Kedves ILONÁK--ILONKÁK--ICÁK--és NELLY-k! Nagyon boldog névnapot kívánok sok-sok szeretettel
Nelly! Mielőbbi gyógyulást! Nagyon ügyes vagy, hogy már ennyi mindent eltettél télire. Sajnos nekünk elég keservesen érik a szedrünk, elég összevárni 1-1 adagra valót. Pedig mi is nagyon szeretjük, lekvárnak is. A hétvégén talán ismét beindul az aszalás nálunk is: paradicsom és alma, később szilva is tervben van.
Estefelé készítem a kekszest, már nagyon kíváncsi vagyok rá, annyi jó variációt írtatok. Üdv. Superkeri
Sziasztok! Kicsit dögrováson vagyok. Fáj a torkom, a fejem, és rossz a közérzetem, ezért csak hellyel közzel vagyok itt. Már második napja tart, tehát sztem holnapra túl vagyok rajta. Addig is olvasgatlak benneteket. Többre nem nagyon futja, pedig vettem kellékeket a sütögetéshez. Majd máskor. JA, meg ismét elraktam 9 kis üveg szederlekvárt. Talán már nem sok van belőle. Mindegy, én szeretem, és télen jól jön. Kész a szilva aszalásom is. Az is fincsi lett. Most csak ennyire futotta. Azért legyetek jók. Nelly
Sütöttem tönkölybúza kenyeret, de nem tudom, hogy milyen lett. No ez úgy történt, ahogy a recept irja a kenyérsütő üstjébe bekészítettem a kovásznak valót és reggel beleraktam a többi hozzávalót, még a második dagasztás elején otthon voltam és így láttam, hogy egy kicsi liszt még kell bele. Azután magára hagytam a gépet és a fiam szedte ki belőle. Azt mondja, hogy jól néz ki. Kiváncsi vagyok már rá.
Tegnap még vagy 8 kg ringlót tettem el, olyan fáradt voltam, hogy csak úgy bezuhantam az ágyba.
Ma elmentem az Alfába üveget venni, de egy darab sem volt. Így aztán még hazafelé keresnem kell valahol.
Hétvégén is ringlózás lesz. Holnap jön a lányom és így könnyebb lesz.
Vettem 2 kg háztartási kekszet és ma csinálok keksztortát ringlólekvárral.
Köszönöm a dícséreteket A pogi íze megérdemli. Már a hajtogatásnál éreztem, hogy ilyen értelemben probléma lesz vele, mert nagyon foszlott a tészta már a második hajtásnál. A harmadikhoz alig tudtam kinyújtani, és a végső nyújtást már nem is sodrófával csináltam, hanem kézzel lapítottam el.
Jégkása! Gondoltam, hogy a muffin az én receptem alapján készült, de nem akartam én válaszolni
Köszönöm hogy feltetted a képeket. Ma perecet sütöttem mert már oly rég nem nagyon finom lett.
Többen kérdezték a barackos muffint a Te aszaltbarackos kalácsreceptedből készítettem csak friss barackot tettem a muffinok közepébe és friss barack került a tésztába is.
A joghurtos zsemle tésztájából sütött kenyér nagyon jó lett a szenvicssütőmhöz kerestem valami puha héjú kenyérfélét és eszembe jutoot egyszer írtad, hogy a tejes kenyéreknek puha lesz a héja, hát nagyon szuper lett. Köszönet érte.
Guszta a káposztás pogácsa régebben én is kipróbáltam de a családnak nem tetszett.
Azért ebből a chokitoból 1-2 db-ot most bekapnék, csak úgy hirtelen. De csicseregték a madarak, hogy megint nem üzemel a fénypostátok. Na majd legközelebb. Üdv:Julika
Kenyérkével kapcsolatban írok e-mailt, itt nem publikus
A találkozó óta szerettem volna a káposztás pogácsát megcsinálni. Én napokig ettem utána ami megmaradt, annyira ízlett
Helyzetjelentésem a pogácsámról: Az első tepsi kóstolgatás címszóval szinte teljesen elfogyott. A gyerekeinek is ízlik, nagyon finom lett. Íme a képek az elfogadhatóbb külsejű darabokról, gondoljátok el, a többi hogy néz ki
Viszont tényleg nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. Ha káposztás tésztához egy kicsit több káposztát pirít az ember, akkor még nem is külön munka. MAjd írok receptet neki.
Köszi Margitka a jókivánságokat. Mindenkinek szép hétvégét, szép hetet Kivánok.
Szuperkeri gratulálok a sok finom sütéshez. Minden szépet és jót nektek. Marcsi
Margitka! A találkozót juttattad eszembe a káposztás pogácsával. Annak idején a miénk is elég düledezősek voltak. Valóban szaggatóval elég macerás formázni: szét is estek és a káposzta miatt eléggé maszatolódtak. De az íze kárpótol! A receptet én a Mindmegettéről írtam(Mirza).Limara csigái figyelemre méltóak!
Ma nagyon fincsi pogácsa sikeredett: Kata25 receptje: Sajtos-túrós pogi. Géppel lehet dagasztani és keleszteni a tésztát. Szerencsére dupla adaggal nyitottam. Fele szögletes pogi, másik fele stanglinak sült.
Lányok! Megkérdezhetem, Kenyérke esetében miért ez az "összetartás"? Publikus?
A sikeres sütésekhez Mindenkinek gratulálok. Hétvégén nálunk is sorra kerül Kartika kekszese.
Mennyi élesztőt tettél ehhez a kenyérhez és mennyire kelesztetted meg? Ez utóbbit kérdezhetném úgy is, hogy mennyi ideig kelt, de az sosem eléggé mérvadó, a környezeti hőmérséklet ezt jelentősen befolyásolja.
Várom válaszod és akkor én is folytatom :-)) Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit