Szokimoki! Nagyon szívesen leírom a linzer receptet, de csak holnapra tudom ígérni. Otthon ugyanis szinte képtelenség géphez jutni. Csak itt az irodában sikerül. Még szerencse, hogy saját irodám van és itt senki nem zavar el! Most jut eszembe, hogy holnap munkaszüneti nap lesz!!! Azért igyekszem! Egyébként nagyon egyszerű és nagyon finom is. Sajnos képet nem tudok küldeni róla, mert a fényképezőnk olyan nagy felbontásban fényképez, hogy hatalmas a képek mérete. Én meg sajnos nem értek hozzá, hogy hogyan kell csökkenteni. Üdv. mindenkinek! Krezi
Kérhetnék tőled egy kis segítséget? A szüleimet szeretném "megfertőzni" egy kis kovászos sütéssel, de ők csak gépben sütik a kenyeret. Mindig 70 dkg fehérlisztből csinálják a kenyeret, és azt szeretném kérdezni, hogy 70 dkg liszthez mennyi vízet, kovászt, és élesztőt tegyenek? Más folyadék nincs a tésztába. És ugyanez a kérdésem lenne 50 dkg lisztből is, mert ami receptet én használok, az 60 dkg liszthez van, és annak mindig kimászik a teteje. Előre is köszönöm a segítségedet!
GABO, MASALA, megint remekeltetek! Nagyon gusztan neznek ki a sutmenyek! Hmmm mmm! A munkatarsaimnak is izlett a repas suti.Amikor megettek akkor mondtam meg hogy repas.Igencsak elkerekedett a szemuk. Sajnos ITT a lekvarral toltes AZ EGY KINSZENVEDES! Mertmindig kifolyik akahogy is jol toltos.Egy jo draga lekvart vettem pedig amirol azt hinned hogy masabb. Mondogattam is egy sort.Volt egy uj fajta: fuges. Azelsoket barackbol keszitettem ez kifolyt, a fuges jol sikerult.
Kuldjetek mar at a hires szilva lekvarbol.Az itteniek ha finomak is de Isten csapasa veluk toltenivalot sutni! Holnapra makaronit foztem.A vasalnivalo MontBlanom csaknem akar kozben apadni, mert mindig hozza szaporodik.Most lattam a Bp-i idojaras homerot.min 2-ig is lemehet. EZT nevezem.Itt meg meg egyenlore plussz 14-16C-ok ropkodnek!
Tenyleg jo kis reklamok vannak otthon. Sok es sokkalta tobb dolog mint itt.Csodalkoztok , mi? Pedig igy van.
Megyek csucsuba, legyetek jok es almodjatok Ti is szepeket.! /Ps: aremelesek es adozasok nelkul!/hihihi Puszika!
Az újonnan rendbehozatott, de még mindig meglehetősen rozoga vegyestüzelésű kazánt üzemeltük be. Hát van még mit javítani rajta, de próbának ez a mostani begyújtás jó. Így meglátjuk, hogy mit tud és ezt mennyi fával tudja. A gázkazánt szeretnénk kímélni amíg elég a gyengébb fűtés. A házat ezzel a két féle kazánnal vettük, de még a vegyestüzelésűt sose használtuk. Most a gázáremelés meghozta a hatását, állítólag rengetegen veszik elő a régi kazánjukat és nagyon sokan vesznek újonnan is. A fa ára viszont az egekbe kúszik fel . Mi most kaptunk olcsón bontott gerendát, ami ugyan nem keményfa, de ilyenkor még biztosan megteszi ez is.
Szia Szokimoki!
Olvastam, hogy Piroska mit keres és gondoltam, hogy elugrok a Plusba. Kocsiba be odaérek, hát mit látok az egy Penny úgy emlékeztem, hogy ott Plus van. Nem baj mert közben felfedeztem, hogy mellette nyilt egy Lidl. Egy-két apróságot bevásároltam.
Aztán összeszedtem az eszem, hogy hol van legközelebbi Plus és gyorsan elmentem oda. 2 db volt. Rá is csaptam azonnal, mert úgy gondoltam, ha Te is kapsz akkor majd elteszem karácsonyi ajándéknak. Most már örülük, hogy így döntöttem.
Szokimoki! Látom linzer recit keresel, kb. 2 hete sütöttünk egy fincsit. Még karácsonykor is megállná a helyét. Itt találod:Chili& Vanília : Narancskrémmel töltött linzerkarika. Nagyon finom, mi rögtön dupla adagot sütöttünk. Üdv
Szia!
Nem is igazán jó légkeverésessel sütni, én legakábbis ezt tapasztaltam. Amióta csak simán sütöm szine van a kenyeremnek. Én 200 fokon sütöm és akkor jó a kenyér a pékbácsi szerint is is ha kong az alja amikor megkopogtatod.
Sok sikert.
Olyan aranyosak vagytok, hogy így bíztattok!! Köszönöm!! Mindenképpen megpróbálom sütőben sütni a kenyeret, azt hiszem teszek alá egy kis vizet és úgy. Hány fokon kell sütni? És hány percig? Nekem sima elektromos sütőm van, légkeverés nélkül.
Hétvégén nagy sütésben voltam, mert búcsús vendégségbe mentünk Pilisre. Sütöttem sajtosrudat, gyümölcstortát és lekváros linzert. A linzernek volt a legnagyobb sikere. Ebből azt hiszem egy-két napon belül újra kell sütnöm... De nem baj, örülök neki!
Szuperkeri! Én is teljes szívemből gratulálok!!!, bár kicsit megkésve, de én hétvégén nem tudok géphez jutni. 22 év jóban-rosszban irígylésre méltó. Persze jó értelemben. Én is arra vágyom, hogy még jó sokáig "nyúzzuk" egymást. Bár mi még csak a tizediket tapossuk...
Sziasztok! Kb. egy hónapja kaptam egy Hauser BM-801 típusú gépet. Az első néhány gyengécske kísérlet után kaptam egy remek receptet is, és azóta mindig ezt sütöm - sikerrel. Ezen felbuzdulva vettünk Anyukámnak szülinapjára egy ránézésre teljesen hasonló gépet (az eladó állítása szerint ugyan annak a gyárnak a terméke, mint az enyém), Elta BA 123, és ma az én bevált receptemmel próbasütést végeztünk. Sajnos a végeredmény nagyon lehangoló lett: a kenyér egyáltalán nem akart pirulni, a program lejárta után még utánsütéssel próbálkoztunk, de a gép csak halvány jelét adta annak, hogy egyáltalán működik a sütő programja. Tapasztalt valaki hasonlót, esetleg ismeri valaki ezt a márkát, vagy máris vigyem vissza a boltba?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit