E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.10.25. 17:52 - #10415

Szia Rózsakvarc!

Köszönöm a beszámolódat. Hát, szó, ami szó, nem sikerült meggyőzni a mikrós kovászolásról  
Kétségtelen, hogy ebben a hűvös időben jóval lassabban indul be a kovász, még a fűtött lakásban is. Én most etettem megg mindkét kovászomat és úgy számolom, hogy holnapután talán már tudok vele egy sokkovászos kenyeret sütni. A mai sütésemhez persze még kimentettem előtte a szükséges mennyiségeket.

Örülök, hogy elmesélted a képekkel kapcsolatban a várakozásodat. Mindig igyekszem minél hamarabb jelentkezni a képekkel, csak sajnos az időm......... Nem is folytatom

További szép napot kívánok, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.10.25. 17:41 - #10414

Sziasztok!

Nagyon finom lett a rusztikusom, nem is bírtam ki, és az egyiknek most majszolom a sarkát. Finom, laza, lágy bélzetű, ropogós héjjú lett. Végülis nem zsemlének, hanem hagyományos rusztikus formázás mellett maradtam, így nem cserepesedett ki, de nagyon szépen sült letakarva. Ami még számomra érdekes volt, hogy bár jó nagyra keltek, mikor a tepsibe tettem, sütés alatt még nőttek, összeértek mikor kivettem őket. Nekem sütés alatt már nem szoktak nőni a kenyereim, sőt néha úgy érzem, összemennek egy kicsit. Küldtem képeket Margitkának.

Én is úgy vagyok vele, mint te Rózsakvarc, alig várom a képeket, hogy mit sütöttek a péktársak, ha este nem bírom kivárni, reggel az az első, hogy megnézem

Masala! Mi is azt csináltuk délelőtt, rugdostuk a lehullott leveleket, jókat bohóckodtunk a kisfiammal. A mi utcánk tele van mindkét oldala, hatalmas platánokkal, már rendesen hullik a levele. Az éjszaka ráadásul jó kis szélvihar volt, reggel a kapunk előtt térdig ért a lehullott levél.  Most jöttem haza, már 5-6 helyen égetnek az utcában, jó kis bukéja van a levegőnek

Üdv


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.25. 16:54 - #10413

Sziasztok!

Margitka! A tegnapi kovászomnak azért hosszabb története van. Betettem a mikróba, de nagyon alacsony fokozatra, csak annyi időre, hogy meglangyosodjon. Mondanom sem kell, hogy délig meg sem moccant. Pedig jó kocsmaszagú volt a kovász. Mérges lettem és sütöttem megint egy sajtos bagettet. A bagett után még a langyos sütőbe is betettem, ahogy Limara tanácsolta. De semmi nem történt vele.   Délután kb. 4 órakor megetettem egy kicsit, és elmentem otthonról. 8 óra után értem haza, és meglepődve láttam, hogy egy kicsit mocorog a kovász.  Ma mikor hazaértem a munkából,  alig akartam hinni a szememnek, hogy teljesen aktív lett.

Most kel éppen a fehér kenyér kovásszal elnevezésű recepted alapján készült kenyér. Kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Majd jelentkezem vele. Még mikrózott kovászból én sem csináltam kenyeret. De lehet, hogy éppen itt az ideje valakinek ezt is kipróbálni. :?

Gyönyörű csigákat sütöttél.

Lehet, hogy most ki fogtok nevetni, de én minden este alig várom, hogy Margitka hozza a képeket, hogy ki milyen finomságokat készített. Ha már nem birom kivárni este, akkor még munkába menetel előtt még meg szoktam nézni.

 

 


Batka Előzmény | 2006.10.25. 16:39 - #10412

Superkeri, köszi. Én is nagyon szeretem az enyémet, nagyon megkönnyíti az ember dolgát a konyhában, ha a tűzhely megbízható, és mindig ugyanazt a teljesítményt hozza.

Batka Előzmény | 2006.10.25. 16:36 - #10411

Limara, ma megkóstoltam, és így egyáltalán nem édes, csak kakaóízű. Szóval ha nektek nem volt túl édes, nyugodtan hagyd meg az eredeti mennyiséget - mondom, nálam a krém is kicsit másmilyen, lehet, hogy az összetevők "kölcsönhatása" is számít.

Batka Előzmény | 2006.10.25. 16:34 - #10410

Csokimoki

EmMargit Előzmény | 2006.10.25. 16:30 - #10409

Sziasztok!

Szokimoki! Ildiko keresztelője nekem is tetszett
A hamburger sikerének örülök, majd hozom a képeket róla.

Limara! Kíváncsian várom a híreket a rusztikusról, remélem nálatok is sikeres lesz. A jó időnek én is nagyon örülök, remélem még le lehet nyírni a füvet a napokban.

Bezsa! Nekem van két vaslábosom, de sosem használtam semmire. Az is igaz, hogy sérült mindkettőnek a zománca, de már gyerekkoromban is az volt. Egyedül a lekvárfőzésnél szoktam ebbe állítani a befőttesüveget, hogy ne törjön el a nagy hőtől. Azt tanultam még az Anyukámtól, hogy a vaslábos elvezeti a hőt  Amióta a fagyasztóbe teszem a lekvárt, azóta erre sincs szükség.

Masala! Várom a Te zsömléidről is a híreket.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.25. 16:16 - #10408

Szia SznéIldikó!

Üdvözöllek az oldalon.
Sajnos a gépedről nincsen még leírásunk. Próbáld meg elmondani, hogy milyen a géped, hány program van rajta és ha végignyomkodod a programokat, akkor mennyi időt ír ki, melyik programhoz. Nagy valószínűséggel találunk majd ahhoz hasonló gépet és programokat, akkor már el tudod kezdeni a sütögetést. Várom jelentkezésed, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.25. 16:07 - #10407

Szia Limara!

Ez a mondat aranyos volt, hogy elkopott a lábad. Tényleg hihetetlenül jó idő van. Ilyen lehetne a szép, hosszú ősz! Imádom a lehullott, zörgő leveleket rugdosni és szaglászom az avar illatát.

Kíváncsi vagyok a zsömléidre, majd én is elmondom, hogy milyen volt, mert most dagasztja a gépem és én is le fogom takarni.

A szalalkáliról nekem is hasonló a véleményem, csak én a ló pis....hez hasonlítom, mert annak van ammónia szaga. Viszont a vele készült, tepsi hátán sütött, vékony tésztalapokat nagyon-nagyon szeretem.


Limara Előzmény | 2006.10.25. 15:00 - #10406

Sziasztok pékecskék!

A rusztikus láz rám is átragadt, épp most raktam be a tepsit a sütőbe. nem volt rozskovászom, ezért a liszt felét világos rozsliszttel kevertem. Elég szép nagyok lettek, kíváncsi vagyok milyen lesz. Rózsakvarc ötlete alapján letakartam a tepsit, remélem nem tettem vele rosszat Na, majd látjuk! Tegnap kuglófot sütöttem Margitka receptje alapján, bár az enyém nem lett olyan szép, nagyon finom volt, gondoltam, jó lesz ma uzsira a kisfiamnak, hát nem kellett neki, mert elárultam, hogy van benne egy kicsi kandírozott narancs és citrom.

Batka! Én sem szeretem a szalalkáli szagát, bár kicsit gondolkodóba ejtett, hogy mit értesz macskapisi szag alatt, de leesett, és jót nevettem rajta. Nekem nem volt túl édes a tészta, de majd én is kipróbálom kevesebb cukorral.

Bezsa! Vasedényben állítólag nagyon finom a töltöttkáposzta is!

Szia SznéIldikó! Üdv a csapatban, bátran állíthatom, jó társaságba csöppentél, biztosan tud valaki segíteni. Itt bal oldalon a rövid ismertetők között, vagy a fórumban nem nézted, hátha van a te gépedről is valami leírás?

Szia Masala! Mostanában én is sokat nézem a tv-t, engem is érdekel a mai politika, de sajnos meg kellett tapasztalnunk, hogy micsoda indulatok képesek elszabadulni. A hétvégi vendégeskedéskor bizony jókora veszekedés alakult ki, a családon belül, alig bírtam elsímítani a dolgokat, még mindig dühös vagyok, ha eszembe jut. Azóta tabu, csak azokkal beszélünk róla akik velünk egy nézeten vannak, egyébként inkább kerüljük a témát

Viszont a gyönyörű időnek együtt örülhetünk, ma egész délelőtt sétáltunk a kisfiammal, kb. 5 centivel lett rövidebb a lábam!

Legyen nagyon szép a napotok, üdv


bezsa Előzmény | 2006.10.25. 14:43 - #10405

Köszönöm. Én is úgy tudtam, hogy minimális zsiradék kell a használatánál és hogy nem ég le.

kenyerke Előzmény | 2006.10.25. 14:00 - #10404

Szia Bezsa!

Nekem van egy örökölt kétfülű nagy öntöttvas lábasom. Sokáig nem használtam, mert nem tudtam mit érdemes azzal a nehéz vasdarabbal csinálni. A párom egyből kisajátította magának s abban párol és süt mindent, amihez kevés zsíradék kell. A sülthalat, húsokat, panírozott tököt, padlizsánt, fasírtot, kolbászt, hurkát...

Vettem rá egy nagy fedőt. Legutóbb a káposztás tésztához én is abban pároltam a káposztát.


bezsa Előzmény | 2006.10.25. 13:03 - #10403

Sziasztok Pékinasok és Mesterek! Már kel a rusztikus kovászos változata. Nagyon felcsigáztatok vele. Ma lila hagymás, baconos tojás rántotta volt az ebéd. Már rég volt és vacsira nem akarok ilyen nehezet csinálni. Megjött a kupakcsomag. Köszönöm. Napokon belül leszállítom. Na ma én is majdnem megjártam. Szépen bekészítettem mindent az üstbe, le is ment az első dafasztás, de mivel az én gépemnél az 10 percig tart mindig újra indítom, hogy meg legyen a 20 perc. Aztán elkezdtem dolgozni. Egyszercsak hallom, hogy beindul a 2-ik dagasztás. Hát elfelejtettem kikapcsolni. Gyorsan megállítottam, aztán hagytam kelni a tésztát. Még jó, hogy sipol ez a masina. Kislányok kinek van vasedénye és mi a tapasztalata vele. Mit szokott benne csinálni?

szokimoki Előzmény | 2006.10.25. 11:47 - #10402

Sziasztok Lányok! 

Szia Batka!!Néha elég, ha csak egy pá-pá-t írsz, és akkor tudjuk, hogy megvagy! 

Én is szemezgetek a hartyányi krémes receptjével, de előbbre vettem a mézes franciakrémest, ami nagyon ízlett a férjemnek.meg a kinder buenót is régóta szeretném megcsinálni. Na majdcsak sort kerítek mindegyikre.

Tényleg jó, hogy ennyien és még többen írunk, a találkozó óta. Nekem (többek között) Enci is hiányzik! Régóta nem írt! Pedig, nagyon kedves volt, hogy segített nekem Piroskához eljuttatni a csokilencsét.

Ma  Margitka hamburger zsömléjét sütöttem meg, amit azért is szeretek, mert egy szupi finom egyszerű hambi husi recept is van hozzá mellékelve. Fényképek útban Margitkához róla.

De guszták ezek a csigák Margitka! Úgy szeretem ezeket a sonkás, füstölt sajttal leszórt dolgokat, de a család nem, ezért csak gyönyörködöm benne.

Ildikó! Te Csokivacsit keresztelted Csokimokivá? Olyan jót nevettem rajta, aranyos! 

Szép napot mindenkinek!


SzneIldiko Előzmény | 2006.10.25. 10:39 - #10401

Sziasztok!

Szeretettel köszöntök mindenkit, új tag vagyok és nagyon örülök, hogy rátok találtam. A segítségeteket szeretném kérni nemrég sikerült egy kenyérsütőgépre szerttennünk csak az a probléma, hogy nincs semmilyen leírásunk hozzá a márkája:Clartonic BBA 2605. előre is köszönök minden segítséget és további jó sütés főzést kívánok mindenkinek.

Szabóné Ildikó : e-mail. f.szabone@freemail.hu


EmMargit Előzmény | 2006.10.24. 23:51 - #10400

Sziasztok!

Megmutatom a sajtos, sonkás csigáimat és, ha már ennyi szó esett a mentett kenyereimről, akkor azokat is. Sok dicsekedni való nincs velük, de azért nem lett kidobós a tészta és a kenyér sem. A magasabb készült a Panában, ennek a tésztáját nem tudtam annyira keményre dagasztani, mint szerettem volna, így ez egy csöppet be is esett. A másik az Eltában sült, ez rettentő kemény tészta volt, ez egy kicsit látszik a kenyér formáján is.

sonkás, sajtos csiga sonkás, sajtos csiga sonkás, sajtos csiga mentett kenyerek

Közben kiderült, hogy kell is holnapra mindkét kenyér, így még lefagasztanom sem kell.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.24. 22:56 - #10399

Sziasztok!

Joli is küldött nagyon szép képeket. Fasírtos bucikat és muffinzsömlét sütött:

fasírtos bucik és muffinzsömlék fasírtos bucik és muffinzsömlék

Gratulálok Joli és köszönöm szépen a képeket, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.10.24. 22:51 - #10398

CSOKIKAM, bocsi az elirasert!!!/kisbetu vegett!/ Szia!

ILDIKO Előzmény | 2006.10.24. 22:50 - #10397

Sziasztok lanyok!

Jo estet mindenkinek! Nagyon szepeket es finomakat varazsoltatok megint "tunderkek"! MASALAM koszi neked is a toportyus recit. Meg halyat kell vennem es kisutom mert itt nemigen ismerik eme dolgokat. Emlekszem ra meg az iskolaban is adtak tizoraira ilyen kenyeret.Hmmm

MARGITOM, szegeny! Mar en is jartam igy mosogeppel v. kaveval. Neked meg atis kellett varazsolni. Milyen jo hogy Te tudtad a modjat hogy hogyan! En nalam landolt volna.

Szia BATKA! Udv ujra.  Hianyoltunk. NELLYM , hogy vagy? GABOM te is eltudod kapraztatni az embert.Megkaptad a remailemet? Vagy megint szamuzve vagy Te is a computer elol.

Csokimoki hogy Te is micsoda hmmmm-ket tudsz sutikezni. A kalacsod is nagyon szep!! Hetvegere majd en is osszedobok vmit.

Irok egy igen friss"/ma szereztem/receptet.


EmMargit Előzmény | 2006.10.24. 22:42 - #10396

Sziasztok!

Masala! Sósnak átalakítottam a receptet, itt találod ezt a változatot: Sajtos kifli és muffin vajas, levelestésztából

Batka! Csakhogy-csakhogy jelentkeztél! Nem is ér ilyen hosszú időre eltűnni! A bejelentkezés csak néhány másodpercet vesz igénybe, nem szabad ezzel spórolni
Egyelőre nem állítom vissza a társalgót, de most még azt sem tudom megmondani, hogy mi lesz az az égi jel, amire várok ezzel. Szerencsére jókor voltam, jó helyen, így nem sokan olvashatták az ominózus beírást, hamar eltűntettem. Sajnálom, hogy ilyen lépésre kényszerítettek, de betelt a pohár, nem hagyhatom, hogy ordenárévá váljék az oldalon bármi is.

Superkeri! Szépen süldögélnek a kenyérkéim, szerencsés lett a végkifejlet   Remélem a kalácskáid sikeresek és finomak lesznek.

További szép estét kívánok mindenkinek és jó éjszakát az aludni térőknek, üdv, Margit


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU