Nelly,a dolog csak nézőpont kérdése.Ha magamra gondolok,hát azt mondom,szerencsés vagy.Én kilószámra ehetem,még az sem segít....Végülis magunk között vagyunk,most már a fél világ tudja a szokásainkat... Most jut eszembe,a bulin belédkényszerítettem a hókiflimet szilvalekvárral.. utólag is bocsánat.
Elköszönök,lányok,mindenkinek nyugodalmas,pihentető jó éjszakát!!!
Masala! A 60 kg paradicsom már önkínzásnak számít!!!!! Minden elismerésem!
Én is imádom a szilvát, de én sajnos megettem 5 szemet tegnap belőle, és ma állandóan mindenhol jártamban keltemben a dupla nullát kerestem miatta. Szóval nekem csak módjával jár ki ebből a finomságból. A lekvárról ezek után nem is beszélek. Nelly
Nelly,a meghalással még egy jódarabig ráérsz.Ilyen nagy kerek szilvát én is vettem a múlt héten a piacon,meglepően csak 98 Ft volt kilója.Annyira finom volt,hogy mindet megettük egy perc alatt.Imádom.A lekvárnak és aszalni azok a kis "sörétek" lesznek jók.
Margit! Bár tudtam volna,lehet,a Corában lett volna.Ha járok valamerre,figyelni fogom.
Megkeresem hova tettem fel. Julikának talán már megirtam, de valakinek biztos. Tudod a borkén azért sok mindenben van, az a pici ami belekerül még elviselhető. Mivel én kis vödörrel teszek el, nem fogy el olyan hamar, és öszintén én azt szeretem ha gusztusosan szép friss szine van! igy megmarad. De van az a hordos eltevés, abban is szoktam répát és minden féle mást patiszon egyéb tenni, minden gyönyörűen elmarad, ha fogy lehet pótolni és nem romlik meg. nekem ez volt hihetetlen hogy kiveszek belőle, megesszük a felét és újra feltölthetem és minden szépen örzi a szinét. (persze ebben van egy kis mű is, de hát mindenben nem tudsz bio lenni, csak törekedni)
Szia Julika! Ti is hiányoztatok nekem,köszi,hogy mindig gondolsz rám.Készülök egy mailt írni,de lehet,hogy már csak holnap sikerül,a keresztfiam itt van,és már elaludt,nem pötyöghetek már túl sokáig,de ha levelet írok,az nálam eltart egy ideig.
Köszi Kriszti! Szokták mondani, hogy mostmár nem halok meg hülyén. Bár én még szeretnék sokáig itten írogatni, de már okosabb lettem. És nem rossz ötlet, de ehhez tényleg kis szilva lenne csak jó, mert ezeket bizony félbe vágva is csak nehezen gyümöszöltem bele az aszalóba.Nelly
Folyékony Süssinát keresek, mert hosszú hónapok óta nem kapok sem a megszokott boltocskámban, ssem máshol. Ehhez kértem segítséget, hátha van valakinek egy jó ötlete, üdv, Margit
Köszönöm, ha utánanézel a Süssinának. Valahol csak sikerül majd találni Bármelyik mást próbáltam eddig, mindengyiken érzek egy mellékízt, ezen viszont nem.
Kitartást kívánok az aszaláshoz és majd Kriszti biztos megválaszolja, hogy mit és hova kell dugni
Közben akkorát nevettem, hogy a családomnak részletesen el kellett mesélnem, hogy min
Hmmm.Micsoda pikáns dolgok,bár ma kijut ebből is,Norbi tojásaival kezdtem,mi jöhet még???
Szóval a szilván egészben ejtesz egy kis metszést,amin kicsempészed a magot-szerencsés esetben magvaváló szilva-és a mag helyére bedugsz egy negyed diót.Így aszalod meg.Nagyon finom!!!
Az én kedvenc rejtvényem régen az volt, ami a Füles újság belső borítóján volt elöl és hátul is. Sok kis kép, rajtuk közelről fényképezve valaminek a részlete. pl. harmatcseppek-mint a buborékok, vagy pók lába vagy lakat zárrésze meg ilyenek.
Köszönöm a felajánlásodat, de biztos előbb-utóbb itthon is találok és akkor biztosan feltankolok hosszabb időre. Lehet kapni, csak nagyon elvétve. Mindenesetre még egyszer köszönöm , üdv, Margit
Julika! köszi a dicséretet a bagell-re. Annyira egyszerű és olyan hihetetlenül finom volt, hogy holnap egy tepsivel sütök. Az ötlet az interspaarból van!! (ha, ha)
Probáld ki finom és rém egyszerű. Másnap kicsit a mikroban megmelegítettem (pillanat) és olyan mintha akkor sütöttem volna!
Szia Kartika!Én először a melóhelyen ettem ezt,és volt,hogy az ebédből csak ezt tartottam ehetőnek.A konyhafőnöktől kaptam,nálunk azóta is megy a dolog.Nálunk inkább kicsit barnuljon a káposzta,de ne legyen semmi "idegen " benne.Arra pedig,hogy csúnya színűvé váljon,még soha nem volt ideje.Vidékről én is szereztem egy receptet,de az csak káposzta,hagyma és uborka,hát az is isteni,majd azt is megkeresem,és beírom nektek.A Tiedet hol találom?
Nelly! Ha van diód,próbáld meg a mag helyére bedugni egy kis darabot,anyósomnak az a specialitása az aszalás terén,bár az kisebb,hosszúkás szemű szilvánál szerencsésebb,lehet ennél a fajtánál nem annyira jó.Azt nem próbálod meg,hogy felezve,cukrozva rakod rétegekben üvegbe? Én egyszer csináltam ilyet,télen abból lett a gombóc,és számomra is hihetetlen volt,hogy semmi főzőcske és mégsem romlott meg,az állaga sem változott,isteni finom maradt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit