E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.11.18. 19:29 - #11335

Margitka! az almás muffinom amit mostanában csinálok cukormentes azaz én egy kicsit teszek bele, de szerintem nyugodtan lehet édesítővel csinálni. Sőt a maiba olyan kevés cukrot tettem, hogy a tetejét meghintettem egy kis porcukorral.

bezsa Előzmény | 2006.11.18. 19:27 - #11334

Na ez jól ömlesztve van. Na nekiállok mentegetni a gépemről, mert ez bosszantó, hogy ilyen masszát tudok csak irni.

EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 19:27 - #11333

Sziasztok!

Limara! A receptes 482, 483, 484 hozzászólásaiban beírt sütiket mekkora tepsiben sütöd?

Gabo! Ugyanezt kérdezném, a receptesben, a 493-as hozzászólásban beírt sütidről?

Egyelőre ezeket szeretném megkérdezni, de biztos találok még ilyeneket. Előre is köszönöm a válaszokat üdv, Margit

 


bezsa Előzmény | 2006.11.18. 19:26 - #11332

Sziasztok! Találtam néhány sütés nélküli receptet. Hátha valakinek megtetszik: Én nyitottam egy karácsonyi mappát és most odagyüjtöm amit karácsonyra úgy gondolok, hogy érdemes megcsinálni. Így egy helyen van és nem kell keresgélnem amikor kell. 1.Kókuszos mignonHozzávalók:40 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál lekvár, 40 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 10 dkg kókuszreszelék, 1 citrom héja és leve, 20 dkg margarin, 6 evőkanál tej. Elkészítés:6 evőkanál tejben felolvasztjuk a margarint, és ráöntjük az előre összekevert alapanyagra. A tésztát jól összedolgozzuk, dió angyságú golyókat formálunk belőle, majd a kapott gombócokat egyenként kókuszreszelékbe forgatjuk. 2.Kávés, diós mignon Hozzávalók: 20 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál barackíz, 1 evőkanál darált szemes kávé és 1 evőkanál rum. A mázhoz: 13 dkg porcukor, 2 evőkanál erős, forró feketekávé. Elkészítése: A megdarált diót, a porcukrot, a barackízt, a darált szemes kávét és a rumot jól összekeverjük és összegyúrjuk. A masszából golyókat formálunk, közepükbe dióbelet teszünk. Megvárjuk, amíg a golyók egy kissé megszikkadnak, majd bevonjuk őket kávés mázzal, melyet a hozzávalókból keverünk sűrűre. 3.ALMÁS MIGNON /SÜTÉS NÉLKÜL/ Hozzávalók: Fél kg alma 18 dkg porcukor 3 dkg darált mogyoró 3 dkg vagdalt mogyoró 3 dkg mazsola Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A cukrot felöntjük egy kis vizzel és sűrű szirupot főzünk. Az almakockákat a szirupba tesszük és megfőzzük. Hozzáadjuk a darált és a vagdalt mogyorót meg a mazsolát. Jól összekeverjük és kihűtjük. Mikor a massza kihűlt, kisebb golyókat formálunk belőle. Kristálycukorba megforgatjuk és mignonkosárba rakjuk.

majorkaj Előzmény | 2006.11.18. 19:23 - #11331

Szia Margitka !

Én a sütik tésztáját 20 cm széles, 35 cm hosszú, 5 cm magas tepsiben szoktam sütni. Ez egy régi hagyományos piros zománcozott tepsi. Ebben sütöttem a Kinder Bueno tésztáját is. A nagy gáztepsi az tényleg nagy a sütikhez.


EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 19:19 - #11330

Sziasztok!

Bajban vagyok!! Na, szerencsére nem nagy bajban   
Olvasgatom a süti recepteket és egyiknél sem találom, hogy mekkora tepsiben kell sütni :? 
Nekem csak a gáztepsim van, de szerintem nem mind készül ekkora nagy tepsiben. Pl. 40 dkg liszt ebben szinte elvész. Vagy mégsem?
Aztán elvesztettem egy szalalkális receptet, amit tegnap találtam, de ez majd biztos meg lesz, csak kitartóan kell újra keresnem

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 18:46 - #11329

Sziasztok!

Kiderült, hogy egy csomó piskótát kell sütnöm, ezért tűntem el egy időre.

Joli! Áttettem a recepteket a receptesbe, nehogy itt szem elől tévesszük egy idő után.

Limara! Ez tényleg keves ötlet 

Superkeri! A kovász legyen mondjuk 10 dkg, élesztőt 2,2 - 2,5 dkg-ot tehetsz. Így élesztős tésztaként kezelheted.

Cordula! A formáról még kellene néhány adat, hogy ki tudjuk számolni, mekkora kenyér férhet bele. A konyhai használati eszközök topikban valahol a harmincas hozzászólásoknál találsz egy képemet, amin a szilikonos formámat láthatod és annak a méretét. Ott leírtam azt is, hogy mekkora kenyér sült benne. Remélem ez segít.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit 


szokimoki Előzmény | 2006.11.18. 18:45 - #11328

Drága Joli!

Köszönöm szépen a címet! Hátha sikerülne valamit összehozni!


superkeri Előzmény | 2006.11.18. 18:10 - #11327

       Sziasztok!

Ma "naccsága" voltam, nem kellett főzni és sütni. Névnapi ebéden voltunk.

Örülök én is a könnyen, egyszerűen készíthető sütirecepteknek. Feltett szándékom, hogy az idén korán elkezdem az ünnepi készülődést.

Margitka! Segítségedet szeretném kérni. Holnap megsütném a Burgonyapelyhes rozskovászos kenyeredet, de szeretném sütőben sütni. Ha időd engedi, írd meg mennyi kovász és élesztő kell hozzá! Köszönöm előre is.

Limara! Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Igazán kedves ötletet adtál, így karácsony előtt talán méginkább fontos, hogy figyeljünk egymásra.

Szép estét kívánok Mindenkinek 


Limara Előzmény | 2006.11.18. 17:45 - #11326

Sziasztok kislányok!

Nem rég értünk haza a gyülekezetből, ahova meghívást kaptunk a kisfiammal adventi koszorú készítésre. Nagyon jó volt, szép hangulatban telt a délután, látni kellett volna, a gyerekek, és mi szülők is mennyire élveztük a koszorú készítést. Ez most igazi adventi koszorú lett, mi készítettük ketten a kisfiammal. A kántor adventi és karácsonyi dalokat énekelt, tanított, a lelkésznő beszélt az adventi szokásokról, arról, hogy az advent várást mi otthon családi körben hogyan tehetjük izgalmassá, széppé. Egy ötletet szeretnék megosztani veletek, ez különösen megragadt bennem. Mindennap felírjuk egymás nevét cetlire, mindenki húz egy nevet, azt titokban tartja, de másnap annak a családtagnak tesz valami apró szívességet, kedvességet.

Mi két évvel ezelőtt a magyar Mikulásnak írtunk levelet, ha jól emlékszem, már szeptember végén, október elején elküldtük, és valamikor januárban kaptunk rá választ, egy kedves lapot.

Legyen szép az estétek, üdv


Joli Előzmény | 2006.11.18. 16:56 - #11325

Szia Julika!
Ha adsz egy mail cimet küldök jónéhány receptet én már tavaly gyüjtöttem egy csomót.

Joli


Cordula Előzmény | 2006.11.18. 16:48 - #11324

Két gyors szakmai kérdésem lenne: 30 centis formába mennyi lisztből készüljön kenyér? 2,, Milyen ha túl kevés és milyen ha túl sok a sikér a kenyérben? köszi szépen a válaszokat, Most éppen joghurtos kenyeret csinálok.

Kartika Előzmény | 2006.11.18. 16:43 - #11323

Sziasztok! Joli azt a receptet én is néztem karácsonyra, jópofák! Nem tudok most feljönni a lapra, itt az unokám és játszik rajta. Aki tud nekem öltöztető babás oldalt ajánlani akkor előre is kössz. Mindenáron azt szeretne játszani de nem találunk! (bénázunk, régebben volt) majd később jövök. Köszi addig is a segítséget.

majorkaj Előzmény | 2006.11.18. 16:26 - #11322

Szia Joli !

Köszi a golyós reciket, nagyon megtetszett a Mozart golyós változat. És ezek azért is jók, mert nagyon egyszerűek és nem kell sütkérezni őket.
Kell majd ilyen reciket gyűjtögessek, mert a karácsonyi buli a barátokkal a két ünnep között nálunk lesz és leszünk egy jó páran.


gabo Előzmény | 2006.11.18. 16:18 - #11321

Sziasztok!

Végig olvastalak benneteket,sajnos irni nem volt időm.A hetem megint "tömény" volt.Apukám került hétfőn kórházba,mert szédült,teljesen elvesztette az egyensújérzékét,és még méllé hányt is.Nagyon megijedtünk,miven van egy súlyos alapbetegsége,de hál isten már tegnap haza is hozhattuk,és már jobban is van.Az Ő kedvére sütöttem meg a mézes-franciakrémest,mivel nagyon szereti.De azért mellé még sütöttem a megunhatatlan nuttelás kalácsot.

Julika örülök hogy sikerült a sütőtökös keksz.

Ildikó nem vettem szilikont a tecsóba,mert negyon kivsinek tartottam őket.A kuglóf forma olyan volt amit Tőled kaptam annak a fele.A karácsonyi tervedet felejtsd el.Ne hozz zavarba,ha érted mire gondolok!Jó már a gépetek?

Jó hétvégét!Gabo


Joli Előzmény | 2006.11.18. 16:14 - #11320

Lassan közelednek az ünnepek és találtam néhány fincsi gólyó receptet, hátha valaki kedvet kap hozzá:

 

Golyók

Nutellás falatkák Hozzávalók kb.20 darabhoz: 10 dkg darált háztartási keksz, 2 tojásfehérje, 200 g Nutella, kókuszreszelék, Decor cukor. A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Pici golyókat formázunk, meghempergetjük kókuszreszelékkel összekevert színes cukrocskákkal

Mozart golyó Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé, 1 ek baracklekvár, 2 ek rum, 1 tojásfehérje, kristálycukor, meggybefőtt

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk (kézzel) Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet igazítunk, kristálycukorba hempergetjük, mignonpapírba helyezve levegős helyen szikkadni hagyjuk. Jót tesz neki, ha 1-2 napig áll!

Raffaello (35 db) 18 dkg kókuszreszeléket, 18 dkg tejport, másfél csomag vaníliás cukrot és 18 dkg olvasztott Ramat öszekeverünk egy tálban. 1,5 dl tejet 22 dkg kristálycukorral sziruppá főzünk, majd ráöntjük a kókuszos egyvelegre, jól bekeverjük, és hűtőben fél napig állni hagyjuk. Másnap golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe egy szem mandula (vagy mogyoró majd kókuszreszelékbe hempergetjük.


bezsa Előzmény | 2006.11.18. 16:05 - #11319

Szia Margitka! Evett bizony, igaz, hogy az almát titokban reszeltem bele. Alvás előtt diót festettünk a kerti fenyőfára. Még le kell lakkoznom, hogy a festék ne oldódjon le. Ma spenotot csináltam. 1/2 12-kor még fogalmam nem volt róla, hogy mi lesz az ebéd. Egyszerüen semmi nem jutott eszembe. Aztán benéztem a mélyhütőbe és ott láttam lapulni egy spenotot. Unokám marhahús levest evett, nem kért spenotot, majd este megpróbálom neki vacsira. Majd készítek képet a díszekről.

Joli Előzmény | 2006.11.18. 15:55 - #11318

Szia!

A pontos cím:

Santa Claus Napapiiri FIN-96930
Tel. +358-16-362 255 / Fax +358-16-362 007
E-mail: santa.claus@santaclausoffice.fi
Honlap:www.santaclausoffice.fi

A nagyszakállú címe, de itt a link is amin többet olvashatsz róla:

http://www.mikulasbirodalom.hu/hollakik/

Remélem sikerrel jársz.

Üdv. Joli


szokimoki Előzmény | 2006.11.18. 15:42 - #11317

Sziasztok Lányok!  

Remélem mindenki jól van. Nálunk megint dúl a megfázás a gyerkőcöknél sajna. Mostanában semmi különöset nem sütögettem, csak a megszokott dolgokat csináltam. Lányok! valaki véletlenül nem ismeri az igazi Mikulás címét? Állítólag, lehet küldeni Finnországba neki levelet, és visszaküld egy képeslapot. vagy valami ilyesmi.  biztos örülnének neki a gyerekek. Ha valaki tudja, légyszi írja már meg. Köszi.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

 


EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 15:29 - #11316

Sziasztok!

Ildiko! Köszönöm, ma még nem néztem a vendégkönyvbe, most azonban kitöröltem a reklámokat. Kíváncsian várom a Mikulás képeket.

Julika! Nagyon örülök a bucik sikerének   Neked pedig gratulálok hozzá, hogy ilyen finomra sütöd mindig

Bezsa! Evett már az unokád az almás sütiből? Hogy ízlett neki?

Sütni nekem is kell ma valamit, de még nem tudom, hogy mi legyen az. Valószínűleg valami kalács lesz reggelire a fiúknak, azt minden formájában nagyon szeretik.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU