E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.08.25. 13:28 - #8597

Sziasztok !

Nem régen hívott telefonon Margitka. Nem fogjátok elhinni mi történt velük. Az újonnan vásárolt sátruk totálisan beázott, de nem kintről ment be a víz, hanem a sátor teteje, anyaga ázott el. Így átköltöztek egy másik Campingbe,egy telepített sátorba. Az új sátruk pedig a másik Campingben szárad. Ezért megkért Margitka, hogy az üzlet (ahol vették) telefonszámát derítsem ki, hogy a 72 órán belül legalább telefonon be tudja jelenteni a reklamációjukat. Sajnos csak ilyen hírekkel tudtam szolgálni Margitkáékról. Üdv:Julika


grafi Előzmény | 2006.08.25. 11:36 - #8596

Kedveseim ! Tegnap megsütöttem a kefires kenyeret.

Szépen feljött ,gyönyörű lett oldalt a színe csak a teteje lett nagyon halovány .Mit rontottam el.Gépben sütöttem./Clatronic /Előre is köszi a segítséget.Gafi.

 


superkeri Előzmény | 2006.08.25. 11:27 - #8595

   Szia Szokimoki! Az én kovászom is pont ilyen volt a legutóbbi sütéskor, és én úgy tettem, ahogy Kenyérke írta az imént. A kenyerem is jó lett vele, csak sokkal lassabban kelt, mint szokott. A maradék kovászt jól megetettem, az már szépen aktivizálódott és visszatettem a hűtőbe, ott várakozik.

Holnap szeretném megsütni én is a gyors krumplis pogit.

Nálunk éjjel óta esik az eső, nem tudom Margitkáék nem áztak-e bőrig. Hát nem éppen sátorozáshoz való idő van.  Üdv Mindenkinek


kenyerke Előzmény | 2006.08.25. 05:46 - #8594

Szia Szokimoki!

Annak a kovásznak semmi baja. A levegőn beszárad. Egyszerűen össze kellett volna kavarni.

Ha a konyhában tárolod, mert gyakran sütsz, akkor nem szabad lefedve tartani. Legalább egy kanálka liszttel s langyos vízzel mindig aktívan kell tartani, hogy buzogjon folyamatosan.

Elszineződve,kiszőrösödve romlott a kovász. Nálam még nem fordult elő.


szokimoki Előzmény | 2006.08.24. 22:39 - #8593

Szép estét annak aki még fennt van és jó éjt az aludni térőknek!

 


szokimoki Előzmény | 2006.08.24. 22:23 - #8592

Szia Julika! Én most nem tartottam hűtőben, mert minden másnap sütök egy kis kenyeret. Ezért gondoltam, hogy nem tszem a hűtőbe, mert 1 napig be, aztán ki és megint be. Gondoltam, elvan itt a hűtő tetején. Szívesen a tanácsokat. Ja, és ne olvaszd meg a margarint, csak épp hogy kenhető legyen,. Én ugyanis megolvasztottam először, és ahogy hajtottam a kifliket, kifolyt belőle.

majorkaj Előzmény | 2006.08.24. 22:17 - #8591

Szokimoki !

Nekem 2-3 hete van bent a hűtőben a kovászom úgy, hogy azóta még nem is etettem őket. És semmi bajuk. Én meg nagyon kevés kovászt használok, mert max. 1 kenyeret sütök egy héten. Holnap lesz aktuális a köv. kenyér sütés. Most akkor új kovászt csinálsz ?
Köszi a Lala kiflivel kapcs. tanácsodat. Üdv:Julika


szokimoki Előzmény | 2006.08.24. 22:07 - #8590

Sziasztok Lányok!  

Bánatos vagyok! A kovászkám haldoklik. Tegnap reggelre még sütöttem belőle kenyeret,  és ma a mikor megnéztem, akkor volt egy vastagabb réteg a tetején, és mintha penész lett volna rajta. De 1 nap alatt?!  Úgyhogy leszedtem a tetejét, és most dagad a kenyerem a amradék kovászkámmal. Lehet, hogy az a baj, hogy nem etetegettem egy pár napja, mert legutóbb úgy megetettem, hogy elég sok lett, és csak használtam, használtam...


majorkaj Előzmény | 2006.08.24. 21:42 - #8589

Szia Gabka !

Örülök, hogy legalább szépen megkelt a kenyered, és nem lapos lett, ez már siker ! Biztos, hogy nem az az oka, hogy kinyitottad a tetőt, ezt meg is kell tenni, hogy lássad milyen a tészta dagasztás közben, hogy tudjál rajta korrigálni. Ha túl lágy akkor pici lisztet hozzátenni kanalanként vagy ha túl kemény akkor egy kis vizet hozzátenni szintén kanalanként.

Ide másolom Neked a Néhány tanács és ötlet kezdőknek című topicból, hogy mi okozahtja ha visszaesik sütés közben a kenyér teteje:

Ha a sütés végére visszaesik a kenyér teteje V alakban, az túl sok folyadékról és/vagy élesztőről árulkodik. Vissza kell gondolni, hogy a tészta nem volt-e túl lágy a dagasztásnál, ha igen, akkor legközelebb kevesebb folyadékot kell hozzátenni. Ha a tészta megfelelő állagú volt, akkor az élesztő lehetett sok, legközelebb ebből kell kevesebb. Üdv:Julika


Gabka Előzmény | 2006.08.24. 21:25 - #8588

Graham lisztes kenyeret sütöttem a kenyérsütőgépben. Nagyon szépen megkelt, de sülés közben a teteje beesett. A sütés megkezdésekor egyszer-kétszer kinyitottam egy picit a gép tetejét, hogy lássam, nehogy a megkelt tészta elérje a gép fedelét. Lehet, hogy ez okozta a kenyér összeesését?

bezsa Előzmény | 2006.08.24. 21:22 - #8587

Szia Bundik! Lehet, hogy tudok segíteni, de holnap ez ügyben telefonálok az illetőnek és akkor megirom. Merre felé laksz Mo.-n. Ráadásul igen kedvező áron, ha van még belőle. A márkája Ariston.

superkeri Előzmény | 2006.08.24. 20:35 - #8586

   Szia Bundik!

Éppen ma jártuk be a hozzánk közeli várost, mert mi is kerámialapos tűzhelyet szeretnénk venni. Előtte tanulmányoztam a www.ebolt.hu oldalt. Sokat segített!! Egyébként egy Mikro-hifi műszaki áruház mellett döntöttünlk. De olvasd el a Konyhai eszk. oldalt---Batka sokat írt ezekről a tűzhelyekről. Én az Electrolux-ot választottam, nem beépített, 100 körül van az ára. Jó keresgélést!

Szép estét Mindenkinek! Nekem hamarosan takarodó!


majorkaj Előzmény | 2006.08.24. 20:12 - #8585

Sziasztok !

Délután azért írtam Margitka nevében, mert telefonon felhívott és megkért rá. Ugyanis nem szeretett volna úgy elmenni pár napra, hogy ne köszönjön el tőlünk. De ezt Ő nem tudta már megtenni, mert a számítógépük és az internetük nem üzemel. Azt már megsem merte említeni nekünk Margitka, hogy tegnap este 1/2 10 körül megint szivárgott a víz a pincéjükben, de szerencsére időben észrevették és így nem lett belőle baj.

Nelly ! Margitka tegnap 4 tepsivel sütött burgonyás pogit, biztos tud majd Neked segíteni amikor visszajön.

Bundik ! Sajnos nem tudom hol érdemes kerámialapos beépíthető tűzhelyet venni. Nekem hagyományos tűzhelyem van felül gáz, alul villanysütővel. Üdv:Julika


kenyerke Előzmény | 2006.08.24. 16:56 - #8584

Szia Marti!

Már én is jártam így. Sajnáltam kidobni 5 kg teljes kiörlésű rozslisztet s hirtelenjében venni sem tudtam volna már az előkészített kenyérhez. Átszitáltam az egészet és felhasználtam. Semmi bajom nem lett tőle.

Azóta szitálom a lisztet s bizony előfordul, hogy ez az van benne.


Bundik Előzmény | 2006.08.24. 15:57 - #8583

Sziasztok!

Sikerült végre visszaolvasni az elmaradt heteket. Jó sok mindent történt, míg nem voltam! Sajnálattal olvastam a rossz híreket, a jóknak pedig nagyon örültem. Remélem azért most már mindenki jobban érzi magát!

A tegnapi kenyérkém nagyon jól sikerült, annyira, hogy nem maradt belőle, mire a fényképezőgépért mentem. Ma és holnap nem lesz időm sütni, de hétvégére ki kellene találnom valamit. Talán újból sütök egy sütőben sültet. Olvasgatva Benneteket, kedvet kaptam kovászt készíteni is. Lehet, hogy hétvégén csinálok. Most port használok, és kíváncsi vagyok mennyire lesz más az íze a kenyérnek.

Kinek van kerámialapos beépíthető tűzhelye? És hol érdemes venni? Szeretnénk egyet az új konyhabútorhoz, csak még azt nem tudom, hogy hol érdemes.

Üdv: Bundik

majorkaj Előzmény | 2006.08.24. 15:56 - #8582

Gabka !

Kíváncsian várom, hogy melyik kenyér mellett döntesz.

 

Kimásoltam Neked a sikérről:

Sikér:

 

A sikér egy búzafehérje. Nedvességet kapva ebből alakul ki az a hálós szerkezet, ami az élesztős erjedéskor keletkező gázbuborékokat meg tudja tartani. Így tud a tészta megemelkedni, kelni. Ha ez hiányzik, akkor a keletkező gázok kiszabadulnak és a kenyér lapos, tömör marad.

Adagolása: 1 kávés/teás kanállal vagy kismérővel szoktam tenni egy kb. 1 kg-os kenyérhez, ha a liszt fele nem BL 80-as. Ha ebben rozs-, vagy más sikér nélküli liszt is van, akkor 1,5 kk, de akár 2 kk is lehet az adag.

Szejtán – búzahús néven lehet kapni bioboltokban az adalékanyag nélküli sikért. Van kenyérvarázsos termék is, de ebben mindenféle egyéb is van, ezt nem szoktam használni.

 

Sok sikert és jó sütögetést mára. Üdv:Julika


Gabka Előzmény | 2006.08.24. 15:49 - #8581

Oké!

Az előbbi hozzászólásom után kinyomtattam néhány gépi kenyér receptet. Még elolvasom újra, aztán eldöntöm, hogy melyiket süssem meg. És ígérem, hogy betartom az előírtakat.

Sikért miért kell használni és hol lehet venni?


majorkaj Előzmény | 2006.08.24. 15:39 - #8580

Szia Gabka !

Remélem jól fogod érezni magad közöttünk.

Pedig az egyik legfontosabb a kenyér sütésénél a hozzávalók pontos kimérése. Hidd el megéri. Ha gondolod ovlasd el a Néhány tanács és ötlet kezdőknek című topicot (itt baloldalon), nagyon sok, jó, hasznos tanácsot, ötletet kapsz belőle. És mindenkinek azt szoktuk javasolni, hogy először sima fehér kenyeret süssön, ha az már megy, utána jöhet a teljes kiörlésű lisztből,stb.. készült kenyerek. És csak úgy tudunk segíteni egymásnak, ha tudjuk pontosan miből, mennyit tett az illető. Üdv:Julika


Marti Előzmény | 2006.08.24. 15:35 - #8579

Sziasztok,

A gödöllői Tescoban vettem 6 kg BL 80-as lisztet a múlt hétfőn. Örültem, hogy kaptam. Kedden elutaztunk egy hétre és mikor hazajöttünk, molylepkék repkedtek a lakásban. Nagysokára rájöttem, hogy hol a hiba és leszitáltam a liszteket. Hát... tele volt nem odavaló dolgokkal. Szerintetek felhasználhatom a leszitált lisztet? Sütöttem egy kakaós kalácsot, de nem lett olyan foszlós,mint régen. Szívem szerint kidobnám az egészet.


Gabka Előzmény | 2006.08.24. 15:30 - #8578

Szia Julika!

Köszönöm, hogy befogadtok.

A teljes kiörlésű zsömléket és a kenyeret csak a saját kútfejemből merítve, az érzéseimre hallgatva készítettem eddig. Soha nem mértem a lisztet, a vizet. A három heti szabadságom alatt, amikor elég időm volt, akkor a tésztát kézzel dagasztottam (vagy a férjem dagasztotta), és egészen jó, ehető, szép magas, könnyű zsemlék sültek a sütőben.

Most már vége a jó világnak, és csak a napi 8 óra munka után láthatok neki a sütésnek. Persze a bevásárlás és a mindennapi főzés után. Van egy kenyérsütőgépem, amibe az itteni receptek alapján kétszer próbáltam teljes kiörlésű kenyeret készíteni, de rettenetesen kicsi, tömör kenyér sült benne. Ma este újra megpróbálom, de úgy döntöttem, hogy csakis érzésre fogom adagolni a lisztet és a vizet, nem pedig kimérve.

 


[Későbbi] [9197-9178] [9177-9158] [9157-9138] [9137-9118] [9117-9098] [9097-9078] [9077-9058] [9057-9038] [9037-9018] [9017-8998] [8997-8978] [8977-8958] [8957-8938] [8937-8918] [8917-8898] [8897-8878] [8877-8858] [8857-8838] [8837-8818] [8817-8798] [8797-8778] [8777-8758] [8757-8738] [8737-8718] [8717-8698] [8697-8678] [8677-8658] [8657-8638] [8637-8618] [8617-8598] [8597-8578] [8577-8558] [8557-8538] [8537-8518] [8517-8498] [8497-8478] [8477-8458] [8457-8438] [8437-8418] [8417-8398] [8397-8378] [8377-8358] [8357-8338] [8337-8318] [8317-8298] [8297-8278] [8277-8258] [8257-8238] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség