E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.10.23. 19:10 - #10355

Szegény Margitkám! Mindig van valami probléma, amit meg kell oldania az anyai szívnek! Hát nem semmi, ami történt veletek! Jobbulást kívánok! És a vírusos pékecskének is! Én is átestem rajta, mint Pista bácsi a gereblyén. Már be is szedtem az antibiotikumot, ezért aztán most hasmenés ellen kezelem magam. Nem sokára talán vakarózni fogok? A vírusom egyébként már meghalt, tehát a foglalkozás elérte célját, csak hát az utóhatások!! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.10.23. 18:43 - #10354

Szia Tigress! Most kezdtem visszaolvasni, és megakadtam a lekvár főzésnél. Hát én kipróbáltam, nem volt rossz! De: Nagyon kevés fér az üstbe, és nagyon sokáig kell főzni. Amikor a Knorr-ral csinálom, ehhez képest pillanatok alatt elkészülök. Szóval én inkább a sütési funkciókat használom. Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.10.23. 18:43 - #10353

Szia Bezsa !

A Rusztikus zsömlecipóban 15 dkg rozskovász és 3 dkg élesztő van !!!!


Limara Előzmény | 2006.10.23. 18:41 - #10352

Szia Rózsakvarc! A kenyeret gondolom jénaiban sütöd, de a tepsire mit teszel tetőnek? Alufóliát? Azt szorosan zárod le? És hány percig sütöd a zsemlét tető alatt? Előre is köszi, üdv

bezsa Előzmény | 2006.10.23. 18:40 - #10351

Szia Gabo! A rusztikusba csak élesztő van. Nincs kovász. Rajta Te is kezd el.

gabo Előzmény | 2006.10.23. 16:49 - #10350

A recepteket beirom ha valakit érdekel.Bocsika,de ez lemeareadt

gabo Előzmény | 2006.10.23. 16:48 - #10349

Sziasztok!

Nagyon szépeket sütöttetek.Irigykedem a rusztikus zsemlékre,mivel ilyet nem tudok sütni,mivel abba kovász kell.Ez az amibe nem merek belefogni.

Rozsakvarc!Olvasom hogy sütöd Te a kenyeredet.Érdekes,kifogom próbálni,mivel még nekem sem sikerült cserepesre.Egy kérdés.Forrón is könnyen kiemeled a kenyeret,zsemlét?milyen formát használsz?Jénai edényt?

Megsütöttem a sonkás-sajtos csigát nagyon finom lett,csak egy a baj már nincs belőle.Margitka képeket küldöm a hétvégi édességről,és még egy régebbiről is.

Jó pihenést!


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.23. 16:21 - #10348

Sziasztok!

Először is bocsánatot szeretnék kérni, hogy a kérdéseitekre csak most válaszok.  Ebben a vényasszonyos őszben teljesen be voltam havazva az elmúlt héten.

1./Hogy mi a titka a cserepesedésnek, azt nem tudom. De nekem mindig cserepesek szoktak lenni a kenyereim és a zsömléim. Azt viszont megfigyeltem, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült zsömlék és kenyerek nem lesznek nekem annyira cserepesek.

Leírom, hogy én hogyan szoktam sütni a kenyereimet és zsömléimet, hátha valaki közületek a leírásom és a saját tapasztalatai  alapján meg tudja fejteni a cserepesedés titkát.

2./ Én másképp sütöm a kenyereimet és zsömléimet mint ahogyan Ti. Egy mély edénybe teszem a kenyeret és tetővel együtt sütöm kb. 30 percig. Utána a félig megsült kenyeret átteszem egy tepsire és így fejezem be sütést. Így járok el a zsömlékkel is, csak azokat laposabb tepsibe teszem, és kb. 15 perc után veszem le róla a tetőt, és sütöm tovább.  Mikor kiveszem a sütőből a kenyeret, hallani lehet, hogy pattog a héja. A sütőből való kivétel után kb. 20 perc múlva kezdődik el a cserepesedés a kenyereken és zsömléken.

Nekem ez a sütési mód vált be. Én korábban hiába tettem kis edénybe, nagy edénybe, sőt tepsibe vizet, nekem mindig vacak kenyerem lett. Zacskóban való sütéssel is próbálkoztam, de én ebben sem tudtam ehető kenyeret sütni. Midig sűrű, tömör kenyér lett belőle. A Ti zacskóban sült kenyereitek viszont olyan szépek.

A zsömle egyébként Margitka fehér kenyér alapreceptje szerint készült, csak zsömlének formázva. Nagyon finom volt.

Küldök Margitkának a tegnapi zsömléimről képet. Ez a zsömle is Margitka recept. Zsömle néven szerepel a receptesben. Annyit változtattam rajta, hogy egy picit több élesztőt tettem bele (korábban ezt tanácsolta), hogy ne legyen olyan tömör.  Igazi finom laza zsömike született ebből a receptből is.

Ha esetleg nem érthető, amit leírtam, nyugodtan kérdezzetek, itt leszek.

Most kezdem visszaolvasni az elmúlt hetet. Csak úgy bele-bele nézegettem a hozzászólásokba, hát fantasztikus dolgokat sütögettetek. Gratulálok mindenkinek a sütéséhez.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett a válaszom.

Kellemes délutánt és szép estét kívánok Nektek. Rózsakvarc

 

 

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.10.23. 15:23 - #10347

Szia Superkeri!

Köszönöm a válaszodat. Megfontolom még a dolgot, lehet, hogy még tovább csökkentem a cukrot és úgy megsütöm, mert amúgy tetszene a recept. Ha mégsem, akkor marad az eredeti terv szerinti madártej, aminek vaníliapudingból készül az alapja.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.23. 15:20 - #10346

Sziasztok!

Nos, végre megérkeztem én is. Mára letelt a munka, következik az itthoni

Foka/Ildi! Üdvözöllek, örülök, hogy jelenetkeztél, remélem kapsz segítséget. Lehet, hogy még egy-két alkalommal érdemes a felhívásodat beírni, mert van néhány "hiányzónk" a napokban.

Tigress! Üdvözöllek az oldalon.
A kenyérsütőgépen is - akárcsak a mosógépen - kialakul, hogy melyik program felel meg az embernek, a többit szinte sose használja. Én csak a tészta és a  sütés programot használom, de azért nem ez az igazán jellemző. Általában az alap vagy fehérkenyérprogram szokott a leggyakrabban használt lenni és talán az édeskenyér vagy kalácsprogram. A legjelentősebb különbség a programok között a végső kelesztési időben szokott lenni, ezt azonban az ember maga is tudja szabályozni, ha korábban vagy később indítja a sütést, a csak sütés programmal.
A lekvérfőző program használható, de nagyon kevés fér egyszerre az üstbe. Én egyszer kipróbáltam, de maradok a nagy fazekamnál, ha már nekiállok összekenni a konyhát.
Remélem még más is megírja a tapasztalatait a programokkal kapcsolatban.
Ha bármiben tudunk segíteni, kérdezzél bátran bármennyit, nagyon szívesen segítünk.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.10.23. 15:12 - #10345

    Margitka! Én is csak 15 dkg cukrot tettem, még így is jó édes. Nem tudom a méznek van-e jelentősége, szerintem el is hagyható, én hozzátettem. Nagyon hamar sül, figyelni kell!

ILDIKO Előzmény | 2006.10.23. 10:47 - #10344

Sziasztok lanyok!

Napocskat sutottem es zoldbabfozelek lesz ma es holnap. Hogy micsoda fura mini betukkel vannak az irasok. Nemelyik. Biztosan a portal zavaratol mert nekem is volt gondom eleg tegnap. No, most megyek gyorsan vasalni aztan indulas a munka.


Tigress Előzmény | 2006.10.22. 22:22 - #10343

Sziasztok! Még nagyon kezdő vagyok kenyérsütés témában. Volt már egész jó kenyerem, de borzasztó is. A kérdésem a következő: mindig a normál programot használjátok sütésre? Ha nem, mikor kapcsoljátok be pl a teljes kiőrlésű vagy a szendvics programot? Ezek mikor/mire jók? És például a lekvárkészítést próbáltátok-e már géppel? Bocsi, hogy így rátok zúdítottam a kéréseimet.

ILDIKO Előzmény | 2006.10.22. 22:12 - #10342

Lanyok koltoztetnek, holnap talalkozunk ujra. Jo ejt mindenkinek. Szep almokat!

Foka Előzmény | 2006.10.22. 22:12 - #10341

Kedves Fórumozó kenyérsütők!

Mint Margit előre jelezte, febukkantam a fura kérésemmel. Jantász Ildikó vagyok, az ELTE-BTK néprajz szakára írom a szakdolgozatomat, melynek témája a mai házi kenyérsütési szokások - főleg Budapesten. Ha van valaki, akinek lenne kedve és ideje egy kicsit személyesen beszélgetni velem erről, kérem írjon nekem! (Semmi kitétel nincs az adatközlőimmel szemben, csak hogy rendszeresen süssenek kenyeret és Budapestiek legyenek. A helyi korlátozásra csak azért van szükségem, mert nem tudom feltérképezni az egész országot, valahol határt kellett szabni, sajnos.) A segítségeteket előre is nagyon köszönöm! A címem: jantasz.ildiko@t-online.hu

 


ILDIKO Előzmény | 2006.10.22. 22:09 - #10340

Azt akartam irni, hogy kozeleg a Karacsony az unnepek, nalunk mindig ilyenkor szokott az osszes elektr. dolgok kozul legtobb tonkremenni.Ti hogyvagytok ezzel?

ILDIKO Előzmény | 2006.10.22. 22:04 - #10339

Szioka! Hat itt kell irnom mert a tarsalgo megint megbolondult. Ez a hozzaszolas sem fog sikerulni szerintem mert minden betu mini , aminek az a vege hogy ures lesz az oldal mert eltunik minden iromanyom!Elsem kuldi, mert azt irja ki hogy ures a hozzaszolo ablak.

ILDIKO Előzmény | 2006.10.22. 21:45 - #10338

Sziasztok lanyok!

Kozben megint kilakoltatas volt a computer elol, azert nemtudtam valaszolni. Nagyon koszonom a segitsegteket a recivel kapcsolatban. TI ratok mindig szamithatok!

Superkeri, en meg Eeeeletembesem hallottam hogy egy szerelo rak penzt az en zsebembe! Ez csak vicc, mi?  Orulok hogy nemlett nagyobb baja a hutodnek, mert a szerelok inkabb legatyasitanak mint adnak. Bocsi! EZ az en tapasztalatom csak.

Nagyon szepeket sutikeztetek. Nemgyozom kapkodni a szembogyoimat"!  A Nutellaskanak csak 1/4-e van mar meg, mert mindenki rajar-t. A muffinnek is mar fucci!. Hat hiaba, itt edesszajuak laknak.  Ma igazabol egy kicsit lustalkodtam.A vasalasbol nem lett semmi. Majd holnap De. Holnap 13.00/21.00-ig dolgozok. De .   fozes vasalas es mosas van a listan.

Kar hogymar tobbetek csucsikazik! Jo lett volna egy kicsit beszelgetni.Habar mindjart ugyis kileszek ujra "telepitve".

Mi ujsag veletek? Hogy vagytok? Rabinom, regen hallottalak, orulok hogy ujra ittvagy koztunk. Ki tud a mi Nellynkrol is?

 


EmMargit Előzmény | 2006.10.22. 21:38 - #10337

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy él a kovászod. Hagyjad kint amíg teljesen leáll a pezsgése, ez most már napokba is tarthat.

A kenyérkédhez gratulálok, remélem a sütid is lassan megadja magát és megpuhul. Szerintem még nem késő neki, bár én nem nagyon szoktam sütit sütni.

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.10.22. 21:31 - #10336

Sziasztok Lányok!  

Először is gratulálok mindenkinek, gyönyörűeket sütöttetek.Esküszöm, én is kedvet kaptam a rusztikus zsömlecipókhoz.Na majd a jövő héten kipróbálom. A tegnap este csinált mézes francia krémes sütikémet még mindig nem  tudom szeletelni. Meddig puhul egy ilyen mézes lap? Olyan finom a krémje, meg a mézes lap is, már azt hittem, hog yma du.-ra tudom szeletelni, de nem. A kovászom jelentem él, de az illata most sem a régi. ma sütöttem vele délelőtt egy fehértönklyös kenyeret, tk tönkölykovásszal, nekem nagyon ízlett.De átetettem a kovászt fehér liszttel, hogy hamarabb beinduljon, bár beindult a tk.liszttel is, igaz kellett neki a 24 óra.

Szép estét mindenkinek!


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU