Szia Batka! Én is jelentkezem, köszönöm! Nagyon ügyes vagy, gratulálok!
Margitka! Küldtem képeket a mai sütésemről, croissantokat sütöttem. Kissé kalandosan indult, de jó lett a vége. Olyan finom lett, hogy a fiúk máris ismétlést kérnek.
Ezt csak mintának csináltam, hisz a képek nem az enyémek. Ez egy word file, én csináltam, a naptárrésze kész az egész évre. Csak be kell tenni a képeket (beszúrás - kép - fájból), méretre igazítani őket, és a felesleges üres sorokat kitörölni, az eredményt kinyomtatni. Lehet még cifrázni, ez egy szolid dizájn. Bárki meg tudja csinálni, módosítani, továbbgondolni!
Szívesen elküldöm emailen bárkinek, aki felteszi a kezét.
Csokilencse ügyben keress meg e-mailben. Nagyon szívesen veszek Neked is és elküldöm postán vagy megbeszéljük, hogy mennyire lakunk messze egymástól, esetleg tudunk találkozni is.
Ha veszel kenyeret, akkor fényképezd le, ha van rá módod, ez segítene a recept kitalálásában.
Most gyorsan bekukkantok csak. Még megyek tovább a dolgomra, amiből jócskán akad. Most még fő néhány ennivalóm a következő 1-2 napra, de még le is kell mennem az igazi "dolgozóba" is. Valamikor este jön a számítógépszerelőm és szétszedi ezt a kábeldzsumbujt, ami most a számítógépek körül van. Ha rend lesz és sikerül mindent szétbogoznia és visszakötni, akkor este jelentkezem megint.
Batka! Nagyon klassz ez a naptár, én is örülnék, ha segítenél a további hónapokban is. Kiegészítő ajándékötletnek szerintem nagyon jó lehetne Karácsonyra is.
Margitka,holnap megsütöm a kenyérkédet,mert nálunk is népszerűek az olaszos ízek.A hagymás kenyér bélzete eléggé könnyű,levegős,barnás színe van,a hagyma nem látszik benne,csak az ízén érezni,formája egy picit csavart.Lehet,hogy veszek ma délután,mert éppen megyek a városba.Nagyon aranyos vagy,hogy így segítesz!Csokilencse ügyben nem tudsz valamit javasolni,hol keressem,már minden boltban mániákusan keresem,még a múltkor Szoboszlón is.
Somika! A kenyerem nagyon finom lett, az olaszos fűszerezés nálunk bevált. (A kisfiam megszálott spagetti és pizzarajongó.) Csináltam képet is a megvágott kenyérről, majd felteszem. A hagymás kenyérről mesélj egy kicsit bővebben. Milyen az állaga, színe, formája, fűszerezése és ami még eszedbe jut róla. Megpróbálunk kitalálni egy receptet
Ayaka! Üdvözöllök körünkben. Örülök, hogy elővetted ismét a kenyérsütőgépet, szegénynek nem is a szekrény mélyén van a helye A csíkos kalács, ha elterült a kelés/sütés közben, akkor lágy volt a tésztája. Következőnek kicsit keményebbre kell dagasztani és akkor nem lesz vele ilyen probléma. A mennyiség? A gyerekeim száma, neme és evési kapacitása indokolja ezeket a mennyiségeket Én nem győzök elget sütni, így szinte mindig a maximum tésztát sütöm, amit csak a gép elbír. A receptet köszönjük szépen. Várom további jelentkezésedet és sok sikert kívánok a további sütéseidhez!
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Friss vagyok ezen az oldalon, most jelentkeztem be, viszont korábban már bele-bele nézegettem főleg a receptekbe és a képekbe. Meg is állapítottam, hogy sok ügyes és lelkes sütögető gyült itt össze. Csodaszép, étvágygerjesztő dolgokat alkottatok, gratulálok Mindenkinek!
Én már évek óta sütögetek süteményeket és kb. 2 éve kezdtem a kenyérsütést. Először csak gépben sütöttem vagy 3 hónapon keresztül, aztán vhogy ellaposodott a dolog, és a gép is bekerült a szekrény aljára.
Most egy ismerősömtől kaptam egy nagy adag kovászt, ami arra buzdított, hogy újra elővegyem a kenyérsütőt. Igaz, most változtattam a taktikán, mert a gépet csak dagasztásra használom, és a sütőben sütöm a kenyereket.
Most, hogy rábukkantam erre az oldalra, kedvet kaptam a péksütemények készítéséhez is. Be is indultam, tegnap este megsütöttem Margitka csíkos fonott kalácsát.
Hát, mit mondjak, az eredmény megdöbbentő volt ! Nagyon fini lett, ízlett is mindenkinek, viszont azt hiszem, a reciben megadott mennyiségek nem az én családomhoz lettek méretezve. Ráadásul vmiért alaposan elterült a kalácsom, szinte az egész tepsit kitöltötte. A közepe vhogy szétnyílt. Szerintetek mitől?
Mindezek ellenére legközelebb ugyanezt a recit fogom használni kb. fele mennyiséggel.
Bocs a hosszú léért, én mindig ezt csinálom. Most jókedvű-derűsen megyek robotolni
Ja, hétvégén Raffaello-t készítettem a családnak, beírom a receptjét a gyüjteménybe. Ha már megvan, ezer bocsi!
Sajnos igazad van! De most hős vagyok, mert épp csak megkóstoltam őket! Eygébként most a férjem névnapja volt, és sok vendégünk jött. Én még elmaradtam a mai sütéssel, most akarok neki állni. Üdv
Limara Te tényleg szeretsz sütni. Én is, de sajna a kilóinknak nemigen kellenek az édességek. Így is mióta kenyeret és egyebeket sütögetek, nagy a kisértés.
Nagyon szépeket sütöttél. Nekem most kel egy kenyerem (burgonyapelyhes) rozsliszttel.
Köszönöm Margitka! Tényleg nagyon szeretek sütni, szinte minden hétvégén készítek valamit, elég édesszájú a családom. Én azt szeretném, ha megközelíthetném a Te gyönyörű kenyereidet, ez a cél! Most is gyönyörű, amit sütöttél. A tegnapi kalácsom végülis nagyon finom lett, mind elfogyott. Ma még nem tudom, kenyeret, vagy kifliket süssek, még eldöntöm. Egyelőre főznöm kell, de még nem tudom mit.
Kertet is rendezni kellene, derékig ér a sok levél. A platánfa gyönyöre .
Ildikó! Beírtam a süti recepteket, írtam még egy szílvalekvárosat is, az is nagyon gyors, egyszerű süti. A kávé nagyon jól esett, köszönöm
Ildikó, köszi a kávét,már meg is ittam,finom volt!
Margitka,köszönöm az őszinte válaszodat,valami hasonlóra számítottam az eddigi írásaidat olvasgatva.Ígérem hamarosan hozzákezdek az igazi kovászoláshoz.Én még mindig a csokilencséket keresem,már voltam a piacon,de nem kaptam.De nem is tudom hol,milyen árusoknál kell keresni?
Nagyon jól néz ki az új kenyered,azt hiszem ki fogom próbálni,de azért még megvárom a kóstolódat,ebbe legalább nem kell kovász sem.
Én most a hagymás kenyerekkel próbálkozom,ahol meglátok egy ilyen receptet rögtön megsütöm,de eddig még nem ízlett annyira egyik sem.vagyis keresem azt az ízt,állagot amilyent a Príma pék-nél lehet kapni,Rusztikus hagymás kenyér néven.Mindig ilyet vettem amikor még nem sütöttem itthon.Esetleg ismeri valaki közületek?Van belőle olívás és diós is,de nekünk a hagymás ízlett a legjobban.Na,szóval azóta is ezt keresem,próbálok rátalálni.
További szép napot mindenkinek,de úgy látom csak én vagyok a közelben.
LIMARAM, gratula ujra! Naagyon gusztak.Megirnad a sutikek recijet? Koszi!!!Egyben itt kuldom mindenkinek a finom gozolgo kavet.Most megyek dolgozni.Mindenkinek egy szep es szerencses napot.
Limara! Nagyon szépeket sütöttél megint gratulálok Vágigcsemegéztem a régebbi képeidet is. Olyan sok szép sütit sütsz, ezért egy kicsit irigyellek Nekem nincs türelmem, időm, vagy indíttatásom a sütizéshez, pedig biztos nagyon finomak mind. A cukor kétségtelenül akadályoz is néhány dolog elkészítésében (pl. piskóta), de sok mindent süthetnék anélkül is. Na, sebaj, a kelttészták azért pótolják némiképp ezt a hiányt
További szép és finom sütéseket kívánok, üdv, Margit
Fűszeres, sajtos kenyér nevet adtam neki. Írtam receptet is hozzá. Majd beszámolok az ízéről és az állagáról is, ha megvágom, de az illata már most fenséges. Ez biztos, hogy a gyerekeimnél is menő lesz, más fűszerezésűt nem is nagyon merek sütni.
További szép estét aki még kitart itt éjjel velem, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit