E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

SzneIldiko Előzmény | 2006.10.27. 15:04 - #10475

Köszi Limara megtaláltam üdv

EmMargit Előzmény | 2006.10.27. 14:58 - #10474

Szia Limara!

Nem emlékszem már pontosan, mert több részletben kellett csinálnom. Talán 2 kg körüli eper férhetett bele. Mindenesetre tudom, hogy még túl sokat is tettem, valahogy nem is forrt el rendesen. Azért jól sikerült, de nem biztos, hogy hagyományos módon el mertem volna tenni. A fagyasztóba így is jó volt.
Úgy gondolom, hogy max. az üst 2/3 részéig szabad lenni a gyümölcsnek, cukorral, mindennel együtt.

A pecsenylével készült kenyérféle tényleg nagyon finom, ki is szoktam használni a lehetőséget, ha van.

Még a kalácson töröm a fejem, hogy mi legyen, nem tudtam még eldönteni.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.10.27. 14:56 - #10473

Szia! A Mindmegettén van vagy 5 recept. Itt lent jobb oldalon a fórumozók kedvenc oldalai között megtalálod. Üdv

SzneIldiko Előzmény | 2006.10.27. 14:52 - #10472

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne nem tudtok e túrórudi receptet?

Köszönöm Üdv:Ildikó


Limara Előzmény | 2006.10.27. 14:44 - #10471

Szia Margitka!

Szívesen segítettem, én is nagyon sokat kaptam tőletek!

Lekvárt azért majd én is kipróbálom, mert ha más előnye nincs is, az biztos, hogy nagyon kényelmes módszer. Azt nem tudod, hogy mi az a nagyon kevés gyümölcs?

Pecsenyezsömle nagyon fincsi lehet, nekem most sül a 2. burg. kovászos kenyerem. Üdv


EmMargit Előzmény | 2006.10.27. 14:38 - #10470

Sziasztok!

Limara! Örülök és köszönöm, hogy Ildikónak megírtad a gépvével/gépeddel kapcsolatos tudnivalókat.

A lekvárfőzésről érdeklődtetek még. Lehet használni ezt a funkciót is, egyetlen hátránya, hogy nagyon kevés gyümölcs fér a gépbe egyszerre. Az arányok nyugodtan lehetnek a megszokottak, mint a hagyományos lekvárfőzésnél. Érdemes valami zselésítőanyagot-cukrot tenni a gépi lekvárba, mert ebben nem fő olyan intenzitással és annyi ideig, hogy besűrűsödjön. Én egyszer kipróbáltam, de végül maradtam a hagyományos lekvárfőzésnél.

Ma sütök megint pecsenyezsömlét (Szokimoki!!), mert van még bőven pecsenyelém és még valami kalácsfélét is csinálok. Majd beszámolok, hogy mit.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.10.27. 14:31 - #10469

Szia  Ildikó! Sajnos a lekvárfőzéssel nincs tapasztalatom, én a hagyományos módon szoktam lekvárt főzni. hirtelen nem is jut eszembe, hogy ki próbálta már ki. tegnap Nelly írt ide a lekvárfőzéssel kapcsolatban, azt nem olvastad? 10452-es hsz. Üdv

SzneIldiko Előzmény | 2006.10.27. 14:21 - #10468

Szia Limara!

Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást, valóban ahogy leírtad a mi gépünk is hasonlóan dolgozik és most már azt is tudom miért kelt túl az első kenyerünk, figyelni fogom hogy ne kelessze túl ezután. Különben úgy tudom a miénk előmelegít. Még ha tudnátok segíteni a lekvárfőzés érdekelne mert a lánykáink nagyon szeretik a lekváros kalácsot csak mostanában nem sok időm van a befőzéssel foglalkozni mert a kisfiúnk még csak négy hónapos.

Üdv:Ildikó 


krezigorl Előzmény | 2006.10.27. 13:45 - #10467

Szokimoki!

Tudnál nekem segíteni? Nekem is Moulinex gépem van. Nem tudom mi a különbség az 1 és a 6 progi között. Vagyis én mindig 1-en vagy 2-en sütöm a kenyeret (hagyományos kenyér). Gondolom a gabonakenyér az pl. rozs, vagy magos kenyér (2 progi). De a 6-on mit kell sütni? (=fehérkenyér progi, kb. 3 órás) És még egy utolsó kérdésem lenne: a 9-es program a csak sütés? Vagy ez nem tud olyat? A programtábla melegen tartásnak írja, de nem egyértelmű számomra, mivel a füzet 60 perc sütést és 60 perc melegentartást ír. De a 9-es összesen 60 percig tart. Vagyis...? Lehet, hogy csak túlbonyolítom??

Előre is köszi a segítséget!! Krezi 


krezigorl Előzmény | 2006.10.27. 13:34 - #10466

Sziasztok!

Jó régen jártam erre! Kicsit visszaolvastam. Mostanában mindenkire rájár a rúd?? De fel a fejjel! Lentről csak fölfele lehet menni!!! Néha vannak az ember életében rosszabb periodusok, de utána MINDIG JÓ DOLGOK KÖVETKEZNEK!!! És különben is, így jobban tudjuk értékelni a jót!

Látom más is érdeklődik a lekvárfőzés iránt. A gépben hogy kell? Csak belerekom a gyümit és a cukrot aztán bekapcsolom és kész? És milyen arányban?

Jobbulást a betegeknek és jókedvet mindenkinek!! Krezi


Limara Előzmény | 2006.10.27. 12:52 - #10465

Sziasztok!

SznéIldikó! Az én gépem ugyanezekkel a programokkal, ugyanezekkel az időkkel dolgozik. Hausmaister HM 1000 néven a kenyérsütőgépek rövid ismertetői között megtalálod a leírását. Batka nagyon jól leírt mindent, amit tudni kell róla. Egyébként itt a fórumon többen használjuk ezt a gépet, szívesen segítek, segítünk bármiben. Azt nem tudom, hogy a Te géped melegítéssel kezd, vagy rögtön elindul a dagasztás, ahogyan bekapcsolod. A mienk azonnal el kezd dagasztani, ezért én langyosítva szoktam beletenni a hozzávalókat, télen a lisztet is meglangyosítom egy kicsit, nyáron persze nem. Én kenyér sütéshez mindig csak az 1. programot használom, fél kiló liszthez a kisebb méretre állítom. Ha sütőben sütök, akkor a 8-as programot használom, ott 20 percig dagasztja a tésztát, utána keleszti. Ugyanitt szoktam a kalácsokat is sütni, az édes programot nem szoktam használni. Kalács sütéskor elindítom a 8-as programot, megvárom míg leáll a dagasztás, kiveszem a lapátot, ha épp van hangulatom, akkor formázom a tésztát ( közben nem kapcsolom ki a gépet), és visszateszem kelni. Itt figyelni szoktam, mert általában sok neki a 70 perc kelesztés, ha a tészta eléri az üst háromnegyedét, kétharmadát, akkor átkapcsolok sütésre, mert különben kijön a gépből a tészta.  Egyedüli hátránya a gépnek, hogy a csak sütés programon nem lehet színt választani, akkor világosra süt, kalácsnál ez elég, a kenyerek kicsit fakók szoktak ilyenkor maradni.  Nem tudom, mire vagy még kíváncsi, írd meg, ha tudok segítek!

Itt volt ma anyósom testvére, ő Svédországban él, annyira tetszett neki a kenyér, hogy meg kellett mutatnom neki, hogyan csinálom, ha haza megy vesz ő is egy gépet. Ma csinált nekünk királyrákot, még soha nem ettem, azt gondolom, hogy nem is fogok sokszor enni, nem az íze, hanem a költsége miatt. nagyon finom volt, thai chilimártást csinált hozzá.

Most megyek, bekészítek magunknak is egy kenyeret. A csomagolt kenyeret már én is nézegettem, nagyon guszta.

Jégkása! Picurnak gyors gyógyulást kívánok, szegényke jól megjárta. Szerencsére ők mindig gyorsabban túl teszik magukat rajta, minket sokkal jobban megvisel a sérülésük. 

Legyen szép a napotok, üdv


kenyerke Előzmény | 2006.10.27. 03:01 - #10464

Sziasztok!

Masala, csakugyan olyan kellemetlen szúrós szaga van a szalalkálinak.

Margit, az öntött vasból lévő edény nehezebben melegszik, de egyenletesen tárolja az alján a hőt. Nagyon jó a gáztüzhelyen sütéshez mert ezáltal a nagyrozsájú égő fölött is pirosra süti a sülteket. Nem hagy ki foltokat és nem ég vele oda az étel. A mai modern vastag fémaljú indukciós villanytűzhelyhez való edényekhez hasonló a hatásfoka.
A régi sparheltek teteje is öntött vasból volt. A gáztüzhelyekhez régebben öntött vasból készült alátéteket árultak. Nekem is van valahol. Régen, amikor még nem sütöttem kenyeret, graham lisztből készült egyszerű, frissfogyasztású lepénykéket szerettem sütni rajta. Ezeket a lepényeket most már ebben a nagy átmérőjű öntöttvas serpenyőben sütöm ugyanúgy, olaj nélkül.
Az öntött vasból készült edénynek nincsen máza, bevonata, kizsit zsírosan kell tartani, hogy ne rozsdásodjon. Egyébként is magába szívja a zsírt.

Szokimoki, köszönöm az együttérzésedet! Már nagyon várom, hogy ennek a fogászati tortúrának vége legyen. Való igaz, hogy az ember igazán akkor tudja csak az egészséget értékelni, ha már pár tortúrát megélt, túlélt.

Ildikó, köszönöm a cukorkás javaslatot. De a reggeli ébredést ezzel a szörnyű ízzel, még napokikg elviselni igen megpróbáltató. Na, nem baj, egy könnyű kávécskával vigasztalom most magam s máris jobb lesz.
Panaszkodjál csak nyugodtan, mert ötleteket adni, vagy valamilyen apropó kapcsán Rád gondolni csakis így lehet. Saját magamról tudom, hogy a jelenlegi munkahelyi leterhelségem ellen a szervezetem hogyan tiltakozik. Nálad, a leírásaid alapján hasonlókat vélek látni.
Mi a családban 4-en voltunk s mindenkinek meg volt a feladata, amit szó nélkül elvégezett, mert látta, hogy a többi is teszi a dolgát.
A jelenlegi háztartásomban is így van. Olyan nincs, hogy egyikünk pihen a másik meg lót-fut s ki se látszik a házimunkából.

Az NLC-n olvastam a napokban ezt a témát. Érdekes, hasznos dolgokat lehet olvasni.
Címe: Engedjük a férfit dolgozni
A családi munkamegosztásról.

Nyilván nagy családi átnevelésekről nem lehet szó, de a munkaigényes finomságokat meg lehet vonni időnként s bizonyos feltételekhez kötni. Mindjárt több időd lenne a fájós testrészek kúrálására, pihentetésére és a PC- pedig egyenesen felajánlanák, hogy az anyuka hadd merítsen csak ötleteket a sok finomsághoz, amiket ők megálmodnak.


EmMargit Előzmény | 2006.10.27. 00:16 - #10463

Szia SznéIldikó!

Köszönöm. Nagyon ismerős a programsor, szinte biztos vagyok benne, hogy van közülünk valakinek hasonló. Remélem olvas minket és ráismer a saját gépével való hasonlatosságra, de holnap megpróbálom én is megnézni a gépek között, hogy melyik lehet az.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


SzneIldiko Előzmény | 2006.10.26. 23:39 - #10462

Szia Margit!                                                       

Clatronic BBA - 2605

 

1:Normál kenyér   3:00

 

2.Fehér kenyér     3:50

 

3.Rozskenyér       3:40

 

4.Gyors sütés      1:40

 

5.Édes kenyér     2:55

 

6.Extra gyors 1.  0:58

 

7.Extra gyors 2.  0:58

 

8.Tészta             1:30

 

9.Lekvár            1:20

 

10.Kalács          2:50

 

11.Szendvics     3:00

 

12.Sütés            1:00

A gép egykaros, és van rajta két sütési fokozat továbbá a kenyér szinbeállítása 3 fázisban:Világos, közepes és sötét. Tésztatömeg és időbeállítás. Remélem minden fontos adatot leírtam, köszönöm szépen a segítségedet.

üdv:Ildikó


EmMargit Előzmény | 2006.10.26. 23:15 - #10461

Sziasztok!

Meghoztam a képeket, amiket ma kaptam, sajnos most nem sikerült korábban

Szokimoki gyönyörű pogácsa-kenyeret sütött:

                       Csomagolt kenyér

Bezsa a pizzatekercséről küldött képet, amiből már csak hírmondó maradt. Nem is csodálom   

                       Pizzatekercs

Jó sütögetést kívánok holnapra is mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.26. 22:23 - #10460

Szia Jégkása!

Szegény kisfiad.
Egyszer az én fiam is járt hasonlóan, neki a falba akadt bele a körme, mikor biciklizés közben elesett. Felszakadt a körme, de csak hosszú hónapok után jött le végleg. Addig kötözgettem és óvtam, hogy ne szakadjon tovább és a lenövő részeket óvatosan mindig levágtam. Mire teljesen elszabadult a sérült rész, addigra nagyrészt már kinőtt és majdnem végigért az új körömrész. Nem lesz egyszerű, mert hosszú ideig tart, de biztos Te is meg tudod nagyjából óvni neki.

Jobbulást kívánok mindannyiótoknak, Neked meg jó pihenést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.26. 22:18 - #10459

Sziasztok!

No, lerogytam és mesélek. A nyomtatót sikerült megvennem, a világ egyik végére kellett érte menni persze időre (de nagyon klasszat vettem és viszonylag elfogadható áron). Onnan a világ másik végére, szintén időre kellett menni a gyerekemmel a kórházba, ahonnan a férjem hazarohant, mert szintén időre be kellett futnia itthon. A gyerek kezét megnézték, gyógyul, de vissza kellett tenni a gipszet és kedden ismét menni kell. A férjem csak munka után tudott értünk jönni, így sok órát üldögéltünk a fiammal, de legalább jót beszélgettünk. Kedden megint csak ugyanígy jutunk be. Hát ennyi a mai nap története, egy gyors kenyeret azért még bedobtam a gépbe.

Szokimoki! A csomagolt kenyér a rusztikus ötlete alapján született, csak az nincs visszaforgatva. Kíváncsi vagyok a képre, rövidesesn hozom.

Nelly! Aranyos ez a szakszerű leírás   , kár, hogy  a program nem igazán használható. Örülök, hogy jelentkeztél.

Julika, Bezsa! Gratulálok a sütéseitekhez!

Ildiko! Gratulálok a szilikonos úsdonságaidhoz, sok örömet kívánok hozzájuk.

SznéIldiko! Ha már tudjátok használni a gépet, akkor jó, de akkor is a programok lefutási ideje és a neve kellene, ha tudni szeretnél valami részletesebbet a programokról. Akkor lehet valami hasonló gépet keresni.

Jégkása! Majd mesélj mi újság a férjeddel, remélem javulgat.

További szép estét és holnapra szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.10.26. 22:15 - #10458

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a jókkívánságokat.

Ildikó helyett küldök egy angyalkát

Ma sajnos Petikével is történt egy kis baleset,rolleleztek és ketten összeütköztek és a kisujjáról feljött a köröm, a doki néni azt mondta, lehet hogy majd le fog esni.Most be van kötve.Sütni nem sütöttem mert délután bealudtam nem bírom a koránkelést.

Kenyérke ezt neked találtam!

További szép estét jégkása


szokimoki Előzmény | 2006.10.26. 21:52 - #10457

Sziasztok!

Nagyon finom lett a csomagolt kenyér. Ma voltam a Rossmann-ban, egy barátnőmmel együtt kigyültek a pontjaink és levásároltuk. Láttam a 999 ft-os kuglóf sütőt is. De a,it nem láttam eddig és vettem, az a szilikonos muffinsütő. De nem a tepsi méretű, hanem egyenként, mint a  papírkapszlik.Vettem is belőle. 20db-os volt 1199-ért (-20%). Ezzel meglehet spórolni egy csomó muffinpapírt.

Szép estét mindenkinek!


majorkaj Előzmény | 2006.10.26. 20:50 - #10456

Sziasztok !

Ma voltam a LIDL-ben és kaptam végre avokádót. Igaz nem volt olcsó, de vettem 2 db-ot. Meg is csináltam vacsira és már jól be is faltuk pirítós kenyérrel. Köszönöm Lányok az ötletet és a receptet. Nagyon fincsi volt.

Most sül egy pöttyös kalács. Most úgy jártam mint régebben Nelly és Szokimoki. Miközben másodszor dagasztotta a gép Anyukámmal beszéltem telefonon. Persze a dagasztás végén rögtön nem tudtam kivenni a gépből a tésztát, így átmelegedett nagyon és nem nagyon maradt benne csoki pötty. De azért az íze így is benne van.


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU