E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kenyerke Előzmény | 2006.11.07. 03:19 - #10895

Sziasztok!

Superkeri, sajnálom, hogy nem sikeredett olyan jól a hajdinalisztes kenyered, mert tudom mekkora élmény, amikor az embernek egy sikeres, fogához való s a család nagy megelégedésére is szolgáló kenyeret sikerül sütni. Nekem igazából az volt a jó, hogy semmire nem kellett annyira figyelni s mégis olyan szép lett mintha rajzoltam volna és az íze fennséges. Természetesen az ízek vitathatók. Én nagyon tudok lelkesedni ha valamilyen ízt  és állagot jól eltalálok. Évtizedekig megszenvedtem a bolti egyre *-abb kenyereket és zsömléket. Melyek kis pékségeknél frissen vásárolva még bosszantóbbak voltak. - Sok sikert és örömet kívánok a vendégfogadás alkalmából. Lesz időd bőven kitapasztalni a finomabbnál finomabb kenyerek sütését az idő során ha a kenyérpusztító utánpótlás még csak 20 hónapos.

Zsike, jó is egy kis pihenő után visszamenni dolgozni. Nekem ez a néhány nap csodákat művelt, pedig most buszoznom kellett. Jó dolog ha az ember a munkájában és a mindenkori körülményeiben megtalálja az örömét. El tudja fogadni azt, amit a sors számára tartogat, ugyanakkor az alakításában is tevékenyen részt vesz.
Mesélj arról a tökös csirkecombról! Hogy jutottál erre a gondolatra s hogyan csináltad a köretet?

Bundik, a formában sütött kenyerek nagy részét ki kell venni az utolsó percekre, hogy ropogós legyen. Viszont egy kellően kitapasztalt sütőnél, tepcinél és receptnél erre nincs szükség. Hagyományos piaci zománcos tepsiket használok. Nem használok bele semilyen sütőpapír. Újabban vékonyan kizsírozom disznózsírral. A kenyerek egyszerűen kipottyannak belőle. Egy műanyag lapátot a peremen belül egy lendülettel körül vezetek. Szinte sehol sem akad meg, aztán oldalra fordítva óvatosan kiborítom, hogy sehol még véletlenül se szakadjon meg a kenyér, de fejre sem eshet.

Az indukciós rezsoval vasárnap szó szerint elhajtottak, hogy azzal a gyártóval, akit én kinéztem nem foglalkoznak. Nem is bánom. Ha már kelletlenséget látok, akkor inkább más megoldás után nézek. Talán ma lesz időm vele foglalkozni.

Az indukciós főzőlapokon használható edényekkel kapcsolatosan itt találtam jó infókat:
http://www.chefkoch.de/

Ha a képre néztek és az adatokra, már az is sokat mond.

Tovább nézelődve itt érdemes megnézni az oldal alja felé lévő táblázatot.
http://www.chefkoch.de/magazin/artikel/267,24/berndes/Induktion.html

A különböző termékek felfűtési energiáját mutatja az egyes termékeknél és az energiafelhasználást 15 perces főzésnél.

Bundik, Neked könnyebb a helyzeted. Egységnyi vízzel csak odateszed az edényeket és az adatokat feljegyzed, hogy kiértékelhesd, melyik edényed érdemes továbbra is használni.
Nekem egyenlőre ezek a táblázatok, képek szolgálnak kellő infókat ahhoz, hogy a bazárokat otthon feleslegesen ne szaporítsam.

Itt van egy jó összehasonlító táblázat a különböző tűzhelyek teljesítményéről
http://www.chefkoch.de/magazin/artikel/365,1/berndes/Schnell-sicher-sparsam-und-umweltfreundlich.html

/ez sajnos nem kép, így nem tudom berakni/

Az az edény ideális és gazdaságos az indukciós tűzhelyen főzésnél, melynek az alja 100 %-osan felfekszik a felületre.
http://www.chefkoch.de/magazin/artikel/365,2/berndes/Die-Fakten-aus-dem-BERNDES-Labor.html


EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 23:53 - #10894

Szuper vagy Batka

Köszönöm szépen, tudtam, hogy számíthatok rád. Én is úgy gondoltam, hogy ha mást nem találok, akkor a szalalkálit + a szódabikarbónát fogom kipróbálni. Engem nem zavar a szalalkáli szaga sütés közben, legfeljebb kinyitom az ablakot.

A háztartási kekszet kimondottan a kekszes süti diétás (cukor nélküli) verziójához szeretnék sütni. Így nem is darabokban, hanem kimondottan "méretre szabva" sütném, egyszerűbb lenne a lerakása is. A bolti diabetikus  háztatási keksz nagyon nem finom , azt sose  veszek többet.

Ja, úgy döntöttem, a fényképészeti segédanyagot kihagyom a kekszből  az sem baj, ha nem lesz eléggé fényérzékeny.

Köszönöm még egyszer a segítségedet, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.11.06. 23:33 - #10893

Előre kell bocsájtanom, én sosem akarnék itthon háztartási kekszet sütni. Babapiskótát már csináltam, de azt legalább szeretem :-) ... Elolvastam, amit írtam, kicsit todományos eszmefuttatás szaga lett, úgyhogy akit nem érdekel a konyhakémia, ugorjon.

Szóval, a két anyag kémiai neve első látásra ugyan nem tök ugyanaz, de szerintem szalalkáli mehet bele, a következők miatt (az idézőjeleseket a neten találtam):

1. biztosan térfogatnövelőszerről van szó, nálunk ez vagy sütőpor (általában Na-H-karbonát=szódabikarbóna, Na-pirofoszfát és liszt keveréke), vagy szalalkáli. Előbbi nedvességre, utóbbi hőre aktiválódik, előbbi nem büdös, utóbbi nagyon. Állítólag máshogy is hat emiatt, a sütőpor fokozatosan, a szalalkáli gyorsabban, egyszerre emeli meg a tésztát.

2. "E503 Ammónium-karbonátok (ammónium-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát): eltérő arányban ammónium-karbamátból, ammónium-karbonátból és ammónium-hidrogén-karbonátból áll" - vagyis eleve benne van a szalalkáli, gyaníthatóan többségben.

3. (Az am-karb.) "Levegővel érintkezve ammónium-bikarbonát porrá alakul" - és ugye nehéz lenne megoldani, hogy ne érintkezzen levegővel, szóval hétköznapi körülmények között leginkább szalalkáli formában kell léteznie.

3. http://www.godecookery.com/cookies/infoba.html - Angolul ezt hozza ki főzés témában az am-karb. angol köznyelvi nevére, a baker's ammonia meg a szalalkáli, szóval itt sincs éles határ a kettő között. Itt még azt is említi, hogy régebbi recepteknél gyakoribb, de simán helyettesíthető sütőporral (ahogy én a hartyáni krémesnél is tettem, mert szalalkálival ismertem a receptet, és tényleg ugyanolyan jó.)

4. De ha mindenképpen az eredeti anyag kell, ha máshol nem, régimódi fényképész biztos tudja, hol lehet kapni, bár a fentiek alapján tárolni hogy tárolja, nem tudom: "Ammónium-karbonát: fehér, kristályos anyag. Ezüst-bromid-zselatin fényképészeti emulziók elöállításához a fényérzékenységet növelö adalékanyagként használják."

EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 22:56 - #10892

Szia Batka!

Ez a naptáros dolog nekem is szöget ütött a fejembe, de még nem  volt időm megnézni a programot, amit ajánlottál.

A kekszes linket köszönöm. Többek között ezt is megtaláltam, amikor nézelődtem. Nagyon röviden nézelődtem még kekszügyben, de arra rájöttem, hogy annak is meg van a maga trükkje. Szó van ott lazítóanyagról, amit a cukor függvényében kell adagolni, nem mindegy, hogy milyen lisztből csinálja az ember, valamennyit pihentetni is kell, de túl sokat nem szabad és még sorolhatnám. Mindenképpen fogok előbb-utóbb kekszlapokat sütni, amiben nem lesz cukor, de még tanulnom kell hozzá, ahhoz meg idő kell, amim nincs elég sose. Az ammónium karbonátról tudsz valamit, hogy mi lehet? Az ammónium bikarbonát vagy hidrogén karbonát az a szalalkáli, de a sima karbonátot még nem találtam meg. Még a szódabikarbónával sem fogtak ki rajtam, annak is valami csuda neve van, de megtaláltam

Én Jégkása mákos receptjét szeretném túrós-meggyesre átalakítani, nagyon tetszik. Biztos finom lett a fantás is így átvariálva.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 22:46 - #10891

Sziasztok!

Hozok néhány képet az elmúlt napok sütéseiből.

Mostanában már én is kisebbre formázom a buktákat, 24 db-ot csinálok a megszokott tésztamennyiségből:

pici bukták pici bukták pici bukták

A gyerekeim a gubakifli formáját elirigyelték és nyúznak egy ideje, hogy "rendes" kiflit is csináljak ilyen nagyot. Ilyen lett:

    

Végül a mai kenyerem:

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.11.06. 22:36 - #10890

Na, nálunk továbbra is sláger virslis buci ilyen-olyan módosításokkal, de rájöttem, hogy rostosabbá tehetem, és megmarad a jóféle fehér íz (néha nekem hiányzik, nem a férjemnek :-), ha nem tk lisztet, hanem zabpelyhet borítok hozzá, meg valamivel több folyadékot. Meg a szokásos lenmag vagy zöldfűszerek.

Ma a fantás süti aljából és krémjéből sütöttem finomat, de a tetejére óriási szemű szőlő és meggybefőtt levével készült zselé ment. Az a tészta és a túrókrém eleve nagyon finom, de most legalább kiderült, hogy gyümölccsel is remek az összeállítás.

Bezsa, Piroska, írtam, hogy ez tavalyi, és hogy talán idén lesz új változat. Szerintem hamarosan beindul az origón is a karácsonyi őrület, amúgy is minden évben adnak ajándéktippeket, amit a számítógép segítségével lehet elkészíteni, és a letöltések számából ítélve ez a naptár dolog nagy siker volt, remélhetőleg ezért megismétlik idén is (írtam, hogy a Computer Panoráma, egy számítógépes újság CD-melléklettel, na ők csinálták tavaly, lehet, hogy az újságosnál is érdemes körülnézni, nem drágák). Egyébként, ha én csinálnám, legyártanám wordben, aztán simán kinyomtatnám pdf-be, végül elvinném színes nyomtatásra. Nem tartana sokkal tovább, mint telepíteni és megtanulni használni valamelyik programot, és teljesen egyedi lenne.

EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 22:24 - #10889

Szia Piroska!

Nem tudod esetleg előző este elkészíteni a tésztát, majd formában a hűtőbe tenni (akár a gép üstje is lehet a forma)? Akkor szép lassan keleget és másnap éppen csak sütni kell, esetleg egy kicsit keleszteni langyos helyen.
Az én gyerekeim is megmorogták a "tegnapi" kenyeret korábban, ma már szerencsére a házival nem ez a helyzet. Én mindig este sütök másnapra, sőt néha kettőre is. Holnap reggelire pl. még maradt a tegnap este sütött sonkás csigákból, a mai kenyérből csak egy kis kiegészítés lesz mellé.

A legkisebb fiam szokta néha a bolti zsömlét emlegetni, de ilyenkor befogom a fülem

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 21:59 - #10888

Szia Bundik!

Szép lett a kenyered, gratulálok hozzá, és nagyon ügyesen ide is hoztad megmutatni

Jó módszer a forma nélküli utánsütés is, de persze van olyan kenyér, amit nem kell formában sütni. Ezt ajánlanám: Fehér kenyér (alaprecept, variálható) 
Először talán az alaprecept, azátn bátran lehet bármivel variálni tényleg. A képeken látszik, hogy kelés közben egész gömbölyűen emelkedik el a kenyér alja, ez biztos, hogy megtartja a formáját külön formában sütés nélkül is.  

Kíváncsi vagyok, hogy megtetszik-e a recept és megsütöd-e. További szép estét kívánok, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.11.06. 21:01 - #10887

Sziasztok!

Batka! Kösz a tippet naptár ügyben, de én 2007-est szeretnék. Azt még nem találtam, csak a HP-nál. Majd még nézelődök.

Bezsa! Ma megkaptuk a fánksütőt, és feladtuk a pénzt. Még egyszer köszönöm szépen.

Ma estére már kevés volt a kenyerünk, így kénytelen voltam pótlásnak kiflit venni. A 2 bumfordi kölyköm persze így csak a friss bolti kiflit volt hajlandó enni. Az a nagy bánatom, hogy hétközben későn érek haza ahhoz, hogy vacsorára készen legyen a kenyér, így nem tudok sütni. Azt meg nem szeretik ha már első szeleteléskor se teljesen friss a kenyér. Pedig a legutóbbi kovászos kenyerem burgonyapehellyel nagyon finom és puha lett.

Szép estét mindenkinek.

Piroska


Bundik Előzmény | 2006.11.06. 21:00 - #10886


Bundik Előzmény | 2006.11.06. 20:49 - #10885

Sziasztok!

Elkészült a "csakazértis" kenyérkém. Viszonylag elég jól sikerült. Viszont legközelebb olyan receptet próbálok ki, amit nem formában kell sütni, mert a sütőpapír miatt elég "pápista" (világos) lett az alja. Így a sütés vége felé kivettem a formából, és úgy sütöttem tovább.



Kedves Margit tudnál ajánlani olyan kovászos fehérkenyeret, amelyet nem kell formába rakni?

További szép estét mindenkinek, üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 20:41 - #10884

Sziasztok!

Jégkása meggyes, mákos sütijének meghoztam a képét. Nagyon guszta lett, köszönjük a receptet hozzá, üdv, Margit

               mákos, meggyes süti


EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 20:37 - #10883

Sziasztok!

Keleget a kenyérkém, egész jól néz ki. Kop-kop-kop, remélem nem kiabáltam el 

Bezsa! Remélem lassan tényleg rendbejössz, drukkolok!

Zsike! Örülök, hogy sikerrel vetted az első nap fáradalmait. Hamar bele fogsz lendülni a munkába, én úgy látom  

Jégkása! Várom a képeket, a receptet meg köszönöm szépen, mindjárt meglesem és hozom hozzá a képet is.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.11.06. 20:30 - #10882

Szia Margit!

Megsütöttem a kálácscipócskát, próbából egy fél adagot, kinézetre nagyon szép lett bár a fonással még volt gondom.Még most hűlik.Küldök róla képet.
A meggyes-mákos vagy Mákos-meggyes receptet beírtam a receptesbe.

Hát ha az emberlánya nem alszik éjjel akkor délután bizony kell pótolni.

További szép estét Jégkása


Zsike Előzmény | 2006.11.06. 20:26 - #10881

Sziasztok, szép estét!

Hát megvolt az első munkanapom. Alaposan elfáradtam, sok információ, feladat várt. Holnap már vizsgálok is, így a legfontosabb volt arra felkészülni.

Örülök, hogy a tökfélék ilyen nagy érdeklődésre tartanak számot, még akkor is, ha a leves nem ízlik mindenkinek. Azt még én sem főztem, de kenyérbe, sütibe isteni, sőt, egyszer csirkecombbal sütöttem együtt köretként. kicsit bizalmatlanul kóstoltam meg, de nagyon ízlett.

Kedves Bundik! Köszönöm a bíztatást. Ekkora változtatást talán nem kell nálam végrehajtani, de a burkolat és a festés mindenképpen frissítésre szorul. Gondolom, ennek kell lenni az elsőnek, aztán jöhet a bútor beszerelése.

Ha nekiveselkedem, majd beszámolok róla.

Kislányok, látom, ti is készültök a Karácsonyra. Az nlc-n van egy topic, "Pikk-pakk itt van Karácsony" címmel. Nagyon szép dolgokat lehet ott is látni, érdemes bekukkantani.


bezsa Előzmény | 2006.11.06. 20:16 - #10880

Sziasztok! Kipróbáltam a fánksütőt. Leirom a tapasztaltakat. Az alapfánk recepttel kezdtem kisütöttem egy adagot, de nagyon sűrűnek találtam a tésztát alig birtam egyik kanálról a másikkal levakarni, mindig visszakéredzkedett. A maradék nyers tésztához öntöttem kb 1/2 dl tejet és összekevertem. Ez már jobb volt, de a kisült tésztát kicsit sűrűnek találom. Ízre finom. Ja és a cukorból nem tettem annyit. Anyukámnak nagyon íztlett. Most közöltem a családdal, hogy addig sütögetem a fánkokat amíg meg nem találom az igazit. Arra is rájöttem, hogyha nyomózsákba raktam volna a tésztát akkor egyenletesebben tudom a formarészbe tenni. Némelyik kicsit feles lett. Holnapra fejtett bablevest készítettem MARGITKA ismerem az ilyen nem alvásokat és hajnali ébredéseket. Lassan már túl vagyok rajta.

EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 20:07 - #10879

Szia Superkeri!

Akkor nagyon jó lesz nektek. A sok munkával viszont csak óvatosan!!

Mi most vacsora után vágtuk meg a kekszes sütit. Nem sértődött meg a hosszas kihagyástól, hogy nem készítettük, megint nagyon finom lett   

Kíváncsian várom majd a beszámolódat, hogy miket készítettél. További szép estét, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.11.06. 20:02 - #10878

         Sziasztok Pékecskék!

Merre vagytok? 1-2 napja már nagyon nagy a lazítás!

Kenyérke! Köszi a tanácsot a Hajdinalisztes kenyérrel kapcs. Igen, én is úgy gondoltam a sikertelenség láttán, hogy kevés volt a foly. a tésztához, de nem mertem eleget + hozzáadni, mert arra gondoltam, hogy a rozsliszttől majd lágyulni fog a tészta. A köv. jobban figyelek.

Még 1-2 nap kitart akevésbé sikerűlt kenyérke, aztán hozzákezdünk a sütéshez, mert a hétvégén nagyon kedves vendégeink lesznek. Egy részük csak ebédre, de a k.lányunk családostól 3 napig marad. De jó lesz!! Még unokázni is fogunk( 20 hónapos). A menüt már gondolatban összeállítottam, néhány süti is meg van, még a kenyérféléket kell kitalálni.

Szép estét, holnapra jó munkát és egykis napsütést kívánok  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 19:08 - #10877

Szia Bundik!

Remélm ma tökéletesre sikerül a kenyered és képet is kaphatunk róla

Köszönöm az aggódásod. "Lustiból" most egy gépi kenyeret raktam össze. Ritkán szoktam, főleg csak nyáron magunknak gépi kenyeret sütni, de most ez látszott a legcélszerűbbnek. Remélem jól sikerül, burgonyapelyhes, kovászos lesz. Leírtam a hozzávalókat, ha jól sikerül, majd csinálok belőle receptet.

További szép estét, várom a kenyérkédről a híreket, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.11.06. 17:42 - #10876

Sziasztok!

A tegnapi fiaskó után most "csakazértis" újra próbálkozom a kovászos kenyérrel. Most kelesztem. Remélem ma már nem leszek olyan kétbalkezes!

Kedves Margit! Remélem az átvirrasztott éjszaka nem viselt meg túlságosan! Vigyázz Magadra, nehogy valami baleset érjen sütés közben az álmosságtól!

Később jelentkezem az eredménnyel, amennyiben nem foglalják le a fiúk a számítógépet. Üdv: Bundik

[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU