Sziasztok.Nagyon régen jártam erre. Meg sem kisérlem most, hogy visszalovassak. De a cukkinis kenyér recptjét megkeresem.
Kenyérke, úgy kb abban az adiőben, amikor a nagy esemény volt gondoltam Rátok és utólag is GRATULA.
Bezsa, hogy Te mennyi receptet tudsz, madre mía...
Megprócálok képet csatolni én is. Humorost találtam, az lesza nagy humor, ha nem látszi :)))
Szokimoki! A Lala kiflit amikor megsütöd pontosan mennyi joghurtot teszel bele? Azért kérdezem, mert én csak fél adagot szeretnék sütni, és Plusos kis joghurt van itthon.
Mióta hazajöttem a munkából csak sütöttem-főztem. Megsütöttem MArgitka 2 kg-os kenyér recije alapján 1 kg-os kenyeret. A második dagasztás alatt nagyon ellágyult a tészta elég sok liszt kellett hozzá. Készítettem padlizsánkrémet, főztem borsólevest sok zöldséggel és gyártottam szilvás gombócokat, amiből a mélyhűtőbe is tettem belőle. Holnap megsütöm a Lala kiflit.
SZokimoki ! Tudom, hogy Te már ezt a 2 kg-os kenyér recit már többször megsütötted.Azt szeretném kérdezni, ugyan nem tudom még, hogy belülről milyen lett a kenyér. De Te 3*20 percet szoktad keleszteni ? Mert én most úgy csináltam. Voltatok szalonnát sütni ? Üdv:Julika
Éledezeik a kovászkám! Ennek most nagyon örülök! Meg annak is, hogy jól sikerült a szalonnasütés. Most jöttünk haza. Pont amikor kisült mindenki szalonnája, akkor volt egy kis zuhé, de hamar elmúlt, és folytatódott tovább a buli. A gyerekek is élvezték, jó volt.
No ezt találtam még:
Burgonyás pogácsa
0,5 kg közepesen tömör burgonyát fõzzünk meg, és a héját lehúzva törjük át. Még melegen adjunk hozzá 30 dg lisztet, 1 egész tojást, 1,6 dl jó minõségû, ízletes étolajat, 1 kávéskanál sót, negyed mokkáskanál õrölt borsot, és jól gyúrjuk össze. Az alaposan kidolgozott tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagra, és a tetejét rácsosan bevagdalva szaggassunk belõle kisméretû pogácsákat, majd egy nagyobb tepsiben tegyük elõmelegített sütõbe. Közepes tûzön süssük 10 percig, majd mérsékelt tûzön még kb. 20 percig, amíg mindkét oldala pirosra pirul. Amennyiben az alja jobban sülne, akkor forgassuk át, nehogy megégjen. Lehûlve fogyasszuk. Másnap grillsütõben felmelegíthetjük. Egytálételként bab� vagy lencseleveshez is adható. Hûtõszekrényben nem szabad tárolni. A fenti mennyiségû alapanyagból max. 36 db, 4 cm átmérõjû pogácsa készíthetõ. Lazábbá tehetjük a burgonyás pogácsa tésztáját, ha összegyúrás után a leveles vajastésztához hasonlóan � de pihentetés nélkül � háromszor egymás után összehajtogatjuk, és csak utána szaggatjuk ki. Vigyázzunk, ne fõzzük túl a krumplit, mivel sok vizet vesz fel, és kilágyítja a tésztát. Ha lisztes burgonyánk van, ebbõl 60 dekagrammot használjunk, és 1 púpozott kávéskanál sóval ízesítsük. Amennyiben a kinyújtásnál nagyon szakad a tésztája, gyúrjunk bele még egy kis lisztet, de túlzásba ne vigyük, mert ez a pogácsa annál finomabb, minél több benne a krumpli.
A burgonyás pogácsának van egy lazább állagú, omlós változata is. Ennél 25 dg lisztet 25 dg áttört majd lehûlt burgonyával, 25 dg hûvös margarinnal, 1 egész tojással, 1 kávéskanál sóval és negyed mokkáskanál õrölt borssal dolgozzunk össze. Itt a tészta hajtogatása kötelezõ, sõt mindhárom összehajtás után min. fél órán át hideg helyen pihentetni kell. A szaggatáshoz 5 cm átmérõjû kiszúrót használjunk. Mielõtt a sütõbe raknánk, kenjük meg a bevagdalt pogácsák tetejét 1 felvert tojással. Közepes tûzön süssük kb. 20 percig, amíg a teteje pirosra pirul. 10 perc után nézzük meg, és ha az alja jobban pirul, most is forgassuk át. Az ínyencek fél adag húspótló szójamasszát (lásd Gombás töltött káposzta elõtt) is beledolgozhatnak a tésztába. Ebben az esetben csak 20 dg margarint adjunk hozzá, és az õrölt borsot hagyjuk el belõle.
A krumplis pogácsa elõzõ, klasszikus változatának tésztája olajban is kisüthetõ. Ennél a kivitelnél kb. 0,5 cm vastagra nyújtják a tésztát, és kiszaggatás után bõ, forró olajban közepes lángon ropogósra sütik. Ezt a plecsninek is nevezett készítményt melegen, önmagában fogyasztják, de levesekhez is adható. Lehûlve elveszti a ropogósságát, de grillsütõben ez is felfrissíthetõ. Plecsnit többnyire fél adag tésztából szoktak készíteni, mert így is rengeteg lesz belõle. Minél vékonyabb falú serpenyõben sütjük, annál ropogósabb lesz. Legalkalmasabb erre a célra a palacsintasütõ.
Sziasztok!
ezt mi krumplilángosnak hívjuk és szögletesre szoktuk vágni. NAgyon finom és szeretjük. Anyukám csinált rendszeresen régen.
Nézd csak ezt találtam:
Krumplis lángos
Hozzávalók:
1kg liszt, 2 főtt burgonya (melegen áttörve), csipet só és cukor, 0,5 liter tej, 2,5 dkg élesztő. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk. Utána összedagasztjuk a nyersanyagokat közepes lágyságú tésztááa. Kelesztés után a tésztát kinyújtjuk, szaggatjuk, és rögtön sütjük bő forró olajban. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és tejföllel.
Noe kérésére közre adom ahogy Anyukám készítette az olajban sült krumlispogácsát.
Megfözöd a krumlit sós vízben.Majd krumlinyómón átnyomod.Ekkor 1 tojást ,lisztet sót izlés szerint,teszel bele.A lisztből csak annyi kell , amennyit fel vesz.
A tészta ne legyen nagyon kemény,az ujjaddal kellemesen meg tudod nyomni. Kicsit állni hagyod majd,kínyujtod és pogácsa szaggatóval kiszaggatod,és kisütöd olajban.Anyukám zsírban sütötte.
Ha hazamegyek,otthon az ő recepkönyvéből (amt sk.írt ) megnézem neked a mennyiségeket.
Köszönöm, hogy írtál a kovászkáról, már nagyon aggódtam érte. Tegnap este sütöttem vele kenyeret, amin annyit vettem észre, hogy nagyon ellágyult a tészta, és egy kicsit emiatt tömörebb is lett a kenyér, mert jól utána kellett liszteznem még. Szóval megetettem a kovászomat este, hát mit mondjak, nem nagyon jött fel, de van benne egy-két pukkancs, és cefre szaga is van, tehát biztos jó. Jó hogy írtad, hogy tartsam aktívan egy kis etetéssel, mert ennek hiánya miatt száradt ki. Mostmár jobban figyelek rá.
Szegény Margitkáék! De sajnálom őket! Rossz után már csak jó jöhet, mondja a közmondás, hát rájuk már igen csak rájuk férne az a bizonyos jó!
Nálunk nem esett tegnap sem, ma sem, de jó lenne, ha még estig kibírná, mert szeretnénk elmenni szalonnát sütni.
Sajnos én csak közvetítem amit Margitka mond nekem. Én is sokkal jobban örülnék, ha jobb hírekkel szolgálhatnék felőlük.A bolt telefonszámát ki tudtam deríteni, ezt meg is mondtam már Margitkának. Reméljük, hogy sikerül elintézni. Mert az a helyzet, hogy 3 napon belül nem érnek vissza Pestre és nem tudja visszavinni és nem pár ezer forintos sátorról van szó, ráadásul.
Nem rontottál el semmit, sajnos ez a legtöbb gép "sajátossága", hogy világosra süti a kenyér tetejét. Ha lehet állítani a gépen a színt, akkor próbáld meg egy sötétebben, de ha ez nem segít, akkor marad a kémlelő ablak letakarása kívülről egy konyharuhával, vagy Margitka módszere, a belülről fóliázás, amiről ír itt a bal o-on.
Majorkaj! De kellemetlen híreket hozol! Szegény Margitkáék jól megjártak! Az utóbbi időben nagyon sok kellemetlenség érte Őket. rettenetesen sajnálom, hogy ez a rövid kis pihenő idejük is ennyi aggodalommal telik. Julika! Tudsz Margitkának segíteni?
Nem régen hívott telefonon Margitka. Nem fogjátok elhinni mi történt velük. Az újonnan vásárolt sátruk totálisan beázott, de nem kintről ment be a víz, hanem a sátor teteje, anyaga ázott el. Így átköltöztek egy másik Campingbe,egy telepített sátorba. Az új sátruk pedig a másik Campingben szárad. Ezért megkért Margitka, hogy az üzlet (ahol vették) telefonszámát derítsem ki, hogy a 72 órán belül legalább telefonon be tudja jelenteni a reklamációjukat. Sajnos csak ilyen hírekkel tudtam szolgálni Margitkáékról. Üdv:Julika
Kedveseim ! Tegnap megsütöttem a kefires kenyeret.
Szépen feljött ,gyönyörű lett oldalt a színe csak a teteje lett nagyon halovány .Mit rontottam el.Gépben sütöttem./Clatronic /Előre is köszi a segítséget.Gafi.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit