitka ! A másik problémám, hogy a mélyhűtőbe nem igazán fér már be semmi. De ma megpróbálok még összébb pakolni, hátha lesz egy kis helyem a lekvárnak. Várom a felvilágosítást. Üdv:Julika


rabim Előzmény | 2006.08.14. 11:57 - #8304

Szia Julika!

Lehet, hogy már késön szólok, de a befőzésedhez hozzátenném a saját tapasztalatom. Most főztünk be aproszilvát. Feltettem főni,majd  kicsit  pasziroztam,  kiszedegettem a  magot, a héját ledaráltam, és visszatettem a lekvárba. Ugy tudom, jól zselésit. Pektin  van benne.

Jó munkát! üdv. Marika


EmMargit Előzmény | 2006.08.14. 10:24 - #8303

Szia Julika!

Én csak kimagoztam, félbevágtam és így tettem fel főni a ringlót. Egy kevés cukrot tettem hozzá és egy kevés zseléfixet, mert nagyon híg volt. Amikor szétfőtt a gyümölcs, akkor az egészet átpaszíroztam, hogy a héja kikerüljön belőle, lehűtöttem és literes dobozokban lefagyasztottam.

Kíváncsi vagyok Neked milyen lesz, majd mesélj róla, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.08.14. 08:10 - #8302

Szia Margitka és Kartika !

Eldönöttem, főzök belőle egy kis lekvárt a sütikbe jó lesz télen. Most már csak az a kérdésem, hogy a receptet meg tudnátok adni ahogy Ti raktátok el ? Én még soha nem főztem még szilvalekvárt sem, emrt én már 7. éve nem ehetek szilvát, de ezt most elrakom az én cukrommal és úgysem olyan édes mint a szilva. Előre is köszönöm segítségeteket. Üdv:Julika


bezsa Előzmény | 2006.08.14. 07:13 - #8301

Sziasztok!

Juj Kartika bocsánat, megnézem azért, de most nem ugrik be. Az az igazság, hogy a nagyfiam is dolgozik a gépemen és ha véletlen megnyitotta és én nem vettem észre. Bocsánat.

Még az is lehet, hogy én ilyen sükeboka vagyok, hogy láttam és úgy gondoltam majd később válaszolok, aztán kiment a tökfejemből. Az az igazság, hogy akárhogy töröm a fejm nem ugrik be. Na majd otthon leellenőrzöm magam. Aztán beállítom magam a sarokba.

Igen van egy nagy fagyasztom, igaz már megszolgálta az idejét. Nekem meg a kamrám sajna meleg, így aztán ott nem igentarhatok ilyesmit, a pince meg nem elég száraz, ezért aztán inkább fagyasztok.


EmMargit Előzmény | 2006.08.14. 00:07 - #8300

Sziasztok!

Mostanáig a számítógépen dolgoztam, ezért tűntem el ennyire. Brrrr, elég volt, de egy kicsi még holnapra is maradt.

Limara! Látom már kaptál választ, azért én is megírom, szerintem túlkelt már a kenyered ahhiz, hogy be lehessen vágni.
A ma divatos "lapra szerelt" bútorokra haragszom. Miféle kifejezés ez egyáltalán, hogy "lapra szerelt"? Ha szerelve lenne, akkor egyben lenne, nem? Nekem a számítógépasztalom ilyen, de megfogadtam, hogy semmi ilyet nem veszünk többet. Nem lehet odébbhúzni sem, mert omlik szét, pedig egyáltalán nem a legolcsóbb fajtát vettük.

Bezsa! Gratulálok a régi-új kenyérkédhez és a sok eltevésedhez!

Masala! Hozom majd a képet a kenyeredről, örülök, hogy nem lett vele probléma.
A kifliről ilyesmiket szerettem volna tudni. Megkérhetlek, ha legközelebb egyszer veszel, akkor csinálnál róla fotót nekem? Érdekes ez az 1 kg-os kifli. Azon morfondírozom, hogy miért jó, hogy kiflinek csinálnak meg egy ekkora tésztát? Ugyanakkor tetszik az ötlet és piszkál, hogy ki kellene próbálni

Julika! Én is tettem el saját ringlót, lekvárt főztem belőle. Jó savanykás lett, de sütikbe biztos finom lesz így is.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.08.13. 23:03 - #8299

Julika, én már csináltam belőle beföttet is, meg lekvárt is. Szerintem nagyon finom, főleg a lekvár!! (én elfogadnék belőle egy kicsikét) idén biztos hogy ti is közrejátszatok benne, megint elég sok mindent tettem el. egy-két éve leálltam vele, csak valamit és egy-két üveggel. A fiam nincs oda érte, lányom nincs itthon, magunknak nem kell olyan sok. Aztán pár éve a pincém kipucolták a betörök és ők ették meg. Igy nem igazán foglalkoztam vele. Nem terem meg semmi, mindent venni kell, nem erőlködtem. De idén megint neki álltam és ugyan nem olyan "gyári" mennyiséget, de mindenből szépen rakosgattam el.

Kartika Előzmény | 2006.08.13. 23:00 - #8298

Szokimoki, ez rém édes! köszönöm!! Jó éjt neked is.

szokimoki Előzmény | 2006.08.13. 22:35 - #8297

 

Várnai Zseni : ALUDNI

Aludni hosszan, mélyen,
mint gyökerek a télben,
s fölébredni tavasszal...

Így volna szép az élet,
soha nem érne véget...
s éjre virradna hajnal!


Szép jó éjszakát mindenkinek!


[Későbbi] [9196-9177] [9176-9157] [9156-9137] [9136-9117] [9116-9097] [9096-9077] [9076-9057] [9056-9037] [9036-9017] [9016-8997] [8996-8977] [8976-8957] [8956-8937] [8936-8917] [8916-8897] [8896-8877] [8876-8857] [8856-8837] [8836-8817] [8816-8797] [8796-8777] [8776-8757] [8756-8737] [8736-8717] [8716-8697] [8696-8677] [8676-8657] [8656-8637] [8636-8617] [8616-8597] [8596-8577] [8576-8557] [8556-8537] [8536-8517] [8516-8497] [8496-8477] [8476-8457] [8456-8437] [8436-8417] [8416-8397] [8396-8377] [8376-8357] [8356-8337] [8336-8317] [8316-8297] [8296-8277] [8276-8257] [8256-8237] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG