E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2006.10.28. 21:05 - #10575

Sziasztok!

A birsalma sajtom, majd holnap v. holnapután bizonyít, amikor kiszedem a formákból. Évek óta csinálok, eddig mindég sikerült szerezni, de ha nem sikerülne, akkor vennék. Elég kiadós, lehet akár 1-2kg-ból is csinálni. Persze nem nálunk! Sajnos nagyon sok rohadt volt és csak belülről látszott. Ahová a fiam jár dolgozni egy kis zsebpénz kieg.-ért, onnan van. Innen volt a körte is. Nem kell a tulajnak.   Ez is olyan, mint a cukrozott narancshéj. Hozzátartozik az őszhöz, a télhez. Nem tudok belőle annyit csinálni, hogy megunják. Most újítottam és tettem bele darált narancshéjat  is a pirított dió mellé.

A múltkori cserepes zsömle örömöm mellett elfelejtettem elmesélni Nektek, hogy a GÉPem a hideglelést hozta rám. Amikor másodszor kezdte összekeverni a tésztát, fura hangot hallottam. Kinyitottam a gép tetejét és még hangosabb volt. Képzeljétek el, a tészta leszedte az egyik lapátot és kezdte beledagasztani magába. A lapát pedig karistolta az üst oldalát. Még jó, hogy ott voltam és nem tette tönkre az üstöt. Mi van, ha ezt éjjel csinálja?

Ti jártatok már így??? 


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 21:00 - #10574

Batka képzeld, a múlt hétvégén voltunk kirándulni Pécsett, vehettem volna ott :). Ami Pécsben nagyon tetszett, h jó kis sütödék vannak, ahol mindig meleg vmi péksüti. :)

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:57 - #10573

Marika, az ostorost én fél adagból a Plusos szilikonformába teszem (az szélesebb, mint Margité, mindjárt lemérem), abban tökéletes. Nem hiszem, hogy a szurkálás annyit számított neki, inkább a tésztavastagság meg az élesztő. A fonottnál a tetején a fonatok mentén jött kifelé a kakaó, és elég dekoratív lett a barna csíkoktól. Nekem nem folyt ki magából a formából a cucc, de ha az őzgerincben jó alakja lett, szerintem azt tésztástól tedd egy másik tepsibe, hogy abba folyjon. Egyébként sztem tényleg elég bele fele annyi élesztő. ... A plusos forma 22,5 x 12,5 x 6 cm (magasság).

eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:51 - #10572

Hű Batka, lehet hogy megoldottad a nagy probémámat! :) Lehet, h önszabályozós ez a sütő, mert mindig lejjebb alszik a láng, és én felveszem, azt hittem rossz :D, azt hiszem biztos ami biztos veszek egy ilyen hőmérőt. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! Majd a következő sütésnél, remélem a sikerekkel jelentkezhetek :)! Üdv

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:50 - #10571

Hűha, megnéztem a tálalhatot, és szerintem az kicsit túl van árazva. Én csak a környékemen lévő lelőhelyeket ismerem behatóan, talán más budapestiek tudnak segíteni. De mondom, Sőregiék nagyon kedvesek, ha nincs a honlapon, a boltban akkor is lehet, hogy van, ha nincs, megmondja, mikor lesz és mennyiért, és eldöntheted, kell-e, nem sértődnek meg, ha nem.

rabim Előzmény | 2006.10.28. 20:49 - #10570

Szia Batka! 

Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat! A szurkálás is fontos, igaz?  A tepsi mérete szintén. Mivel csak fél adagot sütöttem, egy hatalmas püspökkenyér formába tettem, 34X12 cm felülröl mérve.  A kelesztés elött kb. félig volt a forma. Szépen megkelt, betettem az elömelegitett sütöbe, közepesre vettem a höfokot. Kb. félidöben kezdett kifolyni a töltelék. Nem lett csunya ettöl, csak jo kis füst lett a kicsorgo kakaós létöl.  A kalács ettöl függetlenül fincsi volt. Végül is ebben a formában is süthetem legközelebb, csak alufóliával kibélelem , hogy egy csepp töltelék se csorduljon ki az edényböl. További szép estét, üdv. Marika

 


Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:46 - #10569

Milyen jó sokan vagyunk egyszerre! Eszti, ha pesti vagy, biztos van a Tálal6-ban http://www.talal6.hu/, de szerintem ilyet még az Ikeában is árulnak. Olyan 1500 Ft körül láttam utoljára itt Pécsett, a cukrász kis- és nagykerben (www.soregi.hu) . A második olyan hely, hogy ha felhívod a számukat, megkérdezed, ha megtetszik és az ára is kedvező, kérésre postázzák. A gázsütőnél számít csak, mert ha nem újabb fajta (önszabályozós), akkor idővel túlmelegedhet, vagyis nem annyi fokon megy, mint amit beállítottál neki.

masala Előzmény | 2006.10.28. 20:43 - #10568

Kedves Szuperkeri!

Kedves Tőled, hogy megosztod velünk az ünnepeteket. Ilyenkor egy kicsit kizökkenünk a mindennapokból és együtt örülünk azzal, aki ünnepel. Kívánok  még sok együtt töltött, szép és tartalmas évet. Sok szeretettel:

   

             

 

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:41 - #10567

Szia Eszti!

Az élesztőt elég rámorzsolni a többi hozzávalóra, nem kell a gépi dagasztáshoz felfuttatni. A hőmérővel kapcsolatban majd megvárjuk Batkát  , üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:37 - #10566

Szia Eszti!

Sok jó tanácsot kaptál és végül úgy gondolom, hogy jó döntére jutottál. Bármelyik receptben lecserélheted a tejet vízre, ez nem befolyásolja a mennyiségeket.
Porélesztőt én egyáltalán nem használok, pontosan azok miatt, amit Batka is írt.
A sütéssel meg óvatosabban bánjál (alacsonyabb hőfok és talán egy kicsit rövidebb ideig) és akkor szerintem nem lesz probléma  következő kísérleteddel. Majd mesélj róla!!

Sok sikert kívánok, üdv, Margit


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:35 - #10565

Batka, nem is tudtam, h van sütőhőmérő :), hol lehet kapni, és kb milyen árban? Erre az élesztőre az volt ráírva, h 50dkg liszthez, de azt hiszem akkor átállok a friss élesztőre. A friss élesztőt megfuttatva kell a gépbe rakni, vagy csak bele kell morzsolni? Köszi

EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:31 - #10564

Szia Rózsakvarc!

Még igazítottam   , üdv, Margit


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:29 - #10563

Szia Rozsakvarc! Igen, néztem itt is a receptet, csak egy kicsit sok mindenből áll, meg tej is van benne, és csak sima, vizes zsemlét szeretnék csinálni. De még fogok kísérletezgetni, azt hiszem legközelebb a Margit receptjét kipróbálom vízzel, talán úgy is jó lesz Köszi a bíztatást! :)

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:29 - #10562

szóval nem csináltaK sok mindent a tésztával. a frisset egyébként remekül lehet fagyasztani, az nagyjából mindig ugyanolyan minőségű.

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:28 - #10561

Eszti, szerintem először is vegyél egy sütőhőmérőt, mert egyáltalán nem is biztos, hogy az a 220 fok az annyi. A kőzsemléket használd fel levesbetétnek (zsemlekockának) valami krémlevesbe vagy rántott levesbe stb., vagy házi zsemlemorzsának. A kanálka cukor csak azért kell, hogy az élesztőnek legyen mibe "belekapaszkodnia" az erjesztés legelején. Nekem annak idején kizárólag a francia szárazélesztő jött be, a tesco gazdaságos, meg már nem is emlékszem, milyenek, azok nem csináltam sok mindent a tésztával. És mindegyik más mennyiségű friss élesztőnek felel meg! tehát ha az egyik fajtából 7 g kell, nem biztos, hogy a másikból is elég annyi, ez a tasakján rajta van.

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:25 - #10560

Marika, közben észrevettem, hogy írtad, fontad. Én a recepthez bemásolt megjegyzésem óta többször megsütöttem, és akkor már az eredeti recept szerint (sok élesztő), és mint írtam, máshol olvastam, hogy ez abban a szakácskönyvben vagy magazinban szereplő fotón is ki van repedve, ahonnan a recept származik. Szóval ez a normális. Ha vendégnek akarnád adni, akkor jobb a beigliforma, de a fonottban szerintem íz szempontjából jobb a kakaóelrendeződés.

A "likvid kristály polimer" (LCP) magyarabbul folyadékkristályos polimer, még magyarabbul kábé műgyanta, csak úgy sokkal kevésbé lehet különlegesnek eladni... Az biztos, hogy az előállítási költsége töredéke a hálózati árának, de legalább szép a formája. Na, nem akartam rosszmájúskodni, de ma (szombaton!) délután kopogott be sokadszorra a tévéügynök, aki már két éve nem hiszi el, hogy nem akarunk tévéelőfizetést.

rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.28. 20:19 - #10559

Sziasztok!

Margitka! Köszönöm szépen a segítséget, de még  igazíthasz rajta, most is túl nagy.

Szia Eszti28!

Ne keseredjél el. Néhány hete én is ugyanezzel a problémával kerestem meg Margitkát. Itt az oldalán nagyon finom zsömle, kifli, kenyér, kalács stb. recepteket találsz. Javaslom, hogy próbálkozzál előbb az itteni receptekkel. Én is így tettem és ma már a többi Lányhoz hasonlóan én is tudok zsömlét, kenyeret sütni.

Sok sikert kívánok az újabb zsömlékhez.

 


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:14 - #10558

Batka, köszönöm, legközelebb megpróbálom így. Margit: most vettem vmi liszt-mix-et. de nem ír a papírján sok konkrétumot. Nem teszek bele cukrot, úgy tudtam, h a por azért is jó, mert nem kell bele cukor, és viszonylag jól megkelt így is. egy pici vajat tettem bele. Én is gáz sütővel sütök, de mióta megvettük ezt a lakást, sütővel együtt (2 éve), sajnos azóta nem igazán tudom kiismerni ezt a sütőt. Kenyerekkel csak pár hónapja próbálkozom, és a gépbe megy is a dolog, de ez a sütés nem jön össze. És szerintetek tudok még kezdeni vmit ezekkel a kis "kő"zsemlékkel? Tegyem víz alá és aztán sütőbe? Vagy ez nagy hülyeség?

Limara Előzmény | 2006.10.28. 20:09 - #10557

Margitka! Eszti! Nekem villanysütőm van, én 200 fokon sütöm 8-10 percig, majd leveszem 180 fokra. Szerintem a szárazélesztő sem elég neki. Üdv

EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:07 - #10556

Szia Rózsakvarc!

Igazítottam egy kicsit a betűk méretén, üdv, Margit


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU