E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.10.24. 02:22 - #10375

Sziasztok!

Végignéztem a TV-ben a Kossuth L. utca - Erzsébet híd környéki rendőri akciót. Szerencsére nem volt véres vége. Remélem holnaptól megint csendesednek majd a kedélyek és nem kerül már sor hasonlóakra.

Békés, szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.24. 00:01 - #10374

Sziasztok!

Gabo képeit is hozom, nagyon szépeket sütött ő is:

sonkás, sajtos csiga sonkás, sajtos csiga készen

                    Kati szelet csíkos süti

Köszönöm a képeket Gabo és gratulálok, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.10.23. 23:53 - #10373

Sziasztok! Hétvégén megcsináltam Joli burgonyapelyhes kenyerét és nagyon finom lett. Valamint megcsináltam a cukkis muffint és ua. azt őzgerincben. (mivel az adag ennyire lett elég) nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.
Kenyérke találtam neked egy pár tökös receptet, valamelyik nap beirom őket. Mindenkinek üdv. sokat gondolok rátok, nem hütlenkedem, csak....

Kartika Előzmény | 2006.10.23. 23:44 - #10372

Szia Margitka! Jelelentkezm, meg vagyok! küldtem képeket.

EmMargit Előzmény | 2006.10.23. 23:35 - #10371

Sziasztok!

Hozom a képeket, amiket kaptunk:

Bezsa az Amarettoról és a mai grillezésükről küldött képet:

Amaretto nyárbúcsúztató grillezés nyárbúcsúztató grillezés

Rózsakvarc is küldött képeket, a leveléből is idézek röviden:

"...A hosszú hétvégén készült sütéseimről küldenék néhány fényképet. ...A zsömléim cserepesedéséről készítettem több képet...... Pénteken sütöttem mini kakakós csigákat az Ostoros rétes receptje alapján. Nagyon finomak lettek ezek az egy falatka csigák.....Nekem is sok tojásfehérje összegyűlt már a hűtőben, ezért sütöttem egy gyümölcskenyeret belőle. Kizárólag tojásfehérje, kevés cukor, liszt, és egy pici margarin van benne, és természetesen asztalt gyümölcsök. Ha valakit érdekel a recept és még nincs benne a receptesben, akkor szívesen beírom...."

 
 
                                            Mini kakaós csigák
 
 
Kartika süteményről és kenyérről küldött képeket:
 
 
Nagyon szépeket készített mindenki, gratulálok hozzá.
 
További szép estét és szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
 

EmMargit Előzmény | 2006.10.23. 21:11 - #10370

Szia Julika!

Tudod  Mindig írom, hogy sosem az órát, hanem a tésztát kell figyelni, vagy jelen esetben nem figyelni 
A tészta hőmérséklete és a külső hőmérséklet annyira befolyásolja a kelés sebességét, hogy azt nem lehet pontosan megadni, csak hozzávetőlegesen. Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a mai zsömléd is.
A formázása nem ördöngösség ám, bár tényleg nincs jelentősége. Egy darabból lapkát kell szétnyomni, akár csak kézzel és egy zsömlének formázott másik gombócot ebbe bele kell csomagolni. Nem nagyon szorosan, mert ekkor nem tud szétnyílni egyáltalán a sütésnél, csak éppen össze szoktam érinteni a széleit vagy a csücskeit, a lefelé kelesztésnél úgy is összekel egy kicsit. Amikor visszafordítom a tepsire és így teszem be sülni, akkor egy kicsit megnyílik és ez guszta lesz.
Előbb-utóbb szerintem biztos ki fogod próbálni és sikerülni is fog

További szép estét kívánok, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.10.23. 21:05 - #10369

Komáromi János: Jó éjszakát!

Az éj terítsen sátrat
reszkető álmod fölé
s fonjon meleg takarót
nyugtalan tested köré.

Szelíd csillagok
vigyázzanak rád,
suttogják helyettem
"Szebb és jobb éjszakát!"

 

rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.23. 20:52 - #10368

Szia Bezsa!

Nagyon ügyes vagy a rusztikus formázással. Én is meg fogom próbálni legközelebb. Legfeljebb, ha nem boldogulok vele, akkor csinálok egy pár darab óriás zsömlét, ahogy Majorkaj tanácsolta.


majorkaj Előzmény | 2006.10.23. 20:45 - #10367

Szia Rózsakvarc !

A kovászos-élesztős változatot készítem a rusztikusból.

Margikta ! Nekem meg hatalmasra keltek ma a rusztikusok, emrt én is a tv-t néztem és 30 perc helyett a tepsin 45 percet kelt, de úgy látom nem kelt túl.

Nelly ! Azért légyszi csak óvatosan, lassan, mert ha megerőlteted a kezed akkor hosszabb lesz a gyógyulás.


nelly52 Előzmény | 2006.10.23. 20:39 - #10366

Szuperkeri! Aranyos vagy, még nincs rendben a kezem, de ez nem zavar. Majd lassan helyrejön, sokat kellene pihentetnem, a háziorvos telefonon 3-4 hetet javasolt, de ha 4 napot tudtam szót fogadni, akkor sokat mondok. Ezért aztán igíekszem minden kis időt kihasználni, és vigyázni magamra. Aztán majd ha rendbe jöttem, elmondom. Addig meg szépen el leszek csendben. Tudod, a férfiak nem igazán tudják elfogani, hogy egy nő gyengélkedik. Ezért aztán állandóan éreztetik, hogy talán már nincs is semmi bajom, vagy miért hagyom el magam. Na, nem panaszkodom, az én gondom, de majd elmúlik. Addig meg figyelem a sikereket.Nelly

rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.23. 20:39 - #10365

Szia Majorkaj!

Köszönöm a tanácsot. Te az élesztős változatot csinálod vagy a kovászosat? Én már csak kovászos kenyérféléket sütök.Igaz mostanában kicsit meggyűlik a bajom a kovásszal, mert nem akar úgy mozogni, ahogy a nyáron megszoktam tőle.

 


EmMargit Előzmény | 2006.10.23. 20:38 - #10364

Sziasztok!

Itt agyok ám, csak néztem a TV-t és kesergek. Remélem hamarosan vége lesz a zavargásnak.

Látom a rusztikus zsömlecipó rejtélye megoldódott közben. Két változata van, egy csak élesztős és egy élesztős-kovászos. Akinek van kovásza vagy belevág, annak érdeems azt csinálni, aki nem mert még belefogni a kovászba, annak a csak élesztős változatot is jó szívvel ajánlom, azt is finom.

Szokimoki! Örülök, hogy finom lett a sütid, gratulálok!

Superkeri! Örülök, hogy bevált máshoz is a kalácscipó tésztája.

A képeket köszönettel hozom rövidesen. További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.10.23. 20:30 - #10363

Szia Bezsa ! Jaj, most, hogy Szokimoki írja, már eszembe jutott, hogy a rusztikusnak kétféle változata van. Én a csak élesztőset már el is felejtettem, emrt mindig a kovászos-élesztőst készítettem. Bocsi, még egyszer.

Gabo! Én is csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki a kovászos zsömlét, kenyeret. Teljesen más íze, állaga van. És nem ördöngősség a kovász készítése, etetése.


bezsa Előzmény | 2006.10.23. 20:29 - #10362

Mindjárt megnézem a kovászost is, mert lehet, hogy az lesz a követkető. A lányomnak is nagyon izlett kettőt el is vitt. A receptet is elkérte.

bezsa Előzmény | 2006.10.23. 20:28 - #10361

MAjorka én azt receptet találtam meg amiben nincs kovász. Ez az a recept:Rusztikus zsömlecipók (5 db 20 dkg körüli cipó lesz belőle) 60 dkg BL 80-as liszt (vagy 30 dkg BL 80-as + 10-10-10 dkg fehér és teljes kiőrlésű tönköly és teljes kiőrlésű búzaliszt) 2 dkg burgonyapehely 4 dkg élesztő 2,1 dl víz 2 dl tej 2 dkg margarin 1,5 kk só 1 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1,5 kk sikér A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd fél órát kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, hosszúkásra formázzuk és 10 percet kelesztjük. Ezután 10 felé vágjuk és kicsit hosszúkás zsömléket formázunk belőle. 5 db-ot kézzel vagy sodrófával elnyújtjuk, úgy, hogy egy másik darab elférjen benne. Rátéve a másikat felhajtjuk a széleit, de nem baj ha rések maradnak a tészta szélei között. Addig igazgattam, amíg a hosszú oldal közepét egy kicsit egymásra tudtam húzni, ennek később lesz jelentősége. A felső részt, ahol a szélek vannak, lefordítjuk és egy vastagon lisztezett konyharuhára tesszük így. Kb. fél óra kelesztés után óvatosan felfordítjuk és egy tepsire tesszük, most a szélek kerülnek felülre. Előmelegített, gőzös sütőben sütöttem kb. fél órát. A visszafordítás és a sütés közben van jelentősége, hogy egy kicsit a széleket összehúztam, mert így nem nyílt szét teljesen.

majorkaj Előzmény | 2006.10.23. 20:27 - #10360

Szia Rózsakvarc !

Én sima zsömle formát készítek a kovászos rusztikus tésztájából. Csak nagyobbakat mint egy zsömle. 5 db-ot csinálok belőle. MArgitka is írta, hogy nem a formája, hanem az íze az állaga fontos. Próbáld ki, nagyon fincsi.

 


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.23. 20:20 - #10359

Sziasztok!

Nem jénaiban sütöm a kenyeret. De szerintem megpróbálhatjátok abban is. Az edény, amiben a zsömléket sütöm, van teteje. A képeimnél megnézhetitek. Egyedül az a probléma vele, hogy csak 8 db zsömle fér bele. Így két adagban tudom  kisütni őket. Szerintem a tepsit nyugodtan letakarhatod fóliával, hogy jó gőz legyen benne.

Véleményem szerint igazából nincs jelentősége annak, hogy cserepes-e a kenyér vagy zsömle. A lényeg az, hogy finom legyen. És itt ezen az oldalon nagyon finom kenyér és zsömle recepteket találtam Margitkától és Tőletek. 

Azért én nem vagyok olyan nagy pékmester mint Ti. Még csak most tanulgatom a "szakmát" Tőletek.

Limara!

A zsömlét kb. 15 percig sütöm tetővel. De szerintem ez függ a sütőtől is. Nekem egy 18 éves gázsütőm van.

Ha kipróbálod, légyszíves írd meg a tapasztalatodat.  

Gabo!

Próbáld ki egyszer a kovászos kenyeret. Soha többé nem fogsz mást csinálni. Én is innen tanultam meg a kovászolás technikáját.

Én is szemezgetek a rusztikus zsömlecipóval. Lehet,hogy a következő kísérlet ez lesz. Csak én nem vagyok egy kreatív valaki, nekem a formázással fog szerintem meggyűlni a bajom. 

Rózsakvarc


szokimoki Előzmény | 2006.10.23. 20:09 - #10358

Sziasztok Lányok!

Jelentem, megpuhult a süteményem! És nagyon finom. Ez a mézes francia krémes. ha jól emlékszem Gabo is megsütötte már. Én az nlc-ről többek között ezt is régen szerettem volna már megsütni.Olyan , mint a boltokban árult francia krémes kinézetre.És valami isteni finom. Sajna nem fényképeztem le, mert a csokimáz nem jól sikerült, és nem szép felvágva, de az íze nagyon finom!Úgy látszik, hogy másfél nap kellett a puhuláshoz. Nem mertem a hűtőből kivenni puhulás céljából, mert féltem, hogy a tejszínes része megromlik. A kovászom , hálistennek él és virul, remélem , így is marad.

Szép estét mindenkinek!


majorkaj Előzmény | 2006.10.23. 19:34 - #10357

Szia Superkeri !

Igen megszerettük a rusztikust és nagyon egyszerű és gyorsabb az elkészítése, így szeretem is csinálni. És mivel lehet bele mindenféle lisztet tenni, így a tésztája sem mindig egyforma ízű. Ma pl.2 cipóból készített szendvicseket készítettem a kirándulásunkra.(Kertesbe írtam róla egy kicsit)


superkeri Előzmény | 2006.10.23. 19:30 - #10356

       Sziasztok!

 Margitka! A kalácscipó tésztájából túrós batyu készült(40 dkg lisztből), nagyon fincsi gyenge lett.

 Majorkaj! Úgy látom nagyon megszerettétek a rusztikust. Megyek előkészítem a kovászomat , lehet hogy nekünk is az készül holnap.

 Nelly! Látom sütöttél, ez azt jelenti, hogy már rendben van a kezed?


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU