E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.10.19. 20:08 - #10235

Szia Margitka !

Nálunk hétfő óta fűtenek, így beindult rendesen a kovászom.
Én sima 5 db zsömle formát készítettem és nem a megadott reci szerint formáztam.


EmMargit Előzmény | 2006.10.19. 20:04 - #10234

Sziasztok!

Julika! Beindult rendesen a kovászod? Nekem  nem sikerült másnap sütnöm vele, igaz még nem fűtünk, így elég hűvös van a lakásban.

Gabo! Én láttam nagykerben olyasmi szilikonformát, ami talán alkalmas lehet kekszsütésre. Pontosan nem emlékszem rá, mert nem érintett a dolog, így alaposan nem néztem meg. Annyit tudok, hogy rettentő drágák ott a szilikondolgok.
A kenyér sütéséhez hasonló méretű formákat használunk, mint ahogy Julika is írta. Ebbe belefér egy 60 dkg körüli kenyér, kalács.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.10.19. 19:50 - #10233

Szia Gabo !

Nekem is kb. 24 cm-es formám van ez egy kék színű, ezt vettem régebben. És most amikor a Vasedényben le volt árazva 973,- Ft-ra vettem egyet 26,5 cm hosszú, ez nekem pink színű. Ebbe 30 dkg lisztből készült kalács, kenyér fér bele.

Tessék mondani melyik az a megunhatatlan mogyorós kalács ? Nem emlékszem Te melyiket szoktad sütni. Üdv:Julika


gabo Előzmény | 2006.10.19. 16:51 - #10232

Sziasztok!

Szilikonos sütőformát kerestem de nem kaptam sehol.Létezik egyáltalán olyan,hogy kekszet lehet benn sütni.Sajnos olyat sem találtam amibe kenyere lehetne sütni.Volt egy csak az nagyon kis méret szerintem 24 cm.Valaki tud valamit ajánlani.Neten is kerestem,hát mit monjdak?egyedül a Lurc-ba volt,de azt egy kicsit drágállom.

Ismét a megunhatatlan mogyorós kalácsot sütöttem Ildikótol kapott formában,hát ebből nem marad egy falat sem másnapra.Nagyon finom.

Gabo


majorkaj Előzmény | 2006.10.19. 16:13 - #10231

Sziasztok !

Köszönöm szépen vígasztaló szavaitokat, aranyosak vagytok. Én sem szoktam kidobni kenyeret és 3,5 éves pályafutásom alatt talán most fordult elő másodszor. Ha már szikkadt a kenyér akkor is pirítósnak megeszzük. De higgyétek el, hogy ez ehetetlen volt és morzsának sem lett volna jó, mert olyan volt mint egy tömör betonmassza. Igaz, nem folyt, de ez nem száradt volna ki és ráadásul fele rozsliszt volt.

Tegnap megetettem a rozskovászomat, így ma ismét neki veselkedhetek a Rusztikus zsömlecipó kovászos változatának, sőt még várnom sem kell majd, hogy aktivizálódjon a kovász, mert ha minden igaz akkor aktívnak kell lennie.


EmMargit Előzmény | 2006.10.19. 13:56 - #10230

Sziasztok!

A kovászról még egy kicsit. Változik a szaga az érési folyamat közben, de végig szeszes illata van. Amikor már leáll az erjedése, akkor a legintenzívebben szeszes és savanyú. Így-ilyenkor nincsen baja, ez természetes folyamat. Ha ettől eltér, a színe is megváltozik, az állaga is esetleg, akkor van probléma. Szerencsére nekem még nem romlott meg kovászom, így nem tudom pontosan, hogy akkor mit produkál, de gondolom, akkor más lesz a szaga, én kimondottan büdösnek képzelem.

Szokimoki! Ha leáll a kovász, teljesen elcsendesedik, akkor tedd csak a hűtőbe, addig maradhat szobahőmérsékleten.
Az időzítésnél más a helyzet, én mindig figyelem kelés közben a tésztát és szükség szerint indítom a sütését.

Limara! Én margarint használok szinte mindenbe. Olajat, talán csak a pizzatésztába teszek rendszeresen, vajat meg több okból nem használok, bár szeretem és jó a kenyérfélébe.
Aszkorbinsavat vagy ecetet teszel a kenyereidbe?
A tejtermék, főleg a joghurt nagyon puhító hatású, ezt is érdemes legalább részben a kenyerekbe tenni.

Kriszti! Julika vígasztalása tényleg aranyos
A kislányodnak akkor most állandóan a sarkában lehetsz, nem irigyellek. Ilyenkor érzem, de jó, hogy legalább ezekből már kinőttek az én gyerekeim

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.10.19. 09:12 - #10229

Szia Limara!

A kovászt rendszeresen mindig fel kell egy kicsit szaporítani használat előtt s akkor nem savanyodik el annyira, ráadásul időre aktivizálódik. Meg kell várni a felszaporítást követő felfutást a sütéshez.

A burgonyás kenyerekbe én reszelt nyers burgonyát teszek, kovászt is mindig használok. Zsíradék csupán 1 kanálnyi olaj/ugyanannyi vaj. Vajat az íze miatt - érett házi - teszek bele.

A kenyeret 1 hétig sőt tovább is tudjuk enni. Az utolsó morzsáig :-))


Limara Előzmény | 2006.10.19. 07:51 - #10228

Sziasztok!

Kávéillatos szép jó reggelt mindenkinek!

Julika! Az a nem sikerült kenyérke jó lett volna zsemlemorzsának is! Épp most néztem a boltban, hogy a fél kilós kiszerelés 50 forinttal lett drágább! Ráadásul mennyi adalékanyag van benne!

Érdekes, mert az én kovászom szaga is megváltozott. A "jó" sörszagból átment nagyon erős borecet szagúba!De az állaga jó, etetéskor beindul, remélem nincs semmi baja! Ma bagettet akarok sütni, kovásszal!

Margitka! Mit csináljak a sütőben sült és néha még a gépi kenyereimmel, mert mikor friss, akkor nagyon finom puha, szaftos bélzetű, másnapra a maradék megkeményedik!Pedig szinte mindig teszek bele burg.pelyhet! Lehet, hogy olaj helyett, én azt használok inkább, vajat kellene beletenni?

Legyen nagyon szép a napotok, üdv


kenyerke Előzmény | 2006.10.19. 03:55 - #10227

Sziasztok!

Sajnos a hét végéig nagyon be vagyok havazva, de annyit azért bekiabálnék, hogy a sikertelen kenyereket ne dobáljátok el!

Vékonyra szeletelve vagy apróra kockázva meg kell szárítani/pirítani és jó lesz tejben áztatva + ízesítve fasírozottba, csirkecomb/-szárny esetleg egész csirke töltésére.

Akármilyen vacak az a kenyér, így jól hasznosítható és tojással, fűszerekkel esetleg kis csirkemájjal ízesítve pedig finom is!


ILDIKO Előzmény | 2006.10.18. 22:22 - #10226

Szia Kriszti!

Igazan aranyos voltal Majorkaj biztatasaval!! EZT meg nem hallottam....!


ILDIKO Előzmény | 2006.10.18. 22:20 - #10225

A fejemmel meg 1 a megoldas: eladom HALLOWEn tokkent, vagy lecserelem!  Csak ennek a fizikosnak van itt a korzetben "roppanto"" kurzusa"". De most komolyan.Ez igy van.Sajnos, es most raadasul a bal vallam is kezd bekotni. A megoldas 1 lenne ha nyernek a lotton es 4-5 hetes kuras hazba"bekoltozni de CSAK kezelesekert. Ott legalabb kitudnam pihenni is vegleg magam. Dehat ez csak alom marad. Igy kivarom az 5-6 hetet es utana ujra tudok menni par alkalomra mert tobbet ugysem terit a biztositom raadasul noha a gatyadat elfizeted havonta a biztositasokert szemelyenkent!

 


hpkriszti Előzmény | 2006.10.18. 22:14 - #10224

Sziasztok! csak egy fél mondatra ugrottam be.Szokimoki jobbulást a kicsinek.Szegény,biztos nagyon fáj neki.Nálunk ennyire komoly ügy még nem volt,de kisebbek a múlt hét óta rendszeresen.Most kezdi a kicsi felérni a kilincseket.....Mindenkinek szép estét,és szép kenyérkéket.Majorkaj,fel a fejjel,ezt csak a statisztika miatt sütötted így...Nem lehet mindig minden tökéletes!:-)))))

szokimoki Előzmény | 2006.10.18. 22:14 - #10223

Bocsánat Margitka! igazad van, a kovász 8 dkg az élesztő meg 8 g. Fél szemem a tv-n van. Van egy sorozat amit mostanában kezdtem nézni, (a Szökés nagyon izgalmas) ja meg előtte a Barátok közt. Már amennyit láttam belőle. Na szóval ezeket bamultam, miközben írtam, + a gyerkőcök is itt szaladgáltak még.

Szóval, nagyon szűken kell mérnem a 8-8 g-ot és dkg-ot, mert ezt a kenyeret ídőzítve szoktam sütni reggelre, és ha már 1g-vel több az élesztő, akkor már felragad az ablakara, és nem lesz teteje a kenyérkémnek.Most ha veszek ki a kovászból, és újraetetem, akkor majd csak holnap tehetem hűtőbe, miután aktivizálódik ugye?


ILDIKO Előzmény | 2006.10.18. 22:11 - #10222

Szia MARGITOM!

Hat cinikek nemcsak a haztartasban talalsz hiaba papolnak a fonokok es az uzletek hogy eger mentes.Mindig akad es van is. Itt sulyos penzbirsagot kap az uzlet hogyha bejelentik. Nevetseges egyreszt mert MINDEN elelmiszeruzletben megtalalhato!!!!

Itt meg un. ragaszto papirokat is leraknak az uzletbe estere es a cinikek raragadnak, a raktarosok meg reggel ha akad rajt akkor csak 1 fele keppen megy, agyonutod. Itt meg az allatvedok jelentgetnek fel. Hidd el a legjobb megoldas minel kevesebb alkalmat adni a cinikenek a bekoltozeshez"es a csaladalapitas eselyeihez. Elelmiszert joool elzarni tole es meg a morzsakat is.Dehat ez Hollandia is!. A 20kg-os sajtokat ki a csuda tudja mindennap egy zart helyre elgorgetni? Az uzletunk egy idoben komolyan fontolgatta egy igazi TOM"berleset"a sok JERRY-vel szemben"Ez fustbement elgondolas mert az uzletben zaras utan vannak mozgaserzekelok betores ellen es a TOMIT is jelezni. Szoval?Hogy is van?...


EmMargit Előzmény | 2006.10.18. 21:59 - #10221

Szia Ildiko!

Az egértől én sem félek, de ezt jobb is, ha kertes házban megbeszéli magával az ember. Szinte minden ősszel akad egy-két hívatlan látogató, akit el kell kapni. Volt, hogy egy nagyobb dobozból egy befőttesüveg és egy alátolt papír segítségével szedtem ki az egeret 

Sajnálom, hogy megint fáj a fejed. Nem tudsz egy másik gyógymasszőrt találni? Az 5 hét az nagyon hosszú idő, ha ki kell várnod, míg visszaér a szabadságáról. Szerintem érdemes lenne folytatni a megkezdett kúrádat.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.18. 21:52 - #10220

Szia Szokimoki!

Most sem jó, de azért már boldogulok   
8 g az élesztő, és 8 dkg a kovász, gondolom. Ez így jó a 60 dkg liszthez és így jó a hűtőből elővett kovász is. A 60 dkg liszthez 8-10 g élesztőt szoktam tenni, mikor, hogy sikerül. Még az 1 dkg sem nagyon sok, főleg, hogy igyekszem hűvösen tartani a tésztámat dagasztás közben.

Örülök, hogy élénk már a kisfiad, ez tényleg a jobbulás jele. Annál nincs is borzasztóbb, amikor csendben, elesetten gubbaszt egy kisgyerek.

További szép estét és jobbulást a kicsinek, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.10.18. 21:50 - #10219

Szia SZOKIMOKI!

Hat en egy "nagyobb"fajta Amerikai ceg/ uzleteben dolgozok mint elado.Itt elelmiszertol-tortakig, ruha, piperecikk-elektr-ka stb van.EZ a dolog fent tortent a mi kantinunkba-ebedlo.Itt vannak a szekrenyeink is.Egerfogok, specialis is van mergekkel is stb.Az eger gyoz mindig.

En is szeretnek gyors javulast-gyogyulast kivanni a kisfiad kezehez! En is ateltem 1x a kislanyommal annak idejen es a szajat is kellett a masik alkalommal varrni. A korhazat megcsak kivulrol lassa mindenki! --Itt is!


szokimoki Előzmény | 2006.10.18. 21:41 - #10218

Sziasztok!

Ildikó! Nagyon aranyos a történet az egérkével! Hol is dolgozol? Biztos, hogy kell lenni ott egérkének? 

Köszönöm az együttérzéseteket.A kisfiam ujja már jól van, tegnap nagyon sírt, de a kórházban már jól viselte a röntgent és a várakozást. Ma még mondta, hogy fáj, de ez már nem volt akadálya a szokásos elevenségnek. De inkább ilyen legyen, mint beteg!

Margitka! Bocsi, 8g akart lenni, mint a kovász is. Ez a te recepted, a kovászos gépi fehérkenyér.


ILDIKO Előzmény | 2006.10.18. 21:40 - #10217

Szia MAJORKAJ!

Hat nem felek en a cinikektol, csakha hirtelen varatlanul er meglepetes szeruen az eledbukkanasuk"amire nem szamitottal csak azaert ïjednek"meg. Amugy nekunk meg a cica mellett van meg egy orosz torpe horcsogunk is. A cica es a porci naaagy baratok!-persze uvegen " keresztul.

A kollegakat meg latnotok kellett volna csak!!!Meg itthon is ezen nevettem.Valaki ijedtsegeben milyen magasra tud ugrani!!!/asztal!/


majorkaj Előzmény | 2006.10.18. 21:40 - #10216

Masala ! Sajnos kuka a vége a mai sütésemnek. Egy tömör massza az egész. Ehetetlen. Úgyhogy oda a holnap reggeli piriítós. Na megyek és veszek ki a fagyasztóból kenyeret. Ilyet még "tanuló" koromban sem sütöttem. Talán még nem is dobtam ki eddig kenyeret.

[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU