Én sem vagyok híve a gyógyszereknek és én is szivesebben megiszom a gyógyteát mint gyógyszert vegyek be. De sokszor a megelőzés sokkal többet, tehát időben menni orvoshoz mint hogy utána nagyobb baj legyen belőle.
Hála istennek nekem allergiám nincs, de a migrénes fejfájásommal most járok akupunktúrára. Állítólag teljesen meg tudják gyógyítani. Kaptam már egy jó pár kezelést és tény, hogy sokkal jobb. Mi is isszuk ősszel és télen a sárga flakonos Aloe Vera gélt immunerősítésként. Kipróbáltuk tavasszal nelly céklás italát is.
Sajnos még mindig nincs új üstöm, mert a párom most is mint mindig Pató Pál sziindrómában szenved. De már jövő hét elejére ígérte, hogy elintézi.
Margitka ! Nem vagy semmi ! Rögtön sütöttél 2 kenyeret is. Hát nem is Te lennél ha ez nem igy lett volna.Ezért is nem szeretnék teljesen új, más géept, mert látom tényleg mindegyik gépet ki kell tapasztalni.
Szokimoki ! Ha ilyen szülinapi hangulatban vagy akkor bizti jól sikerült az összejövetel.
Na, jó, hogy kiderült, hol a hiányosság a kenyérnél, így nem kell tovább keresgélni.
Örülök, hogy tetszik a sok kovászos kenyér, nekünk is Kíváncsian várom, ha megcsinálod, hogy sikerül. Épp most írtam a társalgóban Limarának, hogy nekem most kel a második kenyerem, sikere volt. A kovászt nem érdemes elhasználni egészen. Ha csak egy egész kicsit hagysz a hűtőben, az akkor is eláll minimum 2 hétig, de igaziból jóval tovább is. Ennyi idő alatt pedig csak tud rá sort keríteni az ember lánya, hogy megetesse és süssön is vele Az is igaz, hogy a gyorskovászt megcsinálni kb. annyi idő, mint egy etetés, így ez sem probléma.
Piroska, velem nincs szerencséd! A zsömlék receptje nincs meg külön, mert bármelyik fehérkenyér tésztából meg tudod csinálni. Amit Margitka írt neked, azokat próbáld és meglátod, melyik ízlik jobban.Én is teszek bele tk. lisztet, mert próbálom a családom rászoktatni.
Margit ezer-és egy bocsánat!!! A recept természetesen jó, én mértem rosszul a lisztet. Azért bosszantott, mert éreztem, hogy nem jó valami és többször ellenőriztem és megnéztem, mégsem jöttem rá, mi a hiba. A kenyér megsült, ehető, csak kicsit behuppant a közepe. Tegnap még sütöttem két adag pompos tésztát / nagy kedvenc lett/ és fokhagymás májat és a kenyér volt az utolsó. Úgy látszik ez már sok volt. Kicsit másképp kell szerveznem a du. munkát, de a friss zsömléknek nehéz ellenállni!
A zsömléim azért laposak, mert a fiam így jobban szereti a szendvicseket. Ha teszek bele tk. lisztet, akkor sűrűbb lesz a tészta és úgy nem olyan kelendő, ha duci. Azt mondta, nem tudja átharapni! / Pedig lenne mivel!!!/
A sok kovászos kenyér nagyon tetszik, de sajnos most megint nincs kovászom. Lehet, hogy hétfőre csinálok, mert itthon leszek. El kell tennem a körtét befőttnek, talán a kenyér is belefér majd.
Nelly jó pihenést és sok-sok élményt kívánok Nektek! A versikéid nagyon tetszettek, most már én is tudom, melyik az eredeti.
Itt is nagyon lehűlt és igencsak fúj a szél. Hétvégére már ennél szebb idő várható, de már nem lesz annyira meleg, mint az elmúlt napokban volt. Csináljál majd sok szép képet, hogy ha hazajöttök, akkor mi is elutazhassunk egy kicsit a tengerpartra
Szóval holnap reggel megyünk Harkányba, oda jön 2 miskolci házaspár, aztán vasárnap fürdenek, hétfőn reggel pedig onnan indulunk. 8 km a horvát határ, és kb 480 km Porec. Du 2-től mehetünk a szállodába, kis pihenőkkel oda is fogunk érni. Nálatok is hideg van most? 19 fok van, iszonyú szél fúj. Nelly
Szia Kartika! Hát nekem szerencsére mindig sikerült a kiflim. Valamit biztos, hogy elmértél, mert ha valamit el lehet rontani, azt én biztos el tudom. Ezt még nem lehetett általam. Szóval gondold végig mégegyszer, biztos, valamit csak elszámolhattál.Nelly
Helló Lala kifilit sütő lányok? ki van fent?,
Miért olyan kemény nekem az alapanyag? ugyanazt teszem bele amit kell? mindent pontosan. Most kerülgetett a szivbaj, irtam is a társalgóban! Majdnem leégettem az új gépemet vele. Nem tudom igy is nem lett-e baja, ki kellene most egy kenyérrel probálnom! Jaj, jaj! most kell a kiflim, de nem vagyok ezzel szerencsés. (a múltkor elsóztam, ez is ritkaság velem)
Sajnálom, hogy ennyire nem eszik meg nálatok a tk-lisztes kenyeret. Nekem szerencsére sikeerült rászoktatni a családot, a lényeg nekik, hogy az állaga ne legyen túl szoros. A tegnapi képemen, amit feltettem a Panában sült kenyérről, szintén fele mennyiségben van csak fehér liszt.
Kihoztam néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned. Amelyikben véletlenül van tk-liszt, azt nyugodtan átcserélheted fehérre. Bármelyikben átcserélhetsz 3-5 dkg lisztet burgonyapehelyre.
Láttam a képeket Masala mindennapos zsömléjéről és Gabó krémeséről. Ezeknek is fent van a receptje? Melyik részen keressem?
A héten nem voltam annyit itthon, hogy kenyeret tudjak sütni. Ma hazarohantam és azonnal hozzáfogtam. Az a baj, hogy 'automatán' gépi kenyeret kétszer próbáltam sütni az új gépben, és egyik sem sikerült túl jól. Persze meg lehetett enni, de az én családom finnyás. A teljeskiörlésű lisztemet el is ajándékoztam miután több mint egy hétig ettem azt a kenyeret amibe 6 dkg-ot bele mertem tenni a 40 dkg. lisztbe.
Margitka! Melyik az a gépi recept, amelyik teljesen fehér kenyér és mindenképp sikerülnie kell? Ja, és ne legyen tömör a tésztája, inkább lágyabb, lazább fajta.
Ha lesz időm küldök még képeket. Arról is miket sütöttem mostanában, és arról is hol jártunk még.
Szia Andi!
Látom Te is megérkeztél a repülővel.
Meglátod nagyon jó kis csapat van itt. Sikér ügyben én nem tudok segíteni, de biztos lesz aki igen. Ha nem akkor meg küldök neked. Na majd meglátjuk mire jutunk itt közösen.
Hoztam képet az Eltában készült második kenyérről.
A bal oldali az. A további 3 képen pedig a Panasonicban készült esti kenyerem képe van. Ezt tulajdonképpen Joli kérésére hozom, mert még 3/4-ig volt az üst a tésztával, amikor elment és kíváncsi a folytatásra.
A Eltás második kenyeret a 7. programon (tészta) csináltam. A tészta messze nem melegedett úgy fel, mint a gyorsprogramon. Amikor leállt a dagasztás, akkor 25 percig hagytam kelni a tésztát, majd kiszedtem, jól átdögönyöztem és formázva visszatettem a gépbe, amit közben nem kapcsoltam ki. Így kelt amíg tartott a program, majd még utána is hagytam, amíg elérte az üst tetejét. Ekkor megsütöttem a csak sütés programmal. Ez már jobb lett, de még mindig nem tökéletes. Valamit még változtatni fogok, de még ki kell találnom, hogy mit. Majd jelentkezem a harmadik kenyérrel is.
A tegnapelőtti kenyeremnek olyan sikere volt, hogy tegnap megetettem megint a kovászomat, most éppen jó aktív, és megint megsütöm ugyanazt a kenyeret. Még ma reggel az utolsó szeletkék is nagyon puhák, egyáltalán nem morzsálódott ahogy vágtam.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Üdvözöllek az oldalon és sok sikert kívánok az otthoni sütögetéshez!
Gluten néven keresd a sikért, így biztos fogsz találni.
A bal oldalon a kezdőknek szóló részt amúgy is ajánlom figyelmedbe, érdemes elolvasni mielőtt belekezdesz a sütögetésbe, itt a sikérről és annak szerepéről is olvashatsz.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit