Szokimoki! Jó , ha lehet egyáltalán ilyet kívánni.
Nelly! Remélem sikerül megkapnod a licitálóst is! Az enyém is biztos már, majd csak a jövő héten tudjuk elhozni. Kíváncsi vagyok rá. A BA 123-at képen én is néztem, nekem is ugyanilyen az Etám. Erről már korábban beszéltünk, hogy a mi gépeink egyformák, csak a nevük más :-)) Most olvastam a társalgóban, hogy nem vagy egészen jól. Jobbulást kívánok, vigyázz magadra!!
Ildiko! Megnéztem, meg is érkeztek a képek. Köszönöm, rögtön hozom őket.
Felmentem megnézni a kenyérsütőket, és tényleg csak a licitálós van, amin én vagyok egyenlőre a nyerő, de majd 20.-án kiderül. Mindegy, nekem egy már biztos meg van, aztán majd lesz valami a másikkal is, ha netán az is az enyém lesz. Nelly
MARGITOM, e-mail elment a fotokkal. Ezeket mar itthon/NL/ sutottem az uj szilikonos formaba /kalacs/ Holnap ujra fozocske: Marhahusleves lesz es sultcsirke. Valami sutit gyartok hozza. Lehet hogy a LALA-tokat sutom meg.Mi is nagyon szeretjuk a sajtosat.MARGITOM koszi a fotos faradozast!!!
GABOM: ha felnezel.Ezeket a fuszereket en ugy tudom legalabb is csak itt lehet kapni v.nemeteorsz? Ezek igazi Indiai-Thaifoldi,Kinai, ill. Indonez izek.Probald megkeresni a google-val. A ceg neve CONIMEX
Visszatérve a kenyérre, ez a barátnőm soha nem eszik fehérkenyeret, csak rozsosat, vagy esetleg barnát. De most már szerintem csak rozsosat fog, majd veszek neki teljes kiörlésűt, meg BL 80-ast, és keverve sütünk. Nelly
Én is alig bírtam legyűrni azt az egy kiflit és igen nyúlt, rágós volt a héja. Egyedül a páromnak szoktam venni néha (1-2 havonta) Tigris kenyeret (így hívják).. Van itt a sétáló utcában egy szép és kultúrált pék. Fehér kenyér és a héja úgy van kirepedve mintha tigris mintás lenne. Szerintem innen kapta nevét. Az tényleg fincsi.
Szóval a lapát nem volt benne, de pont olyan volt, mint az én Clatronicom. Az üst mérete, a választási lehetőségek, minden ugyanolyan volt. Szerintem még a lapát is ugyanaz lehet. Majd azért keresek egy metrós ismerőst, és elkunyerálom a használati utasítást, ha nem kapok itt. Nelly
Nelly persze lesznek fotók.Már holnap lefotozom amikor még nincsenek készen.
Úgy tudom, hogy melasszal barnitják a kenyereket. Szóval semmi köze az igazinak.
Margitka látod ez volt nekem is legnagyobb bajom a kiflikkel és zsemlékkel, hogy csak rágod, rágod és mint egy rágógumit egyben lenyeled, mert szét nem megy a szádban.
Szegény anyukám csak a belét tudta megenni, de az is szinte összeáll az ember szájában.
A "nyaralásunk" alatt én is vettem a kenyeret, illetve ettünk Hot-dogot. Én annyira szomorú voltam tőle , hogy azt el nem tudom mondani. Teljesen ehetetlen volt a kifli héja. Örültem, hogy csak egyet vettem magamnak, majdnem nem tudtam megenni még azt sem. A kenyerek közül a tk.tönkölylisztes (???), szeletelt még úgy, ahogy ehető volt, de a gyerekeknek vettem valami fehér kenyér félét, az megint valami rettentő volt. Tényleg nagyon rászoktunk mi is a házi kenyérre, bár én régebben szinte semmi kenyeret nem ettem, mert már akkor sem szerettem a boltit.
Ez így is van, teljesen jól írtad. Minél több teljes kiörlésű vagy rozs vagy graham liszt van benne annál lassabban szívódik fel és annál kevésbé emeli meg a vércukorszintet. Persze, hogy ehet valamennyi fehér kenyeret és péksütit.
Ma délután már csak a licitálós volt meg az Elták közül, meg az a 6 db egyben, ami valakinek el lett rakva.
Kicsit utánanéztem a programjainak délután. Programtáblázatot nem találtam hozzá, de a programok nevét németül igen. Nos, úgy látom az egyetlen hibája az lesz, hogy nincsen rajta csak sütés program. A fontosabb, a csak dagasztás, viszont van.
Milyen a BA 123-as lapátja?
Az olajos magokkal kapcsolatban csak egy ötlet volt, egyáltalán nem biztos, hogy nem eheti, akiről szó van. Nagyon nem mindegy, hogy milyen mérvű és milyen kezelésű valakinek a cukorbetegsége, mint ahogy ezt Julika már írta is. A kalácshoz jó a folyékony édesítőszer. Valamennyit biztos megehet a csak fehér lisztből készült dolgokból is. Én csak azt írtam, hogy általában szerencsésebb és jobb, ha a lisztes dolgok olyanok, amiben tk liszt is van.
Bizony úgy rászoktunk az itthoni kenyerekre, péksütikre, hogy valamelyik nap elfelejtettem itthonról vinni kenyeret. Ezért a Tescoban vettem rozsos, magos kiflit. Hát ne tudjátok meg. Pedig én nem vagyok finnyás. De tényleg éreztem, hogy nem a rozsliszttől barna a színe, hanem valami színezőtől vagy adalékanyagtól. Hát ez a különbség.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat cukor ügyben. Azt hiszem, bőven elég az információ ahhoz, hogy holnap bevásároljak lisztből és kiegészítőkből. Aztán a jövő héten indul a próbasütés valószínű szerdán. Majd elmesélem, hogy mi történt, de addig még sok víz folyik le a Tiszán. Nelly
Igen, a kalácsba folyékony édesítőszert tegyetek. És ne használjatok pl. mazsolát, aszalt szilvát. Illetve olyan aszalványt ne tegyetek bele amihez hozzáadott cukor van. De ez is érdekes, mert ugye 1-2 szeletnél ebből sem ehet. Úgyis be kell számolja a napi szénhidrátba, mert ugye lisztből van. És a 60 dkg liszthez teszünk. max. 10-15 dkg. csokit vagy gyümit. Tehát az 1 szeletbe ebből is kevés jut.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit