Normál tetőcserépből 2 db kell, ez majdnem teljesen befedi a sütő alját. A csempe nem tudom, hogy jó-e? Egy próbát esetleg megér, de szerintem szét fog repedni, meg jóval vékonyabb (kevésbé szigetel) mint a tetőcserép. Én szívesen adok Neked, ha közelebbi megoldást nem találsz.
Köszi a választ. Megpróbálok valahol cserepet szerezni. Bp-en az emeletes házban nincs. És mennyi cserép kell? És mennyire kell a sütő alját befednie? Teljesen? Esetleg falicsempe is jó? Az talán van a nyaralónkban.
Most értem haza, de délután is mennem kell még, így csak este felé leszek igazán. Azért megpróbálok még bekukkantani, ha erre járok
Limara! Sajnálom, hogy nem sikerült a Party kenyér. Ne add fel, biztos legközelebb sikerülni fog.
Bezsa! További sok erőt kívánok a készülődéshez, nagyot alkottál ma is Szerencse, hogy időben észrevetted a só hiányát.
Gabka! Mindennel egyetértek, amit Limara írt. Nekem is tetőcserép van a sütőm aljában, szilikonos sütőpapírt használok és egy fém kislábosban vagy jénai tálban szoktam a vizet a sütő aljába tenni.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok!
Szokimoki sajtos rúdját sütöttem meg, mert az én sajtosomnak nem találtam a recijét. Hm nagyon finom. Azért, hogy ne legyen minden tökéletes a sajtosba elfelejtettem sót tenni mikor éppen hajtogattam eszembe jutott, hogy erre a mozdulatra nem emlékszem. Gyorsan széthajtottam, megszórtam sóval, aztán a tetejét is megsóztam. Így jó lett. Spongya Bob is készen van. A kávétortám is csak kicsit hig lett a krém. Majd beszem a mélyhütőbe és parfénak tálalom. Még a dió torta várat magára.
Az én régi sürőm is égetett, én cserepet raktam az aljába, az bevált. A sütőpapír valószínűleg rossz minőségű, én kidobtam ami ilyen volt, már lehet kapni szilikonos sütőpapírt, az soha nem ég rá a tésztára. Én általában nem teszek vizet a sütő aljába, hanem virágspriccelővel permetezek be, a sütés félidejében, és a vége előtt, ill. megspriccelem a tésztát mielőtt beteszem a sütőbe. Ha edényt akarsz tenni akkor bármilyen hőálló edényke jó, nem kell sok, és ne a tészta alá tedd, hanem oldalra. Gőztől szebben sül a kenyér, ropogós lesz a héjja, és fényesebb. Erre még nagyon jó, ha sütőzacsiban sütöd a kenyeret, akkor nem kell víz a sütőbe, mert a zacsiban elég gőz keletkezik. Remélem nem voltam nagyon kusza, üdv.
Három tanácsot kérek:
1.)Mit tegyek, ha alulról nagyon éget a sütőm? Állítani nem lehet rajta, régi Karancs tipusú gáztűzhely.
2.) Ha sütőpapírtt teszek a tepsibe, akkor rásül a kenyér aljára.
3.) Mennyi vizet tesztek(és miben?) a sütőbe, ha gőzös sütőben akartok sütni? És mihez kell a gőzös sütő?
Micsoda traccsparty volt itt az este! Én elmentem Lost-ot nézni, de a végére elaludtam.
Ma sikerült sütnöm egy rém rossz kenyeret, Margitka Party kenyerét szerettem volna megcsinálni. A dagasztás alatt nem is volt gond, szép volt a tészta, de miután formáztam és kelni hagytam, egy 20 perc múlva úgy nézett ki a tészta, mintha mindjárt szét akarna robbanni. Azt hittem, hogy jól túlkelt, 1 óra kelesztés után kezdtem el sütni, de mikor kivettem, egy nagyon tömör keletlen valami volt
Remélem nektek jobban sikerült a napotok, üdv
Most nézem, mit csinált ez a gép, Margitka kivennéd az előző hozzászólást, hogy került oda?
Ildikó, ezek a kész keverékek nem rosszak, de a közelében sincsenek a saját keverékekkel vagy tisztán készített kenyérnek .
Szánj rá egy kis időt s derítsd fel a legközelebbi rozs- és kenyérliszt beszerző helyet. Biciglire ültem s én is ezt tettem. Most már szinte mindent meg tudok venni s továbbra is süthetem a kedvem szerinti kenyérkéket
Ma marhahuslevest es sult csirket fozok. Sutni pedig a hajtogatas nelkuli levelestesztabol -csigat- amit INDONEZ mogyoroszosszal toltok. Ez sos habzsolni valo lesz./foto menni fog/ GABO mar kostolta. Aki jart mar keleten" /Thaifold-Indonezia / Ok mar biztosan ettek ilyen szosszal leontott hust, nyarsat. Hmmmm!
En mar annyit hallom ezt a kenyerek kozti kulonbseget. Sussetek mar nekem egykis jo rozskenyeret.Amit otthon vettem most az kozelebe sem mehet amihez en AZELOTT hozzavoltam szokva. Igaz AZ is bolti volt.
EN itt csak mixeket tudok EZIDAIG sutogetni mert hianyzanak a lisztek amirol TI irtok.Egyszer ha sok idom lesz meglatogatom a kenyer gyarat, s kunyeralok egypar lisztet/kenyer/
Ezek a mixek sem rosszak , de szerintem en meg nem kostoltam a TIEITEKBOL es ezert.Az epres kalacsbol csak 2 szelet maradt. Fini! Koszi MARGITOM a recit!
Masala, bár az én sütőmön is rajta van mindenféle ketyere, de én soha nem használom. Megszoktam, hogy az időt mindig szemelőtt tartsam. Nálunk a lakás minden helységében van legalább 1 db óra (kivéve eggyet), kezdve onnan, hogy a lakásba lépve látnom kell hány óra van. Minden kalácsot s kenyeret többször is megnézek sütés közben, hogy a legminimálisabb változást is korrigálni tudjam. Ugyanez a helyzet a kenyérsütőgéppel. Mindig mindent ellenőrzök s módosítok ha kell.
Szuperkeri, a múltkori túlsült rozskenyerem pont a túlsülés által szuper lett a kategóriájában. A héja a 2. napra gyönyörűen összepuhult a szaftos béllel a tízórais zacskóba csomagolva s csodálatos aromát kölcsönzött a kenyérnek. Szeleteléskor pedig olyanná vált mint a vaj.
Bezsa, véleményem szerint a répaszirupnak nem a színben van jelentősége a kenyérsütéskor, hanem a puhántartásban és kellemes illatot kölcsönöz a fűszerek illatával vegyülve. Talán egy kis fényt is ad a kenyérnek a héjon egységesen minden oldalról. Az én kenyereim általában nem fényesek. Véleményemet arra alapozom, hogy azt a kenyértípust, amit a Lidlben vettem magam is megsütöm. Ugyanolyan sötét színűvé válik a sütés során mint a Lidl répacukorsziruppal ízesítettje.
Bolti kenyeret (zsömlét, kiflit) már én sem tudom megenni. Mindig van tartalékkenyerem a mélyhűtőben. Ha nem volna, azt sem élném meg túl tragikusan. Egy ideig a krisnásoktól hordtam az ételt s tölük tanultam a platnin sütött gyors kis lepénykenyérkék készítését graham lisztből. Ezeket a lepénykéket bármikor meg lehet sütni, sőt vajazva tízóraihoz/uzsonnához is finom. Sokat nem lehet belőlük enni, mert megülik az ember gyomrát.
Én is csak megerősíteni tudom, hogy aki a házi kenyérre egyszer rászokik az nagyon markánsan érzékeli a bolti kenyér hiányosságait.
Szia! Nelly ha olvasod még mielőőt neki állsz sütni a Lalát én egy teáskaná sót tettem bele.
Még álmos vagyok, most iszogatom a kávémat. Azon a kenyér sütő gép azt hiszem elgondolkozom.
Látom, már csak én vagyok fenn, nem baj. Azon morfondíroztam, hogy ha valakinek mégis kell az a kenyérsütőgép a vatera.hu-n, aminek a licitjében most enyém a vásárlási lehetőség, akkor nyugodtan emelje meg a tétet. Én 3000,ft-ra emeltem, igaz, most csak 701.-ft van kiírva, de nyilvántartásban van az általam ajánlott összeg. Valójában akkor még nem tudtam, hogy nem vihetem el azonnal a gépet, mert meg kell várnom a licit végét, ami szept.19.-e. Nekem meg a biztos lehetőség kellett, így vettem 3000,.ft-ért licit nélkülit. Szóval 11706194. az árukódja a gépnek, és nagyon örülnék neki, ha valakinek tényleg szüksége lenne rá.Egyébként meg elraknám tartalékba. A lapátot természetesen be tudom szerezni neki is, mert magamnak is meg fogom rendelni. Hát csak ezt akartam még leírni így hajnal felé. Hiába írta Margitka, hogy aludjak jól, még nem tudok. Azért majd megpróbálok. Nelly
Jaj, ez nagyon aranyos. Nagyon szeretem a kiscicákat és egyáltalán a kisállatokat. Macska nálunk nincs, mert a férjem nem igazán szíveli őket, a kutyáinkról nem is beszélve.
Sajnos a Lala kiflit még nem sütöttem meg, így nem tudok segíteni. Megígérem, ha valaki válaszol, akkor odaírom a recepthez, hogy ne legyen a továbbiakban probléma.
A fejecskével kapcsolatos magyarázatod teljesen helytálló
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit