E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2006.10.28. 21:13 - #10577

Sziasztok! Hát, tudtam, hogy a tupper edények drágák, na de ennyire! Most találtam meg Rózsakvarc edényét, 20 000 Ft! Azt hiszem egyelőre nem baj, ha nem mindig cserepes a kenyerem!

Batka Előzmény | 2006.10.28. 21:11 - #10576

Na tessék, látod, már érdemes volt betérned ide :) Megtaláltam a Termékek között, bruttó ár: 1320 Forint, azt írja. Kép is van. Egy telefont biztos megér!

masala Előzmény | 2006.10.28. 21:05 - #10575

Sziasztok!

A birsalma sajtom, majd holnap v. holnapután bizonyít, amikor kiszedem a formákból. Évek óta csinálok, eddig mindég sikerült szerezni, de ha nem sikerülne, akkor vennék. Elég kiadós, lehet akár 1-2kg-ból is csinálni. Persze nem nálunk! Sajnos nagyon sok rohadt volt és csak belülről látszott. Ahová a fiam jár dolgozni egy kis zsebpénz kieg.-ért, onnan van. Innen volt a körte is. Nem kell a tulajnak.   Ez is olyan, mint a cukrozott narancshéj. Hozzátartozik az őszhöz, a télhez. Nem tudok belőle annyit csinálni, hogy megunják. Most újítottam és tettem bele darált narancshéjat  is a pirított dió mellé.

A múltkori cserepes zsömle örömöm mellett elfelejtettem elmesélni Nektek, hogy a GÉPem a hideglelést hozta rám. Amikor másodszor kezdte összekeverni a tésztát, fura hangot hallottam. Kinyitottam a gép tetejét és még hangosabb volt. Képzeljétek el, a tészta leszedte az egyik lapátot és kezdte beledagasztani magába. A lapát pedig karistolta az üst oldalát. Még jó, hogy ott voltam és nem tette tönkre az üstöt. Mi van, ha ezt éjjel csinálja?

Ti jártatok már így??? 


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 21:00 - #10574

Batka képzeld, a múlt hétvégén voltunk kirándulni Pécsett, vehettem volna ott :). Ami Pécsben nagyon tetszett, h jó kis sütödék vannak, ahol mindig meleg vmi péksüti. :)

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:57 - #10573

Marika, az ostorost én fél adagból a Plusos szilikonformába teszem (az szélesebb, mint Margité, mindjárt lemérem), abban tökéletes. Nem hiszem, hogy a szurkálás annyit számított neki, inkább a tésztavastagság meg az élesztő. A fonottnál a tetején a fonatok mentén jött kifelé a kakaó, és elég dekoratív lett a barna csíkoktól. Nekem nem folyt ki magából a formából a cucc, de ha az őzgerincben jó alakja lett, szerintem azt tésztástól tedd egy másik tepsibe, hogy abba folyjon. Egyébként sztem tényleg elég bele fele annyi élesztő. ... A plusos forma 22,5 x 12,5 x 6 cm (magasság).

eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:51 - #10572

Hű Batka, lehet hogy megoldottad a nagy probémámat! :) Lehet, h önszabályozós ez a sütő, mert mindig lejjebb alszik a láng, és én felveszem, azt hittem rossz :D, azt hiszem biztos ami biztos veszek egy ilyen hőmérőt. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! Majd a következő sütésnél, remélem a sikerekkel jelentkezhetek :)! Üdv

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:50 - #10571

Hűha, megnéztem a tálalhatot, és szerintem az kicsit túl van árazva. Én csak a környékemen lévő lelőhelyeket ismerem behatóan, talán más budapestiek tudnak segíteni. De mondom, Sőregiék nagyon kedvesek, ha nincs a honlapon, a boltban akkor is lehet, hogy van, ha nincs, megmondja, mikor lesz és mennyiért, és eldöntheted, kell-e, nem sértődnek meg, ha nem.

rabim Előzmény | 2006.10.28. 20:49 - #10570

Szia Batka! 

Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat! A szurkálás is fontos, igaz?  A tepsi mérete szintén. Mivel csak fél adagot sütöttem, egy hatalmas püspökkenyér formába tettem, 34X12 cm felülröl mérve.  A kelesztés elött kb. félig volt a forma. Szépen megkelt, betettem az elömelegitett sütöbe, közepesre vettem a höfokot. Kb. félidöben kezdett kifolyni a töltelék. Nem lett csunya ettöl, csak jo kis füst lett a kicsorgo kakaós létöl.  A kalács ettöl függetlenül fincsi volt. Végül is ebben a formában is süthetem legközelebb, csak alufóliával kibélelem , hogy egy csepp töltelék se csorduljon ki az edényböl. További szép estét, üdv. Marika

 


Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:46 - #10569

Milyen jó sokan vagyunk egyszerre! Eszti, ha pesti vagy, biztos van a Tálal6-ban http://www.talal6.hu/, de szerintem ilyet még az Ikeában is árulnak. Olyan 1500 Ft körül láttam utoljára itt Pécsett, a cukrász kis- és nagykerben (www.soregi.hu) . A második olyan hely, hogy ha felhívod a számukat, megkérdezed, ha megtetszik és az ára is kedvező, kérésre postázzák. A gázsütőnél számít csak, mert ha nem újabb fajta (önszabályozós), akkor idővel túlmelegedhet, vagyis nem annyi fokon megy, mint amit beállítottál neki.

masala Előzmény | 2006.10.28. 20:43 - #10568

Kedves Szuperkeri!

Kedves Tőled, hogy megosztod velünk az ünnepeteket. Ilyenkor egy kicsit kizökkenünk a mindennapokból és együtt örülünk azzal, aki ünnepel. Kívánok  még sok együtt töltött, szép és tartalmas évet. Sok szeretettel:

   

             

 

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:41 - #10567

Szia Eszti!

Az élesztőt elég rámorzsolni a többi hozzávalóra, nem kell a gépi dagasztáshoz felfuttatni. A hőmérővel kapcsolatban majd megvárjuk Batkát  , üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:37 - #10566

Szia Eszti!

Sok jó tanácsot kaptál és végül úgy gondolom, hogy jó döntére jutottál. Bármelyik receptben lecserélheted a tejet vízre, ez nem befolyásolja a mennyiségeket.
Porélesztőt én egyáltalán nem használok, pontosan azok miatt, amit Batka is írt.
A sütéssel meg óvatosabban bánjál (alacsonyabb hőfok és talán egy kicsit rövidebb ideig) és akkor szerintem nem lesz probléma  következő kísérleteddel. Majd mesélj róla!!

Sok sikert kívánok, üdv, Margit


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:35 - #10565

Batka, nem is tudtam, h van sütőhőmérő :), hol lehet kapni, és kb milyen árban? Erre az élesztőre az volt ráírva, h 50dkg liszthez, de azt hiszem akkor átállok a friss élesztőre. A friss élesztőt megfuttatva kell a gépbe rakni, vagy csak bele kell morzsolni? Köszi

EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:31 - #10564

Szia Rózsakvarc!

Még igazítottam   , üdv, Margit


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:29 - #10563

Szia Rozsakvarc! Igen, néztem itt is a receptet, csak egy kicsit sok mindenből áll, meg tej is van benne, és csak sima, vizes zsemlét szeretnék csinálni. De még fogok kísérletezgetni, azt hiszem legközelebb a Margit receptjét kipróbálom vízzel, talán úgy is jó lesz Köszi a bíztatást! :)

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:29 - #10562

szóval nem csináltaK sok mindent a tésztával. a frisset egyébként remekül lehet fagyasztani, az nagyjából mindig ugyanolyan minőségű.

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:28 - #10561

Eszti, szerintem először is vegyél egy sütőhőmérőt, mert egyáltalán nem is biztos, hogy az a 220 fok az annyi. A kőzsemléket használd fel levesbetétnek (zsemlekockának) valami krémlevesbe vagy rántott levesbe stb., vagy házi zsemlemorzsának. A kanálka cukor csak azért kell, hogy az élesztőnek legyen mibe "belekapaszkodnia" az erjesztés legelején. Nekem annak idején kizárólag a francia szárazélesztő jött be, a tesco gazdaságos, meg már nem is emlékszem, milyenek, azok nem csináltam sok mindent a tésztával. És mindegyik más mennyiségű friss élesztőnek felel meg! tehát ha az egyik fajtából 7 g kell, nem biztos, hogy a másikból is elég annyi, ez a tasakján rajta van.

Batka Előzmény | 2006.10.28. 20:25 - #10560

Marika, közben észrevettem, hogy írtad, fontad. Én a recepthez bemásolt megjegyzésem óta többször megsütöttem, és akkor már az eredeti recept szerint (sok élesztő), és mint írtam, máshol olvastam, hogy ez abban a szakácskönyvben vagy magazinban szereplő fotón is ki van repedve, ahonnan a recept származik. Szóval ez a normális. Ha vendégnek akarnád adni, akkor jobb a beigliforma, de a fonottban szerintem íz szempontjából jobb a kakaóelrendeződés.

A "likvid kristály polimer" (LCP) magyarabbul folyadékkristályos polimer, még magyarabbul kábé műgyanta, csak úgy sokkal kevésbé lehet különlegesnek eladni... Az biztos, hogy az előállítási költsége töredéke a hálózati árának, de legalább szép a formája. Na, nem akartam rosszmájúskodni, de ma (szombaton!) délután kopogott be sokadszorra a tévéügynök, aki már két éve nem hiszi el, hogy nem akarunk tévéelőfizetést.

rozsakvarc961 Előzmény | 2006.10.28. 20:19 - #10559

Sziasztok!

Margitka! Köszönöm szépen a segítséget, de még  igazíthasz rajta, most is túl nagy.

Szia Eszti28!

Ne keseredjél el. Néhány hete én is ugyanezzel a problémával kerestem meg Margitkát. Itt az oldalán nagyon finom zsömle, kifli, kenyér, kalács stb. recepteket találsz. Javaslom, hogy próbálkozzál előbb az itteni receptekkel. Én is így tettem és ma már a többi Lányhoz hasonlóan én is tudok zsömlét, kenyeret sütni.

Sok sikert kívánok az újabb zsömlékhez.

 


eszti28 Előzmény | 2006.10.28. 20:14 - #10558

Batka, köszönöm, legközelebb megpróbálom így. Margit: most vettem vmi liszt-mix-et. de nem ír a papírján sok konkrétumot. Nem teszek bele cukrot, úgy tudtam, h a por azért is jó, mert nem kell bele cukor, és viszonylag jól megkelt így is. egy pici vajat tettem bele. Én is gáz sütővel sütök, de mióta megvettük ezt a lakást, sütővel együtt (2 éve), sajnos azóta nem igazán tudom kiismerni ezt a sütőt. Kenyerekkel csak pár hónapja próbálkozom, és a gépbe megy is a dolog, de ez a sütés nem jön össze. És szerintetek tudok még kezdeni vmit ezekkel a kis "kő"zsemlékkel? Tegyem víz alá és aztán sütőbe? Vagy ez nagy hülyeség?

[Későbbi] [11117-11098] [11097-11078] [11077-11058] [11057-11038] [11037-11018] [11017-10998] [10997-10978] [10977-10958] [10957-10938] [10937-10918] [10917-10898] [10897-10878] [10877-10858] [10857-10838] [10837-10818] [10817-10798] [10797-10778] [10777-10758] [10757-10738] [10737-10718] [10717-10698] [10697-10678] [10677-10658] [10657-10638] [10637-10618] [10617-10598] [10597-10578] [10577-10558] [10557-10538] [10537-10518] [10517-10498] [10497-10478] [10477-10458] [10457-10438] [10437-10418] [10417-10398] [10397-10378] [10377-10358] [10357-10338] [10337-10318] [10317-10298] [10297-10278] [10277-10258] [10257-10238] [10237-10218] [10217-10198] [10197-10178] [10177-10158] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség