Nem is azért írtam, hogy édes a tésztája, nekem pont jó így. hanem azért kérdeztem, hogy a só a tetejére összefér-e az édesebb tésztával? A perecedet már sokat megsütöttem, azon tényleg pont olyan a csepegtetett só, mint a boltin.
Én nem felejtettem el azt a kiflit, majdnem olyat sütöttem. Azért lett 4 db, mert így súlyra pont akkora volt, hogy 1-1- db-ot egyben tudtam a gyerekeimnek csomagolni. Nagy sikere volt az iskolában. A 60 dkg lisztből kicsit több, mint 1 kg-os lesz a kész tészta.
A Kinder Bueno nem egyszerű süti , viszont nagyon finom. Én egy olyan napomon csináltam, amikor nem kellett mást sütni-főzni, de jól is tettem, mert az egész konyha tele volt minden féle olvadozó és hűlő dolgokkal. Ha már minden elő van készítve, akkor végül is gyorsan össze lehet rakni, de az előkészülete és a mosogatása alapján nem tenném a könnyű sütemények közé. Van már egy egyszerűsített tervem vele, biztosan ki fogom próbálni és beszámolok róla.
Nekem nem tűnik édesnek a kifli tésztája, de tehetsz bele egy picit több sót. Lehet olyat is tenni a tetejére, mint a perecnek, ez víz, só és liszt sűrű keveréke. Ha cseppeket pöttyintesz a kiflire, akkor ugyanolyanra sül, mint a bolti pereceken a só.
Lányok ez a nagy kifli nagyon népszerű lett! Lassan megsüthetitek azt az óriás kiflit is, amit nálunk a boltban lehet kapni és 1kg-os. A teteje mindenféle maggal van beszórva. A 60 dkg lisztből már majdnem kijön.
Sokszor lemérem a tésztát és a megsült végeredményt, mert kíváncsi vagyok, mennyi lesz belőle. Persze a mi kenyerünknek nem a levegő adja a súlyát! A pékek a liszt áráról beszélnek és közben 1kg kenyérhez nem is kell 1kg liszt. Liszt + levegő = kenyér!
Margit! A kinder buenó süti egyszerű? Én csak olvastam a receptet, de nem akaródzott hozzákezdeni!
Köszönöm a tanácsokat, lehet, hogy holnap meg is csinálom! Ha jól láttam, Limara, akkor te ebből a mennyiségből 2 kiflit csináltál? Ez a kifli egy kicsit édesebb ahogy a virslis bucira emlékszem, akkor ne szórjak rá egy kis sót? Igaz nekem nincs még dekor sóm.
Jöttem a beszámolóval. Nagyon finom , gyors és egyszerű Limara Marika szelet nevű sütije. Én a habba csak 1 ek cukrot tettem az 5 helyett, de ez pont elég is nekünk. Superkeri! Ez is próbára érdemes.
Köszönöm ezt a receptet is Limarának
Szokimoki! Örülök, hogy neked is bevált a több kovász Ez is egy tapasztalat, amit most jól megjegyzek magamnak. A virslis buci annak idején a kiflitésztámból készült , tehát a tészta egy az egyben ugyanaz. Attól függően, hogy mennyit akarok csinálni, 50 vagy 60 dkg liszből szoktam készíteni. Csak a folyadék és az élesztő mennyiségét szoktam emelni, a többi hozzávaló változatlanul marad. A 4 db kiflit 60 dkg lisztből csináltam.
Milyen érdekes, mennyire a virslis bcuhoz kötődik az a tészta, így "híresült" el , pedig az hihetetlenül finom kiflinek is. Lehet csak fehér lisztből csinálni, de lehet egy kevés tk lisztet is tenni bele, az sem teszi szorossá, úgy is finom marad.
Kíváncsian várom az új híreiteket is, remélem beválik kiflinek is mindenkinél.
Ma vettem nagyszamű sót. Mit tegyek, hogy rajta maradjon a kiflin? Szoktam szezámmagot, lenmagot is szórni a zsemle tetejére, de sülés után a nagyobb része lepotyog.
Köszönöm. Igen, a virslisbucu tésztája, bár nekem épp nem volt itthon kefírem, úgy hogy 3 dl tejjel csináltam, és tettem bele 1 nagy ek. kovászt, és fél csomag élesztőt.
Julika! A számból vetted ki a szót! Ezért akartam direkt csak bejelentkezni, hogy elmondjam, én is mindig csak 10 dkg-nyi kovászkát érleltem, és ahogy olvastalak benneteket, tegnap reggel felszaporítottam jó sokra, hát pont olyat csinál mit Margitkának aképén. Nekem eddig soha nem volt ilyen! Tök jó!
Ja és még egy infó! Ma olvasgattam Anyukáméknál a Metro katalógust, és november 30-tól akciósok lesznek a Süssina édesítők! A 220ml-s 349 ft lesz ha jól emlékszem.
Limara! Nagyon szépek lettek a kiflijeid. Mostmár tutira én is megcsinálom. Akkor ez teljes mértékben a virslis buci tésztája?
0,5 kg lisztből csináltam, amihez 25 dkg Ramat, 1 sütőport, 15 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, 1 citrom levét és héját, 2 tojást (kissebbek voltak), 2 szelet csokoládét adtam lereszelve. A töltelékhez 15 dkg cukrot adtam, és mikor a tojások sárgáját kevertem ki a cukorral, adtam hozzá még 3 ek. meleg vizet.
Legközelebb a tölteléket is dupla adagból csinálom.
Elkezdtem írni a rendeléseket. Eddig Joliét és Bezsáét írtam fel, ezt csak azért írtam most ki, hogy ezután még mindenki kérjen aki szeretne, rajtuk kívül. Szerintem összejön az 5 kg-nyi, ha már 1-1 kg pl. a cukorból elkelt.
Masala! Szóljál, ha mégis kérsz! Kérdezted, hogy mikor sütöttem ennyi sütit utoljára. Nagyon egyszerű a válasz. Soha. Én nem szoktam sütiket sütni, de annyit néztem a Ti finomabbnál finomabbnak tűnő süteményeiteket, hogy kedvet kaptam hozzájuk Azért megpróbálom az egyszerűbbeket keresni, mert sok időm még most sincs sütizni, de most nagyon tetszik Tervem szerint azért karácsony után visszaveszek majd a lendületből, mert hízókúrára mégsem fogahtom magunkat, de addig remélem kipróbálok még jó néhány félét.
Julika! Örülök, hogy bevált kovászos tippem. Nem hoztam el Kartika képét, mert nem lett volna miért, de nagyon kicsike volt neki a tejfölösdobozban. Ennyire keveset még akkor sem csináltam, amikor fél kg-os margarinos dobozban laktak az én kovászkáim.
Örülök a sok sikeres sütésről szóló beszámolónak, a képeket majd hozom, megpróbálom minél hamarabb. Megígérni azonban nem tudom, mert most dagasztódik egy pizzatésztám, ami vacsi lesz, tehát van még némi dolgom nekem is
A Marika szelet nekem is elkészült, majd hozok róla képet.
Limara! A készülőben levő kefirt szobahőmérsékleten és letakarva kell tartani. Még egy, ami most jutott eszembe, hogy sötétben kell lennie az egésznek, tehát ne üvegedényben legyen, hanem valami vastagabb műanyagban.
További szép napot kívánok mindenkinek, megyek, mert lehet, hogy le is járt már a tésztám. Üdv, Margit
Kefírgomba ügyében köszönöm a segítséget. Még jó, hogy kérdeztem, mert nekem azt mondták, hogy csak annyi tej kell rá, amennyi éppen ellepi. Még annyit kérdeznék, hogy amikor felöntöm tejjel, szobahőmérsékleten kell tartani? És le kell takarni?
Ma kalácsot sütöttem Margitka burg.pelyhes receptjéből, nagyon finom lett, de rendesen kimászott a formából. Négyesfonással fontam, sütés közben szétnyílt a teteje, mint a rózsa. Az ízén nem változtatott, legközelebb kuglóf formában próbálom ki.
Csináltam egy tepsi süteményt is, végre sorra került a Politikusszelet. Nagyon finom, sajnálom, hogy eddig halogattam, biztosan gyakran lesz terítéken. Küldtem képeket Margitkának.
Margitka a napokban javasolta Kartikának, hogy nagyobb mennyiségre etesse meg a kovászát. Bevallom nőisen én is mindig csak kicsi mennyiséggel (0,5 dl- 1 dl vízzel) etettem meg. Ma a búzakovászomat 1,5 dl vízzel szaporítottam fel, persze a hozzá való mennyiségű liszttel. Mit mondjak nekem sem bugyogott még ennyire a kovászkám. Mindjárt megetetem a rozskovászomat is nagyobb mennyiséggel. Szóval van köze a mennyiségnek ahhoz, hogy mennyire aktivizálódik a kovász. Én is mindig azért tettem hozzá keveset, mert általában hetente csak 1-szer sütök és akkor sem mindig kovásszal.
Gratulálok a tök kísérlethez! Annyi pont elég egy evésnél, amennyit sütöttetek. Mi sem csak tököt eszünk köretnek, hanem inkább sokszor csinálok és szinte mindég más az íze.
Lányok ezt a cukor kérdést hamar el kellene dönteni, mert csak a jövő évi süteményre szórhatjuk! 5 kg nagyon sok, ha nem tudjuk szétosztani!
Margit ennyi féle süteményt mikor sütöttél utoljára? Most aztán lesz rendelés a családban, hogy kelt tészta legyen vagy inkább vmilyen sütemény. Vagy sütheted mind a kettőt!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit