E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.08.25. 22:06 - #8615

Na a betüket sem látom. Megyek alvóba. Rég volt reggel 6 óra.

bezsa Előzmény | 2006.08.25. 22:05 - #8614

Ennél is színesebb? A család, hogy bírné?

dulifuli13 Előzmény | 2006.08.25. 22:02 - #8613

Na ja, szeretem a színeset, szeretnék színes egyéniség lenni, a fémbegyűjtéssel meg jobban keresnék.. :-)

bezsa Előzmény | 2006.08.25. 21:58 - #8612

Szinesfém beszerző lettél?

dulifuli13 Előzmény | 2006.08.25. 21:48 - #8611

Sziasztok.Nagyon régen jártam erre. Meg sem kisérlem most, hogy visszalovassak. De a cukkinis kenyér recptjét megkeresem. Kenyérke, úgy kb abban az adiőben, amikor a nagy esemény volt gondoltam Rátok és utólag is GRATULA. Bezsa, hogy Te mennyi receptet tudsz, madre mía... Megprócálok képet csatolni én is. Humorost találtam, az lesza nagy humor, ha nem látszi :)))

Piroska Előzmény | 2006.08.25. 21:43 - #8610

Sziasztok!

Szokimoki! A Lala kiflit amikor megsütöd pontosan mennyi joghurtot teszel bele? Azért kérdezem, mert én csak fél adagot szeretnék sütni, és Plusos kis joghurt van itthon.

Piroska


szokimoki Előzmény | 2006.08.25. 21:32 - #8609

Szia Julika!

igen, úgy szoktam. 20 p dag. 20perc kel. 20p dag. utána formázás, kelesztés, sütés.


szokimoki Előzmény | 2006.08.25. 21:30 - #8608

Kenyérke!

Ezt Neked küldöm sok szeretettel!

 


szokimoki Előzmény | 2006.08.25. 21:28 - #8607

Szép estét mindenkinek!

 


majorkaj Előzmény | 2006.08.25. 21:23 - #8606

Sziasztok Pékecskék !

Mióta hazajöttem a munkából csak sütöttem-főztem. Megsütöttem MArgitka 2 kg-os kenyér recije alapján 1 kg-os kenyeret. A második dagasztás alatt nagyon ellágyult a tészta elég sok liszt kellett hozzá. Készítettem padlizsánkrémet, főztem borsólevest sok zöldséggel és gyártottam szilvás gombócokat, amiből a mélyhűtőbe is tettem belőle. 
Holnap megsütöm a Lala kiflit.

SZokimoki ! Tudom, hogy Te már ezt a 2 kg-os kenyér recit már többször megsütötted.Azt szeretném kérdezni, ugyan nem tudom még, hogy belülről milyen lett a kenyér. De Te 3*20 percet szoktad keleszteni ? Mert én most úgy csináltam. Voltatok szalonnát sütni ? Üdv:Julika


szokimoki Előzmény | 2006.08.25. 21:22 - #8605

Sziasztok Lányok! 

Éledezeik a kovászkám! Ennek most nagyon örülök! Meg annak is, hogy jól sikerült a szalonnasütés. Most jöttünk haza. Pont amikor kisült mindenki szalonnája, akkor volt egy kis zuhé, de hamar elmúlt, és folytatódott tovább a buli. A gyerekek is élvezték, jó volt.


bezsa Előzmény | 2006.08.25. 15:20 - #8604

No ezt találtam még: Burgonyás pogácsa 0,5 kg közepesen tömör burgonyát fõzzünk meg, és a héját lehúzva törjük át. Még melegen adjunk hozzá 30 dg lisztet, 1 egész tojást, 1,6 dl jó minõségû, ízletes étolajat, 1 kávéskanál sót, negyed mokkáskanál õrölt borsot, és jól gyúrjuk össze. Az alaposan kidolgozott tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagra, és a tetejét rácsosan bevagdalva szaggassunk belõle kisméretû pogácsákat, majd egy nagyobb tepsiben tegyük elõmelegített sütõbe. Közepes tûzön süssük 10 percig, majd mérsékelt tûzön még kb. 20 percig, amíg mindkét oldala pirosra pirul. Amennyiben az alja jobban sülne, akkor forgassuk át, nehogy megégjen. Lehûlve fogyasszuk. Másnap grillsütõben felmelegíthetjük. Egytálételként bab� vagy lencseleveshez is adható. Hûtõszekrényben nem szabad tárolni. A fenti mennyiségû alapanyagból max. 36 db, 4 cm átmérõjû pogácsa készíthetõ. Lazábbá tehetjük a burgonyás pogácsa tésztáját, ha összegyúrás után a leveles vajastésztához hasonlóan � de pihentetés nélkül � háromszor egymás után összehajtogatjuk, és csak utána szaggatjuk ki. Vigyázzunk, ne fõzzük túl a krumplit, mivel sok vizet vesz fel, és kilágyítja a tésztát. Ha lisztes burgonyánk van, ebbõl 60 dekagrammot használjunk, és 1 púpozott kávéskanál sóval ízesítsük. Amennyiben a kinyújtásnál nagyon szakad a tésztája, gyúrjunk bele még egy kis lisztet, de túlzásba ne vigyük, mert ez a pogácsa annál finomabb, minél több benne a krumpli. A burgonyás pogácsának van egy lazább állagú, omlós változata is. Ennél 25 dg lisztet 25 dg áttört majd lehûlt burgonyával, 25 dg hûvös margarinnal, 1 egész tojással, 1 kávéskanál sóval és negyed mokkáskanál õrölt borssal dolgozzunk össze. Itt a tészta hajtogatása kötelezõ, sõt mindhárom összehajtás után min. fél órán át hideg helyen pihentetni kell. A szaggatáshoz 5 cm átmérõjû kiszúrót használjunk. Mielõtt a sütõbe raknánk, kenjük meg a bevagdalt pogácsák tetejét 1 felvert tojással. Közepes tûzön süssük kb. 20 percig, amíg a teteje pirosra pirul. 10 perc után nézzük meg, és ha az alja jobban pirul, most is forgassuk át. Az ínyencek fél adag húspótló szójamasszát (lásd Gombás töltött káposzta elõtt) is beledolgozhatnak a tésztába. Ebben az esetben csak 20 dg margarint adjunk hozzá, és az õrölt borsot hagyjuk el belõle. A krumplis pogácsa elõzõ, klasszikus változatának tésztája olajban is kisüthetõ. Ennél a kivitelnél kb. 0,5 cm vastagra nyújtják a tésztát, és kiszaggatás után bõ, forró olajban közepes lángon ropogósra sütik. Ezt a plecsninek is nevezett készítményt melegen, önmagában fogyasztják, de levesekhez is adható. Lehûlve elveszti a ropogósságát, de grillsütõben ez is felfrissíthetõ. Plecsnit többnyire fél adag tésztából szoktak készíteni, mert így is rengeteg lesz belõle. Minél vékonyabb falú serpenyõben sütjük, annál ropogósabb lesz. Legalkalmasabb erre a célra a palacsintasütõ.

bezsa Előzmény | 2006.08.25. 15:18 - #8603

Sziasztok! ezt mi krumplilángosnak hívjuk és szögletesre szoktuk vágni. NAgyon finom és szeretjük. Anyukám csinált rendszeresen régen. Nézd csak ezt találtam: Krumplis lángos Hozzávalók: 1kg liszt, 2 főtt burgonya (melegen áttörve), csipet só és cukor, 0,5 liter tej, 2,5 dkg élesztő. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk. Utána összedagasztjuk a nyersanyagokat közepes lágyságú tésztááa. Kelesztés után a tésztát kinyújtjuk, szaggatjuk, és rögtön sütjük bő forró olajban. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és tejföllel.

grafi Előzmény | 2006.08.25. 14:10 - #8602

Noe kérésére közre adom ahogy Anyukám készítette az olajban sült krumlispogácsát.

Megfözöd a krumlit sós vízben.Majd krumlinyómón átnyomod.Ekkor 1 tojást ,lisztet sót izlés szerint,teszel bele.A lisztből csak annyi kell , amennyit fel vesz.

A tészta ne legyen nagyon kemény,az ujjaddal kellemesen meg tudod nyomni. Kicsit állni hagyod majd,kínyujtod és pogácsa szaggatóval kiszaggatod,és kisütöd olajban.Anyukám zsírban sütötte.

Ha hazamegyek,otthon az ő recepkönyvéből (amt sk.írt ) megnézem neked a mennyiségeket.

Üdv: Grafi.


szokimoki Előzmény | 2006.08.25. 14:01 - #8601

Szia Kenyérke!

Köszönöm, hogy írtál a kovászkáról, már nagyon aggódtam érte. Tegnap este sütöttem vele kenyeret, amin annyit vettem észre, hogy nagyon ellágyult a tészta, és egy kicsit emiatt tömörebb is lett a kenyér, mert jól utána kellett liszteznem még. Szóval megetettem a kovászomat este, hát mit mondjak, nem nagyon jött fel, de van benne egy-két pukkancs, és cefre szaga is van, tehát biztos jó. Jó hogy írtad, hogy tartsam aktívan egy kis etetéssel, mert ennek hiánya miatt száradt ki. Mostmár jobban figyelek rá.

Szegény Margitkáék! De sajnálom őket! Rossz után már csak jó jöhet, mondja a közmondás, hát rájuk már igen csak rájuk férne az a bizonyos jó!

Nálunk nem esett tegnap sem, ma sem, de jó lenne, ha még estig kibírná, mert szeretnénk elmenni szalonnát sütni.

 


majorkaj Előzmény | 2006.08.25. 13:55 - #8600

Szia Superkeri !

Sajnos én csak közvetítem amit Margitka mond nekem. Én is sokkal jobban örülnék, ha jobb hírekkel szolgálhatnék felőlük.A bolt telefonszámát ki tudtam deríteni, ezt meg is mondtam már Margitkának. Reméljük, hogy sikerül elintézni. Mert az a helyzet, hogy 3 napon belül nem érnek vissza Pestre és nem tudja visszavinni és nem pár ezer forintos sátorról van szó, ráadásul.


szokimoki Előzmény | 2006.08.25. 13:52 - #8599

Szia Grafi!

Nem rontottál el semmit, sajnos ez a legtöbb gép "sajátossága", hogy világosra süti a kenyér tetejét. Ha lehet állítani a gépen a színt, akkor próbáld meg egy sötétebben, de ha ez nem segít, akkor marad a kémlelő ablak letakarása kívülről egy konyharuhával, vagy Margitka módszere, a belülről fóliázás, amiről ír itt a bal o-on.


superkeri Előzmény | 2006.08.25. 13:48 - #8598

     Majorkaj! De kellemetlen híreket hozol! Szegény Margitkáék jól megjártak! Az utóbbi időben nagyon sok kellemetlenség érte Őket. rettenetesen sajnálom, hogy ez a rövid kis pihenő idejük is ennyi aggodalommal telik. Julika! Tudsz Margitkának segíteni?

 


majorkaj Előzmény | 2006.08.25. 13:28 - #8597

Sziasztok !

Nem régen hívott telefonon Margitka. Nem fogjátok elhinni mi történt velük. Az újonnan vásárolt sátruk totálisan beázott, de nem kintről ment be a víz, hanem a sátor teteje, anyaga ázott el. Így átköltöztek egy másik Campingbe,egy telepített sátorba. Az új sátruk pedig a másik Campingben szárad. Ezért megkért Margitka, hogy az üzlet (ahol vették) telefonszámát derítsem ki, hogy a 72 órán belül legalább telefonon be tudja jelenteni a reklamációjukat. Sajnos csak ilyen hírekkel tudtam szolgálni Margitkáékról. Üdv:Julika


grafi Előzmény | 2006.08.25. 11:36 - #8596

Kedveseim ! Tegnap megsütöttem a kefires kenyeret.

Szépen feljött ,gyönyörű lett oldalt a színe csak a teteje lett nagyon halovány .Mit rontottam el.Gépben sütöttem./Clatronic /Előre is köszi a segítséget.Gafi.

 


[Későbbi] [9195-9176] [9175-9156] [9155-9136] [9135-9116] [9115-9096] [9095-9076] [9075-9056] [9055-9036] [9035-9016] [9015-8996] [8995-8976] [8975-8956] [8955-8936] [8935-8916] [8915-8896] [8895-8876] [8875-8856] [8855-8836] [8835-8816] [8815-8796] [8795-8776] [8775-8756] [8755-8736] [8735-8716] [8715-8696] [8695-8676] [8675-8656] [8655-8636] [8635-8616] [8615-8596] [8595-8576] [8575-8556] [8555-8536] [8535-8516] [8515-8496] [8495-8476] [8475-8456] [8455-8436] [8435-8416] [8415-8396] [8395-8376] [8375-8356] [8355-8336] [8335-8316] [8315-8296] [8295-8276] [8275-8256] [8255-8236] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU