E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2006.09.11. 08:28 - #9195

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Szokimoki! Gratulálok a szép konyhádhoz, legyen nagyon sok örömöd benne!

Margitka! Kalácsot végülis sikerült megmentenem, mikor 40 perc után is alig kelt valamit, újra indítottam a dagasztást, pici élesztőt még szórtam hozzá, és utána már gyönyörűen megkelt, sőt majdnem felnyitotta a gép tetejét, kicsit be kellett tennem a sütőbe, hogy a teteje is megsüljön. 2 ek. aktív kovászt tettem hozzá, és először 1 dkg élesztőt, utána még egy kicsit, nem mértem. Minden jó, ha a vége jó, bár kicsit kalandos kalács lett

A kenyérnél én nem néztem el a folyadék mennyiségét, mert a 2,5 dl után már nem is tettem hozzá többet, mert már láttam, hogy nagyon híg lett, valóban mintha nokedlit készítettem volna. Lehet, hogy valamelyik nap majd mégegyszer megpróbálom.

Most megyek, bekészítek egy Dán kenyeret, kicsi kovásszal és burg.pehellyel, már 3 napja ezt kéri a családom, nagyon ízlik nekik Üdv: Marcsi


kenyerke Előzmény | 2006.09.11. 05:02 - #9194

Sziasztok Pékecskék!

Nagyon termékenyek vagytok! Gratulálok ehhez a sok finomsághoz!

Szokásos vegyes (békebeli) félbarna kenyérkéimet sütögetem az utóbbi időben. Újabban RL 90-es rozslisztet használok. Ezzel masszívabb a kenyér állaga és markánsabb az íze fűszer nélkül is mint az RL 60-as rozsliszttel.

Hosszú idő után újra sütöttem túrós batyut is, mert a heti 1-szer piaci lángosnak csak az emlékét nem lehet egész hétre beosztani.

Ildikónak igaza volt a kovászolást illetően. Napok óta egy bödönre való kovászt etetgetek (5 lit. lisztes doboz). Készülök egy jó pár vekni sütésére ma vagy holnap, amikor korábban kell haza jönnöm a papírbeszerzések miatt.

A lekvársütési láz engem is elfogott. Most bodza-almával kísérletezem. A két íz nagyon finom eggyütt.

Az almalekvárt még hajdanán Németországban ismertem meg. Akkor sokat csináltam én is, mert azon a részen, ahol én éltem nagyon gyér volt a gyümölcsellátás, alma viszont termett bőségesen.
Kedvenc menüm volt a Kartoffelpuffer Apfelmusszal. Krumplipuffancs almapürével.

A krumplipuffancs nyersen reszelt burgonya pici pirított hagymával s sóval ízesítve, kevéske liszttel megkötve és olajban aranybarnára sütve. Frissen a savanykás almapürével fennséges!

 


EmMargit Előzmény | 2006.09.11. 00:50 - #9193

Sziasztok!

Na, egy kicsit nekiálltam rendet csinálni. A 18 legújabb receptemet is lecsökkentettem a neve szerinti 10-re (sőt most még 9, de a lángost felteszem még)
Valamint az elmúlt 1 hónap receptjeit is elrakosgattam a helyére és megmutatom itt is, hátha valaki lemaradt valami finomról, ami érdekelné.

ÁLOMFINOM SZÍLVÁSLEPÉNY - Limara

Csalamádé - HpKriszti

Pirogtészta - Kenyérke

Káposztáscsiga - Limara

GYORS BURGONYÁSPOGÁCSA - Jégkása

BURGONYÁS POGÁCSA (OLAJBAN SÜLT) - Limara

Töklekvár ananásszal - Rabim

KINDER-BUENO - Gabo

Piskóta alaprecept - Bezsa

ALMÁS KRÉMES - Jégkása

KOKUSZOS RÁCSOS - Csokivacsi

MÉZES FRANCIA-KRÉMES - Gabo

RÉSZEGES CSIRKEMELL - Csokivacsi

HOFEHÉRKE - Csokivacsi

Kefires lángos - Bezsa

Kefires lángos - HpKriszti

Lángos - Hirina

Köszönöm szépen mindenkinek a recepteket és elnézést, hogy csak most jutottam hozzá, hogy elrakosgassam őket. Úgy látszik, hogy ez már hagyománnyá válik, de ez megvár, a sürgős dolgokat igyekszem naprakészen hozni.

Kellemes hetet kívánok mindenkinek, üdv, Margit 


Kartika Előzmény | 2006.09.10. 23:56 - #9192

Köszi a dicséretet, és a lángos tanácsokat. Meg fogom sütni majd hétvégén amikor lesz rá kosztos is! sziasztok, jó éjt mindenkinek, holnap este ugyanitt. Holnapra jó sütést-főzést mindenkinek.
Masala szép a kenyered, kiflid!

EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 23:12 - #9191

Szia Masala!

Ezt is hűtőben lehet tárolni, akár több napig is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 23:11 - #9190

Sziasztok!

Meghoztam Kartika képeit és leírását róluk:

Lala kifli édesen (a vajat karácsonyi füszerkeverékkel kevertem ki és 2
kanál cukorral, és citromfűvel, amit én szárítottam és morzsoltam össze)
1.kép a vajra rákenve az almalekvár (nagyon finom lett)
2. kelés közben,
3. megsütve (nem kente meg tojássárgájával)
4. zsemlék kelés közben
5. zsemlék megsütve
6. kalácsok kelés közben (a te kalácsreceptedet a 70 dkg lisztet 3 felé
osztottam, azt megint 3 felé és a fonatokat megtöltöttem. 1. fonat két széle
almalevár, közepe nutella) 2. puha szilva lekvárral 3. kandirozott
naracsokkal
7.kisülve

Nagyon szépeket sütöttél Kartika, gratulálok hozzá. Ez az almalekvár nagyon izgatja a fantáziámat, lehet, hogy ki fogom próbálni valahogy.

Masala is küldött képeket a Lovagkenyérről és kiflikről:

Lovagkenyér kel Lovagkenyér megsült Lovagkenyér szelet

                                  Zsömle helyett kifli
Gyönyörű lett a kenyér és a kiflik is, gratulálok hozzá.

Mindjárt hozom a további képeket a kertesbe is, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.09.10. 23:11 - #9189

Kartika az a lángos, ami a hűtőben eláll egy hétig v. tovább is, az nektek nem jó? A tésztáját nejlonzacskóban kell a hűtőben tárolni. Én még nem csináltam csak hallottam róla, de működik!

Farsangkor szoktam fánkot csinálni, egy évben egyszer és szakácskönyvből nézem a receptet. Eddig még sikerült, pedig akkor nem is volt még kenyérsütő gépem és kézzel dagasztottam.


EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 22:53 - #9188

Szia Kartika!

Amit most csináltam, abból 16 db lett és 2-2 db-ot tudtunk megenni a férjemmel. Ha esetleg másnap is megesztek ennyit, akkor a fele adag pont megfelelne nektek, mint amit én ma csináltam. Beírtam a receptes fórumba, hogy mennyi lisztből és hogy csináltam. A lehető legminimálisabb olajat szívta magába, mondhatom szinte semmit. Amikor ettük egyáltalán nem volt olajos érzete, íze a tésztának. Nagyon finom ez a kefires lángos, én még sosem csináltam korábban ilyet.
Ahogy lángost, úgy fánkot sem sütöttem már hihetetlenül régóta, így nem tudok recepttel szolgálni   Biztos fognak a többiek beírni valami finomat, de ezt a receptet is át lehet alakítani édesre. Már gondoltam rá én is 

Na, tényleg megyek a képekért, mert sose érek vele ide , üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.09.10. 22:50 - #9187

Köszi Margit, legközelebb jön a szerelő, akkor szólok neki. Jönni fog, mert azt mondta, hogy vmit elnyomtam a gépen, mert nem tudom megnézni a csatolt fájlokat a levelekben. Telepíteni kell újra vmit. Osztott gépünk van a férjemmel és nála működik minden. Nem is emlékszem ilyenre, de biztos igaza van!

Nekem van H. I. könyvem.


Kartika Előzmény | 2006.09.10. 22:45 - #9186

Margitka! én összesen 4-5 db lángos sütnék csak, mi ketten ennél nem eszünk meg többet. Annak szerinted mennyi tészta kellene? Hogy nem lesz nagyon olajos. Nem szivja meg magát?? Egy finom fánkot is csinálnék, jó fánkrecepttel.

Kartika Előzmény | 2006.09.10. 22:43 - #9185

Masala, már kiadták. Kapható én láttam már Libri könyvesboltban.

EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 22:35 - #9184

Szia Masala!

Nekem a tűzfalam csinált ilyet, elég nehéz volt úgy beállítani utána, hogy jól működjön. Azt nem tudom, hogy más böngészővel mi lett volna, mert nekem csak Explorerem van fent.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 22:32 - #9183

Szia Kartika!

Káposztásat most nem csináltam. Azt majd egyszer olyankor fogok, ha van készen káposztám hozzá, mert rajtam kívül nem eszi meg senki, illetve esetleg a férjem. Szerintem a teljesen kész lángostésztából fogok kivenni egy keveset és abba belekeverem a kész káposztát és így hagyom kelni. Külön tésztát biztos nem fogok annak 3-4 db-nak csinálni.

Hozom rövidesen a képeket, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.09.10. 22:29 - #9182

Az Explorer nem engedi elküldeni a fórumba írtakat!

Azt akartam írni, hogy kiadták újra a Horváth Ilona szakácskönyvet. Láttam egy plakátot, de nem tudom kapható-e?


Kartika Előzmény | 2006.09.10. 22:23 - #9181

Sziasztok!

Kedves Szuperkeri! Gratulálok a gyors munkához, biztos szépek lettek, kivánok hozzá sok örömet, és sok finom sütit, kaját. Probáld ki a provanszi gyümölcsös húst nem fogjátok megbánni.

Bezsa! nem irigyellek, éredekelne az almalekvár info ha tudod hogy készült. Kösz hogy a sok meló mellett gondolsz rám!

Margitka, én is várom a jó lángos receptet, engem a káposztás is érdekelne.

EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 22:16 - #9180

Szia Szokimoki!

Épp most írtam be a receptes fórumba a receptjét és a készítését. Olajos volt a kezem, de nem vészesen, mert maga a tészta volt alul felül olajos, így nem ragadt a kezemhez.

Nagyon finom lett, még 6 db tészta megmaradt holnapra, ezt visszatettem a hűtőbe.

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.09.10. 22:12 - #9179

Sziasztok!

Nogea! 40x23-as a tepsim, amiben sütöm.Ez egy sok helyen kapható belül teflon füles tepsi.A kicsi most volt 2 éves pénteken.A nagy meg novemberben lesz 5 éves.

Margitka! Nagyon guszta a lángosod. Én is kifogom próbálni.Én a Horváth Ilona szakácskönyvből szoktam megsütni az egyszerű lángost, de nem tejjel, hanem vízzel. De a múltkor sikerült valamit nagyon elszúrnom benne, mert nagyon sűrű lett a tésztája. De ezt most kipróbálom. Olajos kézzel húztad szét a tésztát?

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 21:51 - #9178

Sziasztok!

Megmutatom a mai sütéseimet.

A lángos:

a megkelt tészta eldarabolva így sült, a háttérben csöpögnek a megsültek tálalva tálalva

az epres, csokilencsés kalács:

keleget sütés előtt lekenve és megszórva megsült

A lángos nagyon finom lett, majd leírom, hogy csináltam, mert összevariáltam Bezsa és Kriszti receptjét.
A kalács még hűl, ez holnapra lesz reggeli a gyerekeimnek, remélem finom lesz. Majd írok neki receptet.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.09.10. 21:40 - #9177

Szia Joli!

Csúnya dolog lenne ez a kelttésztától  A Panásra mondtam, hogy még jóval nagyobb lesz, csak nem kelt még elég ideig. Az Eltás, nos az nem lett még mindig tökéletes, a harmadik meg olyan lett, mint az első. Most egy kicsit pihentetem a gépet, mert kihajítanak, ha csupa félig sikerült kenyeret fogok sütni. Majd azért még kísérletezem vele, és ha használható eredményre jutok, akkor mindenképpen jelentkezem vele.

Várom a sütőben sült kenyeredről a híreket  üdv, Margit


Joli Előzmény | 2006.09.10. 21:34 - #9176

Margit!
Megkerestem a képet a kenyérkéről amit a Panában sütöttél meg a második elta-s kenyérről.
Egyértelmü a dolog, hogy én vagyok rossz hatással a kenyérre. Amig ott voltam nálad addig a Panában sem merészkedett feljebb a tészta csak mikor eljöttem és a második kenyér is sokkal szebb lett. ;)

[Későbbi] [9195-9176] [9175-9156] [9155-9136] [9135-9116] [9115-9096] [9095-9076] [9075-9056] [9055-9036] [9035-9016] [9015-8996] [8995-8976] [8975-8956] [8955-8936] [8935-8916] [8915-8896] [8895-8876] [8875-8856] [8855-8836] [8835-8816] [8815-8796] [8795-8776] [8775-8756] [8755-8736] [8735-8716] [8715-8696] [8695-8676] [8675-8656] [8655-8636] [8635-8616] [8615-8596] [8595-8576] [8575-8556] [8555-8536] [8535-8516] [8515-8496] [8495-8476] [8475-8456] [8455-8436] [8435-8416] [8415-8396] [8395-8376] [8375-8356] [8355-8336] [8335-8316] [8315-8296] [8295-8276] [8275-8256] [8255-8236] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU