Szia Nelly! Mit mondjak, már engem is összezavartál! Szóval a recept a tésztába 1 csipet sót ír, az szerintem nagyon kevés, kell bele 1 csapott kk só. A vajhoz viszont, ami szerintem szintén sok, nekem sok kimaradt a 20 dkg-ból, pedig kentem rendesen, elég 1 csapott ek. só, mondjuk 15 dkg vajjal pont jó szerintem. Mostmár én is zagyva voltam?
Drága egyetleneim! Már azt hittem, hogy mindent tudok a Lala kifliről, erre most kiderül, hogy össze vagyok zavarodva. Tehát: ha én 70 dkg lisztből szeretnék próbálkozni, akkor 1/2 kk só a tésztába, és 1 ek a kenegetéshez? De akkor mihez kell az 1 kk só? Vagy nem is fél kk só a tésztába, hanem 1 egész? Vagy a kenegetéshez nem ek, hanem kk? Juj! Mindjárt iszok még egy pohár medocot, vagy más néven medinát, hátha akkor tisztán látok! Nelly
A Lala kiflinél az 1/4 kk ( a tésztába) és az 1 evőkanál (a vajba) só különböző mennyiség. A fele mennyiségbe én a tésztába 1/4 kk sót tettem. A 10 dkg vajba pedig 1/2 evőkanál sót tettem. Nekünk ez így volt jó.
A tésztánál megadott csipet só helyett tanácsolták a lányok, hogy abból több kell, mert kevés a csipet ennyi tésztához.
Voltam a vaterán, és láttam, hogy van újra egy jó pár kenyérsütő, így most már nem bánt a lelkiismeret, hogy valaki elől elvittem plusszban egyet. Megnyugodtam, hogy aki szeretne venni, az vehet. Na,ez most már nem nyomja a bögyömet. MÁs. Vajon milyen lett a Spongya Bob? Gondolom, hogy Margitka majd felteszi, ha ráér. Én pedig nem vagyok türelmetlen, csak sokat gondoltam a sok kis prücsökre, és sztem biztos nagyon jól érezték magukat. De majd biztos fogjuk hallani a beszámolókat. Ildikó drága! Olyan szívesen küldenék Neked BL 80-as lisztet, hogy Te is ugyanúgy tudj sütni, ahogy mi! Gondolom, ezt hiányolod ugye? 2 kg-os kiszerelésben van, igaz, hogy nem túl sok kenyér jön ki belőle, de mégis egy kis hazai íz. Szóval ha gondolod, én állok elébe. Nekem annyit megérne, hogy örömet szerezzek Neked!!! Nelly
A Lala kiflivel egy kicsit elbizonytalanodtam, mert 1/4 kk sót és 1 kk sót olvastam. Most nem merek semmit odaírni, mert ez elég nagy eltérés. Majd mesélj, hogy mennyit teszel bele és úgy jó-e.
A Medocot egészségedre
Jó pihenést és "színszerzést" holnapra, remélem lesz rá módod, üdv, Margit
Sziasztok!
5 egység csomagot csináltam kekszesből minden csapat kap egyet ajándékba. Mára befejeztem elég is volt. Holnap embert faragok magamból reggel.
Ma megnéztük a görögországi filmet és nosztalgiáztunk a párommal.
Kenyeremet 10 dkg teljes őrlésű tönköllyek kevertem és kovászosan sütöttem nagyon finom lett.
Holnap este ha lesz energiám küldöm a képeket.
Mindenkinek jó éjt és dumcsizást.
De, használom azt is, annyira, hogy már fel is tettem a képeket a kertesbe. Azért kérem inkább, hogy az új e-mail címemre küldje a levelet, aki teheti, mert az szinte korlátlan méretű. A freemail ma is kiírta nekem, hogy tele van és sürgősen ürítsem ki, vagy vásároljak nagyobb tárhelyet :-)) Én állandóan törlöm ott a leveleimet, de viszonylag kicsi a tárhely. Ettől függetlenül él az a cím is, minden nap megnézem az odaérkező leveleket is.
Nagyon éredekes képeket küldtél ma is és a leírás is nagyon klassz hozzá, köszönöm szépen.
Szia mindenki! Hű, most tudtam csak leülni. Egész nap egy trappban voltam. Most vittem haza a szülőket, mert itt voltak nálunk délután. Jobban mondva apósom elhoztam, anyámék jöttek, aztán mindenkit hazafuvaroztam. Apósom már nem tud hosszabb ideig járni, de szerencsére amúgy jól van. Tegnap éjjel a férjem horgászni volt, mint mindig, és fogott 49 db törpeharcsát. Volt köztük olyan nagy, hogy szét kellett vágni a sütés előtt. Szóval a feléből csináltunk rántott halat vacsira. És hozzá egri medocot ittak, én csak néztem. Most viszont egészségetekre kislányok, mert pótolom a mulasztást. A LAla kifli elmaradt, mert nem volt rá időm, holnap viszont már betáblázom. És most már tudom a só mennyiségét is. Köszike mindenkinek a segítséget hozzá. Ma nagyon szép idő volt, gondolom mindenhol. Holnap szeretnék egy kicsit kifeküdni a napra, mert még semmi színem nincs, és nem lenne jó, ha a tengerparton azzal kezdeném a pihenést, hogy jól leég a bőröm. Micsoda probléma ugye? Majd megnézem a mit főzzek rovatot, hátha találok valamit a leves mellé holnapra, mert nincs ötletem. Aztán most egy kicsit ejtőzök, és utána bevágom a szunyát. De azért még egy kicsit olvasgatlak benneteket. Nelly
Most állítok össze egy kenyértésztát. Talán még az élesztőt sem fogom felfuttatni. Arra gondoltam, hogy az összegyúrt tésztát éjszakára beteszem a hűtőszekrénybe és a tészta éjszaka megkel. 12 óra a hidegben biztos elég lesz neki. És reggel sütőlapra teszem a megformázott kiflit, zsemlét és megsütöm.
Szoktatok ilyet csinálni? Mi a véleményetek?
Igazad van, azt hiszem, mindjárt bekészítem most a kenyeret, bár nem tudom, hogy lehet úgy elaludni, hogy a frissen sült kenyér illata lengi be a házat. Pedig azt hiszem, ezt rendszeresítenem kell, mert a kicsi kibulizta, hogy ne fizzesem elő neki a tízórait, viszont csak a friss kenyeret eszi meg. Ha szendvicset, vagy bármi mást akarok neki készíteni, éjszakai műszakra kell váltanom. Üdv
Én sose sütök programozva, mert mindig figyelem a tésztát. Nem merném magára hagyni Elvileg, ha úgy tudod tenni a kovászt, hogy ne érintkezzen mással, csak a liszttel, akkor bekészítheted azt is proramozva, nem lehet baja.
Biztos, ami biztos, én a helyedben inkább ma este sütnék kenyeret
Sok sikert, majd mesélj az eredményről, üdv, Margit
Margitka! Ha programozott kenyeret szeretnék, csak élesztős lehet, vagy lehet kovászos is? Még soha nem programoztam be a gépet, de holnap reggel bemennénk Szegedre a halfesztiválra, és vinnék anyukámhoz egy kenyeret.
Bal oldalon, alul megtalálod az e-mail címemet. Ide küldjed el légy szíves a képeket és én majd felteszem az oldalon. Ha esetleg a Neten van valahol egy saját képtárad, akkor onnan Te is fel tudod ide hozni, egyébként csak én. A g-mailes címemre küldjed légy szíves, csak, ha az valamiért nem szuperál, akkor a freemailre.
Megpróbálom először a csempét, aztán majd megpróbálok cserepet venni.
Én is készítettem néhány fényképet a mai sütésemről, hogy tudom eljuttatni a topikba?
Szia Gabka! Ha jól emlékszem, az egyik ismerősömnek is falicsempéje van a sütő aljában. Azt nem tudom, a máz mennyire bírja a hőt, de ki lehet próbálni. Én 2 db tetőcserepet használtam annak idején, és a sütő hátsó feléhez tettem, általában ott égetett. A lényeg úgyis az, hogy összeszedi a hő egy részét.
Bezsa! Emelem kalapom, nem semmi, rengeteget dolgoztál, azért remélem lesz erőd még élvezni a bulit is. Legyen nagyon szép a napotok!
erőt vettem magamon, és nem sütöttem másik kenyeret, tegnapról maradt még annyi, hogy a fiúknak elég vacsira, én meg legalább nem esek kísértésbe.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit