Kicsit elvesztem, vagyis nem nagyon sütögettem pedig itthon is voltam már péntektől, de valahogy nem volt kedvem. Ma sütöttem egy finom süteményt Meggyes-mákos a neve majd küldök róla fotót, ha kéritek akkor a recit majd beírom. Üdvözlöm az uj fórumozókat.
Margitka!
Nem semmi amiket sütöttél! Tervezem a kalácscipócskát megsütni, de nincs burg. pelyhem majd holnap veszek.
Nem tudom ki hogy van vele de én most valahogy olyan kedvetlen vagyok szinte semmihez sincs kedvem, lehet a rossz idő az oka!? Majdcsak tul lendülök rajta.
Sütöttem ám én is, de most képeket nem tudtam készíteni, mert mire felocsúdtam, addigra már nem volt mit fotózni! A kalács most nagyon hamar elfogyott, máskor szokott maradni a máglyarakásba / ill. a fagyasztóba /. A kenyerek is jól sikerültek és mivel ünnep is volt, itthon volt a kisebbik fiam is és hamar eltűntek a kenyerek. Sütöttem programozva is gépben, kovásszal, az is jó lett. Amikor ezt kérdeztem, akkor volt a G-portál karbantartása. Másnap Szokimoki válaszolt. Legalább megerősített, hogy nem gondoltam rosszat! Másnap még egyet sütöttem, szintén gépben és nem lett olyan szép, mint az éjszakai. Viszont a kukorica pehely nekem nagyon bevállt + 1-2 ek. burg. pehely. A mai kenyeremben is van 5dkg kukor. peh. és 1 púpozott ek. burg. peh. Ezektől nagyon finom, puha lesz a kenyér. A színén és az ízén semmit nem változtat.
A mai kenyértésztámból elloptam és sütöttem káposztás " papucsokat". A nyeszlettek vannak még meg, arról nem csinálok fotót. A káposztás tészta káposztáját kevertem össze krémsajttal és egy pici köménnyel. Korongok közepébe tettem és kettéhajtottam. Tojással lekentem és megsütöttem. Legközelebb fényképezek.
Elfelejtettem irni , hogy ok is adtak be nekem BAKLAVAT.Nagyon fincsi, foleg ha friss.Elkerem a recijuket es majd leforditom nektek is.Ok Jugoszlav-muszlimok, tehat kb a torok konyha ismerosei+a Balkan konyha.
ZsIKEM, koszi az infot! Sztem mindenhova bekoszontott igazan az osz.A gesztenyek amik iden kaphatok itt majdnem mind betegek! Belul peneszesek es meg a legszebbnel sem latod. Az aruk meg borsos.5.Euro/kg.Sokat elkellett dobnom a sultgesztenyeim kozul.
MARGITOM, a kekszike nagyon nyero lett nalunk.En most 1pohar tejfolt egy jo suru tejszinnel helyetesitettem, es a torokoknel kaptam bananos pudingport dupla adagut/zacsi.Ezt is csak ugy belekevertem fozes nelkul. Ez veszfel a nedvebol a tejfolnek es izt is ad hozza extra. A szomszedasszonynak is adtam megint be es a Lalikabol is, amit Parmezanos megkenessel bovitettem.Nagyon fincsi lett.
A vaterán olvastam, hogy a Berghoff indukciós főzőlap csak mágneslappal ellátott edénnyel működik. Ugye tudjátok! Én ugyan még nem sokat hallottam erről, de valaki megkérdezte az egyik hirdetőtől, hogy miért nem tud főzni rajta, és ezt válaszolták neki. Bocs, ha már nem mondtam újságot, csak hátha... Nelly
Én is készülök egy ideje a kekszest újra megcsinálni. Ma kedvet kaptam Ildikótól, így már az enyém is a hűtőben pihen. Most végre édesítőszerrel csináltam, legalább a sok cukor kalóriáját kispórolom belőle, ez is valami. Azért is álltam le vele a nyári sorozat után, mert nekünk nem szabad ennyi cukrot és kalóriát ennünk, mint ami ebben van. Így talán most egy kicsit diétásabb.
Igazság szerint szeretnék házi kekszet sütni. Nézelődtem is az Interneten egy időben, de nem is annyira egyszerű, mint az ember gondolná és az időm is elég kevés, amit kutakodásra tudok fordítani. Na, talán most, hogy újból előkerült a recept, új lendületet kap a kutatókedvem is
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Szia Ildikó! Itt is (Bp.) borongós volt az idő egész nap. Talán a déli órákban kicsit kivilágosodott, de most megint esik. Nincs olyan hideg, mint tegnap, de a nyirkosság kellemetlen. A szél is fúj. Rövid időre lent voltam, és bizony kétszer is kifordította az esernyőmet a szél.
Bundik! Megértem a nosztalgiádat. Én is imádok kint lenni. Csend, friss levegő, a természet közelsége felfrissíti a testet, lelket, agyat.
Meg szeretném kérdezni tőled, hogy a konyhád felújítása mekkora rumlival járt, és meddig tartott. Már egy éve is van, hogy én is azon gondolkodom, felfrissítem a konyhámat. Letöltöttem az IKEA konyhatervező programját, járkáltam különböző bútorboltokban, különféle elképzeléseim vannak, de rettenetesen félek az ezzel járó felfordulástól.
Néztem én is ezt az indukciós főzőlapot, láttam olyat, ahol kombinálva van a hagyományos kerámialappal, de nagyon rokonszenves ez az egylapos kivitel is. Ez olyasmi, mint régen egy rezsó, ugye?
Egy kicsit csendvan most.Hianyollak bennetek! Mi ujsag, mi tortent ma veletek? Milyen az ido otthon? Itt borongos rossz ido volt egesz nap, es huvos. Nemsokara megyek a Himalajat legalabb Badacsonyi heggye vasalni. EZ egy naaagy kluss""! Ezt itt igy mondjak.Eleg hosszu szorakoztato dolog.hihi
Bóbita! Üdvözöllek itt is. Örülök, hogy Szokimoki máris válaszolt és tudott segíteni. Várjuk az eredméyeidről is a híreket.
Szokimoki! Köszönöm
Bundik! Sajnálom szegény kenyérkédet. Legközelebb biztos nem hagyod ki a sütőpapírt
Egy szép új sütőre én is vágyom, ezt mintha már említettem volna. Azt szoktam mondani, hogy jó, ha vannak az embernek (eddig) beteljesületlen vágyai, így van mire várnia és lesz minek örülnie.
További szép napot mindenkinek, jó étvágyat az ebédhez, aki még nincs túl rajta és jó vendégeskedést a vendégségbe indulóknak, üdv, Margit
Indulás előtt írok egy gyorsat.Biztos, hogy fini lesz a lalid. majd írd meg az eredményt, kíváncsi vagyok. Szegény fejed! Hátha hoz a fizikósod magával Ausztráliából valami messziről jött energiát, amitől ripsz-ropsz meggyógyulsz! érdekes dolgok vannak a neten, de én most megfogadtam, hogy nem nézegetek semmiféle finomságot, mert fogyókúrába kezdek. Azt még nem tudom , hogy milyenbe, de akarok!Megyek!
Megsült a kenyérkém. Addig nagyon szépnek nézett ki, míg ki nem akartam borítani a formából. Csakhogy elfelejtettem kibélelni sütőpapírral, ezért darabokban, és az alja nélkül sikerült kibányászni. Tehát most nem küldök képet róla. Majd legközelebb. Viszont az íze csodálatos!
Kozben a konyhaban "fabrikaltam"a kekszesket. A LALIT egykicsit maskent keszitettem ma.A kefir helyett jo suru tejszinnel helyettesitettem, es a margarinhoz meg ext-ba reszelt parmezant adtam boven.Majd kiderul hogy mi sul ki.Most megin egy rossz idoszakom van.Hajnal ota tulajd.keppen mar fent vagyok mert a fejem ujra hordora dagadt a fejfajastol.A fizikosom 5 hetre Ausztraliaban udul.Jooo neki.Mi nagyon szeretjuk a lencset, foleg ha finom joo husos csulok is van bent.En csak a husit hasznositom.Nemszeretjuk a boket es az inakat enni, de ez nagyon fini izt ad es tartalmasabb lesz a leves v. a fozelek ha vele fozod. Keddre pulyka cicit vettem 105-os , DD-s meretben.hihi Sztem panirolom egy jo kis fuszeres pacolas utan es kisutom.
Nagyon szepeket sutikeztek ujra az utobbi idoben.Batrak vagytok a kovaszkaval is.Majd egyszer en is....Tegnap elkalandoztam a NET-en olvastam egy recit:Karamellas sult krumpli /serpenyos/ Furcsanak, de izginek tunik.Egyszer kiprobalom ezt is.Aztan elkalandoztam a csokis finomsagok receptjei kozott, mire rajottem hogy nem jo dolog ez mivel igencsak"nyalzol"tole!Szooval gondolatban otthagytam oket belekostolva.
Na megyek, mert a LALIkat kell igazgatnom majd jovok meg Puszika!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit