A fakanalas mutatvány sikerült a hot-dog felszúrásánál. Nem is olyan ördöngös dolog. És nagyon fincsi volt a házi hot-dog. AZt gondoltam, hogy sütök a napoban egy adag kiflit és beteszem a mélyhűtőbe, mert ez is egy egyszerű, fini vacsi lesz majd a decemberi rohanásban. Üdv:Julika
Nagyon örülök az aszalt paradicsomos kenyér sikerének
Éppen azért jöttem, hogy meséljek egy kicsit és miről..? Pont egy kalácsról. Álldogáltam a konyha közepén és nem tudtam eldönteni, hogy mit süssek, ami holnapra is jó a gyerekeknek. Valami kalácsot, mert azt egyszerű, de milyen legyen?? Benéztem a szekrénybe az aszalt gyümölcsökhöz, találtam egy mediterrán mixet, amit már régebben vettem, de még nem próbáltam. Kicsit tovább nézelődtem, találtam mézessütemény fűszerkeveréket. Kerestem még vaníliás cukrot, kicsi rumaromát és most készül egy kalácstésztám. Még a formázását nem találtam ki, de valószínűleg hagyományos muffinformában fog kikötni. Majd jelentkezem a végeredménnyel, de az még kb. 2,5-3 óra. A tészta illata már most nagyon jó.
Margitka! Fenséges finom az Aszalt paradicsomos kenyér. Gyönyörű lyukacsos a belseje, talán ilyen jól sikerült gépi kenyerem még nem is volt. Kicsit szűken mértem a fűszereket, féltem, hogy túlzottan illatos lesz. De nem, legközelebb bátrabban szórom. És persze nem volt 6 dkg a paradicsom sem, spórolni kell vele, mert még nagyon soká érik a köv. garnitúra.
Holnap kalácsot sütünk, az biztos hogy a Kalácscipó tésztájából fog készülni, csak még az izesítése ill. töltése kérdéses. A kakaós mindig problémás, mert a gépem csak olyan márványosra keveri.
Lányok! ismét klassz dolgok készültek a pékségekben: gratulálok!
Kész vagyok a mai házi feladatommal Már nem is tudom hanyadszorra írtam le történelem órára a családfánkat. Talán ez már az utolsó volt, mert a legkisebb fiamnak kellett
Somika! Julika tökéletesen válaszolt, köszönöm is neki A legtöbb olyan receptet, amiben majdnem a megszokott élesztőadag van és emelett a kovász, nyugodtan meg lehet csinálni az elcsendesedett, hűtőben "lakó" kovásszal is. Amiben dominál a kovász, ahhoz aktívra van szükség. Egyébként nagyon finom lett a kenyerem. Könnyű, puha, szaftos, szerintem még holnap is ilyen lesz, ha marad belőle egy-két szeletnyi.
Julika! Jó sütögetést kívánok! Milyen lett a hot-dog tegnap?
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Somika! Ugyan Margitkát kérdezted, de megpróbálok válaszolni. Margitka az aktív kovászon azt érti, hogy amikor készíted vagy megeteted a kovászt és már bőségesen bugyog és jön fel az edényben és igen intenzív az illata. A nem aktív kovász amikor már többszöri visszakeverés után nincsenek benne buborékok és úgymond már elfolyósodott. Ezt nem tudtam jobban leírd, de remélem érted.
Megyek haza nem sokára mini virslis bucikat gyártani, mert holnap megyünk egy szülinapi meglepi buliba és oda készítem.
Olvasom az új receptedet,a kovászos fehérkenyeret.A kovászolásban még az elején vagyok,nem értem mi az az aktív kovász?Nem minden kovász aktív?Vagy esetleg a száraz kovász a nem aktív?
Én is jöttem kávézni, jól esik megpihenni egy kicsit, amúgy meg nagyon álmos vagyok. Lehet, hogy nem is kávézni kellene, hanem aludni
Örülök a szép és finom sütésekről szóló híreknek. A képeket majd hozom kicsit később.
Bezsa! Hozom a táblázatot, köszönöm.
Vidit! Üdvözöllek körünkben. Bezsa ötlete jó, ha kiteszed a kenyeret az ablakba, akkor hamarabb kihűl és utána beteheted nylon zacskóba.
Nééne! Örülök, hogy itt is találkozunk. Látom Limara már válaszolt a kérdéseidre a kinyújtással és a kalács sütésével kapcsolatban. A margarint kérdezted még. A zsíradéktól (is) puhább, szaftosabb, elállósabb lesz a kenyér. Lehet teljesen nélküle is sütni, jó lesz a végerdmény akkor is, de azért inkább érdemes egy kicsit minden kenyérbe tenni.
Csoki! Örülök, hogy jelentkeztél.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
A kenyerembe kellett volna még egy kis víz, Nem tudta gép jól bedagasztani. Amúgy szép csak a tetején látszik, hogy át kellett volna kézzel gyúrnom. Bár kinyújtottam és úgy szórtam bele a napraforgó magot és aztán csavartam fel. Na majd ha kihült meglátom belül.
Sziasztok,hoztam a délutáni kávét,de sajnos egyedül szürcsölgetem,senki sincsen errefelé.
Margitka,ma megsütöttem Rusztikus burgonyás kenyeredet,a Zsömlédet/kovásszal,tk.lisztből/és a Jolika Csokis-túrós muffinját.Mindegyik jól sikerült,nagyon örültem nekik,remélem a családomnak is fog ízleni.
Holnap sütöm a Hagymás kenyeret,majd írok mailt is a hozzávalókról.ahogy ígértem.
Ildikó,pusszillak,haragról szó sincs!!!!
Bezsa,én is rizottóra gondoltam ma,de csak holnap főzöm meg,mert mára még maradt tegnapról.
Sziasztok!
Ma Margitka joghurtos magos zsemléjét csinálom, dupla adagból. Én a féldeci viz után tettem bele egy kanál kovászt. Most dagad a drágám. MA rizottó az ebéd palacsintatésztába forgatott csibe falatokkal.
Az is mindjárt kész lesz. Este zsemlér akarok sütni és lefagyasztani, mert tegnap már a kenyér csücske maradt nekem.
Szerbusztok:) mostanában el voltam havazva,de azért néha sütögettem is egy kicsit.A mult heti termés meggyes-csokis piskota,majd küldök margitkának fotot rola,a receptet meg beirom a bármibe,nagyon gyors és eccerü,..nah és finom is.Bezsa,köszi megoldottam a foto a kicsinyitést.A kupakolással meg nem volt sajna xerencsém,mert vendéglátos ismerőseim általában automatákat használnak.Pedig nagyon igyekeztem,de nem jártam sikerrel:(..pusszantás Mindenkinek és gratula a sok finomsághoz,nagyon ügyik vagytok!*****
JEGKASA, nalunk EZ nem megy! Itt sutire verszomjas huliganok vannak"" !-OK szimatra mennek. -es helyem sincs ahova dughatnam, mert ha OK esetleg nem, akkor a cicus megkeresi.ITT mindenki szimatra megy!!
Masala képeivel vagyok még adós. Nagyon szépeket sütött és írt is egy kicsit róla:
"A virslis buci tésztájából szendvicsnek való zsömlét loptam ki. Mire kisült, rájöttem, hogy ez legfeljebb egy gyerekemnek elég és gyorsan csináltam másik adagot, virsli híján sajttal. Ebből is loptam néhány szendvicsnek valót."
Gratulálok Masala, nagyon szépeket sütöttél!
További szép estét kívánok és szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Azt hittem, hogy valamit elrontottam, mert sütit nem igazán szoktam csinálni. Ez annyira egyszerűnek tűnt és még ráadásul a gépben is lehetett dagasztani, hogy ezért fogtam hozzá. Egyébként nagyon finom, örülök, hogy kipróbáltam és biztos lesz folytatása. Vacsi után kicsit kiadósabban is megkóstolgattuk Nekem különösen nagyon jó, mert nem túl édes.
Majd valami kis kiegészítést hozzáírok a recepthez, hogy más ne járjon így. Nem tudom mekkora és milyen formában lehetne az egész mennyiséget "baleset" nélkül megsütni.
Ja, keleszteni én sem kelesztettem, csak amíg a sütőre várt, addig pihentettem, de a hűtőben. (Nem írtál kelesztési időt, ezért nem mertem kint hagyni.)
A Meggyes-mákos rácsossal meg kell kövesselek egy bocsánat kéréssel, mert mivel nem volt otthon annyi margarin mint amit a recept írt ezért én csak 40 dkg lisztből gyurtam és ha nem tévedek nem is kelesztettem sokáig, különben megmértem s formám nekem is 28 cm.
A receptet meg az eredeti menyiséggel másoltam be. Jégkása
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit