Szokimoki! Gratulálok a szép konyhádhoz, legyen nagyon sok örömöd benne!
Margitka! Kalácsot végülis sikerült megmentenem, mikor 40 perc után is alig kelt valamit, újra indítottam a dagasztást, pici élesztőt még szórtam hozzá, és utána már gyönyörűen megkelt, sőt majdnem felnyitotta a gép tetejét, kicsit be kellett tennem a sütőbe, hogy a teteje is megsüljön. 2 ek. aktív kovászt tettem hozzá, és először 1 dkg élesztőt, utána még egy kicsit, nem mértem. Minden jó, ha a vége jó, bár kicsit kalandos kalács lett
A kenyérnél én nem néztem el a folyadék mennyiségét, mert a 2,5 dl után már nem is tettem hozzá többet, mert már láttam, hogy nagyon híg lett, valóban mintha nokedlit készítettem volna. Lehet, hogy valamelyik nap majd mégegyszer megpróbálom.
Most megyek, bekészítek egy Dán kenyeret, kicsi kovásszal és burg.pehellyel, már 3 napja ezt kéri a családom, nagyon ízlik nekik Üdv: Marcsi
Nagyon termékenyek vagytok! Gratulálok ehhez a sok finomsághoz!
Szokásos vegyes (békebeli) félbarna kenyérkéimet sütögetem az utóbbi időben. Újabban RL 90-es rozslisztet használok. Ezzel masszívabb a kenyér állaga és markánsabb az íze fűszer nélkül is mint az RL 60-as rozsliszttel.
Hosszú idő után újra sütöttem túrós batyut is, mert a heti 1-szer piaci lángosnak csak az emlékét nem lehet egész hétre beosztani.
Ildikónak igaza volt a kovászolást illetően. Napok óta egy bödönre való kovászt etetgetek (5 lit. lisztes doboz). Készülök egy jó pár vekni sütésére ma vagy holnap, amikor korábban kell haza jönnöm a papírbeszerzések miatt.
A lekvársütési láz engem is elfogott. Most bodza-almával kísérletezem. A két íz nagyon finom eggyütt.
Az almalekvárt még hajdanán Németországban ismertem meg. Akkor sokat csináltam én is, mert azon a részen, ahol én éltem nagyon gyér volt a gyümölcsellátás, alma viszont termett bőségesen. Kedvenc menüm volt a Kartoffelpuffer Apfelmusszal. Krumplipuffancs almapürével.
A krumplipuffancs nyersen reszelt burgonya pici pirított hagymával s sóval ízesítve, kevéske liszttel megkötve és olajban aranybarnára sütve. Frissen a savanykás almapürével fennséges!
Na, egy kicsit nekiálltam rendet csinálni. A 18 legújabb receptemet is lecsökkentettem a neve szerinti 10-re (sőt most még 9, de a lángost felteszem még) Valamint az elmúlt 1 hónap receptjeit is elrakosgattam a helyére és megmutatom itt is, hátha valaki lemaradt valami finomról, ami érdekelné.
Köszönöm szépen mindenkinek a recepteket és elnézést, hogy csak most jutottam hozzá, hogy elrakosgassam őket. Úgy látszik, hogy ez már hagyománnyá válik, de ez megvár, a sürgős dolgokat igyekszem naprakészen hozni.
Köszi a dicséretet, és a lángos tanácsokat. Meg fogom sütni majd hétvégén amikor lesz rá kosztos is! sziasztok, jó éjt mindenkinek, holnap este ugyanitt. Holnapra jó sütést-főzést mindenkinek.
Masala szép a kenyered, kiflid!
Lala kifli édesen (a vajat karácsonyi füszerkeverékkel kevertem ki és 2 kanál cukorral, és citromfűvel, amit én szárítottam és morzsoltam össze) 1.kép a vajra rákenve az almalekvár (nagyon finom lett) 2. kelés közben, 3. megsütve (nem kente meg tojássárgájával) 4. zsemlék kelés közben 5. zsemlék megsütve 6. kalácsok kelés közben (a te kalácsreceptedet a 70 dkg lisztet 3 felé osztottam, azt megint 3 felé és a fonatokat megtöltöttem. 1. fonat két széle almalevár, közepe nutella) 2. puha szilva lekvárral 3. kandirozott naracsokkal 7.kisülve
Nagyon szépeket sütöttél Kartika, gratulálok hozzá. Ez az almalekvár nagyon izgatja a fantáziámat, lehet, hogy ki fogom próbálni valahogy.
Masala is küldött képeket a Lovagkenyérről és kiflikről:
Gyönyörű lett a kenyér és a kiflik is, gratulálok hozzá.
Mindjárt hozom a további képeket a kertesbe is, üdv, Margit
Kartika az a lángos, ami a hűtőben eláll egy hétig v. tovább is, az nektek nem jó? A tésztáját nejlonzacskóban kell a hűtőben tárolni. Én még nem csináltam csak hallottam róla, de működik!
Farsangkor szoktam fánkot csinálni, egy évben egyszer és szakácskönyvből nézem a receptet. Eddig még sikerült, pedig akkor nem is volt még kenyérsütő gépem és kézzel dagasztottam.
Amit most csináltam, abból 16 db lett és 2-2 db-ot tudtunk megenni a férjemmel. Ha esetleg másnap is megesztek ennyit, akkor a fele adag pont megfelelne nektek, mint amit én ma csináltam. Beírtam a receptes fórumba, hogy mennyi lisztből és hogy csináltam. A lehető legminimálisabb olajat szívta magába, mondhatom szinte semmit. Amikor ettük egyáltalán nem volt olajos érzete, íze a tésztának. Nagyon finom ez a kefires lángos, én még sosem csináltam korábban ilyet. Ahogy lángost, úgy fánkot sem sütöttem már hihetetlenül régóta, így nem tudok recepttel szolgálni Biztos fognak a többiek beírni valami finomat, de ezt a receptet is át lehet alakítani édesre. Már gondoltam rá én is
Na, tényleg megyek a képekért, mert sose érek vele ide , üdv, Margit
Köszi Margit, legközelebb jön a szerelő, akkor szólok neki. Jönni fog, mert azt mondta, hogy vmit elnyomtam a gépen, mert nem tudom megnézni a csatolt fájlokat a levelekben. Telepíteni kell újra vmit. Osztott gépünk van a férjemmel és nála működik minden. Nem is emlékszem ilyenre, de biztos igaza van!
Margitka! én összesen 4-5 db lángos sütnék csak, mi ketten ennél nem eszünk meg többet. Annak szerinted mennyi tészta kellene?
Hogy nem lesz nagyon olajos. Nem szivja meg magát??
Egy finom fánkot is csinálnék, jó fánkrecepttel.
Nekem a tűzfalam csinált ilyet, elég nehéz volt úgy beállítani utána, hogy jól működjön. Azt nem tudom, hogy más böngészővel mi lett volna, mert nekem csak Explorerem van fent.
Káposztásat most nem csináltam. Azt majd egyszer olyankor fogok, ha van készen káposztám hozzá, mert rajtam kívül nem eszi meg senki, illetve esetleg a férjem. Szerintem a teljesen kész lángostésztából fogok kivenni egy keveset és abba belekeverem a kész káposztát és így hagyom kelni. Külön tésztát biztos nem fogok annak 3-4 db-nak csinálni.
Kedves Szuperkeri! Gratulálok a gyors munkához, biztos szépek lettek, kivánok hozzá sok örömet, és sok finom sütit, kaját. Probáld ki a provanszi gyümölcsös húst nem fogjátok megbánni.
Bezsa! nem irigyellek, éredekelne az almalekvár info ha tudod hogy készült. Kösz hogy a sok meló mellett gondolsz rám!
Margitka, én is várom a jó lángos receptet, engem a káposztás is érdekelne.
Épp most írtam be a receptes fórumba a receptjét és a készítését. Olajos volt a kezem, de nem vészesen, mert maga a tészta volt alul felül olajos, így nem ragadt a kezemhez.
Nagyon finom lett, még 6 db tészta megmaradt holnapra, ezt visszatettem a hűtőbe.
Nogea! 40x23-as a tepsim, amiben sütöm.Ez egy sok helyen kapható belül teflon füles tepsi.A kicsi most volt 2 éves pénteken.A nagy meg novemberben lesz 5 éves.
Margitka! Nagyon guszta a lángosod. Én is kifogom próbálni.Én a Horváth Ilona szakácskönyvből szoktam megsütni az egyszerű lángost, de nem tejjel, hanem vízzel. De a múltkor sikerült valamit nagyon elszúrnom benne, mert nagyon sűrű lett a tésztája. De ezt most kipróbálom. Olajos kézzel húztad szét a tésztát?
A lángos nagyon finom lett, majd leírom, hogy csináltam, mert összevariáltam Bezsa és Kriszti receptjét. A kalács még hűl, ez holnapra lesz reggeli a gyerekeimnek, remélem finom lesz. Majd írok neki receptet.
Csúnya dolog lenne ez a kelttésztától A Panásra mondtam, hogy még jóval nagyobb lesz, csak nem kelt még elég ideig. Az Eltás, nos az nem lett még mindig tökéletes, a harmadik meg olyan lett, mint az első. Most egy kicsit pihentetem a gépet, mert kihajítanak, ha csupa félig sikerült kenyeret fogok sütni. Majd azért még kísérletezem vele, és ha használható eredményre jutok, akkor mindenképpen jelentkezem vele.
Várom a sütőben sült kenyeredről a híreket üdv, Margit
Margit! Megkerestem a képet a kenyérkéről amit a Panában sütöttél meg a második elta-s kenyérről. Egyértelmü a dolog, hogy én vagyok rossz hatással a kenyérre. Amig ott voltam nálad addig a Panában sem merészkedett feljebb a tészta csak mikor eljöttem és a második kenyér is sokkal szebb lett.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit