E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2006.11.12. 22:36 - #11095

A nokedli tésztát én egy időben tojás nélkül csináltam. Most is csak 1 esetleg 2-őt teszek 1kg liszthez. Egyébként eddig én sem gondoltam rá, hogy a sűrűség megzavarhat valakit. Most - hogy  " tapasztaltabb " vagyok a kovászolásban- jutott eszembe azután, amit Kartika írt.

Szia Margit, jó éjszakát!


Kartika Előzmény | 2006.11.12. 22:19 - #11094

Köszi Margitka, és Masala a kovászos válaszokat. Igen hát az is lehet hogy sürű lett, amivel bekevertem, tényleg sűrü volt, erre nem is gondoltam nem hittem hogy számít! A másik azt hittem bekeverem és pár óra mulva már jó, nem gondoltam hogy 12, 24 órát kell elől hagyni utána. (biztos nem figyelmesen olvastam a dolgokat) Én bekevertem meleg helyen hagytam (mint a pokol olyan a konyha ha sütök) és 4-5 óra mulva betettem a hűtőbe. Sütés elött pár órával elővettem és ennyi. na most majd okoskodom és fotozom. Köszi. Jó éjt, elmegyek feküdni.

Zsike Előzmény | 2006.11.12. 22:14 - #11093

Elköszönök én is, jó éjszakát mindenkinek!

EmMargit Előzmény | 2006.11.12. 21:56 - #11092

Szia Masala!

Hát igen!!

Volt olyan, hogy megborult a liszt és sűrűbb lett a kovász a kelleténél, akkor nekem is lassabban dolgozott, de akkor nem volt nokedlitészta sűrűségű.

Hogy milyen a nokedlitészta? Ez nekem annyira egyértelmű, mint gondolom mindenkinek a sajátja  
Erre eddig nem gondoltam, hogy van aki sűrűbbre szokta csinálni. Igaz, hogy én 1 kg liszthez 10 tojást teszek + vizet, így nem baj, ha kicsit lágyabb a nokedlitésztám, mert elázni semmiképpen nem tud. Elképzelhető, hogy aki kevesebb tojással keveri be, az szorosabbra csinálja a tésztát?? Lehet, hogy át kellene javítanom a leírásaimban "lágy nokedlitészta" sűrűségűre a kovász állagát??

Nagyon szépen köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.12. 21:48 - #11091

Szia Gabó!

Én is kérdezném, hogy mennyi a csésze a kókuszos receptjében? Még egy kérdés, mekkora tepsiben sütöd?

Várom válaszod, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.11.12. 21:38 - #11090

Szeretném megosztani veletek hatalmas kovászolós tapasztalataimat.

Arra jöttem rá, hogy ha sűrűbbre keverem a kovászt az etetésnél,  akkor is lassabban indul be. Nem lehet, hogy Kartikáé is sűrűbb volt? Ilyenkor kicsit hígabbra szoktam keverni és akkor jó lesz. Margit amit írtam, hogy csak tk. rozslisztem van itthon, ezzel pont így jártam, hogy sűrű is volt, nemcsak tk.lisztes. Attól függ, hogy kinek, milyen sűrű a nokedli tészta??


EmMargit Előzmény | 2006.11.12. 21:34 - #11089

Sziasztok!

Megérkeztek Jégkása képei is, íme:

Sajtos, sonkás kifli  Adventi linzer

Jégkása! Nagyon ügyes voltál megint, gratulálok! Ez az Adventi linzer nagyon aranyos ötlet. Megkérhetlek, beírnád a lizer receptjét a Karácsonyi receptesbe! Hozzátenném a képet és akkor meg is lenne az első idei finom ötletünk

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.12. 21:19 - #11088

Szia Kartika!

A képeket már elhoztam, de válaszolni még nem volt időm. Be van csillagozva a leveled, hogy el ne felejtsek írni

Ha már itt is kérdeztél, akkor válaszolok itt. Jó?

Télen a kovász mindig lassabban működik. Néha-néha nekem is előfordul, hogy etetés után nem rendesen fut fel, azt sosem tudom megfejteni, hogy miért csinálja   Ettől függetlenül akkor is jó a végeredmény. Próbáld meg most megetetni (kicsi langyos víz, annyi liszt, hogy galuskatészta sűrűségűre lehessen bekeverni) és csinálj róla képet, ha van rá időd. Majd 24 és 48 óra múlva is, ha lehet. Így könnyebben meg lehet ítélni, hogy van-e valami probléma vele. A képeket a visszakeverés előtt csináljad légy szíves!

Nem hiszem, hogy bármi baja lenne, és lehet, hogy most a fotózás tiszteletére összeszedi magát és jobb formáját mutatja

További szép estét kívánok, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.11.12. 21:14 - #11087

Igen, igen, szeretném! Előre is köszönöm. Majd holnap megnézem. Aztán kipróbálom. Jó éjt! És mégegyszer örök hálám! Nelly

masala Előzmény | 2006.11.12. 21:12 - #11086

 

 http://www.hunano.extra.hu/receptek_elemei/R%E1kbetegeknek%20sz%F3l%F3%20receptek.html

Kartika ez is a Tiéd!!!  Kisa Judit dietetikus

Könyveket is lehet kapni.

 


Kartika Előzmény | 2006.11.12. 21:12 - #11085

Masala, irtó klasz vagy, köszönöm!

Kartika Előzmény | 2006.11.12. 21:11 - #11084

Nelly ha akarod beirom neked az almás muffint! (amit én tudok, biztos van más is jó)

masala Előzmény | 2006.11.12. 21:08 - #11083

//gportal.hu/gindex.php?pg=5800483&PHPSESSID=ae667e23b38a132d7a314b4f45f3d766

Kartika nézd meg ezt. Még láttam mást is, majd utána nézek.


nelly52 Előzmény | 2006.11.12. 21:07 - #11082

Ja, és a legfontosabb! Nagyon ügyesnek tetszenek lenni sütkérezés ügyében. Igazán olyan jó gyönyörködni ebben a sok csodaszép ennivalóban. Hát igen, kár, hogy nem lehet beleharapni!!

Kartika Előzmény | 2006.11.12. 20:57 - #11081

Persze Masal, én nem fogalmaztam érthetően. Én is tettem bele egy kis fehérlisztet, hiszen annélkül rémes lehet, de nagyrész egészséges dolgokat tettem bele, és tényleg jól sikerült. Mivel "lefolyt" igy azt a kis db-ot megkostoltam és finom kis kenyérke lett. Elnéztem egy receptet és a zabpehely helyett én zablisztet tettem bele és nem volt hozzá krumplipehely meg kovász én azt is tettem bele.

nelly52 Előzmény | 2006.11.12. 20:48 - #11080

Szóval az én családom szereti az almát és a fahéjas dolgokat is, így aztán muszáj csinálnom egy normális muffint ezekből a dolgokból. Nelly

masala Előzmény | 2006.11.12. 20:48 - #11079

Kartika értem már és köszönöm. Tehát nem NEM ehet, hanem nem javasolják. Azért / nem akarok okoskodni / ha van a kenyérben egy kis fehér liszt, az nem lehet akkora baj, minthogy rossz szájízzel egye valaki a csak telj. kiőrl.-ből készült kenyeret. Pl. 10 dkg fehérliszt és 40 dkg tk. liszt az nem jó?

Kartika Előzmény | 2006.11.12. 20:31 - #11078

Masala, nem akartam nagyon belemenni, sajnos drága barátnőmet vastagbél rákkal operálták, ugy hogy semmit nem tudott. Rosszul lett, bevitték és 2 napra rá mütötték is.Most sok teljes kiörlésű dolgot kell ennie, azt mondta az orvos mellőzze a fehérkenyereket, fehér lisztet. A kenyérformához. Nekem bevált a teflon forma, de lehet kapni az IKEÁ-ban fehér kerámia kenyérforma alaku tálat, nagyon jó, jó benne sütni én most abban sütöttem mindkét kenyeret. Nekem a tönkölyös (ha megnézed a képet) majdnem lefolyt róla.
Margitkát már megkérdeztem az én kovászom miért nem olyan aktiv, mint neki a képeken?? nem olyan szagos, nem bugyog-fortyog, nem jön fel. pedig etem, friss, nem romlott!(mi nem jó??)

jegkasa Előzmény | 2006.11.12. 20:27 - #11077

Sziasztok!

Látom nagyon szépeket sütöttetek. .

Ma névnapot tartutunk, de  csak sonkás-sajtos kiflit sütöttem, krémest vettünk most a cukiba mert arra volt igény.Tegnap készítettem még linzert amit megszámoztam és adventi süti lesz belőle a gyerekeimnek.Küldöm a képeket.

Mindenkinek további szép estét! Jégkása


masala Előzmény | 2006.11.12. 20:12 - #11076

Sziasztok Lányok!

Nelly az almás muffin engem is megviccelt már! Amíg nem  sütöttem kalácsokat, addig sok muffint sütöttem, mert gyorsan elkészül, de csak akkor, ha jó a recept. Próbáltam saját keverésűt sütni  egy másik alapján és a vége az lett, hogy kanállal kellett kikaparni a tepsiből!! Nem mindegy, mit-mivel teszel össze és főleg az, hogy mennyit. Ennek ellenére még most is szeretek muffint sütni.

Bezsa miben sütöd a kenyered és mennyi lisztből? Minden kenyered nagyon szép! Nekem egyre kevésbé válik be a szilikon formám! Az, amelyik hasonlít a királyformához csak ez nagyobb. Oldalra mindég szétfolyik a tészta, pedig úgy néz ki, mintha lenne tartása a formának.

Kartika a gyümölcsös sütid nagyon gazdag és nagyon finom is lehet! Ha nem titok, mit értesz az alatt, hogy bélműtétje volt és miért nem ehet fehér lisztet? Találkoztam már jónéhány bélműtétessel, de nem tudom, mire gondolsz?


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU