Kartika !
Öltöztetős játékot itt találsz ha még kell.
A lányom ezen szokott játszani.
www.startlapjatekok.hu ott katt a stratégia játékokra és ott az utolsó játék a Paperdoll Heaven nevű játék.
Itt biztos el lesz egy ideig.
Üdv! Nogea
Margit a Glukonont azért használtam, mert nem kellett átszámolni. Ehhez ugyanis nem értek. 2-3 félét sütöttem, de csak egy adagosat 10- 15 dkg cukorral.
Most szállt el három recept, mert vmiért pusztulkodik a gépünk! Pótolni fogom, mert néhányat már 4-5 éve sütök, de vannak olyanok is, amit most akarok kipróbálni.
Joli köszönöm, de nem éri meg bemenni nekem 1/2 kg cukorért és még ez is rengeteg.
A Glukonon biztos jó, csak több benne a kalória, mint a cukorban (Na jó, ez így túlzás, de a Süssinában szinte semennyi sincs.)
Az 500 db körüli sütemény iszonyatosan sok Te is tudsz azért csinos mennyiségeket csinálni, most már szép lassan kiderül
Dekor cukrot tudok venni és küldeni Neked, ha érdekel a dolog. A csokilencséről is lassan akartam írni, mert esedékes a Bakóból a vásárlásunk. Somika és Bundik jelentkezett, hogy kérnek, de mindenkinek szívesen veszek és küldök, aki kér.
Nagyobb bevásárló központokban szokott lenni dekorcukor néha. De a Bako hungária Kft.-nél mindenféle ilyeneket kapsz. Margita is ott szokta venni a csokilencsét is. van honlapjuk is www.bakohungaria.hu nézz körül. nagyon sok mindent árulnak.
Olvastam a recepteket én is, majd írok is, de amit kérdezni szeretnék, hogy hol lehet dekor cukrot kapni? Ma voltunk az Auchan-ben, ott sincs és én még sehol nem láttam, pedig két éve keresem.
Az én receptjeim omlós tésztából vannak és én már 3-4 héttel karácsony előtt szoktam megsütni őket. Évek óta sütök kb. 500-550 db.-ot. Nem vagyok normális tudom, de annyira szeretem, amikor örülnek neki, pedig tavaly majdnem kiakadtam a végére, mert nagyon sok volt az ügyeletem is. A diabetikusokat úgy sütöm, hogy egyszerűen Glukononnal helyettesítem a cukor mennyiségét.
Na, most már mindent elolvastam, amivel el voltam maradva. Érdekes ez a tepsi méret. Nekem is van egy ősrégi, amit használok, de az az érdekes, hogy ez 24x36-os, igaz, találtam egy 22x29-est is, és gondolom, ez lesz a jó méret a sütik többségéhez, de én ezt kevésnek találom egy adag sütihez. Vagy nem? Találtam egy pár jó receptet, amit ki fogok próbálni karácsonyra. Igazán a gesztenyés krémes fogott meg, de ezt nem merem megcsinálni, majd ha valaki már túl lesz rajta, akkor fogok kérdezni. Mert gondom van a csokis tető kockára vágásával pl. Nekem ugyanis mindig eltörik, akár hogy csinálok neki egy vájatot még a száradás előtt. Nagyon ügyetlen vagyok ebben. De a kókuszost talán nem fogom elrontani. Igaz, most akartam megsütni, de a kislányomék visszamentek délután, így most már elmaradt. De szerencsére jönnek a jövő hét végén újra, így majd talán akkor. Nelly
A körülményeimet ismered. Mindenem, ami volt, az elkopott, elfogyott és most nincs egy csomó dolog, ami korábban a háztartásom részét képezte. Nem baj, majd veszek egyet, lehet, hogy holnap, ha kijutnék a vasárnapi piacra.
Ha már ilyen precíz vagy akkor most lemértem a tepsi belső méretét, nem peremmel. Ez 19cm x 33 cm. De én minden ilyen sütit ebben sütök. Nem hiszem, hogy neked nincs ilyesmi hagyományos ősrégi tepsid. Még Anyukámtól hoztam el. Annyi idős biztosan van mint én.
Jaj a dió törés!! Nekem is van egy halom dióm, egy halom mogyoróm (a telken termett) csak épp meg kellene törni őket. Nincs mikor, este már nem akarok zörögni a szomszédok kikelnek a hitükből!
Valahol megtalálom ennek az almás muffinnak a receptjét?
A recepteket megkérlek Téged is - de mindenkit - hogy ne ide irjátok be, mert itt el fog veszni. Ahogy pörögnek a hozzászólások, már nem tudom visszakeresni, hogy elvigyem a receptek közé. A receptesben bármennyire is el vagyok maradva a helyre pakolással, nem tud elveszni és mindenképpen kikerül az ABC-s részbe is. Amiket most írtál be, mindjárt átteszem a receptesbe, aztán majd megigazgatom a formáját is.
Mentettem a mignonokat! Jónak tünnek már csak neki kell állnom diót törni. Az a baj ahogy töröm úgy esszük a kutyusommal. Én is egy mappáma mentegetem külön a karácsonyi és külön a húsvéti sütiket.
Köszönöm, hogy megírtad a tepsi méretét. Nekem ilyen hagyományos tepsim most nincs. Van egy, ami 21,5 x 29 cm-es. Megszoroztam ez alapterületre kb 10 %-kal kisebb, mint amit írtál. Nem tudom, hogy ez jó-e?? Tegnap ezért csináltam egy cserép tálban a sütit, mondjuk ahhoz pont jó volt. Azt kenyérsütéshez vettem.
Még egy aztán eldugulok:Puncsos mignon
Hozzávalók:
20 dkg piskótamorzsa
4 evőkanál rum
4 evőkanál málnaszörp
1 dl vízből és 10 dkg cukorból készült szirup
6 dkg vaj
3 dkg kakaó
5 dkg darált dió
5 dkg csoki a bevonáshoz
Elkészítés: A piskótamorzsát egy tálba tesszük. Meglocsoljuk rummal,
málnaszöppel, a kihűlt sziruppal, és kicsit állni hagyjuk. A vajat a
kakaóval jól összekeverjük, a darált dióval együtt a meglocsolt
piskótamorzsához keverjük, és az egészet még egyszer jól megkavarjuk. Azután
a masszából kisebb golyókat formázunk, és reszelt csokoládéban megforgatjuk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit